Misteriozna touchscreen Nokia za americko trziste??

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Misteriozna touchscreen Nokia za americko trziste??

Post od ilkebgd »

Danas sam video kod jednog coveka vrlo neobican telefon, u pitanju je Nokia koja ima touchscreen a uz to i klasicnu tastaturu :unsure: monoblok telefon... nisam izdrzao pa sam ga pitao koji je to telefon, on mi je odgovorio da je u pitanju neka Nokia model za americko trziste koju su mu poklonili rodjaci iz Amerike... :o ali da ne zna tacnu oznaku...

Zna li neko o kom je telefonu rech?? Dakle da se razumemo nije ova nova sto lici na iphone i sto nema hardversku tastaturu...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Da to nije mozda neka kineska kopija od 5800 izasla pa kao nokia za americko trziste. :D :D :D :lol: :lol: :lol:

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

janka_88, nije moguce.Ako si procitao post iznad video bi "i klasicnu tastaturu" 5800 nema ! ;)
Nokia 5800XM

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ilkebgd, to je ono cudo sezdeset i nesto nesto....nokia izlet u UIQ.radjen je za azijsko trziste,ali se pojavio i kojekuda drugde....u sustini je kopija starog SE p910,samo sa drugacijim ikonicama....simpa fon za ono vreme......mislim da jos uvek ima da mu se nadje slika na sajtu ovde,sad cu da potrazim,nema sta drugo da bude.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Da nije onaj 6708?
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1050/Nokia/6708
Nista drugo mi ne pada na pamet!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

miodrage, pretece me :wink:

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

80% da je to, na tu foru je telefon, monoblok, veliki ekran, povelik telefon, touchsreen,takvog je oblika, sa zadnje strane tako izgleda, samo mislim da mu je tastatura drugacije izgledala od ove,a po svemu ostalom bi rekao da je to to, da nije mozda jos neka verzija ovog fona ili neki slican model postojao...? ili mi se mozda samo cini da je tastatura izgledala drugacije jer je covek imao crn telefon... :roll:
Poslednja izmena od ilkebgd u Uto, 17. Feb 2009. 05:35, izmenjeno 4 puta ukupno.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

nije losa 6708 .........sta je fazon kod ove nokie? ima stari symbian i kamericu od 1.3 mpx ? nisam je video do sada na nasem trzistu zna neko kad je izasla i o cemu je ovde rec?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

dimi89, Pa lepo araphel, napisa u svom postu da je telefon bio namenjen za azijsko trziste.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

dimi89, Telefon je relativno star,i zvanicno je jedini pokusaj nokie da ubaci UIQ.Radjen je za azijsko trziste,zbog velike potraznje za telefonima koji imaju opciju pisanja karaktera po ekranu,koja vlada tamo.U sustini,telefon ima isti UIQ kao na P910,kamera je bolja,i to je manje vise to.Meni se telefon svojevremeno jako svidjao,a kad se stim kako je P910 umeo neke stvari lepo da odradi,i sad bih ga rado prosetao na kratko :wink:

Veliki minus telefona je da da je tastatura bila predvidjena samo za brojeve.Sto ce reci,nema kucanja sms preko tastature,samo preko ekrana,olovcicom.To mu je bila najveca mana.jurio sam tada po forumima neke ljude koji su tvrdili da ima program koji omogucava da koristis tastaturu za sms,ali nista od toga.Ako obratite paznju na slike iz linka koji je dao miodrage, videceteda na tasterima cak i nema odtampanih slova,samo brojevi.

ilkebgd, ima ga i u crnoj boji i mnogo je lepsi tako.Ah,bilo bi lepo naci ovo negde,povoljno....preturajuci po nekim starim folderima nasao sam mnogo softvera za taj stari UIQ. :D

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

I ja sam pomislio na taj telefon. On je poprilichno star, znam da smo ga ischekivali na nashem trzishtu, ali nije napravio neki bum, slabo ga je bilo u prodaji uopshte...

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ilkebgd »

Nasao sliku crnog na netu i 99% da je to to :) mada sam nasao i da su po aziji pravljene razne kopije tog telefona na koje je stavljana nokia oznaka iako nisu ni vizuelno potpuno identicne kao npr. kopije n95. tako da nije iskljuceno potpuno ni da je mozda neka od tih kopija.:D

nego mi sad nije jasno zasto za 5800 na mnogim mestima pisu "prva nokia sa touchscreenom" kad to ocigledno nije tacno :roll:
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Marketing. Prva je za masovno tržište, pa reklama... Aj okači slike te crne 6708, nikako nisam uspio da ih nađem. I meni se mnogo sviđao telefon, ali mislim da nije ni dolazio u Crnu Goru.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

ilkebgd, bila je i 6708 i 7710,ali ova je onako prva koja će se raširiti po celom svetu,ili se bar oni tako nadaju....a moguće je,moguće... :D

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Vincent, jeste dolazio je, ali ima mnogo vise 7710 primjeraka :wink:
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

Odgovori