Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
aamor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 15. Mar 2009. 19:04

Post od aamor »

n3mke@ napisao:VeNoM da si malo pazljivije citao nasao bi odgovor
bas ovako i problem resen imao sam iste probleme :lol:

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

bajdvej i Zoreli je postao vlasnik 5800 , sticajem okolnosti menjao sam se sa drugarom - za mesec dana staru Nokiu 5800 - nije sa mreže u full pakovanju ( kutija sa IMEI brojem) dao sam Samsunga i550 starog malo manje od mesec dana i nokiu 6120 sa Telenor mreže staru 1.5 godinu , valjda je OK trgovina , odmah sam skinuo onu ružnu fabričku foliju i uzeo novu futrolu (plišanu zgodnu za brisanje ekrana) , pošto je ta njegova futrola što se dobija u pakovanju prilično nepraktična , ubacio sam Garmin Mobile XT for Symbian S603 rdEdition verziju 50040 i mapu Srbije SCG Route 2.0 , znači Garmin je na dodir isti kao kad kupite GARMIN Nuvi 200w , tako da sam tu iskreno oduševljen ,ubacio sam mu samo par aplikacija best profiles , phone torch itd (pošto se još nisam snašao za sertifikat), moram primetiti da baš nema toliko aplikacija za ovaj OS koliko ljudi pričaju da ima , al da ne davim više ,evo mojih par zapažanja u vezi ovog telefona:

telefon sam po sebi vizuelno izgleda dopadljivo i simpatično mada ruku na srce DALEKO u dizajnu zaostaje za Iphonom , Omnijom a da ne spominjemo HTC , ali ovo je telefon srednjeg cenovnog ranga pa ga tako i posmatrajmo , plastika malo diše na spojevima (ništa strašno) navikli smo od Nokije .
ekran je zaista lep , velik i živahnih boja prava milina za surfanje preko WI-FI-ja , tačskrin je veoma dobar , ja malo olovčicom malo prstima ali mislim da je rad prstima daleko brži i lakše se navići nego svaki čas vaditi olovčicu telefon sam dobio sa verzijom softvera v20.0.012 i koja je daleko daleko od savršene ,procesor je relativno brz a posle zatvaranja svih aplikacija pokazuje mi da ima slobodno 61 mb rama dok mi N82 pokazuje 87 mb rama , iskreno malo mi je bezveze što su ostavili samo 4 prečice na ekranu mada se to nadopunjeje sa donja 2 (imenik i pozivanje ) i pored slova XpressMusic taster , nesviđa mi se isto što se telefon stalno sam zaključava bilo gde da ste u meniju , dok sam pravio bekap imenika na memorijsku karticu , bekap jednostavno iskopira 20% imenika i tu pukne i tu apsolutno nema leka (probao sam više kartica i kombinacija ali nikako ne ide , verovatno će se to srediti sa novim verzijama softvera , što se tiče kamere na ovom telefonu hmmm , ona je prilično lošija nego na N82 pa čak i na N73 , valja jedino na dobrom dnevnom svetlu i to je sve, što se tiče slušanja muzike tu se pokazao prilično dobro , mada moje subjektivno mišljenje je da mi je sa istim podešavanjima plejera zvuk za nijansu lepši na N82 ali vreme slušanja muzike je duplo duže na 5800 kao i vreme učitavanja "muzičke biblioteke , zvuk preko spoljnih zvučnika je mogao biti bolji (ništa specijalno ) a zvuk u slušalici prilikom razgovaranja je kristalno čist i prilično glasan (glasniji nego na N82) ... e sad pošto telefon posedujem tek 2 dana ne mogu još da dam kompletan utisak , ali generalno za ovu cenu (raspon za novu 5800 je od 250 do 370 evra) je veoma , veoma dobar telefon .

Na mene su najbolji utisak ostavili :

1. Navigacija (prava touch navigacija) nemate potrebu za kupovinom posebnog navigacionog uređaja.
2.Ekran u surfanje netom preko wi-fija u ful skrin modu je zaista pravo uživanje uz korišćenje 3 različite virtualne tastature .
3.Muzički plejer uz karticu 8gb koja ide u paketu definitivno vas udaljuje od kupovine posebnog mp3 plejera.
4.Baterija od 1320 mAh je zaista za mene pravo otkrovenje , za ova dva dana konstantnog čačkanja tek jedan put je fon bio na punjaču
5. Cena , od samog starta prilično povoljna cena (što moramo priznati nismo očekivali od Nokije)
6. I ono najvažnije što najviše volim Symbian
16 godina na forumu MOBILNISVET

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

dobar review, jedino se ne bih slozhio da je zvuk preko zvuchnika "nishta specijalno", mene je odushevio, neverovatno je chist .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

pa u odnosu na sve ostalo extra dobro na ovom telefonu zvuk preko zvuchnika je dobar ali "nishta specijalno", to ne znači da je loš , naprotiv zvuk je dobar ali ti zvučnici ionako služe uglavnom za ring tone , za sve ostalo ja ubadam Sennheiser CX300 :wink:
16 godina na forumu MOBILNISVET

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 10. Mar 2009. 01:11

Post od maxo28 »

nokia je za 2 meseca prodala 12 000 000 nokia 5800xm telefona :o i sada ukupno ima prodato oko 13 000 000 :o
HTC Legend

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

maxo28, gde? U Srbiji ?
Nokia 5800XM

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jun 2008. 22:45

Post od bjela »

Da, u Srbiji koja ima ukupno 5000000 ljudi... :D :D :D

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od maxo28 »

e bjela, bas si me preduhitrio znaci bas sam krenuo da kazem kako u srbiji ima 5 miliona ljudi i svi imaju po 2 nokije 5800 :lol: ne NemanjA^, ukupno evo ti link

link
HTC Legend

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Нове могућности прегледа слика на 5800.8)
http://www.gsmarena.com/nokia_photo_bro ... ws-876.php
Слобода или смрт

MiLoS_Kv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2009. 20:42

Post od MiLoS_Kv »

bestboy, svaka cast ,radi extra, i mislim da je odlican programcic koji ce svakome zatrebati. . . . . ako imas jos neke stavi p[a da i njih proverimo . . tnx

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

bestboy, aplikacije u delu za aplikacije :wink: . Već je postavljeno :wink:
Nokia C6

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

tehno maniac
Мислио сам да је свежа вест... :roll:
Ево видиш да није лоше што сам промашио и закаснио. 8)
Слобода или смрт

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

maxo28, bjela, to me i čudilo... :) Inače, 13 miliona i tim zemljama (nabrojanim) - Malo je to ;)
Nokia 5800XM

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od maxo28 »

NemanjA^, ok mozda nije puno , ali je vazno da je u "februaru " i "martu" prodato 12 000 000 , kontas za 2 meseca a to nije tako malo zato sto je ovo ipak iPhone Killer i ti racunaj koliko ce se ovoga jos prodati i tamo u tekstu pise da je iphone [original] i iphone 3g znaci ova dva modela su prodata u 17 000 000 primeraka [zajedno] u 16 meseci razlika je malo veca :wink:
HTC Legend

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Zanimljivo ali jos zanimljivije da je U OPSTE ne vidjam na ulici sta je onda N95 uradila i u koliko je primeraka prodata kada ona dominira zaista ima je SVAKO!

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

maxo28, ne lupaj ovaj telefon nije ni i od iPhone killera,ne budi smesan..
Igor88bg, zaista zanimljivo jer ja nisam video NIJEDAN primerak na ulici jos uvek :dry:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

e bobby aj mi prebacish neshto preko bt-a :P

inache, shta je to, neki novi fetish, idesh ulicom i gledash telefone?
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

ako si mobi manijak to je druga stvar sto primjetis posle necije face, bar je tako kod mene... s tim sto ja gldam i sat, jer mi je to fetis...
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

hahahahhah nemam vise iPhone :P
ma sigurno :lol:
sta imas protiv novih fetisha? :P 8)
uvek valja otkrivati nove stvari :lol:

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

darkado, decko danas ljudi komotno se sire telefonima nose ih metar od sebe da upadne u oci svima sto se tice Iphonea novi 3.0 sv donosi velika pobojsanja i mogu reci da nisu naivna u opste inace steta sto to ne moze kod nokie samo cepis SW i imas potpuno nov tel steta zaista sto su WM i Apple MAC puno napredniji po tom pitanju!

Odgovori