Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
bajdvej i Zoreli je postao vlasnik 5800 , sticajem okolnosti menjao sam se sa drugarom - za mesec dana staru Nokiu 5800 - nije sa mreže u full pakovanju ( kutija sa IMEI brojem) dao sam Samsunga i550 starog malo manje od mesec dana i nokiu 6120 sa Telenor mreže staru 1.5 godinu , valjda je OK trgovina , odmah sam skinuo onu ružnu fabričku foliju i uzeo novu futrolu (plišanu zgodnu za brisanje ekrana) , pošto je ta njegova futrola što se dobija u pakovanju prilično nepraktična , ubacio sam Garmin Mobile XT for Symbian S603 rdEdition verziju 50040 i mapu Srbije SCG Route 2.0 , znači Garmin je na dodir isti kao kad kupite GARMIN Nuvi 200w , tako da sam tu iskreno oduševljen ,ubacio sam mu samo par aplikacija best profiles , phone torch itd (pošto se još nisam snašao za sertifikat), moram primetiti da baš nema toliko aplikacija za ovaj OS koliko ljudi pričaju da ima , al da ne davim više ,evo mojih par zapažanja u vezi ovog telefona:
telefon sam po sebi vizuelno izgleda dopadljivo i simpatično mada ruku na srce DALEKO u dizajnu zaostaje za Iphonom , Omnijom a da ne spominjemo HTC , ali ovo je telefon srednjeg cenovnog ranga pa ga tako i posmatrajmo , plastika malo diše na spojevima (ništa strašno) navikli smo od Nokije .
ekran je zaista lep , velik i živahnih boja prava milina za surfanje preko WI-FI-ja , tačskrin je veoma dobar , ja malo olovčicom malo prstima ali mislim da je rad prstima daleko brži i lakše se navići nego svaki čas vaditi olovčicu telefon sam dobio sa verzijom softvera v20.0.012 i koja je daleko daleko od savršene ,procesor je relativno brz a posle zatvaranja svih aplikacija pokazuje mi da ima slobodno 61 mb rama dok mi N82 pokazuje 87 mb rama , iskreno malo mi je bezveze što su ostavili samo 4 prečice na ekranu mada se to nadopunjeje sa donja 2 (imenik i pozivanje ) i pored slova XpressMusic taster , nesviđa mi se isto što se telefon stalno sam zaključava bilo gde da ste u meniju , dok sam pravio bekap imenika na memorijsku karticu , bekap jednostavno iskopira 20% imenika i tu pukne i tu apsolutno nema leka (probao sam više kartica i kombinacija ali nikako ne ide , verovatno će se to srediti sa novim verzijama softvera , što se tiče kamere na ovom telefonu hmmm , ona je prilično lošija nego na N82 pa čak i na N73 , valja jedino na dobrom dnevnom svetlu i to je sve, što se tiče slušanja muzike tu se pokazao prilično dobro , mada moje subjektivno mišljenje je da mi je sa istim podešavanjima plejera zvuk za nijansu lepši na N82 ali vreme slušanja muzike je duplo duže na 5800 kao i vreme učitavanja "muzičke biblioteke , zvuk preko spoljnih zvučnika je mogao biti bolji (ništa specijalno ) a zvuk u slušalici prilikom razgovaranja je kristalno čist i prilično glasan (glasniji nego na N82) ... e sad pošto telefon posedujem tek 2 dana ne mogu još da dam kompletan utisak , ali generalno za ovu cenu (raspon za novu 5800 je od 250 do 370 evra) je veoma , veoma dobar telefon .
Na mene su najbolji utisak ostavili :
1. Navigacija (prava touch navigacija) nemate potrebu za kupovinom posebnog navigacionog uređaja.
2.Ekran u surfanje netom preko wi-fija u ful skrin modu je zaista pravo uživanje uz korišćenje 3 različite virtualne tastature .
3.Muzički plejer uz karticu 8gb koja ide u paketu definitivno vas udaljuje od kupovine posebnog mp3 plejera.
4.Baterija od 1320 mAh je zaista za mene pravo otkrovenje , za ova dva dana konstantnog čačkanja tek jedan put je fon bio na punjaču
5. Cena , od samog starta prilično povoljna cena (što moramo priznati nismo očekivali od Nokije)
6. I ono najvažnije što najviše volim Symbian
pa u odnosu na sve ostalo extra dobro na ovom telefonu zvuk preko zvuchnika je dobar ali "nishta specijalno", to ne znači da je loš , naprotiv zvuk je dobar ali ti zvučnici ionako služe uglavnom za ring tone , za sve ostalo ja ubadam Sennheiser CX300
Da, u Srbiji koja ima ukupno 5000000 ljudi...
NemanjA^, ok mozda nije puno , ali je vazno da je u "februaru " i "martu" prodato 12 000 000 , kontas za 2 meseca a to nije tako malo zato sto je ovo ipak iPhone Killer i ti racunaj koliko ce se ovoga jos prodati i tamo u tekstu pise da je iphone [original] i iphone 3g znaci ova dva modela su prodata u 17 000 000 primeraka [zajedno] u 16 meseci razlika je malo veca
Zanimljivo ali jos zanimljivije da je U OPSTE ne vidjam na ulici sta je onda N95 uradila i u koliko je primeraka prodata kada ona dominira zaista ima je SVAKO!
maxo28, ne lupaj ovaj telefon nije ni i od iPhone killera,ne budi smesan.. Igor88bg, zaista zanimljivo jer ja nisam video NIJEDAN primerak na ulici jos uvek
darkado, decko danas ljudi komotno se sire telefonima nose ih metar od sebe da upadne u oci svima sto se tice Iphonea novi 3.0 sv donosi velika pobojsanja i mogu reci da nisu naivna u opste inace steta sto to ne moze kod nokie samo cepis SW i imas potpuno nov tel steta zaista sto su WM i Apple MAC puno napredniji po tom pitanju!
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.