Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 10. Mar 2009. 01:11

Post od maxo28 »

..::Bobby::.., ja necu da se prepirem, nego imam argumente, sada ako oni lazu iz nokije , meni je zao , nisam mislio da se prepirem samo sam izneo cinjenice
darkado, :lol:
HTC Legend

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Iphone ima samo lepši ekran od 5800 ... i apsolutno ništa više a ne može se kupiti sim-free ni za 700 evra (kakva nebuloza) , 550 evra košta iphone 3g sa delimično otključanim softverom (neka se ne uvrede iphone korisnici) ali da dam za polu-legalan i zaključan telefon 550 evra koji pri tome ne može poslati ni mms a pri tome još moraš doktorirati nuklearnu fiziku da bi prebacio koju pesmu u njega :wacko: ... pa stvarno čovek mora biti mazohista , e da pri tome kamera od 2mpx bez blica koju su imale nokije pre 2 godine i još moraš jailbrejkovati fon i visiti 24h na netu da bi slučajno provalio neku glupu foru i program , koje za symbian imaš na tone crkovahih free , pa ne znam šta reći , moraš biti stvarno zaljubljenik u mac os do ludila da bi sve to prihvatio . :dry:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

maxo28, ma lazu oni to je samo marketing za nokiju kao kupite ga i vi! zoreli, slazem se ali novi os za iphone je mnogo unapredjen zato kazem! 8)

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

ja sam imao iphone i generalno nisam bio zadovoljan iako su neke stvari odlichne, automatsko skidanje album art-a, pregledanje pdf-ova sa readdle docs-om ali su neke normalne svakodnevne stvari bile tortura, kucanje poruka je blago recheno kriminalno. e sad 5800, odmah mi je u ochi upalo to shto nije multitouch (ma nemoj :)) pa mi je trebalo neko vreme da se odviknem od iphone-a, onda sam se smorio kad sam uporedio kameru sa n73 i pokushao da otvorim neki pdf (sporo i neupotrebljivo, inache psp sa slabijim procesorom i mnogo manje rama daleko bolje barata pdf-ovima iako je reader homebrew program a ne neshto iz adobe-a) ali sam se jednostavno ozario kad sam video kako je lepo kuckati poruke i od tada ne skidam osmeh sa lica. chak se i ne bih slozhio da je ekran na iphonu lepshi, samo je vetji.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jun 2008. 22:45

Post od bjela »

darkado napisao:iako je reader homebrew program a ne neshto iz adobe-a)
Samo da se nadovezem na ovo. Ovo sto nije adobe-ov program je samo plus... Pogledaj na PC-u adobe reader i uporedi sa fox-it readerom. Adobe mi ubijao komp redovno dok nisam nasao ovo :) Ali da, mogao bi pdf da se otvara malo brze na telefonu :)
NOKIA 5800

stepa86
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jan 2006. 19:19

Post od stepa86 »

Danas sam svratio do AC. Uskoro ce ga imati u ponudi uz nize MTS pakete (bel 200, mix 1000...) po ceni od 12 hiljadarki. Mnogo sam se smorio, jer sam da bih uzeo ovaj fon presao sa mix1000 na mix2000, u comtrade-u, a fon platio 15.500. Ovaj fon jednostavno postaje sve dostupniji, a samo se bojim naglog pada cene.

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

maxo28, zoreli, na strani iphonea su dizajn,kvalitet izrade,softwer (neverovatno smooth i brz) mnoogo bolji ekran,veci,kapacitivni,multitouch(sto i nije nesto,t o je samo da mozes sa 2 prsta-kao kod iphonea slike zoom-niko ne spominje kapacitivni-rezistivnu ekran razliku,sto je strasno uocljivo,brzina,jednostavnost upotrebe,3D igrice i razlicite aplikacije...sta je na strani 5800? kamera...xmm...to je to :P

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Meni te igrice nisu ništa posebno i ako ih svi hvale (nije mi zabavno da mrdam telefon levo desno). Probao sam onaj metal gear solid i uopšte ne shvatam kako to neko može da igra ja nisam uspeo ništa da pogodim, takođe sam probao i onu glupost da praviš roštilj.
A na strani 5800 je i bluetooth, GPS i ostale stvari koje iPhone neće imati još par meseci. Jedino po meni šta je vrhunski odrađeno na iPhone-u je ekran.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

stepa86, pa to ti je normlna pojava u svetu tehnologije,a i sta se drugo moglo ocekivati kada je pocetna cena ovog telefona (po izlasku) bila oko 350e.
8) 8) 8)
D500&E71

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

stepa86, cena ce mu biti oko 210 e do avgusta tako se prica po stranim forumima jer je napolju sada 240e :wink:

maxo28
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 10. Mar 2009. 01:11

Post od maxo28 »

..::Bobby::.., slazem se sa tobom , ali iphone je i dosta skuplji, ja da imam neograniceno mnogo sredstava mozda bih i ja uzeo iphone , ali je nokia uradila super stvar sto je uopste ovakav telefon stavila da moze da se kupi do 300e, ja shvatam da je iphone mozda i bolji , ali kosta i dosta vise :wink:
HTC Legend

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Realna cena za iPhone ne bi trebala da je veća od nokije, ali pošto ima ljudi koji bi dali i 500 eura za iPhone oni mogu toliko da traže.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

maxo28, kao što se već dosta puta reklo, iphone je bolji po veličini i odzivu ekrana (rezolucija je shit), po lepšem dizajnu, metalnoj masci, i gomili usseles aplikacija i igara. A prednosti 5800 neću ni da nabrajam. Kada bi iphone 3g koštao nov 250€, odna bi se moglo reći da su konkurentni :)

EDIT: možda na tržište izađe restilizovani 5800 sa capacitive ekranom!!!

Nokia plans to replace the resistive touch panel currently used in its 5800 handset with a capacitive touch panel in order to compete effectively with rival models from Apple, Samsung Electronics and LG Electronics, according to sources at Taiwan handset component suppliers.

Nokia's initial orders for capacitive touch panels will be enough for the production of two million 5800 handsets, with shipments of the new version to begin in May-June, indicated the sources, who are familiar with Nokia's roadmap.

Thanks to 5800's product design and adequate pricing strategy, sales of the 5800 have reached three million units so far since the device was launched in November 2008, the sources revealed.

Following the expected availability of the N97 in the second quarter, Nokia is also expected to roll out more models with capacitive touch panels, including ultra-thin and QWERTY versions, starting the third quarter, said the sources.

Source : http://www.digitimes.com/news/a20090417PD215.html

Ako se ovo desi, ja replacujem blue resistive 5800 sa grey capacitive 5800 :D

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

Ne znam ko je vama usadio u glavu da iphone ima bolji ekran.. nokia 640x360 iphone 480x320
da ne govorimo o tome da je displej na iphonu znatno veci, i to je ujedno jedina prednost vezana za displej.
Takodje 5800 ima mogucnost multitoucha, i vec se pojavljuju eksperimentalne aplikacije sa tom opcijom.
Ne sumnjam da ce nokia resiti mnoge probleme novim softverom.
p.s nisam hejter iphonea, telefon je stvarno vrh, ali moram da primetim da je totalno gay... usput osakacen na funkcijama uzasno
5800 XM

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

n3mke@ napisao: da ne govorimo o tome da je displej na iphonu znatno veci, i to je ujedno jedina prednost vezana za displej.
Kapacitvni-rezistivni ekran...meni je nekako taj rezistivni ekran jadan...nije mi bas touch,vise je pritisak,dok je na iPhoneu bas Touch...
iPhone nikada ne bi mogao da kosta 250-300 e nov...sama izrada,softwer i taj ekran kosta vise... 8)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

..::Bobby::.., druže, jedino što na iphonetu košta više jeste pola jabuke :wink:
Nokia C6

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

ovo vibriranje po pritisku na ekran na 5800 je prilichno cool, gotovo da na slepo mogu da se kuckaju poruke .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

hm... ipak je ekran na iPhoneu chudo.... ja mrzim iPhone i recimo da ga nikada nebih posedovao, ali kvalitet ekrana, i touch ugodjaj su neverovatni... e sad sto jos nema dovolno softvera za njega, pa je manje/vise ne upotrebljiv je druga prica...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

mirko ne bi se slozio da nema dovoljno softwera za iPhone...moj brat ima iPhone 3G i ima gomilu aplikacija a to sto je tehno maniac reko da su aplikacije usseles to nema veze sa stvarnoscu...ko koristi iPhone bi mogo da kaze da je nokia shit jer ima brdo aplikacija a za neke(cesto najpotrebnije) te sertifikati i ostale stvari toliko zezaju da popizdis dok kod iPhona nema toga.....A sto se tice kupovine iPhone vs Nokia 5800 ja bi uzeo nokiu zato sto nisam neki ljubitelj iPhona....ali ljudi bre preterujete sa nekim stvarima. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

dimi89, sertifikata se jednom rešiš sa hakom i ne misliš :wink:
Nokia C6

Odgovori