Nije valjda da niko ne koristi ovu app i da ne zna kako se ovo namjesti????Igor84 napisao:Tako je u pravu si samo ko nema ovaj telefon može da daje neki kvazi kritike telefon je savršen!!!
Moze li mi neko objasniti kako u handy shell da podesim onu vremensku prognizu da stalno bude na desktopu ekrana kao što je prikazano na slici nikako to da nadjem?
Nokia 5800 XpressMusic
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Ned, 24. Feb 2008. 22:56
Araphel, prijatelju, hvala puno
Tako nesto sam i ja mislio jer mi se slicno desavalo i sa 6600 pre nekoliko godina dok sam je secao..Za task manager znam,ali hvala jos jednom
Hocu,skinucu sada tu app,pa cemo videti kako cemo dalje
Hvala na svemu,pozdrav!
EDIT:Da ne pisem poruku za porukom,rekoh da ovo od nocas malo updatujem,tj da postavim jos koje pitanje
Da li je normalno da mi je baterija trajala oko 20h posle prvog punjenja,ako se uzme u obzir da sam u tih 20h,2,5-3h bio na WLAN-u,oko 1h slusao muziku,gledao i snimao par klipova i slika,imao 15ak minuta razgovora,20ak poruka + jos neko glupo cackanje telefona?

Hvala na svemu,pozdrav!
EDIT:Da ne pisem poruku za porukom,rekoh da ovo od nocas malo updatujem,tj da postavim jos koje pitanje

Da li je normalno da mi je baterija trajala oko 20h posle prvog punjenja,ako se uzme u obzir da sam u tih 20h,2,5-3h bio na WLAN-u,oko 1h slusao muziku,gledao i snimao par klipova i slika,imao 15ak minuta razgovora,20ak poruka + jos neko glupo cackanje telefona?

-
- Povremeni posetilac
@Igor88bg
Veruj mi,gresis
Nije test,vec su verovatno to neke prve serije,ili mozda u svakoj seriji ima tih losijih primeraka(nista cudno).
Gledacu da slikam jos veceras ovaj moj,nema ni jednu mrlju,nema onog zazora kod +/- dugmenceta.
Inace,kad sam uzeo ovaj telefon,nisam dobio ni rezervni Stylus,ni torbicu..Zbunjen sam pitao prodavce i oni su mi rekli kako u poslednjim serijama koje su dobili u kutijama nije bilo ovoga i da su dobili dopis od uvoznika da je pakovanje takvo kakvo je.Videvsi da sam u neverici,pokazali su mi jos jedno pakovanje koje takodje nije sadrzalo ove 2 stavke.Opet,bilo mi je sumnjivo,pozvao sam Mobis i tamo dobio odgovor da je ovo zaista ovako.Inace moj telefon je dosao sa do tada najnovijim SW-om u sebi,tj sa v.20 verzijom-naravno ne racunam v.21 koja se pojavila pre 2 dana.E da,imam crvenu verziju telefona,bas sam poceo da gledam na sve strane da neko nema plavi model da bas uporedim tu ispranost boja na crvenim modelima.
@Araphel
Hvala po ko zna koji put na po ko zna kojoj informaciji od tebe
prestadoh da brojim 
Veruj mi,gresis

Gledacu da slikam jos veceras ovaj moj,nema ni jednu mrlju,nema onog zazora kod +/- dugmenceta.
Inace,kad sam uzeo ovaj telefon,nisam dobio ni rezervni Stylus,ni torbicu..Zbunjen sam pitao prodavce i oni su mi rekli kako u poslednjim serijama koje su dobili u kutijama nije bilo ovoga i da su dobili dopis od uvoznika da je pakovanje takvo kakvo je.Videvsi da sam u neverici,pokazali su mi jos jedno pakovanje koje takodje nije sadrzalo ove 2 stavke.Opet,bilo mi je sumnjivo,pozvao sam Mobis i tamo dobio odgovor da je ovo zaista ovako.Inace moj telefon je dosao sa do tada najnovijim SW-om u sebi,tj sa v.20 verzijom-naravno ne racunam v.21 koja se pojavila pre 2 dana.E da,imam crvenu verziju telefona,bas sam poceo da gledam na sve strane da neko nema plavi model da bas uporedim tu ispranost boja na crvenim modelima.
@Araphel
Hvala po ko zna koji put na po ko zna kojoj informaciji od tebe

-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 18. Jul 2007. 21:48
- Kontakt:
Ja sam moj 5800 kupio pre par dana, sa najnovijom verzijom software-a, tago da nije sigurno prva serija, niti losi primerci, posto je velika vecina takva... I mislim da to nije do maske, nego da je prenapucan kontrast ili tako nesto(software-ski) Nadam se da ce ovaj novi software sto je sad izasao to da ispravi...
-
- Povremeni posetilac
Ne znam stvarno sta da ti kazem,bedak je sto ti se takav model pao:/ Ja na svu srecu(iako sam poznati baxuz u drustvu) sam ovog puta dobio dobar primerak(bar na izgled
).
Inace,Garmin sljaka ko lud,namestih ga lepo..Interesuje me kako da ja gledam mapu mog grada(Nis),tj da li mogu da se setam po mapi,da skrolujem po njoj?Pokusavam ali nece:/ Inace predivno izgleda Garmin na 5800 i da,nesto sto me je zbunilo,ne skida kredit?!Ja sam ocekivao da skida?!:)

Inace,Garmin sljaka ko lud,namestih ga lepo..Interesuje me kako da ja gledam mapu mog grada(Nis),tj da li mogu da se setam po mapi,da skrolujem po njoj?Pokusavam ali nece:/ Inace predivno izgleda Garmin na 5800 i da,nesto sto me je zbunilo,ne skida kredit?!Ja sam ocekivao da skida?!:)
-
- Povremeni posetilac
Igor88bg i ja sam tako mislio,zato sam i zapisao koliko sam kredita imao na ovoj kartici i na moje iznenadjenje ni 1 para nije skinuta..Kako-ne znam,zbunjen sam i dalje :
Pokusacu sad opet samo da nadjem negde glasove za 5.30 verziju..Ili mogu glasove od bilo koje verzije da stavim?
Naravno,ako neka dobra dusa ima link,neka slobodno pusti PP

Naravno,ako neka dobra dusa ima link,neka slobodno pusti PP

String Of Life, verovatno ti je u poesavanjima setovano da je assisted gps iskljucen,pa onda koristi samo ugradjeni gps chip i antenu,ne trazi pomoc u pronalazenju pozigije sa servera.To ces primetiti po tome sto prilikom starta po par minuta trazi satelite,dok sa ukljucenim assisted gps,bukvalno ulovi satelite za par sekundi.Jedan od kolega sa foruma mi je nedavno ovo razjasnio,i posto skida zaista mizernu kolicinu kilobajta,od sada drzim tako...
-
- Povremeni posetilac
Hmm,jos cu da pomislim da sam lud
Settings>system>Remote GPS pise Unit ID xxxxxx a ispod toga Assisted GPS? :)Jel to to?Pored imam jacinu signala,u sobi varira od 1-3 crte
Opet nmi nije skinuo ni dinar?! 
Ali,kad odem na View Map u glavnom meniju,izbaci mi mapu na kojoj nista ne mogu da obelezim i na kojoj ne mogu da setam slobodno,tj da skrolujem?!:zbunjen: Jel to tako treba ili..?Na vrhu ekrana samo pise Ready to navigate..

Ali,kad odem na View Map u glavnom meniju,izbaci mi mapu na kojoj nista ne mogu da obelezim i na kojoj ne mogu da setam slobodno,tj da skrolujem?!:zbunjen: Jel to tako treba ili..?Na vrhu ekrana samo pise Ready to navigate..
-
- Povremeni posetilac
Odem lepo u log telefona,pa odem na Packet data,i na kraju tu mi pise 0kb sent data-0kb received data
Ne razumem ni ja..
Koliko vam je precizan Garmin dok ste unutar kuce/stana?Kad odem na view map ne mogu nista da selektujem,vec moram da izadjem pa da idem na tools>browse map i tek tu mogu da selektujem destinacije.Naravno ne racunam destinacije koje mogu da ukucam..Da li je ovo normalno?Da li je kod vas moguce da se putem one glavne mape selektuju destinacije?

Koliko vam je precizan Garmin dok ste unutar kuce/stana?Kad odem na view map ne mogu nista da selektujem,vec moram da izadjem pa da idem na tools>browse map i tek tu mogu da selektujem destinacije.Naravno ne racunam destinacije koje mogu da ukucam..Da li je ovo normalno?Da li je kod vas moguce da se putem one glavne mape selektuju destinacije?
-
- Povremeni posetilac
E ovako,testirah Garmin veceras na nekoliko destinacija po Nisu.Ne znam kako je po ostalim gradovima ali ovde jako lose racuna rute,tj putanje?Da li je normalno da me salje kroz jednosmerne ulice,da veoma nerazumno i lose racuna rute?Postoje sve ulice,ali kada zadam rutu,on bira neku skoro pa totalno nelogicnu putanju..Koristim 1.9 mapu,malopre sam kao nacuo da je bagovita da je 1.8bolja?Ima li nekog da ovo potvrdi,demantuje,da da svoje iskustvo,ne mora da bude za Nis vec moze da bude za bilo koji grad,bas me interesuje..
Sto se tice Assisted GPS-a,meni je on definitivno ukljucen.Ja pored njega imam da izaberem samo nesto vezano za Bluetooth(?!) i onda to krene da trazi gps uredjaj preko bluetootha?Kako se aktivira ovaj ugradjeni GPS modul?
Pogledao sam onaj log telefona koji belezi sve zivo,on prikazuje da je pokrenuta MTS GPRS konekcija,ali niti jedan jedini kb nije primljen,tako da celo vece niej skinuo ni 1 paru kredita
E da,jos jedno pitanje,verovatno glupo,ali prvi put se susrecem sa Garminom za mobilne telefone,pa nemojte (mnogo) da se smejete
Da li je normalno da su mi ulice zelene boje,a da je podloga crna?:)
Sto se tice Assisted GPS-a,meni je on definitivno ukljucen.Ja pored njega imam da izaberem samo nesto vezano za Bluetooth(?!) i onda to krene da trazi gps uredjaj preko bluetootha?Kako se aktivira ovaj ugradjeni GPS modul?
Pogledao sam onaj log telefona koji belezi sve zivo,on prikazuje da je pokrenuta MTS GPRS konekcija,ali niti jedan jedini kb nije primljen,tako da celo vece niej skinuo ni 1 paru kredita

E da,jos jedno pitanje,verovatno glupo,ali prvi put se susrecem sa Garminom za mobilne telefone,pa nemojte (mnogo) da se smejete

- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
String Of Life, Ja sam iz Nisa takodje pa mislim da mogu da ti dam neke odgovore. Po meni najbolja mapa je 1.9, dok je 2.0 mnogo bagovita.
sto se tice jednosmernih ulica takve su jos os 1.4 verzije i to mu je sto mu je. Ja sam ispravke slao ovima iz Infoteama ali jedino sto su doradili jesu da su ubacili brojeve ulica (dosta precizno) i kruzne tokove .
Sto se tice boje mapa i ulica normalno je. Imas opciju da se automatski menja šema (za dan i noc), a mozes i ti da izaberes sam koja da ti bude sve vreme.
jos nesto pogledaj u Alate, Postavke, Izrada rute, Preferenca ruta. Tu mozes da izaberes brze vreme ili manju udaljenost. Ti stavi brze vreme jer mi se cini da tako pravi bolje rute.
sto se tice jednosmernih ulica takve su jos os 1.4 verzije i to mu je sto mu je. Ja sam ispravke slao ovima iz Infoteama ali jedino sto su doradili jesu da su ubacili brojeve ulica (dosta precizno) i kruzne tokove .
Sto se tice boje mapa i ulica normalno je. Imas opciju da se automatski menja šema (za dan i noc), a mozes i ti da izaberes sam koja da ti bude sve vreme.
jos nesto pogledaj u Alate, Postavke, Izrada rute, Preferenca ruta. Tu mozes da izaberes brze vreme ili manju udaljenost. Ti stavi brze vreme jer mi se cini da tako pravi bolje rute.
- serbian-boss
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11
meni radi isto savrseno,bas je precizan i ja nemam nikakve probleme...pa GPS ne skida nista meni je isto ukljucem assised gps ali mi treba negde oko jedan,dva min dok se ne poveze
( ne smeta mi puno...radi i u zatvorenom prostoru samo sto mu treba malo vise vremena kod povezivanja...ako imas neke probleme posalji mi na PP sta god ti treba oko garmina