Virusi
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Virusi
Imam Nokiu 5310 Xpress Music. Nedavno mi se na memorijskoj kartici pojavilo nesto slicno virusu
ne mogu "to" da obrisem iz telefona cak ni ako je telefon povezan sa kompijuterom preko USB kabela. Da li neko ima ideju kako to da popravim? Pokusala sam da nadjem Antivirus program na netu,ali postoji samo za Nokie sa symbian operativnim sistemom,a moja Nokia je sa java operativnim sistemom.

Da biste mogli da mi pomognete sa mojim "problemom" moram da dodam jos par reci... Nedavno sam u kompu imala neki virus koji se pojavljivao kao .exe fajl i koliko god puta sam pokusala da ga obrisem nisam mogla (ponovo bi se pojavio), sve dok ga nisam "ocistila" sa antivirus programom koji imam u kompu. Virus sam u komp donela na flash memoriji sa nekim slikama,posto sam "ocistila" slike,kasnije sam neke od slika prebacila u telefon,tacnije na memorijsku karticu... Nije bilo nikakvih problema. Kada sam,par dana kasnije,u telefon dodala neke mp3 fajlove pojavi se problem... tacnije folderi na memoriskoj kartici su sami promenili format u .exe koji telefon naravno ne prepoznaje,antivirus iz kompa ne reaguje na te foldere kao na virus,a ne mogu da ih obrisem,tacnije kad ih obrisem oni se ne vide,ali stanje memorijske kartice ostaje ne promenjeno...
da li je formatiranje memoriske kartice i u ovom slucaju resenje? I gde i kako se formatira mk?
I umalo da zaboravim... obrisani .exe folderi se vrate kada povezem telefon i komp,tacnije opet postanu vidljivi i tako u krug. Neko je ovde lud! a antivirus ih ne registruje kao pretnju,cak i posle skeniranja (vise puta)
Thanx
da li je formatiranje memoriske kartice i u ovom slucaju resenje? I gde i kako se formatira mk?
I umalo da zaboravim... obrisani .exe folderi se vrate kada povezem telefon i komp,tacnije opet postanu vidljivi i tako u krug. Neko je ovde lud! a antivirus ih ne registruje kao pretnju,cak i posle skeniranja (vise puta)
Thanx

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Dina86, mozda da pokusas da karticu ubacis u neki Card Reader? Moze biti da ce tad komp moci da preko antivirusa vidi nešto i ocisti ga.. A naravno, ako ti nisu vazni podaci sa kartice, pokušaj format.. I to opet najbolje preko Card Readera.. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Dina86, znam da cu da preporuchim verovatno poslednje i najgore, ali ujedno i najradikalnije i najefikasnije resenje - ali to je tako. Ubij windows, i reinstaliraj ga od nule. Nakobn reinstalacije samog OS-a, vrati prvo drivere i odmah antivirus program, i onda skeniraj ceo komp. Moguce da ti je i sam Antivirus zarazen i da zato ne reaguje na postojecu pretnju.
Sa druge strane, izuzetno me cudi doticni virus, da menja imena direktorijuma na memorijskoj kartici telefona koji uopste nema veze sa Windows operativnim sistemom. Mislim, virus ako je pisan za jedan OS, ne bi trebalo da radi na drugom.
Sa druge strane, izuzetno me cudi doticni virus, da menja imena direktorijuma na memorijskoj kartici telefona koji uopste nema veze sa Windows operativnim sistemom. Mislim, virus ako je pisan za jedan OS, ne bi trebalo da radi na drugom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!