Nokia N97
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
kada se hakuje n97,pa potom update software,jel telefon i dalje hakovan,ili se sve mora nanovo.malo sam u dilemi posto kod nekih nokinih modela koji nisu iz N serje je situacija da se hak gubi ukoliko se uradi update software,kakva je situacija sa N97.
ko je upucen u ovu problematiku neka pomogne.unapred hvala
p.s nisam kupio telefon...
ko je upucen u ovu problematiku neka pomogne.unapred hvala
p.s nisam kupio telefon...
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 13. Jan 2005. 11:24
- Kontakt:
Evo par utisaka iz prve ruke
Koristim ga vec 2 dana i prilicno sam zadovoljan. Softver 1.1 je solidno brz, ne kochi, ne budali, baterija dva dana akanja izdrzi bez problema. Malo treba vremena da se navikne covjek na novi interfejs i na tastaturu koja ima malo cudan raspored al bice to ok. Sve u svem jako zadovoljan!

Jel tastatura udobna za kucanje?
Kakvog je kvaliteta izrada, da li negde krcka, da li je fino utegnut?
Kakvog je kvaliteta izrada, da li negde krcka, da li je fino utegnut?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Evo kako da podesite kompas na N97 -> http://www.youtube.com/watch?v=q1dP5adH ... r_embedded
Cini mi se da su u sve ove nove modele ubacili i kompas, ali ne znam koliko je praktican.
Cini mi se da su u sve ove nove modele ubacili i kompas, ali ne znam koliko je praktican.

- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
Pogledajte šta se dešava sa N97 posle par nedelja
http://themes.tehkseven.net/featured-ar ... era-glass/

http://themes.tehkseven.net/featured-ar ... era-glass/
Nokia C6
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Na eiltesecurity-ju citam skoro sta je momak opisao kada je kupovao digitalni aparat i na kakav kvalitet izrade je nailazio.
Poenta je da je u hiperprodukciji a uz teznju da se ustedi maksimalno i kao zadovolje ekolozi
, poceto odavno sa masovnim recikliranjem plastike i pravljenja novih tehinckih uredjaja od iste. Ne kazem, to je ok ideja, ali i takav proces recikliranja i odabir kvalitetne plastike, treba kontrolisati. Da ne dodje do toga da se plastika sama ili mozda boja sa iste kruni vec posle nedelju-dve koriscenja ili da pukne posle cak i kraceg vremena. Svasta moze da se desi. Izgleda lepo dok ne pocnemo da koristimo, a onda
A jos kad od takve plastike naprave uredjaj koji je skup i trebalo bi da bude vrh od kvaliteta u svakom pogledu, e onda je tek

Isto se desava i kod proizvodnje cipela i to vec traje decenijama. Sad da bi kupili prave kozne cipele, treba da odvojite pola mesecne plate maltene. A plus sto retko i ima da se nadju takve u prodaji. Vecinom su to obrade raznorazne koje lice na kozu, a nemaju posle mnogo procesa, ni K od koze.
Poenta je da je u hiperprodukciji a uz teznju da se ustedi maksimalno i kao zadovolje ekolozi

Isto se desava i kod proizvodnje cipela i to vec traje decenijama. Sad da bi kupili prave kozne cipele, treba da odvojite pola mesecne plate maltene. A plus sto retko i ima da se nadju takve u prodaji. Vecinom su to obrade raznorazne koje lice na kozu, a nemaju posle mnogo procesa, ni K od koze.

- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Blah,ako se zaista pokaze da se ovako N97 ponasa (tj kvalitet hardvera) onda stvarno je to bruka.
Pa hebote oni nisu normalni,za taj novac mogu da kupim laptop i da stanem da se divim kakvu sam masinu uzeo,a ne neki bedni plasticni "bad-copy-of HTC" telefon.
vlada1970, E ja bi druze za cipele dao i citavu platu ali da su udobne a opet moderne,pa hebote k'o da se utrkuju ko ce napraviti neudobnije cipele.
Pa hebote oni nisu normalni,za taj novac mogu da kupim laptop i da stanem da se divim kakvu sam masinu uzeo,a ne neki bedni plasticni "bad-copy-of HTC" telefon.

vlada1970, E ja bi druze za cipele dao i citavu platu ali da su udobne a opet moderne,pa hebote k'o da se utrkuju ko ce napraviti neudobnije cipele.

When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- vlada1970
- Mobil manijak
O tome nisam ni hteo da pisem, da ne odem mnogo u off. Ali danasnji dizajneri vecinom, kao da su zavrsili srednju veterinarsku ( pardon ako nekog vredja, nije mi namera - castan je to posao skrozWicker Man napisao:..........k'o da se utrkuju ko ce napraviti neudobnije cipele.

- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- tehno maniac
- Mobil manijak
Wicker Man, vlada1970, ne samo cipele nego i patike, kada idem da kupujem patike i stanem u npr Nike shop, sve kič do kiča, a što je neudobno
. I ja na kraju jedva iskopam neke Nike cipele-patike koje stvarno lepo izgledaju i koje su udobne. Ponudi meni prodavačica još neke, slične kao te, i kaže kao "mnogo lepše", a ono po sred bočnog dela bam 3 linije u zelenoj žutoj i plavoj boji (kakav kontrast
). Ja je samo belo pogledah i rekoh, ipak ću one
ONTOPIC: Definitivno telefoni postaju sve manje i manje kvalitetni:
PRIMER1: Moj ćale je uzeo nokiju 6300 ČIM je izašla, evo i dan danas je ima, i u savršenom je stanju (a ne mazi ga baš).
PRIMER 2: Evo danas je tačno 5 meseci od kako sam uzeo nokiju 5800 (vau, rekord
) i sve što ima jeste par ogrebotina na ekranu (jedva se vide), i malo ruiniran metalni okvir kamere (moja nepažnja). Svi se žale 5800 loš, plastičan, kvari se, a meni se (da kucnem u drvo) i dan danas ponaša kao i prvog dana. Evo a pogledajte N97 kako se ponaša posle samo nedelju dana... To je stvarno sramota za nokiju da štedi na tako skupom uređaju (tj. na uređaju KOJI PRODAJE TAKO SKUPO)
Ja mislim da sam omniuHD i N97 otpisao, omniu zbog manjka podrške za app (ništa ne radi), ružnoće i fingerprints, a N97 zbog jako lošeg hardvera i problema sa istim... Zadržavam ja ipak još moj 5800 .

ONTOPIC: Definitivno telefoni postaju sve manje i manje kvalitetni:
PRIMER1: Moj ćale je uzeo nokiju 6300 ČIM je izašla, evo i dan danas je ima, i u savršenom je stanju (a ne mazi ga baš).
PRIMER 2: Evo danas je tačno 5 meseci od kako sam uzeo nokiju 5800 (vau, rekord

Ja mislim da sam omniuHD i N97 otpisao, omniu zbog manjka podrške za app (ništa ne radi), ružnoće i fingerprints, a N97 zbog jako lošeg hardvera i problema sa istim... Zadržavam ja ipak još moj 5800 .
Nokia C6
tehno maniac, ipak cekaj E72 kada su ovi smekerice telefoni krdzavo odradjeni.
Ne branim N97, ali mislim da su to bas one decije bolesti koje treba da se prebrode u tim prvim turama. Mozda kasnije kroz par meseci dodje do neki promena na bolje, sto se tice kvaliteta i hardvera i softvera.
Tako je HTC TP2 u prvoj turi imao problema, oko klimavog ekrana i ne znam ni ja sam koje-kakve sitnicarske gluposti ali sada se ljudi ne zale u tolikom broju.
Sto se tice radijacije, ja sam prestao ici na basket jer sam poceo gubiti od dece koja su 1997 godiste i koja vec sada imaju 2m. Kao da su jeli onaj stocarski koncentrat 100%!

Ne branim N97, ali mislim da su to bas one decije bolesti koje treba da se prebrode u tim prvim turama. Mozda kasnije kroz par meseci dodje do neki promena na bolje, sto se tice kvaliteta i hardvera i softvera.
Tako je HTC TP2 u prvoj turi imao problema, oko klimavog ekrana i ne znam ni ja sam koje-kakve sitnicarske gluposti ali sada se ljudi ne zale u tolikom broju.
Sto se tice radijacije, ja sam prestao ici na basket jer sam poceo gubiti od dece koja su 1997 godiste i koja vec sada imaju 2m. Kao da su jeli onaj stocarski koncentrat 100%!

- tehno maniac
- Mobil manijak
Sto se tice kvaliteta izrade, tako je bilo i za N82 gde se lik na SF sajtu zalio da mu se tel. izgulio i osugavio posle 6 meseci koriscenja, ali takodje on je imao model iz tih prvih serija koje su izasle na trziste. U zadnje vreme ne vidjam tolike extremne zalbe na N82 (mozda ja nisam gledao na pravim mestima).
Videcemo sta ce nam mlada dama ispisati, ali ipak treba da prodje odredjeni period koriscenja da bi se realno mogli sagledati utisci i naravno ostecenja zavise i od samog korisnika i njegovog nacina koricenja telefona.
Doduse nisu bas `97 godiste likovi koji vladaju terenima posto su oni jos mali, ali kada gledam ove npr.: sto imaju 18-22 godina i mladji su od mene, izgledaju kao da su u vodi rasli, a ja pored njih licim na bastenskog patuljka.
Videcemo sta ce nam mlada dama ispisati, ali ipak treba da prodje odredjeni period koriscenja da bi se realno mogli sagledati utisci i naravno ostecenja zavise i od samog korisnika i njegovog nacina koricenja telefona.
Doduse nisu bas `97 godiste likovi koji vladaju terenima posto su oni jos mali, ali kada gledam ove npr.: sto imaju 18-22 godina i mladji su od mene, izgledaju kao da su u vodi rasli, a ja pored njih licim na bastenskog patuljka.

- vlada1970
- Mobil manijak
Jedini spas po meni za telefone ( pogotovo ove skupe ), ako je vec takva situacija da ih zbog reciklirane plastike prave nekvalitetne, je da pocnu da ih prave sa izmenjivim maskicama. Kao na primer na Nokiji 8310 i mnogim ostalim sto je bilo.
Ne znam, ali kad bih kupio telefon od 800 i vise evrica, ma i od 400 ( i ovo mi je preskupo a kamoli 800 ) i kad bi mi se posle mesec dana oljustila maskica, ne bi se prezao da odem direktno kod uvoznika i da mu trazim pare nazad, bez ikakve zamene.
Jedino mislim da pocnu da prave maskice koje mogu da se promene lako, bi bio izlaz. Koliko god to na takvim telefonima bilo komplikovano da se uradi, to mi se cini kao jedino ozbiljno resenje. Kupis sutra-prekosutra novu original maskicu i vozi. Cak takva dodatna oprema ima sansu i mnogo kvalitetnije da se uradi, nego sama inicijalna maska.
off: isto i kod mene gledam u kraju vec godinama, sta "radijacija" ( ili ja do skoro govorio da jedu mnogo secera i slatkisa
) radi sa klincima. Znaci, ne vidim neku facu pola godine i vec je dve glave visi od mene, a bio je pre toga meni do ramena 
Ne znam, ali kad bih kupio telefon od 800 i vise evrica, ma i od 400 ( i ovo mi je preskupo a kamoli 800 ) i kad bi mi se posle mesec dana oljustila maskica, ne bi se prezao da odem direktno kod uvoznika i da mu trazim pare nazad, bez ikakve zamene.
Jedino mislim da pocnu da prave maskice koje mogu da se promene lako, bi bio izlaz. Koliko god to na takvim telefonima bilo komplikovano da se uradi, to mi se cini kao jedino ozbiljno resenje. Kupis sutra-prekosutra novu original maskicu i vozi. Cak takva dodatna oprema ima sansu i mnogo kvalitetnije da se uradi, nego sama inicijalna maska.

off: isto i kod mene gledam u kraju vec godinama, sta "radijacija" ( ili ja do skoro govorio da jedu mnogo secera i slatkisa

Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
vlada1970, nije ni to losa ideja, ali kao sto si i rekao komplikovaniji oblici i izgledi (zbog unikatnosti na trzistu) otezavaju sprovodjenje te ideje u delo.
Interesuje me kako je onaj lik izuljao ono staklo od kamerice!?
Pise da su mu se nakupile cestice prljavstine i da je to uzrok ostecenja (trenje pri otvaranju).
Gde je on drzao telefon, u borskim kopovima ili u kamenolomu Jelen Do?
Interesuje me kako je onaj lik izuljao ono staklo od kamerice!?
Pise da su mu se nakupile cestice prljavstine i da je to uzrok ostecenja (trenje pri otvaranju).
Gde je on drzao telefon, u borskim kopovima ili u kamenolomu Jelen Do?

- tehno maniac
- Mobil manijak
IDzO, nisi dobro pročitao. Nije samo od imao takav problem, više ljudi je imalo taj problem, i nije do Jelen Do-a
. Pa skupile se, kao što se skupe ispod ekrana, i na sličnim mestima, pa onda povlačenjem zaštite te iste čestice naprave lenjirski pravu liniju (lenjirski)
Btw: mislim da telefončini (fiz. veličinom) ove klase deminutivi "kamerica" i "maskica" ne priliče

Btw: mislim da telefončini (fiz. veličinom) ove klase deminutivi "kamerica" i "maskica" ne priliče

Nokia C6
Sad sam skontao da se radi o vise razlicith korisnika.
"AAS" pise da to ne utice na kvalitet slike. Citao sam da ista/slicna ostecenja (ogrebotine na prednjem staklu) kod objektiva isto ne prikazuju ostecenje na slici sve dok se ne slika ka nekom izvoru svetlosti (ili nesto tome slicno), tada se pojavljuju "zraci" na slikama.
Ima jedno jednostavno resenje ali ne znam da li i u kojoj meri pomaze -> tu ogrebotinu "popuniti" grafitom tj. grafitnom olovkom preci ogrebotinu i ako ostane visak sa strane to ocistite. Ta crnina grafita ce onemoguciti nastanak zrakova na slikama.
Eto ako neko ima takvo ostecenje moze da proba ovaj metod i da vidi da li pomaze.

"AAS" pise da to ne utice na kvalitet slike. Citao sam da ista/slicna ostecenja (ogrebotine na prednjem staklu) kod objektiva isto ne prikazuju ostecenje na slici sve dok se ne slika ka nekom izvoru svetlosti (ili nesto tome slicno), tada se pojavljuju "zraci" na slikama.
Ima jedno jednostavno resenje ali ne znam da li i u kojoj meri pomaze -> tu ogrebotinu "popuniti" grafitom tj. grafitnom olovkom preci ogrebotinu i ako ostane visak sa strane to ocistite. Ta crnina grafita ce onemoguciti nastanak zrakova na slikama.
Eto ako neko ima takvo ostecenje moze da proba ovaj metod i da vidi da li pomaze.