Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

gregor, nema na cemu.
napisi sta ti je ukljuceno pa da resavamo problem.

jel moze neko ko ima malo duze E71 da mi napise kakva su poboljsanja, ako ih uopste ima :) na novijim sw-ima.
imam jos prvu verziju SW 100. ... hakovanu i zadovoljan sam kako mi radi.
znam da ima poboljsanja na papiru, ali kako je u praksi.
najvishe me zanima da li ima poboljsanja u kvalitetu slika tj kamere.?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

gregor imam jedno pitanje.da ti možda nemaš telekom karticu?kod njih pisne ton kada dodje do konekcije tj kada se uradi divert poziva da ti dodje onaj sms kote zvao i tome slično?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

mrkixxx, čuj, i ja isto imam tel otprilike godinu i nešto (uzeo sam je u prvoj polovini oktobra:) imao sam sw od tog 100.xx pa do ovog najnovijeg. Iskreno meni je tel radio stabilno na svim, možda malo brže na ovim novijim, a "kamera" je definitivno bolja na sw 300 i 400 nego što je bila na prva dva, mada opet ne očekuj ništa spektakularno. Dobićeš nekoliko novih tema, mislim četiri, neke widgete i to je to.
gregor, zaista je neobično to sa "tonom". Ja sam evo već sat vremena čeprkao po tel i tražio eventualno podešavanje za uključivanje/isključivanje istog i ništa nisam našao. Imam i postpaid telekom karticu i to što VeNoM kaže se dešava ukoliko te neko zove dok je veza aktivna, tj kada već razgovaraš, ili ako ti neko pošalje u tom momentu poruku, tako da to ne može imati veze, ukoliko sam te dobro razumeo( taj ton se čuje samo po uspostavi veze).

gregor
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 15:33

Post od gregor »

Da VeNoM,imam 065 br. i uzeo sam tel u handy preko telekoma.Posto mi je tel na srpskom,sada cu ti napisati sta izbaci i cuje se biip u slusalici:prvo ide"Napomena:Aktivna prusmerenja" , zatim "POVEZAN SA +3816..." I tada kada "POVEZAN" onda se cuje ton u sluski,tipa kao kada su ti ukljuceni tonovi upozorenja pa ti stigne izvestaj da je neko primio poruku ili kao kada zakljucas tastaturu.....Znaci,ton se cuje samo kada ja pozivam,ne i kada mene neko pozove....Bukvalno,dnevno dosta pozivam i kada cujem taj ton najezim se....Na ostalim nokijama sam ga uspesno gasio,ali ova me rastura..... :o

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

gregor, to su ti bipovi za zvuke upozorenja, pokusaj da njih iskljucis u profilu koji koristis, mislim da ti se vise nece cuti.
::luv phonez::

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

gregor kao što sam i mislio tako ti je to kod telekoma :P :P
ako te to toliko nervira radi kao što ja radim.kada pozivam ne stavljam slušalicu na uvo već gledam ekran.kada se end call promeni u laudspeaker to znači da mob zvoni a kada vreme počne da odborjava znači d ase taj javio kome je (od)zvonilo..e tek tada stavljam slušalicu na uvo ali ne kao ono zračenje i ostale stvari nego što me mrzi da slušam ono tuuuuuuuuuuuuu tuuuuuuuuuuuu bla bla bla
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

gregor
Novajlija
Novajlija

Post od gregor »

Djoxie,warning tons mi je iskljucen,tako da nije do toga....Venom,to je jedino resenje... :wacko:
Sto se tice powea-a,za sada mi ne koci sat,nakon updatea na 400,tako da cu pratiti...Ako nesto bude novo,javljam....Hvala vam puno... :wink: :wink: :wink:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

gregor, da li ti je sw telefona hackovan? :?
Ako jeste,postoji resenje da se ukloni taj info koji se javlja kod svakog odlaznog poziva.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

gregor
Novajlija
Novajlija

Post od gregor »

Jebem li ga...Sada se ne razumem u to bas,sta mu znaci to da li hackovan....On je legalan,uvezen preko alpha copy,hungary proizvodnja....Ispadam glup,ali zaista ne razumem... :oops: :oops: :oops: :oops:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

gregor, legalnost samog aparata nema veze sa "legalnosti" samog sw telefona...
Sw telefona(u ovom slucaju pricamo o Symbian O.S.) se hackuje da bi se moglo pristupiti sistemskim fileovima i folderima,sto samim tim omogucava da se sam operativni sistem malo modifikuje "iznutra",kao i za instaliranje "nepotpisanih" aplikacija.
Vise o tome procitaj ovde viewtopic.php?t=12736
E sad ako sam dobro procitao ti si updateovao sw telefona na poslednju verziju (v.400),ta verzija sw bi trebalo da moze da se hackuje pa samim tim postoji mogucnost uklanjanja info da ti je poziv preusmeren sto bi pretpostavljam uklonilo i taj zvuk koji ti se javlja prilikom poziva.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

gregor
Novajlija
Novajlija

Post od gregor »

aha....Hvala u svakom pogledu,sada cu malo da prostudiram to sto je na ovom linku.....Nadam se da ce mi biti od koristi....

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

banman, tako neshto sam i ocekivao.
kameru ne koristim neshto preterano, ali kontam da ce se najvishe poboljshanja i novina videti na njoj.

teme me ne zanimaju, jer ih imam milion, a vec dugo koristim samo jednu.
vidzeti su mi interesantni. jel mozes da mi napisheh sta je novina: vremenska prognoza, FB, twitter ... ?

i jos jedno pitanje: jel i postoji hack za SW 400xxx?

pozz i hvala

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

mrkixxx, nemoj samo da se ponadas da vidzeti mogu da se drze na standby ekranu kao na n97 npr, dodali su samo aplikacije za fb, youtube i myspace koje mozes da izbacis kao shortcut na active standby, po meni nista novo, ali ok je
::luv phonez::

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

djoxie, hvala.
imam neke preche stvari koje drzim na displeju.
sve ovo imam vec u bookmarks-ima.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

mrkixxx, mislim da dolaze preinstalirni Facebook, YT i verovatno još nešto, ali ne mogu sad da se setim jer imaš sve što ti treba, od tih widgeta( tipa nimbuz, vremenske prognoze, yahoo, ostalom videćeš i sam) na Ovistore, e da, i on ti dolazi preinstaliran. Ja sam sa njega skinuo te pizd..ije pa se ne sećam tačno šta sam dobio od widgeta sa novim sw. Mislim, ali nisam siguran (slabo se u zadnje vreme obrazujem na tom polju) da postoji hack za sw 400.xx, kao što si ti radio za 100.xx preko hellocarbide itd(verujem da znaš o čemu pričam), ali zato postoji varijanta preko setifikata i potpisivanja aplikacija. Odmah da se ogradim- ne tvrdim decidirano da ne postoji hack za 400.xx( ovo je više zbog likova koji, čak i ako kažem "nisam siguran" ili "možda" odmah kače citate i prave se pametni). Sa novim sw, kao što sm ti već napisao dobićeš i malo brži/stabilniji sw, ispravljeno nekoliko bagova... Na tebi je da izvažeš šta ti je važnije...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

banman napisao: izvinjavam se na širenju dezinformacija, jer eto nemam pojma o datoj temi, al' zato volim da pišem
Prvo, kada ovako nesto napises onda kako covek da te razume ozbiljno!
banman napisao:( ovo je više zbog likova koji, čak i ako kažem "nisam siguran" ili "možda" odmah kače citate i prave se pametni)
Drugo, koliko je tebi godina? 12? Da ti je toliko onda bih razumeo tvoje ponasanje i sadasnju provokaciju, ali ovako...!? :uhuh:

piterdrucker
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Jan 2010. 04:16

Post od piterdrucker »

Banman, Marko_NS, Venom, Idzo, nikako da stignem da odgovorim. Bateriju mi je trošio Garmin. Problem je pravio TSR.Autostart.exe, koji je aktivan u pozadini i onda kada je Garmin isključen. Postoje 2 načina da rešite problem.

1. Potreban je program za upravljanje procesima (Best Taskman, Handy Taskman... ako je nekom potrebno imam Best Taskman v2.01) i da je telefon povezan na PC u Mass storage kako biste preimenovali (obrisali) 2 fajla:
E:\Resource\plugins\CardRunner.rsc preimenovati (obrisati) u CardRunner.rsc.old i
E:\sys\bin\CardRunner.dll preimenovati (obrisati) u CardRunner.dll.old
Ukoliko ne obrišete ova 2 fajla, TSR.Autostart.exe će se ponovo pokrenuti posle izvesnog vremena.
Zatim Best Taskmanom ukinite TSR.Autostart.exe. Garmin će raditi posle ovoga sasvim normalno. Ovo rešenje je za verzije Garmnina do 5.00.20

2. Za verzije od 5.00.30 postoji novi settings: Tools -> Settings -> System -> Launch Background Service, postaviti na disable.

Meni se autonomija baterije sa 1.5 dana (pričao, ne pričao, koristio internet, ne koristio)povećala za 2 dana! Baterija sada traje 3-5dana.

Gregor, za zamrzavanje sata na v300 sam bio pisao nekoliko stranica unazad, ali vidim rešeno sa 400. Trebao bih da još da promenim tastaturu na qwerty sa čćžšđ, ali toliko ima product codova za balkan, da nemam baš toliko vremena da sve pretražujem. Zato me interesuje da li je baterija isto toliko dobra na v400 kao i na 300, pa da onda sve to uradim zajedno. Ako nije, da ne diram.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

IDzO, kao prvo, ako imaš više od 12 godina onad bi shvatio da je prvi citat ironija(ako ne znaš šta znači mogu ti objasniti na pp da ne idemo off) kao drugo- uopšte se nije odnosilo na tebe, ako si se osetio prozvanim onda je to već tvoj problem u poimanju sebe u socijalnim kontaktima. I kao treće- nemoj tim tonom da mi se obraćaš! Nisam te vređao, prozivao za godine, omalovažavao niti ipoljavao neprijateljstvo prema tebi, zato mi se nemoj, još jednom, obraćati takvim tonom.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

piterdrucker ja sam se zezap sa verzijom 40 od garmina i opet se pojavljuju oni iako je ono u tools sistem itd isključeno.sada sam uradio ovo pa da vidim da li če da se nadje ponovo u procesima.počeo sam da isključujem još pre 5 dana ovo čudo ali se opet pojavi i ono što je karakteristično i što si u pravu da bateija traje dosta duže.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Vidim ovde malo nervoze?
Svako sledeće prepucavanje na forumu će biti direktno banovanje svih učesnika.
Vreme i trajanje bana će odrediti uredjivački tim.
Izvolite pa nastavite, opomenuti ste 8)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Odgovori