Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

@gameforce aj probacu ja da odgovorim na par pitanja. Baterija je podosta izdrzljiva! Ja znam da se meni desava da uvece kad legnem pustim muziku a imam muzike jedno 2gb i da zaspim i ujutru kad ustanem baterija se mozda smanji za dve crte, nista strasno. E sad on je optimizovan da pusta muziku i da trosi malo baterije za to, pa ne bih tacno znao da kazem za 2-3h wifi surfa koliko to moze da otkine baterije, al verujem da moze da izdrzi dva dana tako. Na dnevnom svetlu se dosta slabije vide, izblede dosta, mada zavisi opet da li sunce udara direktno u ekran ili nema sunca uopste. Al ako pricamo o vremenu bez sunca onda se odlicno vide. Za velicinu fonta ne znam konkretno, al namestih jednom najveci, i poprilicno je krupan, tako da verujem da moze bez cvikera :) Telefon je odlican, ja nemam nikakvu zamerku, u jednom trenutku sam se premisljao da uzmem N97mini, al prvenstveno zbog kinetickog skrola i bolje kamere, al sad kad je ovde namesten kinetik, nema za tim potrebe, telefon je stvarno vrh!

E sad jedna zanimljivost na koju sam nabasao na netu. Da vidim desava li se jos nekome.. Naime, jednog dana odlucih da probam onaj tv kabl jer mi bilo zanimljivo sto sam video na tjubu neki klip kako momak zalepio telefon za knjigu nakacio ga na tv i igrao onu trku sto je default ubacena u telefon, koristeci telefon kao dzojstik. I utaknem ja tako, namestim av kanal, sve po ps-u, kad zvuk se cuje, a slike nema.. I ja pomislim ajde mozda je do tv-a. Par meseci nakon toga, sticajem okolnosti, kupim novi televizor, LCD, utaknem, ono ista stvar. I sad se ja tu iznerviram, odem na net i potrazim sta moze biti problem i naletim na jednu vrlo zanimljivu informaciju. Kaze, nokia-i je u jednom periodu nestalo delova koji se ugradjuju u telefon kako bi on imao podrsku za video izlaz , pa su izbacili jednu seriju telefona bez tog dela. I zato nema slike kada se prikaci na tv. Malo razocaravajuc potez giganta kao sto je Nokia.... :uhuh:
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

vanjuska, ja sam ga kacio na tv,i to neki stariji model, i radilo je sve bez problema.
gameforce, velicina slova ne treba da te brine,kao sto rece vanjuska, moze bz cvikera! Baterija bi mogla da izdrzi ovo sto si gore naveo,mada mislim da bi zbog ovog wifi-ja bilo cupavo,mada ako ne bi gledao klipove onda bi mogao da izgura sto posto.. A za ono u vezi sa slikama,iskreno, nemam pojma.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

gameforce, moj savet ti je ta potrazis slike slikane sa telefona i sam das sebi neki zakljucak ;-)

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Dostaje, kako izgledaju slike SA telefona mogu da vidim svuda ali kako izgledaju kada se gledaju NA samom telefonu kada je sunčan dan..to ne mogu jer ga nemam.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

gameforce, baterja je dosta dobra. ne koristim toliko net na telefonu pa ne mogu da ti tacnno kazem, ali ovaj telefon mi duze drzi bateriju od mog predhodnog (n82). Na jakom dnevnom svetlu slike se vide sasvim pristojno u rangu sa netouch telefonima koje sam imao pre ovog (6220c, c905...). Slova su dosta velika tako da mislim da ti to ne bi predstavljao problem.
vanjuska, verovatno nisi koristio original Nokia tv out kabli. Nokia vec duze vreme koristi razlicite boje za svoje cinceve, tj. one su iste kao i kod ostalih proizvodjaca, ali im je svrha razlicita.
Kada koristim obican tv out (kupljen na buvljaku) crveni cinc stavljam za sliku tj. u zuti na tv-u, a ostala 2 nisu toliko bitna jer su oni za zvuk.
Probaj pa javi sta si napravio.

nnikola
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 23:13

Post od nnikola »

Dostaje, da ti budem iskren po citav dan visim na netu i igram igrice na fonu i bateriju moram puniti manje vise svaki dan, al priznajem visim na wifi-ju (ne mogu reci tacno koliko, al malo-malo ja provjerim mail, neke portale, fb, ....) a inace baterija mi zna izdrzati i nekoliko dana kad ga ne "mucim" ovako (a to je retkost) :)

Daxy86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 20. Jan 2010. 01:38

Post od Daxy86 »

Ljudi moze li mi neko pomoci, instalirao sam ovaj V 40 i radi super al imam problem sto na glavnom ekranu ne mogu da udjem u kontakte i u telefon (biranje brojeva)... Jel zna neko resenje kako da osposobim to?

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Daxy86, probaj soft reset, mislim da nema druge.

jerkann, jeste originalan je kabl, dobijen u pakovanju, zuta ide za video bela i crvena za audio. I audio radi, al video ne sljaka. Rekoh da sam nasao da je nokia izbacila tu jednu seriju samo bez tog dela, moguce je da je meni bas zapala ta serija. Taj momak sto je napisao sta se desava je kopirao razgovor sa nokia care centrom putem mail-a i to su mu odgovorili. I kao na kutiji je stavljena nalepnica mala da ne podrzava video izlaz, al posto ja nisam dobi ooriginal kutiju jer sam kupio ovako u radnji nalepnice naravno nije bilo niti je iko to napomenuo.. Mozda nisu ni znali.. Jedino mi preostaje da istim kablom na istom tv-u probam neku drugu 5800, pa da vidim... Ili da probam drugim kablom da povezem moju na isti tv pa da vidim bar da nije do kabla mozda.
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Daxy86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Daxy86 »

Uradio sam reinstall soft i nista i dalje isto tako da nisam shvatio jesi li mislio na to ili sta vec... Uradio sam i prethodno onaj reset na fabricko podesavanje al nista, ostaje mi jos da uradim glavni reset al ne znam koliko ce to pomoci a i ne znam kako da ga uradim :-p. Moze li mi neko pomoci sa ovim roblem sta i kako da uradim?

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Imao sam ja taj problem. Ukucaj kod *#7370# i to ce ti resiti problem. Back up-uj prethodno. E sad kako ces uci u dialer, ne znam :D Ima neka opcija sigurno medju calls ili tako nesto da se otvori pa ukucas kod prihvatis sve sto te pita, restartovace se fon, obrisace neke fajlove ja mislim i to je to, trebalo bi sve nakon toga da radi. Al ponavljam odradi back up pre nego sto uradis ovo. Cesta je to pojava kod 5800. Neki bug, sta li je..

nnikola
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 23:13

Post od nnikola »

Daxy86, prvo napravi backup podataka a onda odradi reset:
1) soft reset: *#7370#
2) hard reset: ugasi telefon, zatim drzi pritisnuto crvena+zelena+camera i dugme za paljenje telefona dok ti na ekranu ne bude pisalo "izaberi zemlju"...
p.s. preduhitri me vanjuska za 5 minuta :)

Daxy86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Daxy86 »

Ok hvala na pomoci, uspeo sam. Nije mi htelo onaj soft reset nesto, uspeo sam nekako da ukucam onaj kod al kad zovem ili kako vec samo mi izbaci -zahtev nije zavrsen- al odradio sam hard reset i sada sljaka super :-)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Kul, ali trebalo bi da ti radi kod, ne bi trebalod a zoves, to je kao kad ukucavas *#0000#, odma ti ucita kod, ne mroas nista da pozivas.. A dobro, sad nije ni bitno, bitno da si odradio :)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Evo nađoh nešto na stranom forumu. Probao sam i daje rezultate kave takve. Javite utiske
The easiest way to improve nokia 5800 xm camera's image quality is :

1.Removing the back cover
and
2.Using the night mode in indoors.

Do not increase the contrast. Increasing contrast just improves the sharpness but is of no use.

Have a look at the pics above showing the image quality before and after.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

@jerkann ova prica pije vodu ali da li bi se stvarno neko toliko cimao samo da bi slikao.
Meni je 5800XM cetvrti, peti(neznam tacno) telefon s kamerom (retko menjam telefone u proseku na 2 godine ili ako dobijem neki u medjuvremenu) i neznam da li sam za sve to vreme slikao 50 puta telefonom. Za slikanje imam fotoaparat (Canon) a za klipove kameru (Sony). Telefon prevashodno koristim za telefoniranje (gle cuda, tome i sluzi), kao podsetnik (kalendar, sat), za slusanje muzike i proveru mailova, i to upravo navedenim redom.
Ako ti treba fotoaparat/kamera od nokije imas N85 (valjda taj bese sa 8MP) i gomilu Sony Ericssona i Samsunga sa boga oca MP (mislim da su dogurali do 12).
Ja imam foto aparat Canon A590IS 8MP sa fantasticnom optikom (Canon). Nadam se da ste svi svesni da broj MP i kvalitet slike namaju nikakve veze jedni s drugima i bitna vam je optika koja je preko tog chip-a. Kad sam kupovao fotoaparat obratio sam paznju i na to i uzeo sam aparat kome mozes nakaciti nova (bolja) sociva tako da ti kvalitet slika uvek bude fantastican. Zbog svega toga aparat cu promeniti jedino u slucaju kradje ili fizickog unistavanja istog.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

snenad, i ja sa ovim telefonom veoma slabo slikam, ali u nekim slučajevima kada mi je trebala dobra kamera nisam je imao pri sebi, a ovo mislim da bi mi rešio problem. Ja sam skoro uzeo Samsung digitalni aparat. Za te pare najbolje rešenje, ali je problem što ga ne nosim uvek sa sobom.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

da li moze neko da mi kaze da li 5800 v.20 moze da se hakuje na isti nacin kao i v.20 na n82 recimo.ono preko caps off i td..
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

oxigen, mozes da ga hakujes veoma lako uz pomoc HellOx-a 2.0. Treba ti samo sertifikat za njega i sve ostalo je veoma prosto.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Da li antivirus programi na kompjuteru mogu da prepoznaju virus u aplikaciji za mobilni? Mislim,da li su virusi za mobilne telefone i kompjutere isti??
ex ivan87

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Ceftriaxone, to prvenstveno zavisi od AVP koji koristiš na kompu.
Neki mogu a neki ne...

Odgovori