Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
varicak,
" Nije problem, sorry! Prvo mora da se ubaci X-plore. Onda se otvori particija C na telefonu i nađe se instalacija za Lotus traveler obriše se taj fajl koji inicira instalaciju posle paljenja telefona i gotovo, zauvek je nestao Ako treba detaljnije objašnjenje tu sam. "
ovo je taj tvoj post, uspela sam da ga nadjem i danas cu da probam da uklonim prokleti lotus koji me izludjuje
Hvala puno!!!
pozzzzzzzzzzz
varicak,
uspela sam konacno hvala VARICAK!!!
a sada pitanje za sve??? desilo mi se da sam preko bluetooth-a poslala na telefon jedan ringtone mp3 i sacuvala sam ga....medjutim taj fajl se sam od sebe iskopirao stotiunu puta, ja sam ga obrisala skroz iz telefona misleci da je neki virus, ali meni se i dalje ta pesma pojavljuje u izboru ringtonova i pokazuje da je negde na kartici a ne dozvoljava mi da je obrisem... pretpostavljam da se to moze resiti formatiranjem kartice, ali zasto mi se to desilo? da li je virus ili ne? posto na drugom telefonu konkretno nokia 5800 nije bilo nikakavih problema!
bojchegenius, imao sam ja svojevremeno mnogo zanimljivih problema koji su bili za dosije x i to da se snimi par epizoda.Reci mi da li kada udjes preko x-plorera na E da li su ti se pojavili neki fajlovi koji nose nazive foldera,ali na kraju imaju extenziju .exe?Ja sam mnogo mozgao kako da resim taj problem bez formata mmc i uspeo sam to da sredim,a vec sam o tome negde pisao.Za sve je smrt x-plorer i naravno par trikova.
Ako je tvoj probelm samo sto ne mozes da obrises tu mp3 onda je pronadji preko x-plorera pa pokusaj preko njega da je obrises,a ako nece da se obrise stani na tu mp3 pa u x-ploreru klikni na cini mi se br 6 pa tu odstikliraj opciju read only pa snimi izmenu i onda probaj da obrises tu mp3.Sigurno ces je tada obrisati.Ovo za br 6 ti pisem po secanju kako sam radio jer se mozda ne treba kliknuti na br 6 da bi se pojavila ova opcija koja je jedna od tri koje su moguce,a a druge dve su system i hidden.Zaboravih da kazem da odstikliras pored opcije read only i opciju system jer ces samo tak posle toga moci da obrises tu mp3.Videcu sutra na devojkinoj e71 tacno koji br moras da kliknes u x-ploreru da bi ti se pojavile ove opcije koje trebas da odstikliras.Na isti nacin se brisu i folderi koji imaju extenziju .exe ako se primete preko x-plorera.To se moze desiti ako se sa zarazenog kompa usb-om ili bt-om prebacuje nesto na tel.Samo da jos malo ovo razjasnim.Ako se ovo desi vi cete da imate kada gledate preko x-plorera npr folder images i jos jedan folder images.exe,pa zatim folder sounds i pored njega jos folder sounds.exe itd.Sto je najzesce svi ti folderi sto nose extenziju .exe ce biti iste velicine,tj cini mi se od po 536kb ili tako nesto.Mogu se obrisati samo ako im se odstikliraju sve tri opcije koje sam malopre naveo tj read only,system i hidden.za br 6 ti pisem po secanju kako sam radio jer se mozda ne treba kliknuti na br 6 da bi se pojavila ova opcija koja je jedna od tri koje su moguce,a a druge dve su system i hidden.Zaboravih da kazem da odstikliras pored opcije read only i opciju system jer ces samo tak posle toga moci da obrises tu mp3.Videcu sutra na devojkinoj e71 tacno koji br moras da kliknes u x-ploreru da bi ti se pojavile ove opcije koje trebas da odstikliras.Na isti nacin se brisu i folderi koji imaju extenziju .exe ako se primete preko x-plorera.To se moze desiti ako se sa zarazenog kompa usb-om ili bt-om prebacuje nesto na tel.Samo da jos malo ovo razjasnim.Ako se ovo desi vi cete da imate kada gledate preko x-plorera npr folder images i jos jedan folder images.exe,pa zatim folder sounds i pored njega jos folder sounds.exe itd.Sto je najzesce svi ti folderi sto nose extenziju .exe ce biti iste velicine,tj cini mi se od po 536kb ili tako nesto.Mogu se obrisati samo ako im se odstikliraju sve tri opcije koje sam malopre naveo tj read only,system i hidden.
toda81, hej hvala na ovim informacija bice mi od koristi sigurno, ali ja ovaj problem ne mogu tako da resim jer u x-plore programu ne mogu da nadjem tu pesmu koja se pojavljuje, jednostavno ne postoji...nisam jos formatirala karticu jer me je mrzelo da se macujem sada sa time
a inace ta tri atributa (hidden, read only i system) se nalaze na tasteru 2....
hvala puno
pozzzz
EDIT: toda81,
zaboravila sam da ti odgovorim na pitanje o fajlovima sa extenzijom .exe!
nisu mi se pojavili takvi fajlovi!
bojchegenius, eto vidis,malo sam zaboravio za te precice i da se te tri opcije tu nalaze.Kad udjes u x-plorer idi na menu pa find pa find file i ukucaj tacan naziv te pesme i pronacice je.Mozes da probas prvo tako da je pronadjes,a ako je nema onda obrisi preko x-plorera ceo folder sounds sa memorisjske kartice da bi izbegle da je formatiras
Obicno ne upadam ovako, ali mi je bas hitno. Da li moze da se ubaci Skype na E71? Pokusao sa i sa Skype sajta i sa Ovi i kaze da za moje telefon nije dostupna aplikacija. A na spisku podrzanih aparata je i moj. Nist ne razumem, a Skype mi bas treba!
bojchegenius, e ovako... Ako ima X-plore onda uradi ovako. Idi na Find/file a zatim u dato polje upisi *.mp3 ( ako si sigurna da je extenzija tog file-a .mp3 ) i zatim ce da ti pronadje sve pjesme koje se nalaze u tom dijelu ( bilo da se radi o C disku, D disku... ) i onda ces da vidis tacno gdje se ta pjesma nalazi
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Imam poblem drugari, telefon mi se ekstermno brzo isprazni, i to se desilo odjednom, racimo pokazuje mi da je prazan tel, stavim ga na punjac on mi posle 3 min kaze da je baterija puna, sta da radim?
nidza_m, to je uglavnom znak da je baterija gotova i zrela za zamijenu. Imao sam taj slucaj sa par telefona i uglavnom je do toga bilo. Probaj sa nekom drugom pa vidi kako ce se ponasati.
Pozdrav svima! Zanima me jedna stvar,gledao sam par oglasa nokie e71 i video sam na slikama da nije na svakoj znak uzvicnik na istom mestu, negde se nalazi kod slova ''Q'' a kod ove moje nokije koju sam ja uzeo se nalazi u donjem desnom uglu odmah sa leve strane od ctrl dugmeta! Moze li mi neko objasniti o cemu se radi!!!
kisinjo ako se ne varam u pitanju je region tj zemlja.neki vole qwerty a ti bi bili englezi i kompanija, neki vole qwertz a to bi bili nemci i kompanija a neki vole azerty ili već kako (imao sam e61) a to bi bili francuzi i kompanija.znači samo raspored tastature.
janka_88, zamenio sam sa oratkom i kod njega sljaka bez problema sta da radim? sve ali sve sam izbrisao sa tel mislio sam da neka aplikacija pravi problem i opet isto
nidza_m, jesi li radio hard reset telefona? Ono sa 3 tipke pri paljenju telefona, cini mi se da radi i sa E72 taj nacin? Uzmi u obzir da ce ti apsoluzno sve sa memorije telefona biti obrisano. Ako nisi upoznat trebas ugasiti telefon, drzati pritisnute istovremeno zelenu slusalicu, broj 3 i zvjezdicu. Tako drzis dok se ne pojavi nokia logo. Prije toga sacuvaj sve svoje podatke kao sto su imenik i sta ti je jos bitno. To cak moze biti i softverski problem.
janka_88, taj nacin reseta sam ja jednom prijatelju pokusao da odradim na e71 ali nista se nije desilo ali bas me zanima dali je ta kombinacija izvodljiva na e71.
Pa svakako nidza_m, pokusaj to na svom telefonu, stetiti mu nesta nece samo ce mu koristiti.
deksicom, nisam ni ja bio siguran ali vidim i na nokia forumu da je to nacin za hard reset tog telefona tako da ne znam koja bi druga kombinacija bila. A kombinacija brojeva dok je telefon upaljen *#7370# opet ne vrsi totalan reset kao kombinacije ove 3 tipke mada opet nije na odmetu i to uraditi i npr. izvrsiti reinstaliranje softvera.
nidza_m, ako ces realno i ja imam problem sa 6220c. Telefon mi je ispao i ugasio se. I sad kad ga palim nema sanse da se upali... Zavibrira mi i postane crn ekran kad pustim on/off dugme on se ugasi... I ja sam sve i svasta pokusavao i nece... Da li ti je mozda telefon ispao ?!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
nidza_m, ne vjerujem da ce ti preko ovi-ja nesto pomoci. Eventualno da mu probas preko phoenix-a ubaciti fw sa nekog drugog product koda, cisto da vidis kako ce se ponasati. Ako je pod garancijom onda ga odnesi u servis jer nece ti priznati garanciju ako vide da si flash-ovao sa phoenix-om.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.