Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

zavodnick, pisao sam na prethodnoj str o problemu,a sto se tice mum sms-a ne znam tacno koja je verzija bila u pitanju jer je obrisao,a nemma instalaciju da bih znao koja je verzija
Note IV N9100 dual

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

toda81, nema problema, bitno je da poslije zapamtim sta i kako moze da pravi probleme... Vec imam spisak od nekoliko programa koji mogu da prave probleme sa verzijama pa sam mislio da i MumSMS dodam na listu ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

zavodnick, aj daj listu tih programa ako ti nije problem .
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Mene na n79 zeza Vibra-Connect kad je on aktivan neradi vibracija po prijemu sms-a ili poziva.
Mum sms sam koristio nekada ali radilo je sve kako treba.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

I kod mog burazera ja na 6600 radio kako treba mum sms,ali izgkeda da je ta verzija koju je imao pravila problem kod njega
.
Note IV N9100 dual

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

toda81, dio imam ovdje na kompu a veci dio imam kod roditelja na kompu...
Ovo su vecinom moja iskustva sa raznim programima i na raznim telefonima... Inace programi koji su prikazani takodje su koristeni od nekih mojih kolega...
Opera Mobile
Vibra Connect
Mum SMS
Whatsapp
Fring
Skype ( verzije koje nisu skidane sa oficijalnog site-a )
SportsTracker
iSMS
Theme ( e sad tu su razne teme od Pizzero-a ( mada ne mogu da vjerujem jer su se njegove teme pokazale kao najbolje, ali eto ), pa onda jos teme skidane sa zedge-a )
Ima tu jos programa, ali evo to je nesto za sad :D
Htio sam tako neke programe koje imam i koje sam zapisivao sa njihovim verzijama da postavimo na site, da bi se buduci korisnici znali snaci!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

zavodnick, dobro je sto si napisao ovaj spisak zato jer ce ljudi moci da vide koje su app pravile probleme kod tebe da bi znali sta moze da bude uzrok nekog potencijalnog problema
Note IV N9100 dual

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

ja cu zestoko da se pobunim povodom ovog spiska jer nije realan. da bi to imalo smisla mora se naglasiti koja verzija programa na kom telefonu/firmware-u, da li je aplikacija crackovana, telefon hackovan...
operu mobile iskljucivo koristim na telefonu vec dve godine kroz razne verzije (uvek aktuelna) i radi odlicno to sto u nasim telefonima nema dovoljno rama pa s vremena na vreme izbaci memory full nije greska.
za teme cu se uglavnom sloziti jer ako nesto zna da unisti, uspori... telefon to je lose odradjena tema. zato samo sa ovija i nema da boli glava.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

zavodnick, od svih aplikacija koje si naveo ja dok sam imao N82 a evo sad i N8 nikad nisam imao problema sa Opera Mobile, Whatsapp, Fring, Mum SMS dok ostale nisam koristio. Teme sam na N82 najvise koristio od pizzero-a jer su najbolje i najkvalitetnije. Znaju malo opteretiti telefon (pogotovo ako su ikonice neke ubacene druge) ali ne previse primjetno osim ako nisu bile instalirane na mem. kartici jer sve teme koje sam imao sam instalirao na memoriju telefona. :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Opera takodje radi odlicno, teme skidam sa raznih foruma, ovi-store, pizero itd. itd. znaci sa raznih mesta i uvek ih instaliram na kartici jer ih imam mnogo trenutno 8 fabrickih i instalirane 72 Slika koje su trenutno na telefonu i sve radi kako treba. Desavalo se ponekad da neka tema neradi dobro ne sa brzinom telefona nego boje nisu iste ili se ikone nevide kako treba ali retko sam naletao na takve teme.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

snenad, ako malo bolje procitas prethodne postove, pitao sam toda81 koja mu je verzija MuMSMS-a smetala... Htio sam i to sve da pisem sto si naveo, ali eto... nisam! I naravno, programi koji si koristeni, BILI SU KORISTENI OD MOJE STRANE I MOJIH KOLEGA... Kad ste se vec dotakli Opera-e, jednom prilikom mi je Fox dao verziju Opere koju sad koristim Opera Mini 5.12 ( bar mi se tako cini ) Beta i radi savrseno, dok mi je Opera mobila u vrijeme rada, zastala i telefon sam izadje iz nje!!! Sad vise nemam takvih problema, telefon nije bio hackovan, radi se o telefonu N95...
snenad, zadovoljan si ?! :D
janka_88, ja sam znao da ce se neko pobuniti protiv spiska, zato ga i nisam odmah stavio, ali toda81 je pitao, pa... S druge strane, mozda niste bili tu, ali pogledajte, ljudi se dosta zalilo recimo na Skype ( a Skype su skidali sa nekih stranica i nije im radio ) ali cim sam im rekao da skinu sa oficijalnog site-a, odmah je sve bilo OK!
deksicom, sam si bio svjedok kad sam te pitao za tema od Pizzero ?! Imao sam problem sa tim temama na N95-2! Ja nisam mogao da pisem poruku koliko je telefon usporio, ali ne samo usporio, nego kad ulazim u Meni dio teme se promijeni a dio se ne mijenja! :D

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

ipak dolaze update-i acording to skypee

discussions.europe.nokia.com/t5/Software-Updates/Updates-to-Symbian-3-2-amp-5-0-devices/td-p/1065407/page/11

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

snenad, dok ne vidim ne vjerujem ;) Svakih malo, update-i stizu, onda ne stizu... Kad dodju bice, ali hvala na obavjesti :)

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

zavodnick, ako cemo iskreno i ja se tako osecam ali skypee-jeve informacije su do sada bile pouzdane. cak je covek i obrazlozio kako je doslo do greske i precrtavanja modela.
ipak je on na forumu u ime nokiee i glupo je ne verovati mu

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

snenad, drago mi je da dijelimo isto misljenje, jer i meni bi bilo drago da se napravi update za modele koji su jos "ostali"... bez veze bi bilo da se oni "otpisu" :(

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Jul 2010. 06:02

Post od Nebojsa92x »

Zamolio bih nekog ko se razume u materiju, i kome je toliko dosadno da moze meni da objasni nesto da mi pomogne oko mog problema :D Naime, telefon polako pocinje da mi dosadjuje, a posto nisam bas u prilici da kupujem novi, moze li neko da mi objasni kako da ubacim drugi software ako je ikako izvodljivo tako nesto, i ako jeste da me uputi kako to da sredim :) Hvala puno unapred :)
Poslednja izmena od Nebojsa92x u Sre, 21. Sep 2011. 21:47, izmenjeno 1 put ukupno.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

Nebojsa92x, kasnije ako nadjem malo vremena sklopicu nesto pa ti saljem na pm. deteljno sam materiju razradjivao sa mazzy-jem pa cu neki copy paste da uradim. mozes i njemu da se javis mozda on ima vise vremena

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Jul 2010. 06:02

Post od Nebojsa92x »

E hvala ti puno :) Valjda cu uspeti da skarabudzim a da radi :D A videcu i sa mazzy-jem isto :) Jel` mozda izvodljivo da se ubaci android u 5800? Ili nesto sto lici na android a da nije SBP Shell

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

Nebojsa92x, nemoguce je ubaciti bilo koji drugi os osim symbiana s^1 najvecu promenu dobijas sa nekim cfw zasnovanom na c6 ili n97 mini fw. procackaj po daily mobile forumu imas gomilu cfw-ova. gledaj one sa mnogo komentara i nemoj da te mrzi da ih citas. odaberi nesto pa cemo dalje na pm sa uputsvima i komentarima

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Nebojsa92x, Ovo ti mozda moze pomoci. Ja sam ga za sebe sredjivao samo jos uvek nisam imao vremena da prevedem ali po ovome sam sebi ubacio Symbian Latino koji toplo preporucujem da zaobidjes jer je bagovit. A evo i linka
Install_CFW.pdf
Potrebne programe mozes naci ovde u temi
"Kuvanje" custom ROM-ova za Symbian telefone
Kao sto kaze snenad, procackaj daily mobile naci ces vec nesto za sebe ;)

Odgovori