Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

jel na ovoj zvanicnoj beli ima autobrightnes. ja ne mogu da nadjem a na nezvanicnoj je radilo

@rock85 ovo je bela 111.30.609

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

rock85, nijedna od navedenih ti nije belle,sve su ti ann-e :wink: ,trebas da skines verziju "111.030.0609" to ti je belle,samo te nesto molim da ne bi zeznuo stvar,lepo procitaj celu temu sto cu ti dati link,pa ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj,evo ti link od ove teme.. KLIK

@d@r123, mislim da sam tebi napisao isto da procitas celu temu o "FENIXU I N8" i tamo sve lepo pise pa ako ti nesto nije jasno onda pitaj,ne smaras bolje pitaj nego posle nesto da zeznes pa da se cimas po servisima..A sto se tice te greske pri pokretanju fenixa, to ne znam da ti kazem koja je fora..ja iskreno koristim 2011 i nisam imao problema sa njim..

rock85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 17. Jan 2012. 20:19

Post od rock85 »

Procitao sam naravno celu temu. Nego me bunilo sta da odaberen sa navifirm-a tj koru verziju. Hvala na pomoci. Ako jos nesto zatreba pitacu naravno

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Evo ako je nekome potrebno za vracanje save game poslije hard reset ili u slucaju gubitka save-a

Savegames su spremljene na masovnoj memoriji (E) u folderu private. Potrebno je konektovati mobitel sa usb -om preko masovne pohrane ( Mass Storage mode ) i uraditi back up zeljenih igara.

Assassins Creed - E:\Private\20036B7B; Sims 3 - E:\private\200331f6; Friut Ninja - E:\private\200398FD; NFS - E:\private\20031338; PES2011 - E:\private\20038980; Tetris HD - E:\private\2002b2dc; Worms - E:\private\2002b2df; Galaxy on Fire - E:\private\2002FEA0; Guitar Rocktour 2 - E:\private\20030E7A; Avatar - E:\private\20030E7B; Rally Master Pro - E:\private\20030E46; Rollercoaster Extreme - E:\private\20030E48; Angry Birds - E:\private\20030E51; Angry Birds Seasons - E:\private\20030E52; Angry Birds Rio - E:\private\2003B21F; Real Football 2010 - E:\private\20030E77; Hero of Sparta - E:\private\20030E78; GT Racing: Motor Academy - E:\private\20030E79; Real Golf 2011 - E:\private\20030E86; Asphalt 5 - E:\private\20030E87; Sparkle - E:\private\20030f70; HAWX - E:\private\20035DFF; Settlers HD - E:\private\20035E05;Spiderman - E:\private\20036B78; Tron Tanks - E:\private\2003855c; Speed X - E:\private\20039613

I usput rijesio sam problem fenixa trebalo je staviti compatibility mod (Windows Xp) :)

Eco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 08. Feb 2012. 02:39

Post od Eco »

Ipak svi imamo neke probleme, a dok su vecina uradila update- oficijlne belle na N8 ja jos uvek ne uspevam da uradim preko PC Nokia Suite 3.3.86 jedno mi nije jasno ili nije dostupna za produkt Denmark 059C819 ili je problem u tel-u, mom ne iskustvu ili u racunaru - znaci i ja imam veliki problem zato molim sve koji imaju iskustva da pomognu kako da uradim oficijalnu Belle bezbeno i sigurno.Hvala svima unapred :)

maljak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 12. Jun 2006. 11:47

Post od maljak »

Eco, Ovo mi bas zvuci neverovatno da nisu za Dansku pustili update belle. Probaj na nekom drugom PC.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

firmware za dansku postoji, naravno, nego je ovaj tvoj "carrier specific", tj vezan za operatera, pa je logicno da malo kasni. sve verzije firmware-a koje u svojoj sifri imaju i slovo, sto je u ovom slucaju slovo "c", su verzije radjene za operatera i mogu, a i ne moraju, imati dodatne aplikacije. moja preporuka je odraditi preko phoenixa cistu uk verziju, ili balkan, ako su ti potrebna nasa slova...
::luv phonez::

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Preuzet telefon sa servisa, crkla je bila baterija. Da čovek ne poveruje, na sedam meseci starom telefonu tek tako da ode baterija. Bitno da je sad sve okej. Još uvek mi je neverovatno da je popravljen u ostom danu kad sam ga odneo na servis, za ove prostore je to jedno veoma neobično iskustvo :D

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

araphel, mozda je baterija otkazala zbog ove zimoce napolju.....a cim su ga u tako rekordnom roku popravili znaci da su od starta znali u cemu je problem,mora da su imali malo vise takvih slucajeva u zadnje dve nedelje.
D500&E71

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

loki13, ma jok, reče meni momak u servisu kao da je to nešto sasvim normalno: hoće na tom modelu da crkavaju baterije, nemamo pojma što, nije to ništa strašno. Ja izneverovao....mislim, malo mije bezveze kad znam koje sam pare dao za telefon. Stvarno mi je neverovatno kako
firme dozvoljavaju sebi takve gafove sa poluproizvodima koje puste u prodaju. Sve je to okej, radi meni telefon sad normalno, ali sam do besvesti razočaran. Ma, u krajnjoj liniji, to je samo stvar, ne vredi se nervirati.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

araphel, sada ti se uvukao crv sumnje da ti se to ponovo moze desiti bilo kad...u zadnje vreme nijedna lepa vest od nokie,sve nize i nize padaju.....
D500&E71

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

jeli ljudi ili sam ja lud ili na n8 sa belle sw nigde nema u podesavanjima kamere da se ukljuci opcija image stabilization ? sada nesto nisam siguran i da li je postojala ili sam se ja istripovao nesto ?! :unsure:
>> N7100 <<

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Demian, pa koliko se ja sjecam za slikanje i nije bilo te opcije, a za video ima opcija video stabilisation kao sto je i na anni bilo ali za slikanje nije bilo.

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

mA nesto sa pobrkao ucinilo mi se da u malo losije hvata pokrete bez blica tj. nesto mnogo muti pa se nesto zapitah sta bi sa stabilizacijom kada ono nje nema pa rekoh da li je u opste i bilo sada sa video da je i sam Damian Dinning objasnio neke stvari oko toga pa mi je sve jasno na kraju !!!
:oops:
-The Nokia N8 includes video stabilization but not image stabilization. For now, it’s not possible to integrate optical image stabilization into such a small module (compared to digital cameras). Digital stabilization methods typically rely on at least two frames being combined to create one clearer one. If the subject moves, you can get alignment problems. These also don’t work with xenon flash. Having said that, if you prefer to use the xenon flash it has a firing duration of between 1/3,333 and 1/200,000 of a second! Which will freeze virtually any subject you’re likely to want to photograph.
>> N7100 <<

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Demian, to je nesto sto i mene iritira i nekad imam osjecaj cak da mi se to nije desavalo na N82... :dry: Tj. da kad slikam bez blica nesto u slabijim uslovima osvijetljenja da bude mutna slika osim ako nije izuzetno mirna ruka. Tako je bilo od samog pocetak PR1.1, pa i na Anni pa i na Belle. :D

kale
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 14. Avg 2007. 07:54

Post od kale »

Jutros mi Belle ponudi instalaciju novog vidžeta za predragu, i ja ga onako bez razmišljanja prihvati i instalira. Kad sam posle toga pogledao stanje memorije telefona ŠOK, instalacija mi je pojela 20 MB i sada mi je na c: 75 MB!
Odmah sam isključio automatski update, ali ne mogu da skontam kako da uninstall ovaj glupi vidžet!
Ako neko ima rešenje bio bih zahvalan.

I da napomenem da restor nije moguće uraditi jer nisam imao kreiranu tačku povratka :(

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kale, svi na kraju imamo negde između 70 i 90 mb na C particiji. To je očigledno normalno. Ako ti telefon ne pravi probleme, ne vidim razlog da se maltretiraš oko skidanja tog search widgeta. Bitno je da RAM nije zagušen, ostalo nema veze, koliko je meni poznato.....

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Kako ocajno fokusira u slabijem osvetljenju N8..ne modu da verujem :shock: uzasno..gotovo je ne moguce da fokusira.

PS. ovaj softver Belle je uzasno bagovit,3 ili 4 puta mi se restartovao telefon za nekoliko danai koci,trokira.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

araphel, poceo sam da mislim da sto se tice RAM memorije da su nesto uradili da prikazuje da ima vise iako nema i da cisto zamazu oci korisnicima. Naime, desilo mi se da normalno 4 HS imam i dosta widgeta, iskljuceni efekti jer telefon radi poprilicno brze bez njih i imam 2 mail widgeta aktivna i mail radi u pozadini i nakon otvaranja jednog mailbox-a idem na opciju da markiram vise njih i kad sam htio da ih obrisem prikaze ono "Memory full. Please close sam application and try again". :shock: Ja udjem u Best Taskman i vidim oko 110MB RAM slobodno i zato smatram da se to nebi smjelo desiti ako vec ima toliko RAM memorije na raspolaganju jer nije to ko zna kakva radnja bila. Formatirao sam telefon i pobrisao Adobe Reader, Shazam, Quickoffice (koji je po meni uzasno bagovit i spor) i tako da nakon instalacije nokia maps update-a i whatsapp-a koji ide iskljucivo na memoriju telefona imam na raspolaganju oko 110-115MB na C particiji.

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Eee momci odradio sam update sve je islo kako treba bez ikakvih problema sada preostaje samo da iskusam malo Nokia Belle. Hvala vam na pomoci (kad vas sretnem imate pice od mene hehehe..) :D

Odgovori