Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
simonen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Jul 2010. 12:31
:: Nokia N8

Re: Nokia N8

Post od simonen »

Taj hard reset kod mene nikako ne prolazi.Drzim sva cetiri dugmeta,kada zavibrira pustim i tel se upali normalno.Probam ponovo, drzim i nepustam,zavibrira jedanput,posle par sekundi zavibrira jos tri puta,ja i dalje drzim sve ali se ne desava nista,drzim tako minut,dva ali se tel ne startuje

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

simonen, kad zavibrira tri puta za redom onda bi trebao pustiti i sačekati da se telefon upali. Čudi me kako je moguće da ti ne funkcioniše ta metoda... :?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia N8

Post od toda81 »

Moguce je da ne radi nesto kako treba pa mu zato ne prolazi hard reset
Note IV N9100 dual

simonen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od simonen »

Upravo sada probao opet..volume down+camera+home+power...zavibrirao jedanput....nisam pustao nista,kada je zavibrirao tri puta pustio sam sve...ali tel nece da seupali i krene u hard reset.
Ima li neke veze sto sam predhodno uradio reset *#7370#.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nema uopste veze sto si prethodno radio taj reset. To je malo cudno sto kod tebe ne funkcionise reset. Nesto se tu cudno desava. Ja sam svojevremeno znao i po 3 puta dnevno da radim hard reset kada mi se nesto ne svidi kako sam uradio
Note IV N9100 dual

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

simonen, onda odradis ovo N8 pa poslije flesiras na belle ili koji hoces.

simonen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od simonen »

d@r123 ,ne mogu to da odradim jer mi je upravo problem sto mi tel ne reaguje na USB kabal,ako sam dobro s'kontao link koji si postavio.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Najbolje je da skratis mucenje i odes do nekog servisa. Bilo bi lepo da si uspeo da uradis bar reset da vidis da li bi ti on resio problem, ali na zalost to ti ne polazi za rukom. Nadam se da drzis tastere onim redosledom kao sto treba
Note IV N9100 dual

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ne to je fora cim telefon zavibrira 3x onda,automatski ide hard resset,tj on to vrsi. toda81, a mislim da kada nebi pogodio redosled tastera da ne bi se nista ni desilo...To onda nesto nije u redu do softverra cim on nece da odradi resset,ne znam sto rece kolega lepo odi do servisa nekog i skrati muke sebi..

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

simonen, a vidis zaboravi :D ali ti malo radi pa prestane pa onda odradis to sve na guranje :P sala. Preostaje ti kao sto su naveli servis mjenjao sam taj mikro usb na samsungu G810 (isti dan mi je zamjeno, a cijene se ne sjecam) sada naravno n8 je nesto drugo pa nezz kako to ide. Ma da i dalje mi nije jasno za taj hard reset ali eto.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Definitivno je najbolje otici do servisa i saznati na cemu si da se ne bi vise kidao i nervirao
Note IV N9100 dual

simonen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od simonen »

Drugari,hvala vam na angazovanju da nadjemo resenje.Ceo dan gledam po net-u oci mi ispale od monitora.Sutra idem u servis pa cu javiti sta je bio problem.Hvala svima jos jednom.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Bas me zanima sta ce ti reci u servisu i nadam se da ce biti posteni
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kako da namestim da Opera Mobile otvara linkove iz mail, SMS poruka i sl? U settings/Aplication settings/Default applications sam setovao pod opcijom Browsing internet opera mobile, takođe sam u Advanced settings setovao pod opcijom "Open application xhtml+xml" operu mobile, ali ni to ne funkcioniše.Na taj isti način sam setovao Smart office da mi otvara office fajlove i PDF Eagle da otvara .pdf fajlove i to funkcioniše savršeno, ali opera setovana na isti način ne funkcioniše.Kada čitam vesti ppreko B92 ili Kurir aplikacije, da bih pročitao do kraja vest, moram da kliknem na link koji se otvori preko fabričkog browsera, s' obzirom da je Opera mobile daleko bolja od default browsera, ja želim da mi se svi linkovi otvaraju preko Opere mobile, kako to da namestim?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

znemanja, ja nisam cuo da to uopste moze da se namesti niti negde procitao, a mnogo puta sam o tome razmisljao.
ne razumem sto su stavili podrazumevana aplikacija/opera mobile ako nece da otvara preko opere vec opet ide na web pretrazivac

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

znemanja, mislim da to ne funkcjonise sa operom, kako god da namjestis operu ne mozes staviti za defaul uvijek ce otvarati nokijin pretrazivac.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

znemanja, stavi slobono Opera Mobile. Nažalost neće u svakoj situaciji nju otvoriti ali će vrlo često nju pokretati. Znam jer sam ja tako stavio i otvarana je Opera Mobile ali ne uvijek. Zaista ne znam po kakvoj selekciji situacija sistem radi to ali tako je.

simonen
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od simonen »

Evo opet mene,bio danas po servisima i svi uvrcu usta kad im kazem da ne radi USB.Saveti svih su da koristim tel.tako jer su sanse pola pola da se poravi tel,viseslojna ploca,ne mogu se naci elementi,rizikuju da upropaste plocu,hoce na moju odgovornos........Razmislim ja tako,ako je na moju odgovornost onda ga ja rasturam.Zovem u pomoc komsiju drugara koji se razume u elektroniku,objasnim mu problem i covek na netu nadje servisne seme telefona.Posle razmatranja sema ustanovi da je verovatno crkao osigurac od 2A koji se nalazi izmedju USB konektora i USB modula.
Pomocu tutoriala sa You Tube rastavim ja tel,unimer u ruke i merenje....i gle cuda zaista osigurac ne provodi struju...crko,gde naci novi,kako zameniti sve je minijaturno osigurac dimenzije 1mmX1.5mm :cry:
Posto drugar ima iskustva sa takvim stvarima predlaze da ga popravimo na Srpski nacin..prelenicemo osigurac sa licnom,nadjem licnu debelu 0.09mm koja pregori na oko 2.5-3A,jeste malo jaca ali druge nema,zasiljimo lemilicu na tocilo da bude kao igla tanka,jer je zaista sve minijaturno i veoma tesno spakovano.
Zalemimo,probamo unimerom,provodi struju.Spakujem ja tel i molim Boga da sve radi.
Palim tel.provera radi sve.....trenutak istine...ukljucujem USB i ola :lol: radi,svetli dioda,konektovao se na racunar,radi punjenje,kao nov.
Morao sam svoju radost da podelim sa vama..a mozda ce nekome i pomoci ako bude,nedaj boze imao slican problem kao ja.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

simonen, svaka čast! :) Drago mi je da se rizik isplatio i da se sve dobro završilo da funkcioniše. Zaista nesvakidašnji kvar u svakom slučaju, e čuj "crk'o mi osigurač na telefonu..." :D

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

simonen,svaka cast na snalazljivosti!
Nadamo se da korisnici ovog a i drugih modela sa ovoga foruma nece imati potrebu za ovakvim "intervencijama".
P.S. Od pocetka sam znao da je u pitanju hardwerski a ne sw kvar.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Odgovori