Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia Lumia 920

Post od toda81 »

Sto se tice karakteristika sve to lepo zvuci, a meni se posebno svidja masa telefona jer volim malo teze telefone jer sam nekako sigurniji da mi nece ispasti iz ruke (da ne pomisli neko da mi se tresu ruke, cisto da napomenem :) ) , ali samo da je neki drugi OS u pitanju jos bolje bi zvucalo sve to
Note IV N9100 dual

wulmbos
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 15:41

Re: Nokia Lumia 920

Post od wulmbos »

@miodrage
Iz nekog razloga mi se po glavi motalo da je debljina preko 12mm. Sto se tice ogranicenja OS-a

Kod: Obeleži sve

http://www.phonearena.com/news/Here-are-101-reasons-not-to-buy-Windows-Phone-7.5_id30255
neke stvari su "ispravljene" sa WP8-om, za neke se jos ne zna da li ce biti dodate/izmijenjene, ali vjerujem da ce dosta nedostataka ostati.
Samsung Galaxy S, iPod Touch 4

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Zanimljivo kako se ogranicenja iOSa zanemaruju,a ovde se manje vise ista ogranicenja osudjuju.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Behemoth, ne znam ni meni nije jasno,ali imas pice od mene za ovu recenicu sto si napisao.. :lol:
Pa mi smo takav narod volimo da "pljujemo" iako nismo to ni videli,ja iskreno jesam rekao da je wp7,dosta zatvoren za moj ukus,ali ko zna mozda ce wp8 osim ove brojke doneti sigurno nesto novo,u smislu na bolje..

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Kad smo vec kod ovog telefona,ima li naznaka kad krece u prodaju?Po yt-u nema nikakvih konkretnih testova,samo neke budalastine
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Za nas sa foruma i nije problem, ne znam dal' bi neko kupio telefon a da ga posle toga ne hakne ili sta vec. Problem je za sire mase.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

antec, ma mi smo se na to vec navikli,da narod kupuje da kazem "najnovije=najbolje" telefone samo da bi bili u trendu,i da bi ljudi oko njih rekli,"vauuuu pogledaj koji telefon on(a) ima..." a njegove mogucnosti i prednosti koristi minimalno,samo za pozive i poruke..To si lepo rekao, ovde da neko od nas kupi ovaj telefon sigurno ce da ga hakuje,da bi iskoristio maksimalno njegove mogucnosti..

wulmbos
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 15:41

Post od wulmbos »

@Behemoth, @acamatic
Govorim o ogranicenjima WP-na, jer koristim Android. Integracija sa Google servisima, jeftini uredjaji, otvorenost i mogucnosti su razlozi zbog kojih nisam presao na WP. Inace iOS mi uopste ne lezi.
Samsung Galaxy S, iPod Touch 4

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

wulmbos, o dokle vise fama sa jeftinim Androidima? PA gde je bre One X ili SGS3 jeftin pobogu? Huawei i ZTE ne racunam u telefone, to moze za neki sekundarni, tercijarni, ovde se govori o top segmentu!
Sto se navedenih ogranicenja tice, iskreno, sa iOS-om sam se prilicno navikao na sva, i prakticno mi nijedno ne smeta, mozda malo to da nemam slobodan pristup fajlovima, ali sto se kaze - ko zna zasto je to dobro...
To je sto se toga tice!
Ja jedva cekam da izadju WP8 uredjaji, pa da vidim kako to radi i sve, i ako sam zadovoljan, da pazarim sebi 920 ili Ativ S - jos uvek vrlo neizvesna bitka. Ako mi se nijedan ne svidi, onda sam u govnima :( Iskreno, iOS mi radi posao, ali zelim nesto novo. Android NIKAD!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Mislim da će nokia biti skoro pa nepriuštiva iz razloga što su već bezobrazno skupi plus je kod nas nokia i dalje "vrh".

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

miodrage, Motorola RAZR 300 - 330€, HTC One S ~350€, itd. Kod One X i SGS3 se placa neiskoristen hardver pa samim tim, kao i iPhone, ne vrede te pare, ali vidim da je i One X-u dosta pala cena. Naleteo sam na ponudu od ~430€… Ako cemo realno, kada bi Apple strpao takav hardver u iPhone, kolika bi mu tada tek bila cena? Tako da Android uredjaji jesu jeftiniji.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

psyhound, ajde da ne brkamo babe i zabe...
Ja nigde nisam pomenuo da li iPhone vredi ili ne vredi neke pare kao ni ostali uredjaji. Ja sam samo spomenuo da me iritira kad cujem famu o jeftinim Androidima i skupim iPhonovima, jer to jednostavno ne pije vodu.
Svaka roba ima svoju cenu i kupca, i tacka. A svako ce sebi da uzme sta mu odgovara.
Dosta sa offtopicom, da se vrnemo na Lumiu920:
naleteo sam na interesantan podatak - Ativ S ce da ima micro SD kartice, Lumia ipak ne. Da li to ipak znaci da cemo u WP8 imati neki otvoreniji pristup file-ovima?
Drugo, po objavljenim specifikacijama, Lumia 920 ce imati najbolji ekran na trzistu, bolji cak i od Retine iPad3, koji je trenutno naj. Prilicno dobro izgleda na papiru, nadam se da ce sve da opravda u praksi. Jos 3 dana :D

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Jbt kad je predstavljena,jos nije krenula prodaja.Stvarno su neozbiljni.
Valjda ce biti ponude kod operatera da vidim kako to radi i na sta lici u ruci.Sve vise mi se svidja ekran i kamera

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Nažalost moraju čekati dok Microsoft ne obavi službeno predstavljanje Windows 8 kao i WP8 tako da se očekuje početkom novembra... :dry:

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Videh da je u Australiji 5. novembra.Moracu da vidim sa kevinom prijateljicom kakve su tamo cene,posto dolazi u aprilu/maju pa mi mozda i dovuce jedan primerak.Taman ce i cena pasti

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

miodrage, nema ova 920,820 svakako ima podrsku za microSD
sto znaci da se verovatno u skorije vreme moze ocekivati navigacija tipa IGO na ovoj platformi..o kojoj cemo znati sve za 3 dana...kad je zvanicno predstavljanje...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Nokia Lumia 920

Post od miodrage »

Jos 2 dana. Jedva cekam pa onda da krene prodaja, pa da padne neki ozbiljan review, pa komentari korisnika i onda da vidim sta cem:)

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Stvarno deluje impozantno
http://www.youtube.com/watch?v=0FOK0_cKEWo

Kako njihov market stoji sa aplikacijama?Pretpostavljam da nije ni blizu Androida i iOSa?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Behemoth, nije ni blizu ta dva sistema ali broji sigurno uveliko preko 100 000 aplikacija... I sve najpoznatije su tamo prisutne i one što skoro svako koristi. :) E sad ja npr. 80% aplikacija koje imam na S3 sam imao i na N8 tako da ovih 20% i nije nešto strašno nedostatka mada nešto i ne eksperimentišem sa aplikacijama. Čisto imam one koje koristim redovno a ne stavljam aplikacije koje ću koristiti jednom u 15 dana. :)

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

I to sto kazes,ja na Androidu ne koristim vise od 30 aktivno.
A imam neki osecaj da ce WP8 razbiti Android i iOS po pitanju fluidnosti i brzine rada.

Odgovori