Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia N8
- kako da punim bateriju;jel smeta ako je na 30% npr, a stavim je na punjac da se puni, ili moram da pustim da se do kraja isprazni pa onda da je punim?
- pitanje u vezi pin koda: kupio sam polovan mob, lik mi je rekao koji je pin, ali nedavno sam probao da promenim i pise da nije tacan. on kaze da mu je to PIN sa kartice koju je dobio u telefon
kako da resetujem pin ? ili da saznam koji je zapravao bio PIN mozda mi nije rekao tacan ili je zaboravio... ?
- pitanje u vezi pin koda: kupio sam polovan mob, lik mi je rekao koji je pin, ali nedavno sam probao da promenim i pise da nije tacan. on kaze da mu je to PIN sa kartice koju je dobio u telefon
kako da resetujem pin ? ili da saznam koji je zapravao bio PIN mozda mi nije rekao tacan ili je zaboravio... ?
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
griswold, bateriju puniš kako hoćeš... ja sam imao čak i po 50-60% naveče pa sam punio jer ne znam šta nosi sutrašnji dan pa da mi zatreba baterija.
Za godinu i po dana korištenja nisam osjetio neko drastično smanjenje kapaciteta baterije od standardnog mada ne treba uvijek praktikovati takvo punjenje. Najbolje kad je pri kraju da se stavi da se puni ali ko će to uvijek ispratiti, ne treba patiti od toga.
PIN ti može biti samo sa SIM kartice, dok sigurnosni kodovi za telefon po defaultu su 12345, a ako je memorijska kartica u pitanju onda ti nebi znao reći kako da je otključaš ako je imao u telefonu i postavio šifru.

Kao sto ti je kolega rekao nemoj mnogo da obracas paznju na bateriju,slobodno mozes da ga punis na 30% a mozes i na vise.Bilo bi dobro barem jednom u mesec dana ako se setis da ga ispraznis do kraja i onda da ga stavis na punjac.
Sto se tice PIN koda,taj kod ti je od kartice,teraj tog sto ti je prodao telefon,da lepo vidi na onoj plasticnoj kartici(gde je stojao SIM) koji je PIN kod.A taj PIN kod mozes i da ugasis,tako sto ides podesavanja>telefon>upravljanje telefonom>podesavanje bezbednosti>telefon i sim(i tamo izaberi tu opciju da iskljucis..)
Sto se tice PIN koda,taj kod ti je od kartice,teraj tog sto ti je prodao telefon,da lepo vidi na onoj plasticnoj kartici(gde je stojao SIM) koji je PIN kod.A taj PIN kod mozes i da ugasis,tako sto ides podesavanja>telefon>upravljanje telefonom>podesavanje bezbednosti>telefon i sim(i tamo izaberi tu opciju da iskljucis..)
Molio bih vas ako neko zna da mi pomogne! Tel mi je zabagovao kod instaliranje aplikacije i ja sam ga ugasio. Kad ga upalim zavibrira pojavi se logo NOKIA i pocne da ucitava i to traje, traje i nakom par min se samo zatamni ekran kao da je ugasen ali nije. Da bi ga ugasio moram da drzim power dugne 10-15 sek. I tako nekoliko puta. Probao sam hard reset volume down + camera + meny i power dugme. Medjutim nista ne reaguje vec isto kao predhodni put.
Da li neko ima ideju o cemu se radi i kako da resim? Hvala

Uspeo sam nekako da uradim hard reset. U svakom slucaju hvala 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
rock85, pa uradio si hard reset zato sto si ispostovao proceduru koliko dugo se trebaju drzati potrebni tasteri. Prvi puta nisi i zato nije se hteo resetovati.
- mironiko
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 06. Jun 2011. 12:21
- :: ASUS ZenFone 2 Laser
Momci, imam pitanje u vezi N8, tacnije aplikacija za nju, tj. za Belle.
Moj sustanar uze ovaj fon nedavno, i prezadovoljan je (razmisljao je o digitalcu, pa je ovo bilo dve muve jednim udarcem) pa me pitao samo za neke aplikacije koje zna da imam na Androidu, da nemaju i na Belle slucajno, ili bar neke zamene za njih. Radi se o:
Gmail (ili vec neki strava mail client)
Gtalk (Nimbuzz bese ok opcija - mozda nesto drugo?)
Calendar (koji moze da se sync sa Google-om!)
Tapatalk
FB
Viber (ovo ima, koliko znam)
Wikipedia
Instagram
YouTube
MX player (kao i neki samo muzicki player?)
B92
Dropbox
Google maps (ovo mu je bitno)
Neki Office
SoundHound
TuneIn Radio
Translate
Neka normalna tastatura?
Naravno, ne ocekujemo da ce biti sve, ali sto vise to bolje. I naravno, gde sve to poskidati?
Hvala svima na pomoci.
Moj sustanar uze ovaj fon nedavno, i prezadovoljan je (razmisljao je o digitalcu, pa je ovo bilo dve muve jednim udarcem) pa me pitao samo za neke aplikacije koje zna da imam na Androidu, da nemaju i na Belle slucajno, ili bar neke zamene za njih. Radi se o:
Gmail (ili vec neki strava mail client)
Gtalk (Nimbuzz bese ok opcija - mozda nesto drugo?)
Calendar (koji moze da se sync sa Google-om!)
Tapatalk
FB
Viber (ovo ima, koliko znam)
Wikipedia
YouTube
MX player (kao i neki samo muzicki player?)
B92
Dropbox
Google maps (ovo mu je bitno)
Neki Office
SoundHound
TuneIn Radio
Translate
Neka normalna tastatura?

Naravno, ne ocekujemo da ce biti sve, ali sto vise to bolje. I naravno, gde sve to poskidati?

Hvala svima na pomoci.

ASUS ZenFone 2 Laser
mironiko, idemo redom,za neke znam a za neke nisam siguran
Gmail-moze fabricka aplikacija osnovna,sasvim je zadovoljavajuca..
Nimbuzz -moze i Fring
Calendar-to ne znam
Tapatalk-nema
FB-imas osnovnu aplikaciju,mada kako korisnici kazu najbolja aplikacija je Fmobi,sto se tice fb..
Viber-ima
Wikipedia-ima
Instagram-nisam siguran,ali mislim da nema,mozda ima neka kao kompatibilna..
YT-ima
MX-moze fabricki..
B92-pre je imala,a sada nisam siguran
Dropbox-ima
Google maps-ima
Office-fabricki je sasvim ok,mada imas i Smart Office
Skype-ima
Speedtest-nema
SH-ne znam
TuneIn radio-ne znam zasta sluzi ta aplikacija,ako je to za slusanje radia preko neta ima..
Translate-preporucujem fabricki
Gmail-moze fabricka aplikacija osnovna,sasvim je zadovoljavajuca..
Nimbuzz -moze i Fring
Calendar-to ne znam
Tapatalk-nema
FB-imas osnovnu aplikaciju,mada kako korisnici kazu najbolja aplikacija je Fmobi,sto se tice fb..
Viber-ima
Wikipedia-ima
Instagram-nisam siguran,ali mislim da nema,mozda ima neka kao kompatibilna..
YT-ima
MX-moze fabricki..
B92-pre je imala,a sada nisam siguran
Dropbox-ima
Google maps-ima
Office-fabricki je sasvim ok,mada imas i Smart Office
Skype-ima
Speedtest-nema
SH-ne znam
TuneIn radio-ne znam zasta sluzi ta aplikacija,ako je to za slusanje radia preko neta ima..
Translate-preporucujem fabricki
- mironiko
- Redovni učesnik
Aco, hvala na prebrzom i detaljnom odgovoru. 
Ostala neresena (bitna) pitanja kalendara, neke zamene za TT i - tastature! Fabricka je stvarno uzas...
Inace, telefon je divan... Mami me prosto.
Izrada - bez komentara. A imam RAZR HD.

Ostala neresena (bitna) pitanja kalendara, neke zamene za TT i - tastature! Fabricka je stvarno uzas...

Inace, telefon je divan... Mami me prosto.

ASUS ZenFone 2 Laser
mironiko, Zamena za TT nema. Tastatura ako očekuješ ekvivalentnu kao na Androidu nema ni blizu, koliko znam ima samo svajp.
Viber nema zvanje samo poruke, instagram nema.
Viber nema zvanje samo poruke, instagram nema.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Fring je nabolja solucija ako mu treba video poziv, Nimbuzz je sasvim ok za shat, a SpedTest može da skine na Ovi storu pojavio se za belle uređaje pre nekoliko nedelja.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- mironiko
- Redovni učesnik
Nesto sad cujem, postoji neki Forum Runner - je l' to bar prineti TT-u? 
A glavni problem je sa tastaturom - pa fabricka je smece... Zar nista bar blizu androidovskim nema?
Ostalo je ok.

A glavni problem je sa tastaturom - pa fabricka je smece... Zar nista bar blizu androidovskim nema?
Ostalo je ok.

ASUS ZenFone 2 Laser
mironiko, Ne, moraju forumi da ga podržavaju, a sumnjam da se iko cima za njega, pošto je tt najpopularniji i na androidu i na iOS-u.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- mironiko
- Redovni učesnik
Steta, to je bas lose, i meni bi bilo maltene pa deal-breaker.
No dobro, da mu resim bar tastaturu.
No dobro, da mu resim bar tastaturu.

ASUS ZenFone 2 Laser
mironiko, ne znam zasto mu smeta ta tastatura,meni je sasvim ok.A kakvu bi on zeleo??
E da ove aplikacije dosta ima na ovi store-u,a nesto sto nema neka trazi uz pomoc googla,pa ako ne pronadje nesto ti mi se javi pa cu ti poslati preko PP..
znemanja, nisam znao da se pojavila aplikacija speedtest,a i ja je nikako ne mogu pronaci,gledao sam i na offi sajt speedtest.net,nema je tamo,ima samo za android i za iOs.Ajde ako te ne mrzi daj link..
E da ove aplikacije dosta ima na ovi store-u,a nesto sto nema neka trazi uz pomoc googla,pa ako ne pronadje nesto ti mi se javi pa cu ti poslati preko PP..
znemanja, nisam znao da se pojavila aplikacija speedtest,a i ja je nikako ne mogu pronaci,gledao sam i na offi sajt speedtest.net,nema je tamo,ima samo za android i za iOs.Ajde ako te ne mrzi daj link..
- mironiko
- Redovni učesnik
On je decko zapravo skroman, i da mu nisam pokazao pojedine detalje sa Androida, ne bi nista ni trazio.
A tastatura je uzasna, meni - mnogo gresim na njoj (i pre sam, na svojoj 603), nema long-press opcija, mislim... Mnoge za Android su znaacajno bolje.
Gledam sad sta smo mu napravili od fona - jbt, da ima TT i normalnu tastaturu, mogao bih i ja 'ladno da ga koristim. Trebalo bi mi malo da se naviknem na 3.5" ali mogao bih. Steta zbog tih nekih ogranicenja...

Gledam sad sta smo mu napravili od fona - jbt, da ima TT i normalnu tastaturu, mogao bih i ja 'ladno da ga koristim. Trebalo bi mi malo da se naviknem na 3.5" ali mogao bih. Steta zbog tih nekih ogranicenja...
ASUS ZenFone 2 Laser
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Meni je trebalo samo par dana navike kucanja na N8 i kucao sam izuzetno brzo i greške su bile minimalne. Kad sam prešao na S3 koliko god smiješno zvučalo, jedva sam se navikao.
Duplo više vremena mi je trebalo da se naviknem tako da mi to i nije neki nedostatak. Dok sa tapatalk je već druga priča, mnogo olakšava korištenje foruma iako sam i na N8 koristio forum preko web browsera ali je ovako puno brže i jednostavnije. 

- mironiko
- Redovni učesnik
Na 603 se nikad nisam navikao na tastaturu, a dao sam sve od sebe - zato je brzo i otisla. 
A od svih app, TT najvise koristim. Steta sto ga nisu portovali za Symbian, mada ih razumem.
S druge strane, za mene licno i ne bi bio veliki problem: tri foruma koja najcesce posecujem su Bench, XDA i MS. Prva dva imaju dedicated app, sa MS bih se jedino morao snaci, kao i sa sportskim forumima koje posecujem, mada dosta redje.

A od svih app, TT najvise koristim. Steta sto ga nisu portovali za Symbian, mada ih razumem.
S druge strane, za mene licno i ne bi bio veliki problem: tri foruma koja najcesce posecujem su Bench, XDA i MS. Prva dva imaju dedicated app, sa MS bih se jedino morao snaci, kao i sa sportskim forumima koje posecujem, mada dosta redje.
ASUS ZenFone 2 Laser
XDA aplikacija ti je u suštini tapatalk, samo ograničen na jedan forum (XDA).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
acamatic, Imaš pp sa linkom.
Što se tiče tastature na N8, qwerty u portert modu je užasan jer su tasteri previše sitni i jako je teško kucati, ali kada se koristi u portert modu phone tastatura, tj. ona klasična tastatura, kucanje je jako brzo. Naravno u landscape modu full qwerty tastatra nije loša i ugodno je kucanje. Svojevremno sam probao jednu kinseku app za tastateru koja mi je omogućavala da biram između opera mobile tastature i iPhone tastature, ali taj program je nenormalno zauzimao RAM memoriju u postojao je veliki lag od trenutka kada kliknem na neko polje za unos teksta do momenta kada se tastatura pojavi na ekranu, tako da sam tu app vrlo brzo izbrisao iz telefona. Mislim da je samo potrebno malo privikavanja na N8 tastaturu da bi se ona komotno koristila.
Što se tiče tastature na N8, qwerty u portert modu je užasan jer su tasteri previše sitni i jako je teško kucati, ali kada se koristi u portert modu phone tastatura, tj. ona klasična tastatura, kucanje je jako brzo. Naravno u landscape modu full qwerty tastatra nije loša i ugodno je kucanje. Svojevremno sam probao jednu kinseku app za tastateru koja mi je omogućavala da biram između opera mobile tastature i iPhone tastature, ali taj program je nenormalno zauzimao RAM memoriju u postojao je veliki lag od trenutka kada kliknem na neko polje za unos teksta do momenta kada se tastatura pojavi na ekranu, tako da sam tu app vrlo brzo izbrisao iz telefona. Mislim da je samo potrebno malo privikavanja na N8 tastaturu da bi se ona komotno koristila.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)