Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od miodrage »

Nema jos Win10 za 930. Nadogradio ja ali L530, a na njoj mislim da nema lampica.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

demius
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
:: Samsung Galaxy A8

Post od demius »

miodrage napisao:Nema jos Win10 za 930. Nadogradio ja ali L530, a na njoj mislim da nema lampica.
Imaće, ali na zvaničnoj verziji, ne brini.Fabrički je ugrađen u L930 i L730/7355, za ostale nzm.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Danas pazario, za sada odusevljen. Single sim verziju tj. 735. Uradio update na 8.1, uzivanje :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

vojkan85, cestitam. Neces pozaliti ni ovaj uredjaj, samo cepaj.
demius, znam da 930 ima ugradjenu lampicu.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

@miodrage Odlican je. Nisam zazalio ni tren. Platio sam ga 190 evrica sa 2 godine garancije. Mislim da je ok kupovina.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Prava recenzija, posle skoro 6 meseci korišćenja telefona :)
Dobre strane:
1. Stabilnost i fluidnost sistema. Prosto sve leti, ništa ne secka, ne laguje, baguje. Gps dobar.
2. Odnos cena/kvalitet
3. Kamere. Kad se koristi Lumia Camera, slike su stvarno lepo ispeglane. Pohvalio bih naravno manuelni mod koji kida (ako znaš da podesiš sve kako treba :D ). Staviću link slike koja je slikana oko 8h uveče prošle nedelje. :) Što se tiče videa za to ne mogu ništa da kažem jer još uvek nisam ništa snimao.
3. Baterija oko 2 dana uz neko normalno korišćenje. Maximum preko 3 dana. Stavljam link statistike od kupovine telefona do sad, kao i upoređivanje sa mojim starim lg l9. :)
4. Here maps, 15gb na OneDrive-u, live tiles naravno, tviter mi je nekako mnogo bolji nego na androidu, tastatura je okej, sinhronizacija sa kompom.
5. Kvalitet i jačina zvuka u toku razgovora kao i dovoljno glasan zadnji zvučnik.
Mane : Prvo ono što se meni lično ne sviđa
1. Nema swype na srpskoj tastaturi, kao ni predlog reči na srpskom
2. Razbacana podešavanja, u imeniku se ne prikazuju ispod imena brojevi,
3. Pored baterije ne piše procenat nego mora da se spušta zavesa da bi se prikazao (ima tiles, ali mene ume da iznervira), notifikacije ne mogu pojedinačno da se brišu.
4. Ne može slika da se stavi u pozadini, već samo na pločicama. Sat vremena izgubiš dok podesiš sve pločice da budu prazne
5. Instagram doživotno u Beta fazi, nema ni video (Ima 6tag koji je mnogo bolji, ali ima reklame)
6. Nema štopericu, audio recorder
7. Na viberu ne stižu obaveštenja, već samo kad uđem prikaže. Dešava se i na whatsapp-u, ali retko
Mane: Bitnije
1. Poklopac kad se jače pritisne škripi ( meni je čak pukao kod dugmeta za zvuk, a nisam ni 10x skinuo masku).
2. Takođe telefon klizi kad su vam suve ruke, dok kad su mokre stoji kao da je zalepljen super lepkom :D
3. Malo memorije, ali opet može da se stavi memorijska
4. IE brljavi često, nekad zabode pa ne može da pomeri sliku u stranu, nekad mora po 2-3x da očitava stranicu, nema puno podešavanja
5. Nema u pakovanju usb kabal (da kabal košta 100e pa i da razumem zašto ga nema)
6. Sporo se puni telefon od 10-100%, punjač spor ne daj Bože nikome 750mA, prođe mladost dok se napuni
7. Nema pravi multitasking pa kad radiš više stvari odjednom aplikacije u pozadini se pauziraju i posle čekaš 5-6 sekundi da nastavi tamo gde je stao.
8. Slanje preko blututa. Prvo moraš da se povežeš sa drugim uređajem, pa tek onda da pošalješ nešto, što ume da iznervira
9. Brzo pada cena, teško se prodaje :(

Ima sigurno još nekih sitnica kojih ne mogu da se setim. Hvala Bogu pa će mnogo stvari (da ne kažem skoro sve) biti ispravljene dolaskom win10 i ja lično jedva čekam. :)
Ja sam telefon kupio kod operatera i platio ga 18.000 što smatram da je okej cena za ovaj telefon. Posle L9 i Htc One X mogu da kažem da sam i više nego zadovoljan telefonom i da mi je na neki način i drago što sam prešao na windows. Jeste da sam imao one momente kada sam razmišljao da ga prodam, ali sačekaću bar još 1 update za win 10 tp pa ćemo videti šta dalje. Ko se razmišlja da li da kupi ovaj telefon ili neki android (nov ili polovan) u cenovnom rangu do 200e ja mu preporučujem da kupi ovaj jer se neće pokajati. Telefon je i više nego dobar za nekog normalnog korisnika, pa i onog malo zahtevnijeg. :)
Statistika: http://www.dodaj.rs/f/13/dw/QkMcaPx/statistika.png
Poređenje:http://www.dodaj.rs/f/t/Gg/3qhpZ0Jh/baterije.jpg
Slikano oko 20h: http://www.dodaj.rs/f/2/lJ/4X7vS7te/wp2 ... 618pro.jpg
Slikano u kafiću, od osvetljenja samo laseri :) :http://www.dodaj.rs/f/2w/T8/27RhDGjT/wp ... 840pro.jpg

Edit: Sklon sam čestom menjanju telefona (6-9 meseci), zato se lomim da ga zamenim. :)
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Filipe, meni obavestenja za Viber skoro pa odmah stizu, u poredjenju sa tabletom, max 2 sec kasnjenja.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Instaliraću ponovo aplikaciju, pa ću da proverim kako radi. :) Svakako više koristim WhatsApp.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

@filip11314 Imao sam u vidu da napisem recenziju, ali si me pretekao. Apsolutno sve sto si napisao osim za notifikacije kao sto rece i miodrage podrzavam. I da, poklopac baterije je za sada u redu, videcemo vremenom. Dobra recenzija ;)

sparky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 25. Dec 2014. 08:48
:: Nokia 730
:: Samsung

Post od sparky »

filip11314 zadnja maska može da se naruči na ali expresu, ja sam naručivala od njih i isporuka garant, koštaju oko 10 eur.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Poslao upit i evo. Imamo poklopac, narandzaste boje je 1377.60 rsd,a zeleni,crni i beli su po 1045.80 rsd.Original su. Da nema onih čudesa za nfc i bežično punjenje ne bi koštao poklopac više od 500-600 dinara. A što se tiče krckanja, kad se malo uvija telefon baš se lepo čuje, mada ništa strašno (bar nije ajfon 6+ pa da se savije :D ).

Draguljče
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2015. 22:12
:: lumia 535

Post od Draguljče »

Filipe super recenzija, hvala na tome. Reci mi samo gde si našao te poklopce u bojama, tj. koga si kontaktirao, proMobis ili...? Meni je najlepši zeleni pa bih njega uzeo... I još nešto kažeš da klizi telefon iz ruke kada su suve, kako to pa zar nije mat završnica trebalo bi da manje klizi a i da bude super što se tiče otisaka...? U kojoj boji je tvoj poklopac da nije možda tamno sivi? Meni nije jasno taj tamno sivi kako uopšte postoji negde sam čitao da na zvaničnom sajtu ako se ne varam ili na gsm areni nabrojani su samo crni, beli, zeleni i narandžasti koji je sjajan za razliku od ovih mat... Ispravi me ako grešim ali možda je zato taj sivi slabiji kvalitet pa je pukao ili krcka...

P.S: Evo snimka za led diodu.... izgleda da radi :D Mada ovaj dečko je napisao da on ima denim.. pa mi sad to nije jasno... drugi snimak

https://www.youtube.com/watch?v=y1bV2fbZ4zk

https://www.youtube.com/watch?v=SiLRv60BuB4
Poslednja izmena od Draguljče u Sub, 18. Apr 2015. 14:14, izmenjeno 1 put ukupno.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Da, ProMobi. I ja bih uzeo zeleni, ali sačekaću još malo. Pa otisci se ne vide toliko, kao ni ogrebotine. Ali telefon stvarno klizi kad su ruke suve. I meni je to čudno, ali navikneš se posle nekog vremena. :) Poklopac je taj "tamno sivi" mat, kao kod svih operatera. Ne verujem da zato krcka maska, pre bih rekao da nije baš najsrećnije rešenje skidanje celih leđa, a i žabice nisu Bog zna koliko kvalitetno odrađene. Ne mogu da se bunim, za ovu cenu nema androida koji može da prismrdi telefonu. :) Lepo izgleda ova dioda, hvala Bogu da bar to ima kad nema glance.

Draguljče
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2015. 22:12
:: lumia 535

Post od Draguljče »

Ok, super i hvala na odgovoru. Koliko sam video ProMobi postoji i u Nišu pa mogu da odem do njih.... Verovatno si upravu to je malo nezgodno kada se skida gledao sam par klipova i sve mi se cini kao da ce da pukne kada se savije onako.... Baš je bezveze što ne može recimo odmah da se nađe zeleni nego mora da se kupi ali opet skoro duplo je jeftinije nego na KP stvarno deru.... Na ebay imaju jako jeftine poklopce ali one bez wi-fi punjenja.... Nije mi jasno zašto gotovo nigde čovek ne može da nađe u tim lepšim bojama, generalno kažem za sve lumije, svi nude samo sivo, crno, belo... :D

sparky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od sparky »

ima maskica ovako ovde, ja sam zamenila telefon i dobila zeleni 730, te sam mu naručila i narandžastu masku
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 83589.html
a imaju i bežične punjače
http://www.aliexpress.com/item/1pcs-Qi- ... 93428.html
Za sada smo naručivali za HTC i nokiu maske i ležu idealno, ovo sad čekam da stigne :lol: šta ću volim kineze

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

@Draguljče meni je tako i pukla maska. Baš tu kod dugmeta za zvuk ima žabica. Ma meni bi završila posao i maska bez ovog za bežično punjenje, ne vrši mi posao. Ni ja ne razumem stvarno. Ali opet bolje crna nego ona čudna bela :D
@sparky Dobra cena maske. :) Koliko je jeftin ovaj bežični punjač, ccc. Javi kako radi :)

sparky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od sparky »

@filip, link je za maske bez bezicnog punjenja. Msm cak da su na telefonima takve. Barem je kod mene taj slucaj. One sa bezicnim punjenjem imaju jos dva kontakta na dnu maske. Ti kostaju 13,2 eur na nekom snizenju. Takvu sam porucila.
E sad aj neka mi neko objasni, ja pokusavala svasta ali nisam nabola kako da na kartice stavim razlicite melodije za zvono?

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Ja imam dva kontakta kod kamere i dva u dnu maske, prekoputa zvučnika. To za melodije stvarno ne znam, ja imam 735 4g :) Probaj da nađeš na youtube-u. :)

sparky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od sparky »

Moja maska to nema, samo ova dva kod kamere. Zato sam narcila narandzastu sa kontaktima i kod zvucnika. Ovaj bezicni punjac po recenzijama dobro pase na lumniju 735 pa kontam da ce i na moju. A ako i ne bude nisam mnogo stetla. A ovo za melodije sam trazila ali ne nadjoh

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Kad probaš punjač javi kako radi. :) Pa onda ne može da se promeni, šta znam.

Odgovori