Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
@filip
Ako sam te skontao kazes da ne mozes pojedinacno da brises notifikacije kad spustis bar. Mozes ti da uklanjas pojedinacno aplikacije, recimo viber ukines ostalo ne, ali ne mozes pojedinacne poruke. Eh sad ne znam na sta si mislio.
Ako sam te skontao kazes da ne mozes pojedinacno da brises notifikacije kad spustis bar. Mozes ti da uklanjas pojedinacno aplikacije, recimo viber ukines ostalo ne, ali ne mozes pojedinacne poruke. Eh sad ne znam na sta si mislio.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Ako mi npr stignu 2 poruke, ne mogu da uklonim samo jednu već moram obe. Na to sam mislio. 

Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ja jedino sto zaista nisam imao problema sa rusenjem app i zaglupljivanjem osim kod IE kad ucitava neki zahtevniji sajt. Za Resuming i Loading bih voleo da vidim koliko su cesta pojava na 830 i 930 jer su ipak jaci modeli, ali ni ovo na 630 nije toliko strasno. 
Sad vec svi cekamo tu famoznu 10ku pa da znamo na cemu smo za dalje.
Ovo sto sam do sada video na Insajderu dosta obecava, ali ipak pricamo o MSu.

Sad vec svi cekamo tu famoznu 10ku pa da znamo na cemu smo za dalje.
Ovo sto sam do sada video na Insajderu dosta obecava, ali ipak pricamo o MSu.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
filip11314
- Updatujem sve aplikacije čim izađe update, sistem isto, notifikacije za whatsapp i viber ili kasne ili ih nema.
Ovo nije tacno, i mogu da ti pokazem i dokazem kad god zelis, kao i svima ostalima.
- Skype jede bateriju ko lud a i događa se da puca tako veza iako je internet odličan.
Greska je do Skype servera sto se pucanja veze tice, desava se i na iPhone i na Androidima, za jedenje baterije ne znam, ipak nikad na fonu nisam koristio Skype preko 40-ak min.
- Na twitter-u kad udariš enter dok kucaš tvit ne dešava se ništa, kao da je udaren spejs.
Imas ikonicu Send
- Instagram u beta fazi čitavu večnost, ima 6tag pa je okej.
Ne koristim, ali se slazem da nije u redu da je sve vreme Beta.
- Accu na 8.1 ne radi već oko godinu dana.
Radi mi od prvog dana, sto ce reci 22.01.2013 jos na 920, pa i sada na 930. Moguce da imas problem, jer aplikacija zaista ne radi dok telefon drzis na srpskom jeziku. Meni licno je to neprirodno, i drzim ga na engleskom, ali u tudje afinitete ne zelim da ulazim. Izneo sam samo sta bi mogao da bude problem.
- Da bi isključio wifi klikneš na zavesu pa kad uđe u podešavanja možeš da ga isključiš. Logika? Nema je.
To je samo precica do WiFi podesavanja, a imas i neke apps da skines sa kojima mozes jednim klikom da palis i gasis.
- Punjač od 750 mAh koji je prevaziđen izlaskom Simensa A55 još?
Ja sam u vipu uz 930 dobio punjas od 1000 mAh, sto je kako god da se gleda malo, ali je bolje od 750.
- U kutiji nema ni slušalica ni usb kabla. Pa ja sam usb dobio kad sam kupio Samsung e700 još.
USB sam dobio, sluske ne. O ovome sam pisao, kompanija smatra da se time stvara manje elektronskog otpada.
- Podešavanja razbacana kako ovima iz M$ odgovaralo
Reseno u GDR2.
- Ie puca često, ili ne učita iz prve stranicu, ne dao Bog da trebaš nešto da skidaš, pola toga neće da skine
Ovo bas nije tacno, priznajem da ne surfujem puno preko telefona, ali sve sto mi je trebalo je odradilo, tu i tamo je sa skidanjem pojedinih stvari bilo problema.
- Šta je sa zavesicom i notifikacijama? Ne mogu notifikacije pojedinačno da se brišu. Ili još bolje kad staviš obaveštenja na lockscreen-u i stigne ti nešto, ne briše se obaveštenje sve dok ne uđeš u aplikaciju.
Mogu pojedinacna obavestenja od svake aplikacije, ako sama app ima vise obavestenja, ne mogu da se brisu posebno. Reseno u Win10.
- Music player koji je toliko po meni bedno urađen da to nije realno.
Zato je ovo Smart uredjaj pa mozes da ga nadogradis kojim god playerom zelis. Ne znam sta ti fali, ali ima sve sto je potrebno. Opet to je samo moje misljenje.
- Manuelno osvetljenje ekrana - 3 izbora: nisko, srednje, visoko. Neki klizač, ništa?
Ne znam na slabijim uredjajima, na 930 imas klizace za svaki nivo osvetljenja, plus izbor color profila.
- Procenat baterije tek kad spustiš zavesu, ali ima live tile.
I jos gomila Battery applikacija - ja sam isprobao 46 komada, zadrzao sam se na Battery by Enless software.
- Updatujem sve aplikacije čim izađe update, sistem isto, notifikacije za whatsapp i viber ili kasne ili ih nema.
Ovo nije tacno, i mogu da ti pokazem i dokazem kad god zelis, kao i svima ostalima.
- Skype jede bateriju ko lud a i događa se da puca tako veza iako je internet odličan.
Greska je do Skype servera sto se pucanja veze tice, desava se i na iPhone i na Androidima, za jedenje baterije ne znam, ipak nikad na fonu nisam koristio Skype preko 40-ak min.
- Na twitter-u kad udariš enter dok kucaš tvit ne dešava se ništa, kao da je udaren spejs.
Imas ikonicu Send
- Instagram u beta fazi čitavu večnost, ima 6tag pa je okej.
Ne koristim, ali se slazem da nije u redu da je sve vreme Beta.
- Accu na 8.1 ne radi već oko godinu dana.
Radi mi od prvog dana, sto ce reci 22.01.2013 jos na 920, pa i sada na 930. Moguce da imas problem, jer aplikacija zaista ne radi dok telefon drzis na srpskom jeziku. Meni licno je to neprirodno, i drzim ga na engleskom, ali u tudje afinitete ne zelim da ulazim. Izneo sam samo sta bi mogao da bude problem.
- Da bi isključio wifi klikneš na zavesu pa kad uđe u podešavanja možeš da ga isključiš. Logika? Nema je.
To je samo precica do WiFi podesavanja, a imas i neke apps da skines sa kojima mozes jednim klikom da palis i gasis.
- Punjač od 750 mAh koji je prevaziđen izlaskom Simensa A55 još?
Ja sam u vipu uz 930 dobio punjas od 1000 mAh, sto je kako god da se gleda malo, ali je bolje od 750.
- U kutiji nema ni slušalica ni usb kabla. Pa ja sam usb dobio kad sam kupio Samsung e700 još.
USB sam dobio, sluske ne. O ovome sam pisao, kompanija smatra da se time stvara manje elektronskog otpada.
- Podešavanja razbacana kako ovima iz M$ odgovaralo
Reseno u GDR2.
- Ie puca često, ili ne učita iz prve stranicu, ne dao Bog da trebaš nešto da skidaš, pola toga neće da skine
Ovo bas nije tacno, priznajem da ne surfujem puno preko telefona, ali sve sto mi je trebalo je odradilo, tu i tamo je sa skidanjem pojedinih stvari bilo problema.
- Šta je sa zavesicom i notifikacijama? Ne mogu notifikacije pojedinačno da se brišu. Ili još bolje kad staviš obaveštenja na lockscreen-u i stigne ti nešto, ne briše se obaveštenje sve dok ne uđeš u aplikaciju.
Mogu pojedinacna obavestenja od svake aplikacije, ako sama app ima vise obavestenja, ne mogu da se brisu posebno. Reseno u Win10.
- Music player koji je toliko po meni bedno urađen da to nije realno.
Zato je ovo Smart uredjaj pa mozes da ga nadogradis kojim god playerom zelis. Ne znam sta ti fali, ali ima sve sto je potrebno. Opet to je samo moje misljenje.
- Manuelno osvetljenje ekrana - 3 izbora: nisko, srednje, visoko. Neki klizač, ništa?
Ne znam na slabijim uredjajima, na 930 imas klizace za svaki nivo osvetljenja, plus izbor color profila.
- Procenat baterije tek kad spustiš zavesu, ali ima live tile.
I jos gomila Battery applikacija - ja sam isprobao 46 komada, zadrzao sam se na Battery by Enless software.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- filip11314
- Mobil manijak
Meni lično notifikacije ne stižu, a podešene su. Radio i restart i ponovo instalirao aplikacije i ista priča.
Za twitter sam mislio da ne možeš da kucas u drugom redu, već kad pritisneš enter kao da si pritisnuo spejs. Normalno se šalje tvit.
Za wifi su mogli da stave normalno da se gasi/pali, a ne da ulazi u podešavanja.
Ja imam poslednji update i podešavanja su mi ostala nepromenjena.
Koji god player da skinem opet se pušta preko xbox music playera, zavesica isto vodi do tog playera.
Klizač nema, samo te tri vrednosti: nisko, srednje, visoko.
Za procenat baterije mi je smor da ja stalno spuštam zavesicu da bih pogledao koliko imam procenata baterije. Govorim dok sam u nekoj aplikaciji. Inače koristim poličicu Ušteda baterije + imam aplikaciju Battery.
Ništa od ovoga što sam napisao nisam slagao, a niti sam neki početnik kome je ovo prvi smartphone.
Za twitter sam mislio da ne možeš da kucas u drugom redu, već kad pritisneš enter kao da si pritisnuo spejs. Normalno se šalje tvit.
Za wifi su mogli da stave normalno da se gasi/pali, a ne da ulazi u podešavanja.
Ja imam poslednji update i podešavanja su mi ostala nepromenjena.
Koji god player da skinem opet se pušta preko xbox music playera, zavesica isto vodi do tog playera.
Klizač nema, samo te tri vrednosti: nisko, srednje, visoko.
Za procenat baterije mi je smor da ja stalno spuštam zavesicu da bih pogledao koliko imam procenata baterije. Govorim dok sam u nekoj aplikaciji. Inače koristim poličicu Ušteda baterije + imam aplikaciju Battery.
Ništa od ovoga što sam napisao nisam slagao, a niti sam neki početnik kome je ovo prvi smartphone.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
- :: Lumia 730
filip11314, bez uvrede, ali preteruješ u postovima. Da nemam 730, pa da i razumem, ali pojedine stavke sa liste ne piju vodu:
- WA ne koristim, Viber radi savršeno! Notifikacije ne kasne, iako kasne to je prihvatljivih par sekundi.
- Twitter i 6tag pretežno koristim za čitanje, skype je već priča za sebe.
- Accu radi perfektno (i na 1320 i na 620 i sad na 730), ne znam šta je problem kod tebe.
- to za Wi-fi mi potpuno odgovara, kao i za data mobile, jer mi se dešavalo na androidu da slučajno uključim/isključim
- Punjač je smejurija i imam osećaj kao da su pokušali da degradiraju Nokia modele. Već sam pisao da je Nokia uz 1320 davala 1.5A punjač, za 620 1.3A!?! Pritom su tu bile i slušalice i USB punjač.
- IE mi nijednom nije pukao do sad, mada se dešavalo na 620, na 1320 retko.
- Music player skineš sa store-a, ne koristim, ali kažu da ima dosta dobrih.
- Ne bih se složio za kvalitet maske.
- Settings - Brightness - Automatic... rešen problem.
Kapiram da ti WP nije legao, ali ne znači da treba da ga kudiš... Ja o IOS-u i Androidu bolje da ne pišem (možda bi se i miodrage zaprepastio), ali nema potrebe da mračim ljude i teme o tome kako nešto ne valja samo zato što mi OS ne odgovara.
- WA ne koristim, Viber radi savršeno! Notifikacije ne kasne, iako kasne to je prihvatljivih par sekundi.
- Twitter i 6tag pretežno koristim za čitanje, skype je već priča za sebe.

- Accu radi perfektno (i na 1320 i na 620 i sad na 730), ne znam šta je problem kod tebe.
- to za Wi-fi mi potpuno odgovara, kao i za data mobile, jer mi se dešavalo na androidu da slučajno uključim/isključim
- Punjač je smejurija i imam osećaj kao da su pokušali da degradiraju Nokia modele. Već sam pisao da je Nokia uz 1320 davala 1.5A punjač, za 620 1.3A!?! Pritom su tu bile i slušalice i USB punjač.
- IE mi nijednom nije pukao do sad, mada se dešavalo na 620, na 1320 retko.
- Music player skineš sa store-a, ne koristim, ali kažu da ima dosta dobrih.
- Ne bih se složio za kvalitet maske.
- Settings - Brightness - Automatic... rešen problem.

Kapiram da ti WP nije legao, ali ne znači da treba da ga kudiš... Ja o IOS-u i Androidu bolje da ne pišem (možda bi se i miodrage zaprepastio), ali nema potrebe da mračim ljude i teme o tome kako nešto ne valja samo zato što mi OS ne odgovara.

- filip11314
- Mobil manijak
Ma nisam rekao da mi nije legao wp, več da nije toliko dobar koliku su ga neki dizali u nebesa ovde. Ja kažem, meni notifikacije za viber i whatsapp ne rade. A koliko vidim nisam ni jedini. Accu i ne koristim od kad mi se to desilo, možda je i ispravljeno. Za wifi mi smeta, sa ie nisam mogao da skinem par fajlova i od tada ga ni ne koristim, skinuo operu. Fali mi klizač za osvetljenje, jer mi je na svakom telefonu bilo osvetljenje između 60 i 70 procenata. Napisao sam pre par stranica ceo rivju telefona, naveo i dobre i loše strane tako da nije da nisam zadovoljan, ali nisam uopšte oduševljen jer sam očekivao više. Moje korisničko iskustvo sa ovim modelom i ovim wp nije najsrećnije. Možda se ispravi sa win10, ali meni je to već kasno. 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
To je dobro, to za pojedinacne poruke me pomalo nervira, mada nije nista strasno.miodrage napisao: Mogu pojedinacna obavestenja od svake aplikacije, ako sama app ima vise obavestenja, ne mogu da se brisu posebno. Reseno u Win10.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Postovi sa neadekvatnim sadržajem su izbrisani. Držite se teme.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- demius
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
- :: Samsung Galaxy A8
Nije samo to rešeno, imaš brdo opcija koje su ubačene od manuelnog podešavanja tastature sa našim rečnikom do MS Office-a sa "text reflow" opcijom.WP sistem slobodno može na crtu sa IOS-om sa Windows 10 nadogradnjom i zato mi je teško kada ga neko neargumentovano nipodaštava.Lepo promeniš OS i ne truješ druge ljude.A od aplikacija mi jedino fali full Opera browser, koji kako čujem dolazi i na iPhone, a valjda ćemo i mi uskoro dočekati da se to reši kao i sa Aplle.Evindzer napisao:To je dobro, to za pojedinacne poruke me pomalo nervira, mada nije nista strasno.
"UC Browser" nije loš, (koristan mi je onaj speed mode), ali je IE 11 za sada ipak dosta brži browser.Btw. jedva čekam da izađe L940, a ako bude preskup za naš standard, tu je uvek L930 kao rezervna i ekonomski isplativa alternativa...
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
930 je skroz OK, veruj mi.
Jeste da sam ga skoro uzeo, ali ne nameravam da ga menjam za 940 kad ovaj izadje.
Jeste da sam ga skoro uzeo, ali ne nameravam da ga menjam za 940 kad ovaj izadje.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Stvarno imaš smisla za humor, ali ne moraš baš toliko da nas zasmejavaš.demius napisao:.....WP sistem slobodno može na crtu sa IOS-om sa Windows 10 nadogradnjom.....

Šta ima tebi da bude teško,... nije ti Windows ni mama ni tata pa da se TI nađeš uvređen na kritike. filip11314 je sasvim korektno obrazložio svoje primedbe na sistem, ali bi ti izgleda hteo da njemu i drugima zabraniš da razmišljaju svojom glavom.demius napisao:.....i zato mi je teško kada ga neko neargumentovano nipodaštava.
Dajte ljudi, budite malo realni. Win 10 jos uvek nije izasao, tako da niko ne zna da li ce biti dobar ili los, da li ce biti u rangu sa ios-om ili nece. Svi mi dosta ocekujemo od 10-ke ali treba prvo sacekati da izadje pa tek onda davati ocene. Ne racunam ovu beta verziju koja je puna bagova.
Sve pomenute zamjerke su na 8.1 i vecina nas zeljno iscekuje 10ku pa da vidimo kako ce se ona ponasati.
Na slikama izgleda dosta dobro, al vidjet cemo kako ce to biti u praksi.
Na slikama izgleda dosta dobro, al vidjet cemo kako ce to biti u praksi.
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
staff, I ako nije izasao, mislim da nece biti nekog velikog boom-a jer su se oni opredelili za neku svoju strategiju koja ocigledno nikome nije bas najjasnija. Dosta ocekivanja, ali videcemo. Samo da ne bude kozmetika i to je to. Ako im je za kozmetiku i par sitnih izmena trebalo ovoliko onda je pitanje kako ce se win razvijati kasnije.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Iskreno, ja se ne bih ljutio da M$ 'oće da me usvoji.1808 napisao:... nije ti Windows ni mama ni tata pa da se TI nađeš uvređen na kritike..

Onda bi' ih branio iz sve snage, jer, koga ćeš da štitiš, ako ne porodicu.

- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Evindzer, Iskusno, nema sta
.
Vaša poruka sadrži 37 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

Vaša poruka sadrži 37 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.
- demius
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
- :: Samsung Galaxy A8
Sa tobom nenam nameru da ulazim u raspravu, jel si već dokazao da si IT analfabeta.Onaj koji ne zna šta je VoIP i tvrdi da Vajber ne radi dobro zbog sistema, ne zaslužuje čak ni odgovor.1808 napisao:Stvarno imaš smisla za humor, ali ne moraš baš toliko da nas zasmejavaš.![]()

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
- :: Lumia 730
Još malo dobrih utisaka - Dual sim! Iako je standby a ne active, postoji Smart dial koji služi kao call forward, što znači da je korisnik uvek dostupan. Meni je to veoma bitna stavka, zbog koje sam bio u dilemi pri kupovini.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Kad sve tako dobro znaš, javi se M$ da im ti rešiš taj problem. Reci im i to da je tebi jako teško da čitaš sve te kritike na račun Windowsa i da to ostavlja ozbiljne posledice na tvoju ličnost.demius napisao:...Onaj koji ne zna šta je VoIP i tvrdi da Vajber ne radi dobro zbog sistema, ne zaslužuje čak ni odgovor.