Nokia 6230i problemi sa kamerom!

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
maxbax
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 21. Maj 2006. 16:27

Nokia 6230i problemi sa kamerom!

Post od maxbax »

Odnedavno sam kupio polovnu nokiu 6230i,i posle prebacivanja slika na racunar video da su mutne,rezolucija je uzas!

Slike su napravljene u maximalnoj rezoluciji i kvalitetu,sve sam pokusavao...ali nista...

Kasnije sam video i da su dosta lose i na samom displeju,pogotovo kad se uvecaju,tel nije pakovan,original nokia je.

E sad ako mi neko moze pomoci....?

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Rezolucija nije toliki uzas,vec optika nema tehnologiju kojom ce izostriti sliku (citaj-autofocus). Tako da ti ruka mora biti maximalno mirna kada slikas+uslikaj 2-3 puta za svaki slucaj. :)
Poz za medfax.org
...shit happens... keep d smile!

maxbax
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od maxbax »

Pa sve sam pokusao,i kad uporedim sliku sa drugom nokiom(isto 6230i) moja je mnogo mutnija,stavim jedan telefon pored drugog i ukljucim kameru,i vidim da je slika na mom telefonu za nijansu mutnija.

Pozz kolega,hvala ti na pomoci! :wink:

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Pa ta kamera i jeste uzas...
Ni jedna nokia 6230i nema dobru sliku
Senzori su jako losi i prave se mutne slike sa mnogo suma
Probaj da uslikas neku po suncu sa dosta svetla, trebao bi nesto bolje rezultate da dobijes, a ukoliko ni to ne pomaze, idi u servis i trazi im da ti stave najnoviju verziju firmware-a, to bi trebao da poboljsa stvari

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Pazi sta se meni desilo na 7250i koja ima katastrofalnu kameru, nasao sam neku masku znj kategorije i ono staklence sto stiti socivo je bilo plastika i to mnogo mutna i losa plastika, slike su bile ocajne, mutne i bez boje, kad sam vratio originalnu masku odjednom su slike bile ostre, malecke ali ostre, da nisi i ti mozda menjao masku posto mi se cini da je na 6230i slicna ona zadnja maska sa zastitnim staklom
HOX Titanium gray

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Haha juuuuu kakva fora! Nikad mi to ne bi palo na pamet! Eto maxbax sasvim je moguce da je maska promenjena (posto kazes da si uzeo polovan)....

maxbax
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od maxbax »

E,i ja sam na to pomislio(na masku),pa sam tu masku stavio na drugu 6230i nokiu,i nije bilo problema sa slikom na tom telefonu,original je maska...

Sto se tice softvera ubacen je V 3.50,valjda je taj najnoviji.....?

Cini mi se da je prosla nokia (6230) pravila mnogo bolje slike,tj siguran sam.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Nene,to sto je 6230 pravila bolje je samo slucajnost,vezana za tvoj PEH sa novim telefonom. To za verziju softvera ces saznati od nekog ovde,posto ima ljudi koji znaju (ja ne).

Tip: prodaj ga,dodaj koji euro i kupi SonyEricsson k750i i garantujem da neces imati problema sa slikama :D (ozbiljno). Pogledaj Pearov fon,pa uporedi.

Odgovori