Nokia 6021 i povezivanje ?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Surla
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 24. Apr 2006. 20:04

Nokia 6021 i povezivanje ?

Post od Surla »

Želim da povežem Nokia 6021 i PC. Koristim DKU-5 kabel i Nokia PC Suite.

Problem je što to ide jako sporo, npr.:
početno povezivanje - moram svaki put ručno da udjem u 'Manage Connection' u Nokia PC Suite, da stavim COM3 za DKU-5 serial kabel, zatim mu treba vremena dok nadje telefon na 'Get conencted', i posle toga bekap i recimo brisanje vise poruka, menjanje kontakata, sve ide jako sporo. Takodje kad izvučem kabel iz telefona, PC Suite ne konta, i dalje piše da sam povezan na telefon, već moram da restarujem računar da bi skontao.

Pitanje,
1. Jel ovo normalno da ide tako sporo ?
2. Ako uzmem Bluetooth uređaj, da li će brže ići konekcija sa telefonom i koliko konkretno, i da li će početno povezivanje PC Suite <-> telefon ići brže, koliko (jako me nervira što ja moram da klikćem po softveru pola sata, želim da zakačim kabel ili bluetooth i da to radi odmah)? Da li PC Suite normalno konta bluetooth u smislu kad se diskonektujem da registruje ?
3. Savet koji model bluetooth uređaja za ovaj telefon (i inače)?

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Mogu ti pomoci samo oko dela drugog pitanja. Ne znam za brzinu jer nikada nisam radio sa kablom, ali preko BT-a sve ide brze nego sto si opisao tj ne primecujem nikakvo zastajkivanje kada se brisu poruke i slicno! Sto se tice Get connected dela, ako ti je BT adapter u kompu, a na mobilnom ukljucen, cim udjes u sobu (dobro, par sec kasnije) na kompu se ispise da je mobilni konektovan! Sve se desava automatski i nikakva akcija sa tvoje strane nije potrebna. Samim tim kad izadjes iz sobe, ili iskljucis BT na mobilnom komp prijavi da si se diskonektovao... Ja koristim MSI-jev BT i nisam imao NIKAKVIH problema do sada, radi sasvim solidno!

PozZ

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Surla, ja sam povezala komp i mob samo sa Bluetooth-om...i PC suite meni radi super sa BT-om... :D nisam imala nikakvih problema sa prepoznavanjem moba niti sa konetovanjem...cak mi se mob odmah konetuje sa PC suit-om ako sam, recimo, kod kompa i ukljucim BT na mobu.. :wink: Iako ja imam N70, ne verujem da je tu velika razlika... :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

Jedno, mozda pomalo, off topic pitanje. :oops:
Jel vam BT stalno stoji ukljucen u komp? Iliti, da preformulisem, hoce li mu nesto stetiti ako je stalno ukljucen? Recimo ukacim ga sa zadnje strane kucista u USB i "zaboravim" ga. Razmisljam se da uzmem BT, pocelo je da me smara stalno kacenje i skidanje kabla a i ponekad nece odmah da se poveze, moram par puta da skinem kabl i da ga vratim da bi se lepo povezao.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Mom MSI PC2PC BT-u nije falilo nista dok je ranije stojao non stop u desktopu,a sada ga vise ne drzim ukljucenog jer bi ga na laptopu zakacio za nesto i verovatno slomio,a mozda mu je izdrzljivost imala veze sa tim sto je Class 1,verovatno je kvalitetnije izrade,mada ne sumnjam da ce i neki manje kvalitetan MSI ili Gygabite (ostali su ipak sica za te firme) takodje dugo trajati,mada ti nije moranje da ti bude non stop ukljucen ako ti je i kompjuter dugo ukljucen kao meni zbog ADSL-a!
Pozdrav 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

vlajche, meni BT stoji non stop ukljucen u komp...i nista mu ne fali...i tako vec vise od godinu dana... :D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

etxra ninolina, ti si moj covek! Tako cu i ja pa kako mu bude :wink: Ionako ne planiram da dam vise od 10-15 eura za BT pa i ako crkne, nece biti velike stete. Nego sam mislio cisto da ne rikne vec posle 2-3 meseca ako radi non stop (posto mi je komp maltene stalno ukljucen) ali ako tebi tako radi godinu dana onda opusteno :D :D

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

I moj stoji ukljucen vec duze vreme. Ne gasim komp nikada (sem kad nestane struje :) ) a BT radi zajedno sa njim.... mnogo lepa opcija kada dodjes kuci i samo upalis BT na telefonu, Pc suite ga lepo prepozna posle par sekundi i sve radi ko podmazano :)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

vlajche, i meni komp radi po par dana bez prestanka i nikakvih problema sa BT-om oko toga nisam imao....

Surla
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 24. Apr 2006. 20:04

Post od Surla »

Hvala ljudi, definitivno uzimam bluetooth umesto kabla.
------------------------------------------------------------------

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

Surla, jedan savet, kada kupis BT da ne prodjes kao ja.... :)
NEMOJ staviti drivere koji stizu sa BT-om! Ako imas Win XP i SP2, jednostavno ga samo ubodi i sam ce se nainstalirati, a PC suite ce ga redovno skontati. Ja sam kupio neki no-name BT (do duse, pise na njemu USB-BT5, Made in China, ali kome to nesto znaci? :roll: ) i po uputstvu prvo instalirao drajvere sa CD-a i tek u jednom trenutku kada je to instalacija zatrazila, ukljucio BT u racunar. Instalirao se on, ali PC suite nije hteo da radi sa ovako instaliranim BT-om!!! Tek kada sam deinstalirao ove drajvere je radilo sve kako treba....

Odgovori