6680 problem sa ekranom ?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 09:36

6680 problem sa ekranom ?

Post od gargamel »

Skoro sam kupio nov 6680. Preko ekrana je bila do pre neki dan zast. folija.
Kada sam skinuo video sam po displeju isprekidane tanke vertikalne linije (bas tanke) bele boje, na razdaljini mozda od 1mm-2mm (mada nema pravila, moze da budu 2 - 3 linije u nizu pa onda na 7 mm razdaljine nista, pa onda opet nekoliko). E sada kada je mob u stand-by-u ili kada je ugasen, tih linija nema. A cim izadje iz stand-by rezima one se pojave. Nekada prekriju i vise od polovine ekrana, nekada ne, ali ipak i pored toga moze da se normalno koristi telefon, da se cita itd... Posle 20-tak sec rada one se izgube. Inace ako se bolje zagledaju moze da se vide kao trepere jedva primetno i nestaju. Menjao sam teme, mislio sam da je do toga i donekle resio problem. Npr, kod teme koja je valjda po defaultu na N70, ona plava sa onim plavim "krugovima" je najzrazenije pojavljivanje tih linija i mozda na jos dve teme (ne secam se koje su), a kod nekih drugih te linije se ne primecuju uopste. Mislio sam da i ako je tema sa tamnijim bojama (ako me kapirate) da ce uvek da se javljaju, ali kod nekih ima, a kod nekih nema (nema pravila). Bio sam kod tipa gde sam kupio mob i rekao mi je da je takav ekran kod 6680. A u jednom servisu, rekli su da je moguce da je takav TFT kod 6680 i da je normalna pojava, jer nisu imali prilike da se srecu bas sa njim, ali i da ne mora da bude.
Pa ako je neko imao slican problem (ako je uopste to problem kod TFT-a)...
ili ako neko zna sta je....
Unapred Hvala!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Dobrodošao (n)i(ck)menjače :oops: :P 8)

Experti će ti reći više o ovome (bila je slična tema, ali me sad mrzi da tražim), ali to kod tebe ne bi trebalo da su mrtvi nego samo malo usporeni pixeli. Mislim da je dario(adsf), ili neko drugi već pričao o tome kako ovo može (donekle) da se "popravi" puštanjem nekoliko sati filma. Ali ako si kupio novi onda ovo ne bi smeo da imaš, pod garancijom ti je i zameni ga. Prodavci verovatno neće želeti to da ti urade, tako da ćeš morati da budeš uporan, a ako baš ne budeš imao drugo rešenje i ako baš nastave da te ubeđuju da 6680 ima takav ekran, mogu i ja da pođem s tobom (ne da ih bijemo nego) da im pokažemo kakav ekran 6680 treba da ima.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Slazem se sa Gargamelom da trebas da odes u servis u koji su kupio telefon i da ga zamenis. Jer kako i sam kazes, skoro si kupio telefon, i ako sada ima takvih problema ne mozes nista dobro da ocekujes ni u buducnosti.
Poslednja izmena od Ertan u Čet, 24. Avg 2006. 11:57, izmenjeno 1 put ukupno.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Samo ti u radnji gde si kupio fon spomeni inspekciju i zamenice ti fon momentalno :D
znam da ta fora provereno pali 8) 3
KOliko god da su "cisti", nece im se svideti ideja da im inspekcija vrslja kroz radnju i poslovne knjige.
5130+Koss the plug....

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

za (n)i(ck)menjaka:
hvala na imenjackoj podrsci, ali nisam iz Beograda, niti sam ga tamo kupio,
ali ipak hvala. :roll:
sto se tice mrtvih, zaglavljenih, sarenih, zombi ili nekih drugih pixela; nije to u pitanju. Imao sam prilike da ih vidjam i nisu oni. E sada pustanje filma??? Citao sam tu temu, ali koliko bi i DA LI BI to popravilo ovaj moj ekran. Moze da se proba ali kao prvo gotovo sam siguran, da nema nista od toga, a drugo, kao sto rece Ertan:
Ertan napisao:Jer kako i sam kazes, skoro si kupio telefon, i ako sada ima takvih problema ne mozes nista dobro da ocekujes ni u buducnosti.

Sta da kazem...Tel mi je star 15 dana. Sta da ocekujem za mesec-dva-godinu...
Nosio sam ga ovamo kod mene u servis...Postoje tri servisa u koje mozes da imas koliko toliko poverenja.
U prvom mi kazu "nov tel, moze da bude da je tako kod TFT-a, navikni se dok ti ne crkne ekran pa menjaj", kod drugih "ne radimo jos takve kvarove kod 6680, ne znam sta da ti kazem, mozda za neko vreme hocemo",kod treceg "da radimo takve kvarove, problem je do displeja, iskreno ne isplati nam se da ga otvaramo jer je kao prvo skup telefon, a drugo flat najnovije generacije, mora pazljivo da se radi, a sta ako nesto zajebemo, jos nismo imali prilike da pogledamo detaljno taj model...Jedino ako hoces da ga zamenimo, a to ti je 150-200 evra...".
Barem su iskreni i otvoreni.
Gledao sam jos dva 6680, nema ni traga ni glasa, od linijica.
Da napomenem jos, a mislim da nisam, sad i kada hocu da slikam, otvorim kameru, postoje nekih 5-6 linijica, koje izgledaju kao kada padne kisa na ekran, tj. onako se razliva slika, a kao drugo sada su one prvobitne linije zauzele 3/4 ekrana i sto je najgore skoro da nijedna vise ne nestaje.
Masterokrata napisao:Samo ti u radnji gde si kupio fon spomeni inspekciju i zamenice ti fon momentalno :D
Nista me ne pitajte, ali ja nemam niti garanciju, niti racun...
Duga prica, bas duga... Sada ce da pomislite "koja je ovo b.........". Al verujte, tako kako je ispalo, nista nisam mogao da trazim, jednostavno sam molio Boga da mobilni radi...
A sada koga da molim, da se ovo zavrsi povoljno po mene....
Iskreno, nadao sam se da je stvarno to tako kod TFT-a (ali znate ono kada sami sebe ubedjujete u nesto u sta i sami ne verujete :unsure: ).

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ne bih da započinjem polemiku na tu temu, ali ne uzdaj se u Boga u takvim stvarima. On ti neće mnogo pomoći.

Jesi ga barem nešto žešće ispod cene dobio? Možda ti se onda i isplati da daš tih 150 i budeš na nuli (kao da si malo preplatio taj model). Ovo pitam jer kod nas ima na par mesta videorekordera, risivera, i ostalih komponenti za 1000-1500 din, sa garancijom tipa: samo zameni kabl i pomoli se da proradi, ili: pa šta bi ti za te pare?

U svakom slučaju to ne treba tako da izgleda a koje su ti varijante da dođeš do ispravnog uređaja, ti najbolje znaš.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

E da, imaš i varijantu da dođeš do Beograda, ili NS (šta ti je već bliže), i zameniš ekran u nekom ozbiljnom servisu. Za cenu ćemo da ti se raspitamo. Ja mogu u ponedeljak da ti javim.

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

pa nisam ga dobio ispod cene, skuplji je nego u Bg.U skoro svim gradovima su mobilni skuplji za oko 30 evra nego u Beogradu,tako da sa zamenom bi me kostao kao N90 ili N 80, tako da ta mogucnost otpada.
Ali nickmenjace ipak hvala ti.
A sta cu da radim, nemam pojma...
Ako ima neko ideju neka kaze...

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

Moj ti je savet da izdrzis neko vreme tako, a za to vreme skupi jos malo parica kad si vec mogao da uzmes telefon bez garancije a koji nije (ispod cene) i onda utopi taj telefon i dodaj jos malo kesa i kupi n70 ali sa garancijom ovog puta naravno!... :D To bi ti po meni bila najbolja varijanta tj. ja bih to uradio da sam na tvom mestu!!!.... :wink: :D 8)

Pozzzz...... 8)
.::HTC Desire Z::.

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

Evo danas se zavrsila prica...
naravno u gubitku sam... 50 evra, takav je zivot. :(
Defitivno kvar je postojao, to je na kraju i prodavac indirekno priznao...
Al nemas racun, moras da se pomiris sa time da sve sto dobijes za njega(mobilni) je dobro ili se bukvalno slikaj kamericom :)
A bas mi krivo, sve osim toga je radilo super.
Ali ta njihova bahatost, oni kao sve znaju to se tice mobilnih aparata, mobilnih telefonije, displeja itd, to moze da te zesce nervira...
Danas kada sam uzeo pare, resio sam da uzmem N70. Gledam po gradu, ima ga samo u dve radnje...
U jednoj pitam, a gazda polupismen, mi kaze "sad cu da ga uzmem iz magacina". Dodje on za 5 min, i kaze evo samo sto mi stigao.Pogledam life-timer, pise nula, sve mi onako na prvi pogled izgleda u redu. Pitam ga, sa koje je mreze skinut, a on mi kaze "ni sa jedne, ja to ne drzim, kod mene su svi telefoni NEKODIRANI". A pre tri dana sam gledao kod njega jedan N70 sa timove mreze koji je prodao.
:wink:
I sada nije me to odvratilo da ga ne kupim, nego, poklopac na kamerici mi na donjem delu nekako klimav, tj ima i sa jedne i druge strane otvor, po jedno 3 mm. I kada prstom malo gurnem na gore, izgleda ko da ce da se odvoji, ("samo tako izgleda, to je prvi utisak, verovatno da se ne bi odvojio"). I ono glavno spustim poklopac za kameru i ono 7-8 sec kamera se ne pali, nista...
Tek tada ulazi u kameru...
A odmah posle, na otvaranje poklopca, bukvalno u istom trenutku se pali kamera. I tako sam se igrao jedno 5 min i za to vreme sigurno 5-6 puta je kamera imala sporiji "odziv". Pitam ovog gazdu sta je ovo, a on "nemam pojma, valjda tako kod Symbiana". I sta kupim kod njega, nesto me zeza, on mi kaze tako treba da te zeza... I bacio sam jos trista evra, a vec sam 50 u gubitku...
Prica je "malo vise" duza i neki delovi su da ne poverujes, ali da ne davim.

Sada sam ostao bez telefona i zuri mi se, pa bi bio zahvalan svima koji bi me savetovali gde da u Bg-u kupim N70, jer sada ga nema bas mnogo po radnjama, naravno na PP. Bilo kakav savet bi mi bio od koristi. E sada voleo bi kada bi bio nekodiran, da nije sa mreze, ali je verovatno to teze naci i kada ga kupujem i dajem trista evra da ga dobijem u fulu, pa sto i da ne sa kutijom, a ne sa kutijom "domace proizvodnje". Barem si onda koliko toliko siguran da nije pakovan. Stvarno mi je muka vise od ovih prevara i lopovluka...
A ovo sam zaboravio. Pitam ja ovog sta ako se kao na 6680 se pojave linijice ili tako nesto posle malo koriscenja, a on mi kaze "Pa na display ne ide garancija, kao ni u Nemackoj, ali za njih postoje virusi koji unistavaju display", ako sam ga dobro razumeo. :?

Jeste da odo u off, ali da ne otvaram novu temu...
Hvala vam na pomoci!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Prvo,nisi dobro postupio,trebao si da trazis SVE pare nazad,kako moze da ti OTKUPI telefon koji ti je neispravan i prodao umesto da ti vrati sav novac jer je takav i prodao,trebao si da zoves trzisnog inspektora!
Onaj drugi lik nije nista slagao,TIM NE kodira svoje telefone,poklopac jeste klimav i to je jedna od stvari koje najvise nerviraju kod tih modela kao i sporiji odziv od,hardverski skoro iste,6630 pa te ni za to nije slagao,prvo startovanje svake aplikacije posle startovanja telefona je uvek sporije od svakog sledeceg!Jedino je ispao kreten da se na ekran ne daje garancija ni u inostranstvu,mozda je to tacno sto se tice mrtvih piksela da se mozda na 1-2 ne vazi ali za tako ozbiljan kvar bi ti odmah zamenili telefon!
Pozdrav 8)

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

Pazi...
Lomnica_city, znam da TIM ne kodira telefone, procitao sam na ovom forumu vec 10 puta. Malo sam se losije izrazio, ovaj N70 je bio sa TIM-a, a do njega mu stoji 6680 T-mobile. Kako sam rekao u prethodnom postu, ispalo je da sam mislio samo na N70, a ja sam uopste mislio na telefone iz njegove radnje. Moja greska. :)
Ali i ja sam ga pitao
gargamel napisao: Pitam ga, sa koje je mreze skinut, a on mi kaze "ni sa jedne, ja to ne drzim, kod mene su svi telefoni NEKODIRANI".

Znaci pitao sam ga, sa koje je mreze. A ne, da li je dekodiran ili nekodiran. E sada TIM ne kodira telefone, ali to je druga prica. Nadam se da me razumes.
Ali ok :)
Lomnica_city napisao:prvo startovanje svake aplikacije posle startovanja telefona je uvek sporije od svakog sledeceg!
Slazem se.
A ovo sa kamericom, posto je telefon jednom upaljen i vise nije gasen, znaci radi bez gasenja 10-ak min, se ponovilo 5-6 puta. Jednom se spusti poklopac kamera se pali tek posle 8-9 sec, a drugi put, skoro istovremeno, pa onda dva puta opet dobro, pa onda sledeci put sporije... Na 6680 nisam imao takvih problema. E sada mozda je tako kod N70, ja ga nisam imao. Pricam iz svog iskustva do sada, tako da mozda gresim.
E sada poklopac se klima, ali sam ranije gledao neke N70 i nisam stekao utisak da je ovoliko odvojen od zadnje maske poklopac za kameru. Otprilike od polovine poklopca kamerice se do kraja istog, podize za oko 3 mm, sa obe strane.
Lomnica_city napisao: Prvo,nisi dobro postupio,trebao si da trazis SVE pare nazad,kako moze da ti OTKUPI telefon koji ti je neispravan i prodao umesto da ti vrati sav novac jer je takav i prodao,trebao si da zoves trzisnog inspektora!
Potpuno si u pravu. :wink:
Ali kazem nisam imao nikakav dokaz da sam kupio kod njega. Raspitao sam se kako bi to islo u mom slucaju, ali to bi u principu bilo debelo natezanje...
Pazi prica je malo komplikovanija i za slusaoca bi bila veoma zanimljiva, ali za mene bas i nije.
Lomnica_city, slazem se sa tobom za inspekciju, ali
nisam bio strpljiv da idem do kraja i natezem se i gubim zivce. Sta se sve radi, to je veliki bezobrazluk i lopovluk. Prodat mi je telefon koji posle 10tak dana dobije linije na 2/3 ekrana i sada to prodavcu nije kvar.
Zato sada ima sasvim drugacije da gledam kada kupujem, bar sam nesto naucio za ubuduce...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

gargamel, tvoj slucaj je jedan od onih kada podrzavam nasilje ;) ..... sada ti ostaje samo da ispljujes svima tu prodavnicu ne bi li im makar malo smanjio promet ...... i sve racune drzi na jednom mestu! 8)

pozdrav...

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

Da ne budem dosadan, ali i dalje stoji, posto mi se zuri, ako mozete da mi kazete na PP gde u Bg-u je pouzdano kupovati mobilne...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pa, navodno Tehnomarket ima N70, nazovi i pitaj.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/722/Nokia/N70

Mada iskreno, ja nešto ne volim da idem kod njih, nisu ostavili dobar utisak na mene, ali...

Mobilwood standardno ima malo jače cene. Eto, to ti je moja "preporuka"... Preporučujem ti da uzmeš TIM-ov N70, naravno pod uslovom da je full pack! Znači, u ogromnoj postavljenoj kutiji ti sleduje:
- punjač AC-4 (ili AC-3)
- adapter za stari tip punjača CA-44 (konektor sa 3,5mm na 2mm)
- 64MB MMC Mobile kartica sa adapterom
- USB kabl CA-53
- slušalice HS-3
- instalacioni CD
- gomila uputstava
- krpica za brisanje telefona
- i naravno sam telefon sa BL-5C baterijom

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Samo da dopunim Miskonijev, iscrpni izvestaj...u fullpack-u uz N70 dobija se i kozna trakica za ruku...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gargamel »

Pa ljudi hvala vam puno na pomoci. Videcu da ovih dana odem do Bg-a i kupim N70.
I naravno, nema sanse vise da uzmem telefon ako nije u full-u i naravno bez garancije, crno
na belo.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

gargamel, obrati paznju da nekada ne napomenu da daju garanciju samo na softver, nego to pise u samoj garanciji ..... dakle proveri da je na ceo tel i to 12 meseci ....

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Veruj mi,i 6 meseci garancije je bolje ako vazi za sve nego 12 meseci koja ne vazi na flat,ako se koristi gprs,ako... nekada i manje zna da znaci vise! :wink:
Pozdrav 8)

Djordje20
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 08. Avg 2006. 14:16

Post od Djordje20 »

Uf...zanimljiva tema...hteo sam malo da se nasalim, ali tebi sigurno nije do sale, da vratis foliju na displej (ako je nisi bacio)...sala mala :wink: :wink: :wink:
Poslacu ti na PP gde sam ja uzeo n70 u bg, pa ti proceni... :wink:

Odgovori