6270, E70, N90 ili N91

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

6270, E70, N90 ili N91

Post od nick6 »

Treba mi hitno savet od korisnika Nokie, kupio bih novi fon, izbor je pao (naravno) na Nokiu :roll: . Fon bi trebalo da ispuni sledece zahteve: 1.cvrsta konstrukcija i dobar keypad, 2.kvalitetna kamera (2mpix ili vise), 3.pristojna operativna brzina, 4.mogucnost pisanja beleski koje se mogu prebacivati na PC, i eventualno, 5.muzicka komponenta koja ukljucuje WMA fajlove (da bih mogao prebacivati muziku sa PC-ija).

Za sada sam redukovao izbor na cetri modela koja mi se svidjaju : 6270, E70, N90 ili N91. 8) Ostali su otpali iz razloga dizajna ili konstrukcije (n80, n73 :smutny: ) Naravno, razmatrao sam i modele drugih proizvodjaca, ali su otpali iz raznih razloga: SE modeli imaju dosadan dizajn i deluju mi suvise plasticno, uz po pravilu manje ekrane niske rezolucije, a pominju se (precesto) i problemi sa prijemom signala. Samsung su prilicno ruzni - npr. D500/D600 (lice na bubasvabe, kao sto rekose na jednom sajtu), mada vidim da ih kupuju uglavnom zene. Motorole su OK (trenutno imam V3i), ali nemaju mogucnost pisanja beleski i call filter, a to mi je bitno.

eto to je to ocekujem vase preporuke :blinky:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Stvarno ne vidim po kojoj UVRNUTOJ LOGICI izbacis N73 a ostavis 6270 koja je mnogo losije konstrukcije,samo zato sto si procitao da je covek svom svojom tezinom i uz pomoc tezine jos jedne zene,pritisnuo ekran N73 o sipku i slomio isti,a gradjen je duplo bolje od 6270 i jos je smartphone i jos ima bolju kameru i jos ima bolju bateriju i... ma 6270 je prema njemu igracka!!
Ostale mozes da izbacis iz konkurencije,N90 ipak vise ne vredi 50-ak eura manje od N73 a N91 sigurno ne vredi skoro 500 eura,i na kraju ostaje N73,posto vidim da mozes da je priustis!Ako hoces da ti traje,nemoj da sedas na njega ili da ga bacas kroz prozor,nije to 3310 koji je imao samo 1/3 delova koje ima ona i masku par mm debljine pa da se grubo rukuje sa njom,ne prave se vise takvi tenkovi!! :D
Pozdrav 8)

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 14:09
:: RedmiNote3Pro

Re: 6270, E70, N90 ili N91

Post od Sava Savanović »

@nick6

Moj glas ide za E70.Po svim specifikacijama,ima sve što ti treba,a da imaju i n90 i n91(ne uzimajući u obzir probleme sa HDom na n91)a za 100-200€ manje dobiješ fon u višem rangu.Nisam ga probao,ali sam testirao E61 i da je imao kameru,već bih ga uzeo.Mislio sam da sačekam da se pojavi novi model u rangu E61,ali sa kamerom,a dotle da upgrade-ujem n6630 na N70,medjutim,za samo 50tak € razlike,dobiješ HiTech phone. V3i), ali nemaju mogucnost pisanja beleski i call filter, a to mi je bitno.

eto to je to ocekujem vase preporuke :blinky:[/quote]
Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Lomnica_city napisao:Stvarno ne vidim po kojoj UVRNUTOJ LOGICI izbacis N73
Po ovoj UVRNUTOJ LOGICI: 1. Imam velike prste pa nemam nameru da kucam po tastaturi cackalicom, fon je ocigledno pravljen za devojke ili decu do 9 god. 2. N73 deluje suvise plasticno za moj ukus a poklopac sociva kamere nimalo ne obecava (kao i kod N70) :disgust:
Lomnica_city napisao: Ostale mozes da izbacis iz konkurencije,N90 ipak vise ne vredi 50-ak eura manje od N73 a N91 sigurno ne vredi skoro 500 eura,i na kraju ostaje N73,posto vidim da mozes da je priustis! Pozdrav 8)
Mozda bi zeleo da objasnis zbog cega mislis da ne vrede (ako izuzmemo dizajn - ukusi su razliciti, nedostatak vibracije kod N90, slabe baterije i ostale stvari koje vec znamo iz specifikacija). :blinky: :blinky:
Sava Savanović napisao:Moj glas ide za E70.Po svim specifikacijama,ima sve što ti treba,a da imaju i n90 i n91
Slazem se za E70 :D , samo me brinu mono slusalice koje idu uz paket, ne znam da li u BG mogu da nadjem bolje sluske za njega

Sava Savanović
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 14:09
:: RedmiNote3Pro

Re

Post od Sava Savanović »

@nick6

Odakle sad i mono slusalice!?!
To nisam nigde video da pise,moracu na gsmarenu da vidim sta dolazi u full-u.
Nokia 6630/Kingston MMC Mobile 1GB/Apacer Card r/w 23in1

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

HA,pa tasteri su veci na N73 nego na N70 i na 6270 i na... skoro svakoj od ostalih!A ako deluje plasticno zato sto je maska mat boje i ne znam sta vec... onda stvarno treba da obratis paznju na druge stvari jer ce ti mnogo vise smetati slaba baterija na 6270/6280 i stvarno los slajder (ima toliko lufta da je to neverovatno) i ne vidim NIJEDAN razlog zbog kog treba favorizovati ijednu drugu Nokiu nad N73!
Sto se N90 tice,sam si odgovorio,preklop,nema vibraciju,losa baterija,slabija kamera od N73,stariji Symbian (u ovom slucaju mana jer za tu rezoluciju ekrana ima vrlo malo prilagodjenih aplikacija,a one za 208x176 mozes da pretpostavis kako izgledaju"razvucene") i uz to je i tezak telefon,a i masku ces,u slucaju potrebe maltene nikako zameniti!
Poslednja osta jos N91,ona jeste naizgled dobar telefon,ima par opcija vise od N73,ali zato ima slabiju bateriju,probleme sa HD-om... jednostavno ne vredi oko 450 eura,a sumnjam da bi ti cekao da joj padne cena na realniji nivo!!
Znaci idi i uzivo vidi kakva je N73,procackaj je malo i vidi kako se ponasa,zaista ces se prijatno iznenaditi kad vidis sta sve moze,i zaboravices na dumphonove tipa 6270/6280 i slicne,a one precenjene ne preporucujem da kupujes samo radi prestiza!!
Pozdrav 8)

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Re: 6270, E70, N90 ili N91

Post od antegra »

nick6 napisao:Treba mi hitno savet od korisnika Nokie, kupio bih novi fon, izbor je pao (naravno) na Nokiu :roll: . Fon bi trebalo da ispuni sledece zahteve: 1.cvrsta konstrukcija i dobar keypad, 2.kvalitetna kamera (2mpix ili vise), 3.pristojna operativna brzina, 4.mogucnost pisanja beleski koje se mogu prebacivati na PC, i eventualno, 5.muzicka komponenta koja ukljucuje WMA fajlove (da bih mogao prebacivati muziku sa PC-ija).

Za sada sam redukovao izbor na cetri modela koja mi se svidjaju : 6270, E70, N90 ili N91. 8) Ostali su otpali iz razloga dizajna ili konstrukcije (n80, n73 :smutny: ) Naravno, razmatrao sam i modele drugih proizvodjaca, ali su otpali iz raznih razloga: SE modeli imaju dosadan dizajn i deluju mi suvise plasticno, uz po pravilu manje ekrane niske rezolucije, a pominju se (precesto) i problemi sa prijemom signala. Samsung su prilicno ruzni - npr. D500/D600 (lice na bubasvabe, kao sto rekose na jednom sajtu), mada vidim da ih kupuju uglavnom zene. Motorole su OK (trenutno imam V3i), ali nemaju mogucnost pisanja beleski i call filter, a to mi je bitno.

eto to je to ocekujem vase preporuke :blinky:
wma i symbian ... tužna priča ...

po ovome što si napisao, možda ti najviše odgovara E70. ali ni on nije to što tražiš. nokia ne pravi to što ti tražiš. pogledaj ovaj Samsung Windows Mobile 5 smartphone koji treba da izađe do kraja godine.
http://msmobiles.com/news.php/5650.html
ja bih moj E70 momentalno zamenio za ovo uz doplatu :)

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Lomnica_city napisao:HA,pa tasteri su veci na N73 nego na N70 i na 6270 i na... skoro svakoj od ostalih!A ako deluje plasticno zato sto je maska mat boje i ne znam sta vec... onda stvarno treba da obratis paznju na druge stvari jer ce ti mnogo vise smetati slaba baterija na 6270/6280 i stvarno los slajder (ima toliko lufta da je to neverovatno) Pozdrav 8)
OK, ma 6270 i N90 sam ionako vec eliminisao :dry: . Ostaje mi E70 ili N91, ili eventualno cak N80 (mada me uzasno nervira "debljina" od 26cm, jos malo pa ko N93 ). Zao mi je za N73 jer ima mocne karakteristike :cry: , ali probao sam ga vec u radnji i stvarno ne mogu da se smaram s tako malom tastaturom.

Hmmmm, i N80 i N91 imaju u specifikaciji WMA fajlove, nadam se da nije neka greska :)

BTW, jedno lako pitanje za vas korisnike Symbiana (nisam imao Nokije odavno pa stvarno ne znam :D ): Da li mogu da skinem Quickoffice paket sa Nokijinog sajta direktno na N80 ili N91, ili moram to da radim preko kompa?

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Vec imas QuicOffice uz njih,ne treba da ga skidas posebno!!A N80 ce te razocarati jos vise od N73 NEkvalitetom izrade,trust me!
Pozdrav 8)

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Mislio sam na kompletan Office paket (dakle da ima i editor, a ne samo read opciju) :wink: .

U stvari pitanje je vise generalno, da budem precizniji: Da li mogu da skidam programe kao sto su npr. Call Manager, Dictionary(recnik) direktno sa Nokijinog sajta na fon, ili moram to da radim preko kompa? :blinky:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ako vec ima HTML browser (u slucaju da Nokia nema wap sajt) onda naravno da mozes,samo sto tih par programcica na njihovom sajtu ne vrede nesto,a neces moci ni da skines Professional QuickOffice (ili kako se vec zove) a da ne platis,pa ces dzabe ici i na njihov sajt!!
Ali ne vidim uopste razlog za tako nesto,sve to mozes da odradis preko kompjutera MNOOOOGO jeftinije,ne zamlacuj se GPRS-om uopste za te stvari!
Pozdrav 8)

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

OK, hvala. 8)

Inace, znam da programi nisu besplatni. Na Nokijinom sajtu su date i cene za 3rd Party Applications, uz mogucnost za download. Naravno placa se. Npr. Quickword za 9.1 3ed je mislim oko 15 EUR. Samo ne znam da li mogu to da uradim (i platim) direktno sa fona, tj. sa kredita SIM kartice :wink: . Bilo bi mnogo zgodnije tako nego da se smaram s otvaranjem racuna za e-banking :D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@nick6: ma ne glupiraj se bez veze. Sa kompa nadjesh aplikaciju (imas puno crackovanih programa na raznoraznim sajtovima, ne treba da placash nista), skinesh na hdd, povezesh telefon sa kompom (preko BT-a ili cabla), dva klika i instalirash aplikaciju za DZ. A ne sada da placash ti bezveze gprs i licencu za neke programe (popogu u srbiji smo! ko josh to radi iz srbije?).

Ukratko: zaboravi na tvoju (skupu) ideju.

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Odgovori