Sta znaci "KERN-exec 3, app closed"

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Sta znaci "KERN-exec 3, app closed"

Post od nick6 »

Kad pokusam da otvorim neke naknadno instalirane aplikacije na N91 (npr. Chess Genius), dobijam poruku: "KERN-exec 3, app closed". :dry: . Onda kad otvorim Meni - nema drugih aktivnih aplikacija, tako da mislim da nije memorija u pitanju...

Zna li neko sta ovo znaci i moze li se nekako premostiti? :smutny:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

nick6, KERN-exec 3 je error detektovan od Kernel Executive.Javlja se zbog prenosa loših ili kontadiktornih parametara na izvršnu funkciju.To diže paniku KERN-EXEC a.Dakle sistem ti javlja da ima nešto što ne može da izvrši(odradi).Naj češći razlog je deljenje nulom,general protection fault,izvršavanje pogrešne instrukcije,podešavanje i izvršenje podešavanja slike po širini i visini i sl.
Ovo poslednje je vrlo čest razlog kada program nije pisan baš za taj telefon.
E sad ako ti radi bar jedan program (koji je pisan baš za N91) tel je ok.Moraćeš da sačekaš prave programe za tvoj model.
Moje ikustvo je tu skromno.
:) ;) 8)
Zamenio sam moju "bajatu ciglu" 6260
Sada mi je kao drugi telefon N70 pa ću imati verovatno puno sličnih pitanja.
Ovde ima puno symb korisnika pa će neko sigurno znati da nam kaže više.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ako se ne varam Chess Genius je Java aplikacija,bar jeste ovaj koji ja koristim,a prilagodjen je za 176x208 piksela,sto onda verovatno znaci da 3rd Edition Symbian-i imaju neke zastitne mehanizme koji onemogucavaju koriscenje aplikacija neprilagodjene rezolucije za ekran tvog telefona!?
Pozdrav 8)

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Da, ima programa koji funkcionisu sasvim dobro na N91 npr. Office Suite, Blackballer, Mobile Weather, Antivirus itd :D . Pretpostavljam da ste u pravu i da je rec o ne-kompatibilnosti pojedinih aplikacija sa s60 3rd :wacko: . Doduse disk sa svim aplikacijama sam kupio od SveZaMob kada mi je receno da su aplikacije/programi kompatibilni sa S60 3rd. (Izvinjavam se ovo nije ni reklama ni anti-reklama, pa molim moderatora da ukloni prethodnu recenicu ako je nedozvoljena za ovaj forum :? ) Inace, Chess Genius je Symbian program
Motorola Moto G

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

E nasao si kod koga da uzmes!! :uhuh: Taj lik je debil,koji mi se hvalio na jednom forumu (kad sam napisao da nisu"testirane"aplikacije nego je samo pokupio krekove i freeware sa neta i sad ih debeeeelo naplacuje) da poseduje 20 do 30 telefona na kojima testira doticne aplikacije!?!?Verovatno to samo i radi po ceo dan koliko ih izlazi svakodnevno,i verovatno je pun ko brod cim poseduje toliko,uglavnom skupih,Symbian telefona (mada koliko naplacuje svaki CD,nije iskljuceno da je lovator)!?
A na opasku da Kingston ne daje 1 godinu garancije i da kod svih ostalih regularnih prodavaca doticne Kingston memorijske imaju minimum 3 godine garancije i kostaju bar 5-6 eura manje,odgovorio je da on ima dozivotnu garanciju od distributera (sto znaci da uzima na veliko,i sa tolikim cenama ima ogromnu zaradu) ali kupcima daje samo godinu dana jer nece ON da im cuva garancije kod SEBE u fioci sledecih 99 (da,da,DEVEDESET I DEVET) godina!! :lol: :lol: :lol:
Sad se ja izvinjavam,ali lik je stvarno za izbegavati jer je ocigledno da nema pojma,da siri pirateriju po visokoj ceni (ako se na varam,naplacuje i do 10 eura CD,zavisno od telefona) i stvarno je zamka za lakoumne koji ce platiti puno a dobiti malo!!
E da,a kad sam rekao da su svi krekovi by... pouzdani (stvarno jesu) odgovorio je da on proba sve i toliko naplacuje da vi ne bi morali da platite 20 eura za flesovanje svog Symbian ljubimca kad pocne da brlja zbog loseg kreka,na sta sam ja odgovorio poucnom lekcijom o cuvenoj sifri *#7370# kad zabrljate nesto sa nekom aplikacijom,posto jos nije"genije"cuo za taj lek,samo zna za servis!! :lol: :lol: :lol:
Pozdrav 8)

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (sta reci a ne zaplakati :oops: :oops: :oops: )

U svakom slucaju ako neko zna za Chess Genius ili neki slican program za S60 3rd. nek posalje
Motorola Moto G

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ako se ne varam,a poprilicno sam siguran da on samo u Java izvedbi i postoji,ne treba da trazis verziju za 3rd Edition Symbian vec za ekran rezolucije tvog telefona,onda ce sigurno raditi (bez obzira dal je za N90 koja valjda ima istu rezoluciju ali i Symbian 8.1 ili za N91 koja ima noviji Symbian ali istu rezoluciju ekrana)!?
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@lomnica: varash se, chess genius je za sve samo za javu nije :wink: .
http://www.chessgenius.com/
Inace to je ubedljivo najbolji chess za smartphonove

Inace ako neko trazi java j2me chess, preporucujem: Chessmaster od Gameloft-a (probao sam razne, ovaj je najbolji ali je i dalje inferiorniji od chess geniusa, tako da ako imate smartphone nema potrebe da razmisljate o chessmasteru).

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Znam ja da je on zakon za sve sahove za smartphonove ali rekoh da,ako se ne varam,on radi u Javi,i izgleda da sam se prevario!? :wink:
E sad lepo treba da ga zove i da mu se napije krvi sto je napisao u oglasu TESTIRANE aplikacije,i sto se hvali po forumima da uvek ima 20-30 telefona kojima testira sve te programe koje skida sa interneta i da mu jednostavno vrati pare jer mu softver ipak NE RADI radi!!! :x
Pozdrav 8)

Odgovori