to je to...nesto se upali i onda zuji.....sve u svemu tako je i ne moze se promeniti
Nokia N73
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
O bog te nokiin,sad i lampa zuji,ej ljudi a kazite mi da li vam se desava da kad slikate fotografije ono neke slike budu skroz plave blank plavi ekran,znaci nema nista od onoga sto sam uslikao,i da li se sa update softvera uklanja taj problem zujanja i da li se ubrzava malo brzina reponda softvera na razlicite komande?? 
Gospoda iz mobisa koji je regularni serviser na garantnom listu su mi lepo objasnila da se ubacuvanjem novog softvera kod njih otklanjaju problemi zujanja prilikom snimanja video i jos neki bagovi,da li je ko sam updatovao softver skidajuci ga sa nokijinog sajta i ako jeste kako mu se tel ponasa posle toga??
Yuba, ja sam ubacio najnoviji softver preko interneta ,tj.sa Nokia sajta(NSU) ......Zujanje prilikom reprodukcije video klipova mora da se cuje i ko kaze da ce se to otkloniti novim softverom ne govori istinu i zavlaci te
Jednostavno to je nokia tako napravila i uposte ne predstavlja problem,jer uopste nije iritirajuce
..pozzz... 
Forever !!!
- Ninolina
- Moderator

- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
megatron, pa uklonićeš sve te Timove oznake i firmware ako promeniš Producte Code svog telefona...a više o svemu tome imaš na ovom linku...Update firmware-a preko NSU
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Jager
- Redovni učesnik

- Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
- Kontakt:
Oooo, ljudi!

Broj pixela ima veze sa kvalitetom prikaza slike na telefonu, ali bas nije svejedno da li je npr 320x240 pixela smesteno u mali ili veliki ekran. Na fizicki manjem ekranu sa istim brojem pixela kao na velikom, slika ce biti puno puno ostrija sto je i razumljivo.
Uporedite npr E61 sa E50. Oba imaju identican broj pixela, ali su slike na E50 mnogo ostrije, cak i pored veceg broja boja koje E61 moze da prikaze.
Ista slika (fajl) ce na E61 biti fizicki veca, (posto su i pojedinacni pixeli veci) kada se gleda od one na E50, tako da ima i neke cudne istine u onome sto Tanja kaze
Dakle, pozeljan je sto veci broj pixela na sto manjoj velici ekrana da bi slika izgledala sto bolje
Sa druge strane, preveliki broj pixela na ekranu telefona moze da dovede do presitnih slika, slova itd.. u svakom slucaju treba naci neki kompromis, a nakon sto sam drzao N73 u ruci, mislim da je taj odnos savrsen!
Broj pixela ima veze sa kvalitetom prikaza slike na telefonu, ali bas nije svejedno da li je npr 320x240 pixela smesteno u mali ili veliki ekran. Na fizicki manjem ekranu sa istim brojem pixela kao na velikom, slika ce biti puno puno ostrija sto je i razumljivo.
Uporedite npr E61 sa E50. Oba imaju identican broj pixela, ali su slike na E50 mnogo ostrije, cak i pored veceg broja boja koje E61 moze da prikaze.
Ista slika (fajl) ce na E61 biti fizicki veca, (posto su i pojedinacni pixeli veci) kada se gleda od one na E50, tako da ima i neke cudne istine u onome sto Tanja kaze
Dakle, pozeljan je sto veci broj pixela na sto manjoj velici ekrana da bi slika izgledala sto bolje
Sa druge strane, preveliki broj pixela na ekranu telefona moze da dovede do presitnih slika, slova itd.. u svakom slucaju treba naci neki kompromis, a nakon sto sam drzao N73 u ruci, mislim da je taj odnos savrsen!
Lepo je sve to što si napisao... Samo mi o tome nismo pričali... Pričali smo o kvalitetu slike ne o tome kako ona izgleda na različitim displejima...
zoreli, Otvori novu temu, ali slikaj sa digitalcem u istoj rezoluciji... samo slike obavezno okači kao thumbnails...
btw, izmenio sam naslov teme... Pošto je Stefan davno kupio telefon a i tema se razvila...
zoreli, Otvori novu temu, ali slikaj sa digitalcem u istoj rezoluciji... samo slike obavezno okači kao thumbnails...
btw, izmenio sam naslov teme... Pošto je Stefan davno kupio telefon a i tema se razvila...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
- Jager
- Redovni učesnik

- Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
- Kontakt:
Akki, pa kvalitet prikaza slike je jedna jako subjektivna kategorija
Ako gledas fotku kao fajl (nezavisno sad od telefona), ona ima samo dva parametra: broj boja i rezoluciju (broj pixela SxV).
I opet se vracam na svoj prethodni post: Istu sliku ako pogledas na fizicki vecem ili manjem displeju, neces isto videti. Nekome ce se vise svideti ukoliko je slika veca, bez obzira sto su tada i pojedinacni pixeli veci, mada se meni vise dopadaju ekrani sa sto manjim pixelima...
Broj boja nije toliko presudan faktor kao broj pixela, pogotovo na danasnjim displejima. Izmedju displeja sa 262.000 i 16M boja samo na retkim slikama ces primetiti neku drasticnu razliku...
Ako gledas fotku kao fajl (nezavisno sad od telefona), ona ima samo dva parametra: broj boja i rezoluciju (broj pixela SxV).
I opet se vracam na svoj prethodni post: Istu sliku ako pogledas na fizicki vecem ili manjem displeju, neces isto videti. Nekome ce se vise svideti ukoliko je slika veca, bez obzira sto su tada i pojedinacni pixeli veci, mada se meni vise dopadaju ekrani sa sto manjim pixelima...
Broj boja nije toliko presudan faktor kao broj pixela, pogotovo na danasnjim displejima. Izmedju displeja sa 262.000 i 16M boja samo na retkim slikama ces primetiti neku drasticnu razliku...
Subjektivna da, ali postoje standardi i opšte prihvaćeni stavovi... Kao i ljudi kojima je posao da ocenjuju kvalitet slika... Dakle, jeste subjektivno ali samo u odredjenoj granici... recimo, aj da uzmem primer slika sa mobilnih telefona... poredi se n73 i k800... i neki laik gleda slike, nije video predmet koji je slikan i kaže: n73 ima mnogo življe i toplije boje pa mi je bolja slika... A nije svestan da n73 ima algoritam koji ulepšava sliku i da je slika sa k800 daleko realnija...
možda nije najbolji primer ali nadam se da razumeš 
Uh, samo dva faktora... ima ih više...
i kada gledaš na displeju istu sliku onda je razlika isključivo u kvalitetu dipsleja... ali da ne idemo u off... tema je n73... 
Uh, samo dva faktora... ima ih više...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
NE radi se o tome na kakvom ce se ekranu TELEFONA gledati slika nego se radi o KVALITETU slike.Jager,pokushaj da zamislish da se te slike gledaju na ekranu kompjuteraJager napisao:Akki, pa kvalitet prikaza slike je jedna jako subjektivna kategorija![]()
Pa ti ljudi nisu bili dobro upuceni.Slika sa vishe piksela je samo fizichki veca,ali to automatski ne znachi i da je kvalitetnijaAkki napisao:Imaju pixeli veze i sa kvalitetom slike ali nisu jedini i presudni faktor... Čudno, ranije su ljudi pričali kako je najvažniji broj pixela a sada da pixeli nemaju veze sa kvalitetom...
- ______________
spojio b_udder::
- Lomnica_city
- Expert

- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82