Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
kako da iskopiram poruke sa telefona n73 na sim karticu? Pokusavao sam sve zivo ali nikako da uspem? Gde gresim? Kako se to radi? Unapred hvala na odgovorima! Pozdrav svim zaljubljenicima u mobilne telefone
Koliko dugo imaš telefon? Jer što ga duže imaš - veći je broj poruka na njemu, a na Sim karticu može da stane (ako se ne varam) oko 50tak komada. Sad više nemam 6680 sa sobom, ali bi trebalo da u okviru poruka postoji nešto kao Sim Directory, ili Sim Messages. Ne znam da li ti tu nudi prebacivanje na Sim, ali filozofija novijih uređaja je da pošto imaju znatno više memorije u odnosu na Sim, a i mogućnost više telefona pod jednim imenom, da se kontakti i poruke prebacuju u memoriju telefona ili memorijsku karticu (nije nemoguće da obnuto, tj. ono što ti tražiš ne nudi kao opciju). Tako da mi nikako nije jasno zašto ti to pokušavaš da izvedeš.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Šalu na stranu, moguće je da hoće karticu sa tim porukama da ubaci u telefon koji nije pametan kao N73, ali kao što reče 6630 app, ako ne uspe preko BT ili IrDA da ih upari i to isprebacuje, izgleda da onda i ne može. Možda ovo pravi probleme nekome, ali ja zaista razumem programere što nisu ni razmišljali u ovom pravcu.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
ima opciju sim directorium ali tamo mogu da pregledavam sim poruke i da ih kopiram na tel a nista o copy from phone ili nesto slicno, sim kartica mi je prazna sto se tice sms-ova imam ih samo 3. cak sam iskopirao na racunar sve poruke sa telefona i one se trenutno nalaze u mom nokia pc suitu ali cak i odatle ne mogu da ih iskopiram ni na tel a kamoli na sim. Stvarno sam dosta zbunjen, cudi me da nokia programeri to nisu predvideli
Firma Nokia tradicionalno smatra da se SIM kartica koristi samo u slucaju krajnje nuzde, a da se za sve drugo u normalnim uslovima koristi mobilni telefon. Problem nije neresiv, ali zahteva jedno zaista debilno resenje. Mozda ce me sada neki posle ovoga razapeti na krst ali sta da se radi, ovo je samo predlog, ne moras ovo i da uradis.
Uzmi od nekoga njegovu sim karticu i ubaci u svoj N73, a karticu iz njega ubaci u neki "dumb" phone. Te poruke sto zelis da imas na kartici, posalji sada sa N73 na svoj broj (na taj drugi telefon), i odredi da se poruke cuvaju na kartici. Posto ce ovako da se izmeni sadrzaj poruke, jer ces je dobiti sa drugog broja nego sto si je dobio u "originalnom" slucaju, prethodno ih edituj i napishi od koga i sa kog broja su ti dospele. Na ovaj nacin ces imati najmanji gubitak informacija.
Ponavljam, resenje jeste debilno, ali makar ces da imas ono sto si zeleo.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.