Media Streaming, EDGE i T9

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Mark_Renton
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 14. Sep 2006. 00:08

Media Streaming, EDGE i T9

Post od Mark_Renton »

Pozdrav!
Imam 6230i i na njemu u Media imam opciju Media Streaming. Kako da podesim ovu opciju da radi? I gde da nadjem te fajlove? Admin na EliteSecurity mi je rekao da je to obican data transfer i da idu ista podesavanja kao i za gprs. (inace koristim 064)

Da li 064 podrzava EDGE? Negde sam nasao da 063 podrzava, i da nisu potrebna dodatna podesavanja, vec samo da telefon podrzava. Posto imam i 063 karticu, zanima me kako bih mogao da uzivam u tome EDGE-u? (kad vec nemam 3G telefon :()

I da li moze u moj telefon da se ubaci T9 na srpskom? Nije mi potreban srpski meni, vec samo ovo za pisanje poruka. Mnogo je brze sa t9?

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Delimicno mogu da ti pomognem, 63 podrzava EDGE i kao sto si procitao nisu ti potrebna nikakva dodatna podesavanja! Tamo gde uhvatis EDGE signal prilikom konektovanja pojavice ti se E u uglu ekrana i net ce ici brze.

Sto se tice streaming-a mogao bih da ti napisem podesavanja za 63 (ako ih telenor nije menjao) za 6230i mada ne znam koliko ti se to uopste isplati, jer ranije dok sam to koristio mogao je da se gleda samo b92 i neke emisije sa BK tipa TopSpeed. Slika bude onako, nista posebno, a uzasna ako se kreces! (gledao sam u tramvaju jednom) A naplacuju ti gprs, sto ako se malo zaneses u tom gledanju zna da izadje papreno!

PozZ

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

Kad smo vec kod EDGE,da li postoji na 063 i izvan Beograda? :blinky: :blinky: :blinky: :blinky: :blinky:
nokia n80

Mark_Renton
Novajlija
Novajlija

Post od Mark_Renton »

Znaci samo pojedine celije podrzavaju EDGE? Ja sam mislio da nije potrebna nova infrastruktura (kao sto je potrebna za 3g). U Beogradu kazes ima EDGE signala? Samo odes na net, na bilo koji sajt, i pojavi se E i radi brze?
Hajde reci mi kako da namestim streaming. Jel za to dovoljan obican gprs? Ili mora i za to EDGE?
Jer ako je dovoljan obican gprs, umesto podesavanja za 63, ubacim za 64 i preko gprs ce raditi. Zar ne?
Aj' postavi podesavanja. I te adrese za b92 i za sta vec imas. Hvala!

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Ja mogu da ti kazem da streaming radi i preko gprs.Edge je samo ubrzani gprs,i nisu potrebna nikakva podesavanja,npr. kad si na netu,i udjes u zonu pokrivenu edge-om,samo ce ti se ubrzati protok podataka.Sto se tice streaming-a,ako npr. imas k750 i 064 postpaid karticu,mozes da gledas tv,tj. strimujes sadrzaj sa 3g mondo portala,jer sam fon ima opciju streaming(iako ne podrzava edge),dok npr. Samsung d600 ne podrzava streaming,iako ima gprs,pa sa njim neces to moci.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Mark_Renton, evo kako da namestis streaming na 63:
Prvo odes na Settings->Configuration->Personal conf. sett. i du uradis Add new (streaming setting)
U njemu podesis:
Account name: Mobtel streaming
UDP port range: 6970-7170
Use preferred access point: No
Acces point settings
Proxy: Disabled
Bearer settings
GPRS access point: Internet
Authentication type: Normal
User name: Mobtel
Password: gprs (mislim da je tako, ne secam se bas najbolje)

To sacuvas i postavis kao aktivno podesavanje, i posle samo u media plejeru otkucas
http://vivo3.mobtel.co.yu

I to ti je to, mozes da gledas maltene sve sto nudi i mts pod svojim 3G portalom, stim sto mobtel (telenor) ovo ima vec vise od godinu dana!!!

PozZ

Mark_Renton
Novajlija
Novajlija

Post od Mark_Renton »

Ja imam 064 karticu (nazalost nije post paid pa ne mogu da koristim 3g). Snasao sam se za 3g podesavanja, pa sam umesto podesavanja za 63, ukucao za 64 gprs (jer 64 karticu imam). I otvori mi vivo portal, ali kad kliknem na recimo b92 ili na Beograd pokrene se
Connecting to Streamning
ali dobijem odgovor No Response. Try Again.
Ne znam da li ima veze to sto sam na 064 ili sto nisam u bg pa nemam edge vec samo gprs pa je mnogo sporo za streaming?

Odgovori