Nokia N78

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

mrkixxx, ne stizem jos uvek da ih okacim :unsure: Ali okacicu ih! Pozdrav :wink:
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ne znam odakle vama da je bolja kamera na n73 od n78.To stoji samo u slucaju da imate dosta stariji softver na 73-ojci jer sa novijim verzijama ima dosta zamucenja na slikama.Ja kada sam kupio n73 imao sam softver 3 u telefonu i pravio je odlicne slike al kako sam poceo da ubacujem novije verzije doslo je do gubitka kvaliteta na njima.N78 ima i mnogo vise podesavanja za slike kao sto su osvetljenje,kontrast,ostrina i bolja podesavanja ekspozicije,jedina prednost n73 je sto ima vece socivo.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Sale_M, u pravu si.Ai na N78 nisu onoliko izrazene boje,bljestave,,tj kontrast.Imao sam slike od N73 u kompu i uporedio sam sa N78.Po meni su slike sa N78 poprilicno bolje,boje su verodostojnije i slika je ostrija.Kamera N73-ojke je bolja,ali samo na papiru :P

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

wasssup, vidim pisao si da si zadovoljan zvukom plejera n78 a kako si zadovoljan glasnocom,jel krci malo kad se pojaca na maximum?

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Mogu ti reci da ne krci ni malo! :wink: Zvuk na slusalicam je stavrno odlican,a na zvucnike imam malo primedbe jer su basovi slabasni.Znam da ne mogu nista ni da ocekujem od tolikih zvucnika,ali opet,cuo sam i bolje!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Ja sam imao n73 koji je imao gromoglasne zvucnike ali je zvuk bio totalno neprirodan kada se pojaca do kraja.A kad sam uzeo n82 i testirao zvucnik imao je mnogo bolji i prirodnjiji zvuk,dopduse malo tisi od n73.
wasssup, citao sam neke komentare da se neki ljudi zale na slab zvuk u slusalici prilikom razgovora,kakav je slucaj kod tebe?Jesi li probao Fm Transmitter i koju verziju softvera ima sada?

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Pa prilicno je prirodan zvuk sa,eto,mlo slabijim basovima.Da ovo sam zaboravo da napomenem,vrlo je slab zvuk na slusalici,nisam to ocekivao :uhuh: Volume je pojacan do kraja i ako je neka buka nema nista od razgovora...Ali ovako u obicni situacijama radi radnju :D
Ja u fonu imam 12.046,tj zadnji(valjda,jer nisam skoro gledao)Probao sam fm transmiter i radi dobro.Mada radio prijemnik kome saljem signal treba da ima dobru antenu.I ako se malo vise odaljim(10-20m) zvuk krece bas da susti.Ovo nije nesto bog zna korisno,ali je zanimljivo :wink: Ali za kola je extra!Pogotovu ako u kolima imate neki stariji radio!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Znas sta moguce je da ce sa novim softverom popraviti i zvuk u slusalici ali iako ne srede to,mozes u svako doba da zamenis u nekom solidnom servisu za 10-15 e.A sto se tice fm transmitera jedino je u kolima funkcionalan,mada i to je sasvim dovoljno sto se mene tice.

dadinho
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 11:19
Kontakt:

Post od dadinho »

konacno izasla n-gage app za n78.
svi koji ste toliko dugo cekali... :D
http://www.n-gage.com/ngi/ngage/web/g0/ ... nload.html

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

E da znas da jesam! Hvala dadinho!!!Vec sam izgubio nadu i prestao da proveravam !

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Ljudi treba mi pomoc... Telefon mi ocajno radi sa slikama!!! Znaci skroz se uspori sto nije bio slucaj! Imao sam oko 150 slika pa rekoh mozda je zbog toga i obrisem ih sve. I sada imam 10-tak slika ,situacija ista :cry: Za svaku sliku moram da cekam da se razbistri. I kad napravim krug i dodjem opet na istu sliku, opet moram da je ceka da se razbistri! :x Zasto??? Ima li neko neko resenje? Hvala unapred!!!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

wasssup nije broj slika u pitanju, ja imam preko 300 slika, stvar je u onim thumbnail-ima, koji se kreiraju za svaku sliku, mozda ti se oni obrisu, pa mora telefon stalno da naravi novi za svaku, a da odradis jedan reset na fabricki podeseno, pa onda probaj.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Pa to je ono sto je mene i zabrinulo! Flesovao sam telefon(jer mi je bila neka ineska verzija) i uradio reset (*#7370#) i formatirao karticu. I koliko sa zapazio to mi se od tada desava!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evo i mojih dosadasnjih utisaka:

telefon jako lepo izgleda,fino lezi u ruci,ne skripi i ne krcka,osim ako se bas jako stegne.Poklopac baterije blago seta,ali mi to deluje sasvim normalno.Dosta se tesko skida,i kada sam petljao oko njega bojao sam se da ce puci.I prednja i zadnja strana su pravi magnet za otiske prstiju.

neko je prokomentarisao da onaj sivi deo po obodu telefona zeva.ja uopste nisam primetio tako nesto.Sve je cvrsto i lepo sklopljeno.Logicno je da u donjem delu ima vise slobodnog prostora,da bi panl mogao da "radi" zbog tastera.kad smo kod tih famoznih tastera,moja osecanja su pomesana.Tastatura mi je sasvim ok.Mislio sam da ce biti frka,ali nije.ne bih se usudio da otkucam word dokument od 1000 karaktera na njoj,ali za sms je sasvim ok.levi soft taster je sasvim ok,ali posto sam levoruk,desni mi je malo nezgoda.Uvek omasim za malo,i stisnem samu ivicu plastike,na sta taster ponekad ne reaguje,i svaki put se uplasim da mi je defektan fon.Call i End su mi manje vise ok,mada se desi da slucajno stisnem desni soft umesto End,pa aktiviram spikerfon.Multimedija taster je skroz ok,njega najvise gotivim.Meni taster mi je malo previse nisko,ali ovo je samo pitanje navike.Ako sam zavoleo dugmice na 3650,i ove cu :D navi wheel je prava radost,i ono pulsiranje je extra!

Ekran mi je odlican,svidjaju mi se animirani prelazi,jako se lepo ponasa na suncu.Vertikalne precice na today screenu su pravo uzivanje!mala zamerka je to sto u stand by rezimu nema skrinsejvera sa satom,vec samo crn ekran...mozda ja ne znam da ga odaberem,alija nalazim samo slideshow ili animation u opcijama.Svidja mi se v-shaped meni,ali ostavio sam ga po strani za sada,dok se naviknem na sam fon.Onda cu da experimentisem sa prikazom menija.

Ocekivao sam da posle G600 i Canon digitalca budem razocaran kamerom.malo sam prckao po podesavanjima i potom okinuo jednu jedinu sliku,i njome bio instant zadovoljan!Stvarno ok kamerica.video jos nisam probao da prebacim na PC,ali ovako je ok...

Meni mi je malo nepotrebno zakomplikovan,ali ok,stvari se daju reorganizovati.Svidja mi se task manager kao prva stavka u svim opcionalnim menijima.Multimedija meni mi je super!logican,udoban,i uz navi wheel pravo zadovoljstvo za koriscenje.Mala zamerka za music player je to sto nema na desnom soft tasteru opciju izadji,vec sakrij.Full izlaz iz plejera je na options-pa izadji.Wifi fercera kao blesav,na moj acess point u gajbi se kaci instant,i leti....nikakvih problema sa ovime.Nokia maps mi je malo zadavao muke,naime nisam uspeo da ga nateram da mi prikaze mape,iako su stigle na kartici,ali nekako sam ga ubedio da je vreme da pocne da radi :D Gps mi je napolju,na relativnoj cistini oko Delta Sitija,za jedno 3 minuta nasao prvu poziciju,i lepo pokazivao moje kretanje na mapi.Nisam jos probao planiranje rute ili navodjenje,ali izvescu i to,pa cemo onda videti ima li potrebe za tim apdejtom mapa,koji Nokia tako velikodusno nudi.

Muzika.....i dobro i lose.Cenim 3,5mm jack.Zvuk je odlican,kvalitet zaista dobar.Sasvim dovoljno basa,mada bi visoki mozda mogli biti malo izrazeniji.Za nekog kao ja ko slusa uglavnom Doom(nizak stim i dosta distorzije),ovo nije frka,ali nastelovao sam svoje podesavanje ekvilajzera,pa i skicavi Heavy zvuci sasvim dobro :lol: Jacina zvuka je sasvim druga stvar.Moze to bolje.Da se razumemo,nije nenormalno tih,ali Istu muziku koju sam na G600 drzao na 90%,na N78 moram da pojacam na 100% da bilo na istom nivou.U poredjenju sa N91,rekao bih da je sam kvalitet zvuka priblizno isti,ali je jedno 20% tisi.Sa Cowon playerom je tesko porediti,ali recimo da na kratke staze,do posla i nazad,moze dostojno da ga zameni,a to mi je i trebalo,da ne teglim 60gb sa sobom,kad vec vucem prenosivi hard za slusanje mjuze u ofisu :wink: U svakom slucaju,bravo za cistocu,jos malo truda za jacinu,molim vas.

zvuk na zvucnicima je svinjarija koliko je dobar!Ne secam se kada sam poslednji put imao fon na kom drzim jacinu zvona na 60% i sasvim je dovoljno glasno.U tihim prostorijama i preglasno!Akvalitet zvuka.....Pa necemo bas ocekati previse od telefona,ali ja sam odusevljen.Tu je jedno 10 puta bolji od N91,i njegovog mutnjog smrljavog zvucnika.3d efekti za zvona su kul,ali ne slazu se bas sa svakom pesmom.Neke pesme krce kada se aktivira ova opcija.Takodje,kada sam neke malo glasnije melodije konvertovao u AAC,zvucale su jako lose,dok iste u mp3 varijanti zvuce fenomenalno.Nemam pojma zasto je ovo ovako....

Prebacio sam juce u cugu jedno desetak albuma na fon i telefon se nakon azuriranja muzicke biblioteke slogirao...nije hteo da otvori nista od pesama.Da li je to do toga sto sam ga svezeg i novog napucao gomilom stvari,nemam pojma,ali nije se vise desavalo.Vidim da psotoji noviji firmver od ovog mojeg,neki 12.nesto nesto....dok je moj 11.nesto nesto.... Mozda i odradim update,kad vec mogu preko wifi direktno na fonu,nece boleti po dzepu :wink:

Softverski paket mi je skroz ok.Mape koje su obecali su zaista tu,Quickoffice sa mogucnoscu kreiranja dokumenata stvarno nisam ocekivao,sve drugo je manje vise standardno.Kako nisam pratio s60 uredjaje od e61 na ovamo,prijatno me je iznenadio autolock.Jos da su ukljucili i neku blacklistu u firmver,ne bih morao maltene nista ni da stavljam na fon :D

Eto,toliko od mene za sada,pa kad jos malo iscackam fon,mozda dopisem jos nesto...a fotke slede :wink:

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Odličan review, vrlo koristan. Quickoffice sa kreiranjem dokumenata? Fino od Nokije... Neka ti je srećan!!! Još jednom sam morao da čestitam, nema ništa ljepše nego kad je neko ovako zadovoljan novim telefonom! Bilo bi korisno da mu prokomentarišeš brzinu, a još korisnije ako bi to uradio i nakon što mu nabaciš nekoliko malo "težih" aplikacija, ali to ako budeš imao vremena i volje.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vincent, trenutno sam nabacio samo weatherbug i handy blacklist.inace,telefon je zaista brz za jedan symbian....prosto ne uspevam da se naviknem...ali dajte mi vremena,da natrpam jos nesto.sa plejerom aktivnim u pozadini ne primecujem nikakvo usporenje.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Dajemo ti vremena, ne brini. :) Danas sam pročitao odličan citat Johna M. Keynesa na opasku da je tržište apsolutno samoregulativno ako mu se dâ dovoljno vremena: "Gledano na dovoljno dugi rok, svi smo mi mrtvi." :)
Tako sam i pretpostavljao za brzinu, svuda sam čitao da je novi Symbian sjajan u tom aspektu. Zagrijavam se i ja za ovaj telefon! :)
Pozdrav! :wink:
Poslednja izmena od Vincent u Čet, 11. Dec 2008. 04:43, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

dadinho
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od dadinho »

Sto se tice brzine n78 sa Symbian fp2. to bi trebalo najmanje da te brine. :)
po meni, najbrzi (najlepsi) symbian koji sam ja video.. I ja sam bio bas bas zagrejan za ovaj tel. ali me jako nerviraju ti otisci sto ostaju po celom telefonu, tako da.. samo zbog toga sam odustao od njega :(
@wasssup
Sta bi na kraju, `si uspeo da resis problem?
Citao sam negde da je dosta ljudi mucilo to oko slika ali da res. resava problem...
Poslednja izmena od dadinho u Sre, 10. Dec 2008. 18:24, izmenjeno 1 put ukupno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

dadinho, našao sam neku futrolicu koja je spolja gumirana,a iznutra je neki meki sunđer,tako nešto.Kad se umusavi,stavim u futrolu,izvadim...i gle čuda,sve čisto :D

dadinho
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od dadinho »

araphel
he,he.. snalazljiv si, nema sta.. :)
Samo ja ne volim futrole i torbice.. nikad nisam nosio mob u futroli a pogotovo ne bih lepotana kao sto je n78 :P

Odgovori