Evo i mojih dosadasnjih utisaka:
telefon jako lepo izgleda,fino lezi u ruci,ne skripi i ne krcka,osim ako se bas jako stegne.Poklopac baterije blago seta,ali mi to deluje sasvim normalno.Dosta se tesko skida,i kada sam petljao oko njega bojao sam se da ce puci.I prednja i zadnja strana su pravi magnet za otiske prstiju.
neko je prokomentarisao da onaj sivi deo po obodu telefona zeva.ja uopste nisam primetio tako nesto.Sve je cvrsto i lepo sklopljeno.Logicno je da u donjem delu ima vise slobodnog prostora,da bi panl mogao da "radi" zbog tastera.kad smo kod tih famoznih tastera,moja osecanja su pomesana.Tastatura mi je sasvim ok.Mislio sam da ce biti frka,ali nije.ne bih se usudio da otkucam word dokument od 1000 karaktera na njoj,ali za sms je sasvim ok.levi soft taster je sasvim ok,ali posto sam levoruk,desni mi je malo nezgoda.Uvek omasim za malo,i stisnem samu ivicu plastike,na sta taster ponekad ne reaguje,i svaki put se uplasim da mi je defektan fon.Call i End su mi manje vise ok,mada se desi da slucajno stisnem desni soft umesto End,pa aktiviram spikerfon.Multimedija taster je skroz ok,njega najvise gotivim.Meni taster mi je malo previse nisko,ali ovo je samo pitanje navike.Ako sam zavoleo dugmice na 3650,i ove cu

navi wheel je prava radost,i ono pulsiranje je extra!
Ekran mi je odlican,svidjaju mi se animirani prelazi,jako se lepo ponasa na suncu.Vertikalne precice na today screenu su pravo uzivanje!mala zamerka je to sto u stand by rezimu nema skrinsejvera sa satom,vec samo crn ekran...mozda ja ne znam da ga odaberem,alija nalazim samo slideshow ili animation u opcijama.Svidja mi se v-shaped meni,ali ostavio sam ga po strani za sada,dok se naviknem na sam fon.Onda cu da experimentisem sa prikazom menija.
Ocekivao sam da posle G600 i Canon digitalca budem razocaran kamerom.malo sam prckao po podesavanjima i potom okinuo jednu jedinu sliku,i njome bio instant zadovoljan!Stvarno ok kamerica.video jos nisam probao da prebacim na PC,ali ovako je ok...
Meni mi je malo nepotrebno zakomplikovan,ali ok,stvari se daju reorganizovati.Svidja mi se task manager kao prva stavka u svim opcionalnim menijima.Multimedija meni mi je super!logican,udoban,i uz navi wheel pravo zadovoljstvo za koriscenje.Mala zamerka za music player je to sto nema na desnom soft tasteru opciju izadji,vec sakrij.Full izlaz iz plejera je na options-pa izadji.Wifi fercera kao blesav,na moj acess point u gajbi se kaci instant,i leti....nikakvih problema sa ovime.Nokia maps mi je malo zadavao muke,naime nisam uspeo da ga nateram da mi prikaze mape,iako su stigle na kartici,ali nekako sam ga ubedio da je vreme da pocne da radi

Gps mi je napolju,na relativnoj cistini oko Delta Sitija,za jedno 3 minuta nasao prvu poziciju,i lepo pokazivao moje kretanje na mapi.Nisam jos probao planiranje rute ili navodjenje,ali izvescu i to,pa cemo onda videti ima li potrebe za tim apdejtom mapa,koji Nokia tako velikodusno nudi.
Muzika.....i dobro i lose.Cenim 3,5mm jack.Zvuk je odlican,kvalitet zaista dobar.Sasvim dovoljno basa,mada bi visoki mozda mogli biti malo izrazeniji.Za nekog kao ja ko slusa uglavnom Doom(nizak stim i dosta distorzije),ovo nije frka,ali nastelovao sam svoje podesavanje ekvilajzera,pa i skicavi Heavy zvuci sasvim dobro

Jacina zvuka je sasvim druga stvar.Moze to bolje.Da se razumemo,nije nenormalno tih,ali Istu muziku koju sam na G600 drzao na 90%,na N78 moram da pojacam na 100% da bilo na istom nivou.U poredjenju sa N91,rekao bih da je sam kvalitet zvuka priblizno isti,ali je jedno 20% tisi.Sa Cowon playerom je tesko porediti,ali recimo da na kratke staze,do posla i nazad,moze dostojno da ga zameni,a to mi je i trebalo,da ne teglim 60gb sa sobom,kad vec vucem prenosivi hard za slusanje mjuze u ofisu

U svakom slucaju,bravo za cistocu,jos malo truda za jacinu,molim vas.
zvuk na zvucnicima je svinjarija koliko je dobar!Ne secam se kada sam poslednji put imao fon na kom drzim jacinu zvona na 60% i sasvim je dovoljno glasno.U tihim prostorijama i preglasno!Akvalitet zvuka.....Pa necemo bas ocekati previse od telefona,ali ja sam odusevljen.Tu je jedno 10 puta bolji od N91,i njegovog mutnjog smrljavog zvucnika.3d efekti za zvona su kul,ali ne slazu se bas sa svakom pesmom.Neke pesme krce kada se aktivira ova opcija.Takodje,kada sam neke malo glasnije melodije konvertovao u AAC,zvucale su jako lose,dok iste u mp3 varijanti zvuce fenomenalno.Nemam pojma zasto je ovo ovako....
Prebacio sam juce u cugu jedno desetak albuma na fon i telefon se nakon azuriranja muzicke biblioteke slogirao...nije hteo da otvori nista od pesama.Da li je to do toga sto sam ga svezeg i novog napucao gomilom stvari,nemam pojma,ali nije se vise desavalo.Vidim da psotoji noviji firmver od ovog mojeg,neki 12.nesto nesto....dok je moj 11.nesto nesto.... Mozda i odradim update,kad vec mogu preko wifi direktno na fonu,nece boleti po dzepu
Softverski paket mi je skroz ok.Mape koje su obecali su zaista tu,Quickoffice sa mogucnoscu kreiranja dokumenata stvarno nisam ocekivao,sve drugo je manje vise standardno.Kako nisam pratio s60 uredjaje od e61 na ovamo,prijatno me je iznenadio autolock.Jos da su ukljucili i neku blacklistu u firmver,ne bih morao maltene nista ni da stavljam na fon
Eto,toliko od mene za sada,pa kad jos malo iscackam fon,mozda dopisem jos nesto...a fotke slede