Nokia N9
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia N9
darkonda, koliko je ovo mocno.. 
Ma kazem 100% mora da postoji neka verzija koja dobro radi,taman posla da neke funkcije ne rade dobro...

Ma kazem 100% mora da postoji neka verzija koja dobro radi,taman posla da neke funkcije ne rade dobro...
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Nokia N9
Ja sam odusevljan kako sve funkcionise. Hoces da se menjamo da tj dam s2 za nokiu
Neverovatno kakao sve lepo izgleda i radi

Note IV N9100 dual
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
haha
vidi iskreno da ti kazem obecao sam sebi da samsung necu nikad kupiti
nokia mi u srcu matori. a mogucnosti ovog telefona su me očarale, pogotovo to sto kad mi dosadi i ako mi dosadi ikad ovaj meego onda cu preci na android.
verujem da moze sve lepo da se namesti, trenutno se ne usudjujem sam da pokusam to da namestim. nemam vremena trenutno za to. a i jako malo ljudi ima ovaj telefon, tako da ni savete nemam od koga da trazim. koliko vidim ovde samo Sale_M ima n9.
kad bih mogao da zadrzim interfejs od n9, a da imam aplikacije od androida to bi bio savrsen spoj
Sale_M jel se ovako ubacuje?
http://forum.nitdroid.com/index.php?topic=182.0

verujem da moze sve lepo da se namesti, trenutno se ne usudjujem sam da pokusam to da namestim. nemam vremena trenutno za to. a i jako malo ljudi ima ovaj telefon, tako da ni savete nemam od koga da trazim. koliko vidim ovde samo Sale_M ima n9.
kad bih mogao da zadrzim interfejs od n9, a da imam aplikacije od androida to bi bio savrsen spoj
Sale_M jel se ovako ubacuje?
http://forum.nitdroid.com/index.php?topic=182.0
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Nokia N9
Kakav si ti covek, sramota
Ja mislio ti ces da me ispostujes kao starijeg coveka, kolegu, druga, a ti tako... Nema eze, sada i da hoces ja necu da se menjamo
Uzivaj u tel frace 

Note IV N9100 dual
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
darkonda, nisam ja tako radio,ali na istom forumu imas temu zvanu Clean install android/nitdroid n9.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Mobil stručnjak
Sale_M, preko kog programa povezujes n9 sa kompijuterom i instaliras aplikacije? posto ja vidim da PC suite ne radi.
- dejan87dex
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
- :: Lumia

Salim se - fon je maximalno autentican, od izgleda koji je fantastican do sistema koji je krajnje cudan - experimentalan i futuristicki osmisljen - neverovatno funkcionalan uz privikavanje

Da se razumemo ovaj aparat je glupo porediti sa bilo kojim drugim

Multitasking na ovom telefonu je prava stvar, to je ono sto Android jos uvek sanja i koliko vidim i sanjace jos dugo.
Podesavanja su temeljna, i svaka stavka je obuhvacena, kao da koristim Ubuntu ili Puppy Linux, prava stvar.
Sistem je nedovrsen vidi se da je u beta fazi izdat ali funkcionise sasvim dobro, nacicemo neki tweak - hack

Imam ga tek par dana to bi bilo to za sada.
Drugar: Uuuuuu novi fon, jel to ona Lumia?
Ja: Dopala mi se boja, mnogo je mocan, da to je Lumia N9

Drugar: Super je , zanimljiv sistem totalno.
AHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black
-
- Mobil stručnjak
Kad krenes da ga koristis malo duze, poceces da se osecas odbacenim, upravo ono Mrtvorodjence sto si spomenuo. Koristio sam ga i zapitao sam se da li Nokia zna da ovaj telefon postoji?
Kada kazem odbacenim mislim na to da kad sam ga uzeo, na fb po ceo dan su izlazile app za n8, koje drustvo sa n8 fan kluba svakodnevno izbacuju, dok za n9 po 7 dana se nista ne dogodi, zapitao sam se da li ja ovo zelim?
telefon je odlican za to nemam nikakvih zamerki ali fali mu ta ozbiljna mana da bi bio kompletan.
Nije mi se nije svidelo sto u web pretrazivacu nisu dali mogucnost da se sacuvaju omiljene stranice, svaki put bih morao da ukucavam sta hocu ili da idem history. Bio sam prinudjen operu da koristim, zbog web-a sam presao na n9, ali sam opet morao da koristim operu?
U porukama mozes da posaljes, odgovoris, mms, i to je to. Ne moze da se pogleda broj poslatih poruka, niti sta slicno.
Vratih se na N8, zasto? Jeste slabiji telefon od n9 ali je KOMPLETNIJI.

Kada kazem odbacenim mislim na to da kad sam ga uzeo, na fb po ceo dan su izlazile app za n8, koje drustvo sa n8 fan kluba svakodnevno izbacuju, dok za n9 po 7 dana se nista ne dogodi, zapitao sam se da li ja ovo zelim?

telefon je odlican za to nemam nikakvih zamerki ali fali mu ta ozbiljna mana da bi bio kompletan.
Nije mi se nije svidelo sto u web pretrazivacu nisu dali mogucnost da se sacuvaju omiljene stranice, svaki put bih morao da ukucavam sta hocu ili da idem history. Bio sam prinudjen operu da koristim, zbog web-a sam presao na n9, ali sam opet morao da koristim operu?
U porukama mozes da posaljes, odgovoris, mms, i to je to. Ne moze da se pogleda broj poslatih poruka, niti sta slicno.
Vratih se na N8, zasto? Jeste slabiji telefon od n9 ali je KOMPLETNIJI.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
darkonda, sto ne koristis Firefox za N9,najbolji browser.A u fabrickom pretrazivacu ima opcija da stavis stranicu kao link/ikonicu u meni,ni to nije lose resenje.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
- dejan87dex
- Mobil fan

MeeGo ima podrsku sada iskljucivo od korisnika sa raznih foruma koja i nije tako losa sa obzirom da se cela platforma zasniva na jednom u stvari dva uredjaja (N9 i N950 u manjini).
Koliko sam uspeo da vidim ima aplikacija i igrica u ne takom broju ali opet izuzetno funkcionalnih i korisnih.
Na Androidu ima 500 000 (lupam) aplikacija od kojih tek 10% je tek korisno, ostalo su beta ili junk nazovi aplikacije pune stetnog koda (Android).
Druze Opera je zakon na telefonima generalno a ni Firefox nije za bacanje, uvek postoji alternativa.
Neka te sluzi N8 to je isto legendarna Nokija jedna od najboljih! Poz
- dejan87dex
- Mobil fan
O MAJ GAD!!!!!!!
http://my-meego.com/index.php
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jolla has officially confirmed on their Twitter that they will release the code making it possible to build Sailfish OS for a number of existing devices like the N950. They won't support the N9 directly but there is nothing that could prevent the community from porting Saifish to the N9 as well. The N950 or the N9 won't provide the performance or user experience that Jolla's own hardware will bring in 2013, but it is a great news especially for developers as it will make it possible to test applications ported (or newly created) to Jolla on a real hardware before any actual Jolla phones become available.
Ovaj Sailfish izgleda jako dobro a i podrska ce biti valjana
Mrtvorodjence ce oziveti

http://my-meego.com/index.php
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jolla has officially confirmed on their Twitter that they will release the code making it possible to build Sailfish OS for a number of existing devices like the N950. They won't support the N9 directly but there is nothing that could prevent the community from porting Saifish to the N9 as well. The N950 or the N9 won't provide the performance or user experience that Jolla's own hardware will bring in 2013, but it is a great news especially for developers as it will make it possible to test applications ported (or newly created) to Jolla on a real hardware before any actual Jolla phones become available.
Ovaj Sailfish izgleda jako dobro a i podrska ce biti valjana

Mrtvorodjence ce oziveti

-
- Mobil stručnjak
ajd sad malo pojasni sta je t sailfish i cemu sluzi kako sta ovo ono
jolla i ta cuda

- dejan87dex
- Mobil fan
Vrlo rado cu preci na ovo kada zazivi. Vidim da ce koristiti novathor cipove pa se nadam nekom portu i ranoj verziji cak i na postojecim droidima.
- dejan87dex
- Mobil fan
Ja mislim da se Nokija gadno za**bala sa Windows Phone-om od 2011 kada je poceo talas WP7 uredjaja...
Svakako da je Lumia super serija uredjaja ali zasto se nije radilo na symbianu (primer N8) koji je bukvalno osvezio Symbian kompletno sa novim kernelom i ostalim UI prednostima...
Nokia je experimentisala sa Linuxom ipre nego sto je Android krenuo modelima N800 (2007) N900 (2009) Maemo, ali Symbian je bio preci jer je donosio profit, a znalo se da je Linux modularan i donosi milion prednosti u odnosu na Win, Symbian itd......ocigledno nisu mislili na buducnost.
Vremenom Nokijin slogan "Nokia Connecting People" postaje i prelazi u "Nokia Disconnecting People" zalosno ali istinito.
Ja ipak verujem da ce ovaj gigant opet Razbijati kao nekada onog momenta ako Jolla odradi posao kako treba i ako Nokia predje na Sailfish koji je otvoren OS za razliku od W.P.
N9 je dokaz da Nokija moze da napravi originalni uredjaj u svakom smislu dok ostali kopiraju i tuze jedni druge i uvaljuju "SUPER UREDJAJE" sa "Redovnim Update-ovima" koji su sve nestabilniji koliko god jezgra da uredjaj poseduje.
Drzim fige za Saifish (nesto sveze i lepo osmisljeno - minimalisticno a extremno funkcionalno) Android je postao Junk u svakom smislu jos malo pa ce nove verzije izlaziti na 3 meseca (sa po dve male novine)
a korisnici srecni sto im OEM lopovi update-ju soft nakon 9meseci
W.P. nebi ni da komentarisem...
Sve u Svemu
N9 - its not tehnology, its what you do with it!
Svakako da je Lumia super serija uredjaja ali zasto se nije radilo na symbianu (primer N8) koji je bukvalno osvezio Symbian kompletno sa novim kernelom i ostalim UI prednostima...
Nokia je experimentisala sa Linuxom ipre nego sto je Android krenuo modelima N800 (2007) N900 (2009) Maemo, ali Symbian je bio preci jer je donosio profit, a znalo se da je Linux modularan i donosi milion prednosti u odnosu na Win, Symbian itd......ocigledno nisu mislili na buducnost.
Vremenom Nokijin slogan "Nokia Connecting People" postaje i prelazi u "Nokia Disconnecting People" zalosno ali istinito.
Ja ipak verujem da ce ovaj gigant opet Razbijati kao nekada onog momenta ako Jolla odradi posao kako treba i ako Nokia predje na Sailfish koji je otvoren OS za razliku od W.P.
N9 je dokaz da Nokija moze da napravi originalni uredjaj u svakom smislu dok ostali kopiraju i tuze jedni druge i uvaljuju "SUPER UREDJAJE" sa "Redovnim Update-ovima" koji su sve nestabilniji koliko god jezgra da uredjaj poseduje.
Drzim fige za Saifish (nesto sveze i lepo osmisljeno - minimalisticno a extremno funkcionalno) Android je postao Junk u svakom smislu jos malo pa ce nove verzije izlaziti na 3 meseca (sa po dve male novine)

Sve u Svemu

N9 - its not tehnology, its what you do with it!
- saleki
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 26. Apr 2012. 09:03
- :: Nokia N9
- :: Motorola Defy
Postoji li video plejer koji učitava titlove i da li postoji tv izlaz kod N9?
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
- :: LG Nexus 5X
Danas setao sa drugaricom, kad videla telefon zbunjeno pitala, nokia, jos li prave telefone?dejan87dex napisao:
Drugar: Uuuuuu novi fon, jel to ona Lumia?

za ovih nekoliko dana koliko koristim telefon sam zadovoljan, jedino mi smeta sto je sat na stand by ekranu previse osvetljen, dovoljno da malo osvetli totalno mracnu sobu sto naravno dodatno crpi bateriju. Meego je odlican, nije savrsen ali bice kako stvari stoje.
dejan87dex, Jolla je kompanija koja je nastala od ljudi koji su radili na Meego platformi u Nokiji a koji su otpusteni posto je Elop napravio veliki zaokret, tako da mislim da ce tesko doci do saradnje izmedju njih ikada, jer mislim i da im Nokia trazi softver oni im ga ne bi dali iz principa. 
Mislim da bi trebalo napraviti posebnu temu o Jolli u podforumu Ostali operativni sistemi.
Po onome sto sam gledao izgleda da dosta podseca na novi BB10. Verujem da je pravi potez sto ce biti kompatibilan sa Android aplikacijama, na taj nacin su resili ogroman problem koji je imao recimo Meego koji je imao malo aplikacija pisanih za njega.
U svakom slucaju zelim im iskreno sve najbolje, konkurencije nikad dosta.

Mislim da bi trebalo napraviti posebnu temu o Jolli u podforumu Ostali operativni sistemi.
Po onome sto sam gledao izgleda da dosta podseca na novi BB10. Verujem da je pravi potez sto ce biti kompatibilan sa Android aplikacijama, na taj nacin su resili ogroman problem koji je imao recimo Meego koji je imao malo aplikacija pisanih za njega.
U svakom slucaju zelim im iskreno sve najbolje, konkurencije nikad dosta.

Nokia Lumia 1520