Nokia Lumia 930
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Re: Nokia Lumia 930
I dalje je dosta gora nego na Denimu. Videćemo kakva će biti situacija kad za koji dan stigne RS. 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Za koji dan,....Evindzer napisao:....kad za koji dan stigne RS.

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Dva puta za nedelju dana ispalili za apdejt... meni nije jasno zašto stalno obećavaju datume ako ni jednog ne mogu da se pridrže.
Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Taki sam ti ja.1808 napisao:kakav optimista.

Tu se slažemo. Bolje da su rekli da će biti tokom avgusta, nego da određuju datum, pa odlažu. Ali, taki su ti oni.sugarcoated_ass napisao:Dva puta za nedelju dana ispalili za apdejt... meni nije jasno zašto stalno obećavaju datume ako ni jednog ne mogu da se pridrže.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Tek je 15 meseci od kako koristim ovu Lumiju, a već se pojavio softversko- hardverski problem.
Od instalacije ovog njihovog jubilarnog derišta, tipke ispod ekrana naprasno su odlučile da ne svetle. Rade i funcionišu, dakle, telefon je funkcionalan, jedino što nisu osvetljene. Ne dešava se to svaki put, ali češće su bez svetla nego što su osvetljene. Možda je samo koincidencija što se to pojavilo nakon instalacije AU, što bi onda značilo da je problem u hardveru. Realno, i nije veliki problem sve dok funkcionišu, ali me pomalo nervira.

Od instalacije ovog njihovog jubilarnog derišta, tipke ispod ekrana naprasno su odlučile da ne svetle. Rade i funcionišu, dakle, telefon je funkcionalan, jedino što nisu osvetljene. Ne dešava se to svaki put, ali češće su bez svetla nego što su osvetljene. Možda je samo koincidencija što se to pojavilo nakon instalacije AU, što bi onda značilo da je problem u hardveru. Realno, i nije veliki problem sve dok funkcionišu, ali me pomalo nervira.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
^ Nije strašno, obzirom šta sve drugi pišu da ih je snašlo sa tom jubilarnom verzijom. Jbg,... kad si se već zalepio za taj WP, onda ti takve stvari dođu nekako normalne. Nisi valjda očekivao da će sve da radi kako treba??? 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Zalepio sam se i za Android, znaš da nosim dva telefona - i da imamo temu za ovaj moj Asus, tek tu bih imao šta da prijavim po pitanju problema.
A kad smo kod 930, moram da prijavim da mi od juče ne radi Vajber - nema notifikacija, a nema ni primljenih ni poslatih poruka kad uđem u prepisku.
Reinstalacija nije pomogla.
Ove aplikacije portovane sa iOS-a očigledno slabo rade.

A kad smo kod 930, moram da prijavim da mi od juče ne radi Vajber - nema notifikacija, a nema ni primljenih ni poslatih poruka kad uđem u prepisku.

Reinstalacija nije pomogla.
Ove aplikacije portovane sa iOS-a očigledno slabo rade.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Viber je generalno s*anje aplikacija, pocevsi od izostanka sinhronizacije poruka, brzine, limita od 30s po audio poruci...
Festina lente.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Nije Viber loš, radi perfektno na Androidu i iOS-u. Problem je WP, ta app nije dobro napisana za tu platformu.
Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
znemanja, Ja sam vise govorio o nedostatcima aplikacije na svim platformama, I na Androidu nema sinhronizacije, audio poruka 30 sekundi, kilaviji je od Telegrama itd. A sto se tice WP tice probaj Viber na L950, 650 pa ces se prijatno iznenaditi 

Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Meni je radio bolje nego stara aplikacija, sve do juče. Od juče - ništa. Pošaljem poruku, a ekran prazan, kao da nema nikakve prepiske: ni od mene, ni od druge strane.
Koliko sam čitao po internetu, mnogi se žale da aplikacije portovane sa iOS-a slabo rade.

Koliko sam čitao po internetu, mnogi se žale da aplikacije portovane sa iOS-a slabo rade.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
E pa, braćo, došao je red i da nešto napišem o radu ovog svog telefona na AU.
O radu svog drugog telefona na Androidu ne mogu da pišem jer nemam gde - nema teme za njega.
Dakle, AU nabačen drugog dana kad se pojavio, istovremeno sam bio skinuo i WA Beta, čisto da vidim šta je to toliko bolje u odnosu na regularnu verziju, jer ovde i na Benčmarku ljudi često kažu da im Beta radi mnogo bolje. Elem, mene nije razduševila, radi istom brzinom kao i regularna verzija, pa sam je obrisao posle par dana. I tu kreću problemi.
Da li to ima veze sa WA Betom ili ne, ne mogu biti siguran, ali prvo su se izgubile notifikacije na WA, a onda i na Vajberu. Soft reset tipkama sa strane bi rešio problem na period od par sati do par dana - a onda sve ponovo. Posle nekih petnaestak dana i pet-šest soft reseta, te pomenute dve aplikacije su potpuno poludele: ne samo što nisu stizale notifikacije, već nisu stizale ni poruke, a onda, pre dva dana, nestala je sva konverzacija - ni jedan jedini kontakt, ni jedna jedina poruka, primljena ili poslata, nije se više nalazila ni na WA ni na Vajberu. Štaviše, ako bih Vajberom poslao neku poruku, ekran bi ostao prazan, kao da ništa nisam poslao - iako jesam, a poruka bi bila isporučena, što sam proverio pregledom Vajbera na Asusovom fabletu sa sad već prastarom verzijom Androida. Na kraju je i Mesindžer odbio poslušnost, nije hteo da se učita, po pola minuta bi na belom ekranu stajala njegova plava ikonica, a onda bi se aplikacija samoubila.
Jutros sam, već prilično iznerviran, uradio vraćanje na fabričke postavke iz menija (i to dva puta, jer prvi put je nešto krenulo naopako, da li zbog moje nestrpljivosti ili telefona, ko zna) i peške vratio dvadesetak najkorišćenijih aplikacija - i za sad sve radi, na moje olakšanje i zadovoljstvo.
Naravoučenije: da nije proradio, odmah bih ga oglasio za neke sitne pare (fizički je odlično očuvan) i govorio kao naš cvoruga na Benču: "MS dizgori".
Nevezano za ove opisane probleme (i dodatne funkcije pristigle uz AU), telefon na AU radi otprilike isto kao i pre, ne vidim nikakvo poboljšanje, a ni pogoršanje u radu, mada mi se čini da je kamera malo bolja i da se približila staroj aplikaciji, kao i da je ekran za nijansu svetliji - a to je jedna od stavki koja mi najviše smeta kod W10M na 930: ekran je vidno tamniji nego na Denimu, na kome sam ekran držao na srednjoj vrednosti osvetljenosti, a ovde moram da odvrnem na najjače.
Da, još jedna stavka: pre dan-dva sam u temi za W10M pitao može li se posle hard reseta instalirati ranije posedovana aplikacija, a sve zbog situacije da TT više nema u Prodavnici, a MT je đubar (termin pozajmljen od uvaženog nam Greena
) - i na moje veliko iznenađenje, uspeo sam.
Dakle, ako ste ranije imali instaliran TT, potražite ga u meniju Prodavnice pod Moja biblioteka, i odatle bi trebalo da možete da ga instalirate. Meni je uspelo.
Toliko za ovaj put.
Uzdravlje!

O radu svog drugog telefona na Androidu ne mogu da pišem jer nemam gde - nema teme za njega.

Dakle, AU nabačen drugog dana kad se pojavio, istovremeno sam bio skinuo i WA Beta, čisto da vidim šta je to toliko bolje u odnosu na regularnu verziju, jer ovde i na Benčmarku ljudi često kažu da im Beta radi mnogo bolje. Elem, mene nije razduševila, radi istom brzinom kao i regularna verzija, pa sam je obrisao posle par dana. I tu kreću problemi.

Da li to ima veze sa WA Betom ili ne, ne mogu biti siguran, ali prvo su se izgubile notifikacije na WA, a onda i na Vajberu. Soft reset tipkama sa strane bi rešio problem na period od par sati do par dana - a onda sve ponovo. Posle nekih petnaestak dana i pet-šest soft reseta, te pomenute dve aplikacije su potpuno poludele: ne samo što nisu stizale notifikacije, već nisu stizale ni poruke, a onda, pre dva dana, nestala je sva konverzacija - ni jedan jedini kontakt, ni jedna jedina poruka, primljena ili poslata, nije se više nalazila ni na WA ni na Vajberu. Štaviše, ako bih Vajberom poslao neku poruku, ekran bi ostao prazan, kao da ništa nisam poslao - iako jesam, a poruka bi bila isporučena, što sam proverio pregledom Vajbera na Asusovom fabletu sa sad već prastarom verzijom Androida. Na kraju je i Mesindžer odbio poslušnost, nije hteo da se učita, po pola minuta bi na belom ekranu stajala njegova plava ikonica, a onda bi se aplikacija samoubila.

Jutros sam, već prilično iznerviran, uradio vraćanje na fabričke postavke iz menija (i to dva puta, jer prvi put je nešto krenulo naopako, da li zbog moje nestrpljivosti ili telefona, ko zna) i peške vratio dvadesetak najkorišćenijih aplikacija - i za sad sve radi, na moje olakšanje i zadovoljstvo.

Naravoučenije: da nije proradio, odmah bih ga oglasio za neke sitne pare (fizički je odlično očuvan) i govorio kao naš cvoruga na Benču: "MS dizgori".

Nevezano za ove opisane probleme (i dodatne funkcije pristigle uz AU), telefon na AU radi otprilike isto kao i pre, ne vidim nikakvo poboljšanje, a ni pogoršanje u radu, mada mi se čini da je kamera malo bolja i da se približila staroj aplikaciji, kao i da je ekran za nijansu svetliji - a to je jedna od stavki koja mi najviše smeta kod W10M na 930: ekran je vidno tamniji nego na Denimu, na kome sam ekran držao na srednjoj vrednosti osvetljenosti, a ovde moram da odvrnem na najjače.
Da, još jedna stavka: pre dan-dva sam u temi za W10M pitao može li se posle hard reseta instalirati ranije posedovana aplikacija, a sve zbog situacije da TT više nema u Prodavnici, a MT je đubar (termin pozajmljen od uvaženog nam Greena

Dakle, ako ste ranije imali instaliran TT, potražite ga u meniju Prodavnice pod Moja biblioteka, i odatle bi trebalo da možete da ga instalirate. Meni je uspelo.

Toliko za ovaj put.

Uzdravlje!

Poslednja izmena od Evindzer u Ned, 04. Sep 2016. 02:37, izmenjeno 1 put ukupno.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Evi, lepo napisano, nema šta, eto naučio sam i ovo za TT. Ja se nakanjujem ženi da njen 930 (moj stari) dignem konačno na 10, ali me baš mrzi, a i njoj sve odgovara kako radi trenutno. Šta ti misliš? Ostaviti na 8.1 ili dizati?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Nemoj, sve dok joj Denim radi, posebno ako ona sama nema želju za nadogradnjom. U suštini, desetka lepo radi na 930, ali ako bude imala problema sa svakodnevnim aplikacijama, kao što sam, eto, imao ja, boleće je glava dok sve ne popravi, kao što je bio slučaj sa mnom.
miodrage, svojoj ženi nisi podigao 10ku, znači imaš problema sa WP a nećeš da priznaš,
a u temi za kupovinu druge savetuješ da kupuju WP10?
Pa je li realno jbt?
a u temi za kupovinu druge savetuješ da kupuju WP10?
Pa je li realno jbt?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Cvoruga, vrlo plitko zaključuješ. Nisam digao samo iz razloga što me mrzi. Napisao sam to. Radi se o sledećem: ako dignem i treba hard reset, onda moram sve ispočetka, a to traje... A ja niti imam vremena niti volje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Jutros mi se desilo nešto neobično sa 930. Kad sam legao, baterija je bila na 25%, a nekih 8 sati kasnije, potpuno se ispraznila i telefon se ugasio. Internet nije bio uključen tokom noći. Nakon punjenja, sve opet radi kako treba, dakle, nema nenormalne potrošnje. Možda je baterija počela da slabi, za ovih godinu i po nisam štedeo telefon - mada ga nisam često preopterećivao.
Uglavnom, upravo sam skinuo ovaj poslednji bild, i na prvi pogled nema neke razlike, preklapanje teksta u Edžu je i dalje prisutno u nekim slučajevima.
Uglavnom, upravo sam skinuo ovaj poslednji bild, i na prvi pogled nema neke razlike, preklapanje teksta u Edžu je i dalje prisutno u nekim slučajevima.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Mali dodatak postu od prekjuče: pošto me je nervirala slaba osvetljenost ekrana, proverio sam podešavanja, i našao da su se posle instalacije ovog poslednjeg bilda verovatno restartovale, pa je svaki nivo osvetljenja bio podešen na pola skale. Nakon pojačavanja do kraja, sa zadovoljstvom mogu reći da je situacija nešto bolja nego na ranijim bildovima: osvetljenje je malo jače, a automatsko osvetljenje na direktnom suncu brže i preciznije. Lepo od njih. 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Možda glupo pitanje... Gde podešavaš tu skalu?
Pitam jer ja ne mogu da se setim da ja na mojoj l532 imam tako nešto - ako sam dobro razumeo.
Sent from mTalk on Windows 10 phone

Sent from mTalk on Windows 10 phone
- Evindzer
- Prijatelj foruma
гари, telefon mi je na srpskom jeziku, pa kod mene to izgleda ovako: spustiš zavesicu, uđeš u Sve postavke, skroluješ skroz naniže, uđeš u Dodatke, skroluješ ponovo naniže i klikneš na Prikaz. Tu klikneš na podešavanja profila osvetljenosti i onda ćeš videti tri linije, jednu ispod druge, od kojih svaka označava po jedan nivo osvetljenja (slabo, srednje i jako). Sve te tri linije dodatno mogu da podešavaju svaki nivo osvetljenja zasebno - i to ti je to.
Kod mene je uvek sve na najjačem, jedino što sam na Denimu stalno bio na srednjem nivou (srednjoj liniji podešenoj na najjače), a na W10M moram na najviši nivo (podešen na najjače
).
I, da: nema glupih pitanja.

Kod mene je uvek sve na najjačem, jedino što sam na Denimu stalno bio na srednjem nivou (srednjoj liniji podešenoj na najjače), a na W10M moram na najviši nivo (podešen na najjače

I, da: nema glupih pitanja.