Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Re: Nokia Lumia 930

Post od sizif »

Ups, pravopisna greška il je bio neki bag s tastaturom u W10M ;)
Jel ima šta novo kod tvoje 4g kartice? Zamenio sam moju karticu od pre 3god, na kojoj samo mogao samo do H+, za novu 4g i sad mi hvata L.

Sent from my L925 W10M using mTalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Iskreno, nemam pojma, u poslednjih 10-tak dana ne dižem glavu od posla. U stanu u Rakovici nemam 4G - MTS nije pokrio moj deo naselja :x - tako da tu hvatam 3G, kao i ranije, a na poslu imamo vrlo brz internet i po jedan ruter u svakoj kancelariji, pa gde god da mrdnem, imam sjajan vaj-faj. Kad mi prođe frka na poslu, moraću da to proverim, pa ako i dalje neće da hvata 4G, da menjam karticu - ili popravljam telefon. :unsure:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Mislim da sam pisao kako 4G kartica u mom L930 nije htela da radi - e pa, posle nekih 20-tak dana od njenog preuzimanja, za koje vreme 4G nije proradio, našao sam vremena da (pobegnem sa posla :D i) odem do poslovnice MTS-a (i iste slatke gospođice kod koje sam uzeo karticu ;)) i proverim šta je problem. Da skratim, 4G funkcija nije bila aktivirana. :o
Iskreno, mislio sam da njihov sistem to automatski aktivira nakon nekih 24 sata, ali u mom slučaju očigledno nije tako bilo. Sad mi ostaje da sačekam (n)ovih 24 sata, pa da se nadam da će biti sve u redu.
MALI EDIT: već dobio L. :) 8)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Još jedan dan - još jedan komantar. :lol:
Ovaj moj 930 je star oko godinu i po, i ne bi trebalo da ima problema sa baterijom, bar ne još najmanje par meseci - ali je sinoć, dok sam spavao, za oko 8 sati baterija sa 100% pala na 75%. Sinoć nije bilo previše hladno, pa da to pripišem niskoj temperaturi u stanu...

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Dal ti je uključen 4g? Ako jeste a loš je signal ili ga nema u tvom kraju onda telefon brže troši bateriju pokušavajući da uhvati signal. Ja sam nedavno primetio da mi se telefon ubi pokušavajući da uhvati 4g na mestima gde je slab. Vidi se kako se ikonica menja sa H+(pun signal) na L(jedva jedna crtica) non-stop ! Što nije slučaj gde je pokrivenost sa 4g dobra. Od tad sam isključio 4g i baterija duže traje.

Ne bi bilo loše ,ako nisi, da poubijaš pozadinske procese na svima aplikacijama koje su ti nebitne.

Sent from 640

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

^ Ma jok, sve bilo isključeno, tokom spavanja uvek pogasim sve osim zvona. :)
Inače, jutros je situacija sa baterijom ponovo bila normalna, za 7-8 sati, dok sam spavao, pala za 2%.
A što se tiče 4G, sačekaću još par dana pre nego što donesem neki zaključak, pošto ga imam tek od utorka. :)

Ivica.r
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 27. Okt 2016. 13:43
:: Lumia 930

Post od Ivica.r »

Ljudi, imao sam malih peh... ispao mi je telefon i puklo mu je staklo, znači tač radi normalo ali kada sam ga odneo da pitam za zamenu, rekli su mi da ne može da se zameni samo staklo, nego mora i tač i da košta 130EUR. Pa polovan može da se nađe za 150EUR. da li on ne zna da može da se zamenio samo staklo ili stvarno mora sve u kompletu?

Hvala,
Pozdrav

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Nažalost, kod 99% današnjih telefona teč se menja zajedno sa staklom, odnosno postoje i servisi koji kod nekib modela hoce da ti zamene samo i staklo, ali ne odgovaraju za posledice! E sad da su cene nerealne, jesu, ali tako ti je za sve. Imas sigurno negde i jeftinije, ali pitanje je kako i šta ce biti nakon ugradnje.

Sent from my SM-N910T using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Kod koga god da radiš, odmah rasčisti šta i kako ako budeš imao neki problem nakon ugradnje, tipa ne radi dobro touch (lupam samo, nikad nisam na smart telefonu touch menjao, mada govorim o servisima uopšteno). Ne se ne vadi posle u fazonu "a, pa to je znaš jeftiniji ekran"...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mora sve da se menja, ja sam ovako prosao. Nažalost šta je tu je
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Može se menjati samo staklo.Ima na You Tube tutorijala. https://www.youtube.com/watch?v=Fd2tCP6Ohlc

Izmedju stakla i ekrana je UV lepak. E sad upitno je, šta je isplativije. Ako si sperman sam da radiš, moraš kupiti sve što ti je potrebno. To te recimo košta oko 40-50 evra, ako nabavljaš preko Ali Expres itd. i to sve da bi samo jednom zamenio staklo. A treba ti znanje i spremnost da rizikuješ grešku. Ali ti ostaje original ekran s sumnjivim kvalitetom stakla.
S druge strane ima ozbiljnih servisa koji ovo rade. Računaj minimum 50-60 evra pa na više, zavisi od modela.Ovi radovi nose rizik oštećenja ekrana, plus potreban alat(za vakum) ali ostaje tvoj original ekran i upitan kvalitet stakla.
Biće ti jasnije kad pogledaš video.
Mnogo je jednostavnije zameniti sve, naravno cena zavisi od kvaliteta ekrana i satkla. Kinezi ekrani i stakla su upola jeftiniji od originala, ako je original.
Ove cene su otprilike,mene jednom zanimalo, čisto da imaš predstavu, a ti se još raspitaj, pa odluči šta ti je činiti.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni su rekli da može, ali da prakticno ne može. Razlog je upravo taj lepak,i veliki rizik od odlepljivanja starog stakla.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Pa o tome sam upravo i napisao u svom predjasnjem postu. Ima servisa koji hoce da ti zamene samo staklo, ali ne odgovaraju za posledice ako nesto krene po zlu, upravo zbog tog lepka.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Tacno, samo sam se nadovezao i preneo svoje iskustvo

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Nisam pisao da bih nešto pisao i pravio se pametan. Naglasio sam u ozbiljnim servisima, samo nisam postavio link, jer ne znam da li se sme.Ja znam za jedan. Ukuca se u pretragu Liman Mobile (Novi Sad), otvori se sajt, malo se skroluje i ima opis čime se bave. Izmedju ostalog i reparacijom stakla. Ima opis kako se radi, spisak telefona a ako nema na spisku, može nazvati servis, pa se dogovoriti. Telefoni se mogu slati brzom poštom itd. ;)

dachakragujevac80
Expert
Expert

To je super, ali ako daju garanciju na svoj rad i isplatu eventualno nanete štete.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E sa njima sam ja imao malu korespodenciju, pa su mi rekli da nikakve garancije ne mogu da daju, jer je posao jako pipav. I još sam neke iz BG kontaktirao, i sa njima je razgovor bio vrlo sličan.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Lično se nisam uverio u poslovnost iste. Koga zanima, piše tamo sve na naslovnoj a i može se dodatno informisati. Ja sam samo izneo mogućnosti čoveku.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Posle nekih dvadesetak dana na 4G, utisci su mi uglavnom pozitivni: internet radi brže (nisam obraćao pažnju da li se i troši brže - na konto priče od pre godinu i kusur da će 4G trošiti više MB/GB), aplikacije se brže otvaraju, MTS-ova pokrivenost je bolja nego što piše na zvaničnom sajtu, nema gubljenja mreže ili padanja na H+.
Međutim, sa 4G karticom, vratio se jedan stari problem sa povezivanjem, koji je bio izražen na Denimu i za koji mi je miodrage rekao da je do OS-a, a to je povremena nemogućnost povezivanja na internet. Ne pomaže uključenje/isključenje interneta, pa ni kratak prelazak na Airplain Mode, a ponekad neće da proradi ni posle restarta telefona. Srećom, problem se ne javlja često, ali je utoliko iritantniji kad se pojavi iznenada.
Da nije toga, utisci bi bili potpuno pozitivni.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evi, drago mi je da ti radi iako malo štuca... Ženče recimo dugo nije imala taj connectivity problem na svu sreću.

Što se pojačane potrošnje tiče, MB je MB, i ne može da bude manji. Ne može isti sadržaj da na 3G bude lupam 15MB, a na 4G 18! To je nemoguće!!!

Možeš da izgubiš pojam o količini potrošenog saobraćaja, ali je to do tebe ne do mreže ili uređaja.

Odgovori