Nokia Lumia 625
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia Lumia 625
Hm...onda dolazimo na polje interne memorije,gde na 8.1 mogu da biram gde cu instalirati app(ali stvarno mogu da biram),sto ce reci da sa preostalom int.memorijom android bas i nece raditi kako treba,a wp i dalje fercera bez problema na 512Mb Rama...A onda kazes da je izrada Nokie kud i kamo kvalitetnije.Windows store i ne kaska uopste za google play,sto se tice app koje su potrebne(igrice mozda),ali to me ne smara...i gde smo onda tu?
A između kojih uređaja se dvoumiš ?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Petre, 625 je solidan uredjaj i radice. Ne znam kolika je razlika u ceni izmedju tih uredjaja, ali ako je do 70€, vise vredi 730. Ako je razlika veca, uzmi 625.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Kako se bira rezolucija fotografija
?

Ako se telefon normalno koristi, baterija ne može da se potroši za dan, uz uključen baterrry saver lagano izdrži dan korišćenja, noć, dan korišćenja.
Spikerfon je ckura, kinesko smeće.
Spikerfon je ckura, kinesko smeće.
- kopitaneskita
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28
devojka kupila 625 pred novu godinu, prezadovoljna, zaljubila se u fon. zasad sve perfektno radi, ja isto razmišljam sebi da uzmem ovaj isti, ali ako bude crni, zeleni ili beli (kod nje je žuti, nije to za mene).
ekran, s obzirom na rezoluciju, odličan. očekivao sam mnogo gore, a ustvari ostao prijatno iznenađen. baterija isto odlična, što je meni jako bitno.
pikam isto na 925 ali ako ja bez problema ne mogu 2 dana izdržati (wifi upaljen samo preko dana, viber i malo surfanja), onda neću takav fon.
ekran, s obzirom na rezoluciju, odličan. očekivao sam mnogo gore, a ustvari ostao prijatno iznenađen. baterija isto odlična, što je meni jako bitno.
pikam isto na 925 ali ako ja bez problema ne mogu 2 dana izdržati (wifi upaljen samo preko dana, viber i malo surfanja), onda neću takav fon.
925 je bolji mob od 625, testiraj ti prvo na njenom mobu bateriju, pa onda odluči.
- kopitaneskita
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28
znam da je bolji mob, ali nema ko se ne žali na bateriju. malo mi je previše da mobitel koji ima "samo" 4'5 inch, 720p ekran i 2000mAh bateriju dan sastavi.
ja sam na nexusu 5 koji ima 2300mAh bateriju i 5 inch, 1080p full hd ekran znao sastaviti po dva dana na kitkatu. neverovatno mi je da onda 925 ne može komotno 2 dana izgurati.
ova 625 garantujem da može, kupljena je 30.12., sad je 5.1 i dosad je niti jednom nije svaku večer ili dan punila, uvek je izgurala bez problema dva dana, a ona visi na viberu, instagramu i to sve što devojke vole.
ja sam na nexusu 5 koji ima 2300mAh bateriju i 5 inch, 1080p full hd ekran znao sastaviti po dva dana na kitkatu. neverovatno mi je da onda 925 ne može komotno 2 dana izgurati.
ova 625 garantujem da može, kupljena je 30.12., sad je 5.1 i dosad je niti jednom nije svaku večer ili dan punila, uvek je izgurala bez problema dva dana, a ona visi na viberu, instagramu i to sve što devojke vole.
Danas se setim da nisam probao GPS, i upalim čisto da vidim radi li, hvata signal bez pomoći interneta baš brzo.
Što se baterije tiče, i meni dosta dugo drži, ali ja pretežno pričam, pa ne znam koliki mi je sot.
Što se baterije tiče, i meni dosta dugo drži, ali ja pretežno pričam, pa ne znam koliki mi je sot.
Kako sluša 625,nisi se javljao nekoliko dana...?A ja još do kraja ove nedelje,pa produžavam ugovor i nadam se da će me zalačiti jedna 625,da je kupim...
Pa nemam šta novo da napišem, ali evo da sumiram utiske.
Počeću od mana.
- neosvetljeni tasteri, uz jednu napomenu, da se u radu sa telefonom koristi samo skroz leva tipka, BACK,
i da posle 2 dana korišćenja se nauči napamet gde treba da se klikne,
tako da to zapravo posle jako kratkog perioda privikavanja nije mana, zvuči debilno ali je tako
- spikerfon i vibracija sranje
- double tap to wake neće da radi jednom u 100 puta, iz kog razloga ne znam, možda zbog folije koja bude premasna,
ostalih 99 puta radi perfektno, i mnogo dobra i korisna opcija, može da se stavi i vremenska prognoza sad i izgleda lepo.
- kamera osrednja, ako hoćeš da slikaš zaobiđi ga,
ako hoćeš da se bakćeš sa podešavanjima kamere, imaš dobre pakete Lumia kamere i upotrebom tih alata se dobija solidna fotka.
- tastarura nepreciznija od Nexusa4, slabije hvata WIFi od Nexusa4
Kao što vidiš, i nisu neke mane, posebno ako se kupuje za dinar ili za <100€ super očuvan kao što je moj.
Mnogo više mana ima sam WP nego li Nokia, ali pretpostavljam da znaš čim gledaš taj OS.
Što se vrlina tiče, kvalitet razgovora, kvalitet izrade, brzina, fluidnost, baterija, batrry saver super, dobar i prilično glasan zvuk.
Ne znam za koliko para uzimaš ovaj mob, i ne želim da ti preporučujem posebno jer je WP u pitanju,
ali ako ti išta znači ja nemam nameru da ga menjam u skorije vreme toliko me dobro služi.
Počeću od mana.
- neosvetljeni tasteri, uz jednu napomenu, da se u radu sa telefonom koristi samo skroz leva tipka, BACK,
i da posle 2 dana korišćenja se nauči napamet gde treba da se klikne,
tako da to zapravo posle jako kratkog perioda privikavanja nije mana, zvuči debilno ali je tako
- spikerfon i vibracija sranje
- double tap to wake neće da radi jednom u 100 puta, iz kog razloga ne znam, možda zbog folije koja bude premasna,
ostalih 99 puta radi perfektno, i mnogo dobra i korisna opcija, može da se stavi i vremenska prognoza sad i izgleda lepo.
- kamera osrednja, ako hoćeš da slikaš zaobiđi ga,
ako hoćeš da se bakćeš sa podešavanjima kamere, imaš dobre pakete Lumia kamere i upotrebom tih alata se dobija solidna fotka.
- tastarura nepreciznija od Nexusa4, slabije hvata WIFi od Nexusa4
Kao što vidiš, i nisu neke mane, posebno ako se kupuje za dinar ili za <100€ super očuvan kao što je moj.
Mnogo više mana ima sam WP nego li Nokia, ali pretpostavljam da znaš čim gledaš taj OS.
Što se vrlina tiče, kvalitet razgovora, kvalitet izrade, brzina, fluidnost, baterija, batrry saver super, dobar i prilično glasan zvuk.
Ne znam za koliko para uzimaš ovaj mob, i ne želim da ti preporučujem posebno jer je WP u pitanju,
ali ako ti išta znači ja nemam nameru da ga menjam u skorije vreme toliko me dobro služi.
625 je samo jedna od moguće tri varijante za produženje ugovora i sve tri su na wp...sad uopšte nerazumem tvoju rečenicu..."Mnogo više mane ima sam WP...".Imao sam 3 telefona na wp i nisam našao ni jednu kapitalnu zamerku,da se razumemo,pa bih stvarno želeo da mi izneseš tvoje lične primedbe,čisto da vidim koje su i da li su tako neke,da kažem bitne,da bi kvarile sliku uopšte sa wp.U ovom postu druže nema ništa lično(vidim da se neki previše "pale"),jednostavno želim neku dobronamernu polemiku.Pozdrav.
Ne palim se ja niti shvatam bilo šta lično, ja sam realan, valjda vidiš iz mojih postova, jbg.
Ako si ranije koristio WP, nema šta ja da ti pričam, čim si se odlučio za njega, sviđa ti se.
Koje su 2 ostale varijante telefona?
Ako si ranije koristio WP, nema šta ja da ti pričam, čim si se odlučio za njega, sviđa ti se.
Koje su 2 ostale varijante telefona?
E pa to je glance za prognozu, ja imam na 520 tap to wake ali nemam glance.cvoruga napisao: - double tap to wake neće da radi jednom u 100 puta, iz kog razloga ne znam, možda zbog folije koja bude premasna,
Nema ni 625 glance, ali ima wanna be glance screen
.
Koristim Vreme u Srbiji a poslednji update je doneo mogućnost da se stavi na zaključan ekran,
i onda tap tap i vidim šta je sve propušteno + datum i vreme + prognozu, i eto mi šatro glance.

Koristim Vreme u Srbiji a poslednji update je doneo mogućnost da se stavi na zaključan ekran,
i onda tap tap i vidim šta je sve propušteno + datum i vreme + prognozu, i eto mi šatro glance.
duge dve mogućnosti su 730 i 925...naravno,Nokie Lumie.Igrice ni na računaru ne igram,na telefonu slobodno se može reći nikada.Telefon mi služi za net,slušanje muzike dok vozim bicikl i pravljenje usput po koje slike...eto
730 i 925 imaju bolju kameru od 625 + još 512 rama, pitanje je kolika je doplata u odnosu na 625?
U slučaju da imaš viška love, jasno je k'o dan, nećeš uzeti 625 jer je on najgori od 3 ponuđena.
Da napišem da 625 ima 8GB interne memorije, ja još nisam ubacio karticu, verovatno ni neću,
imam slobodno samo oko 150MB i telefon leti kao da je prazan, nema ni s od seckanja zbog prepunjenosti.
U slučaju da imaš viška love, jasno je k'o dan, nećeš uzeti 625 jer je on najgori od 3 ponuđena.
Da napišem da 625 ima 8GB interne memorije, ja još nisam ubacio karticu, verovatno ni neću,
imam slobodno samo oko 150MB i telefon leti kao da je prazan, nema ni s od seckanja zbog prepunjenosti.
Ama idem na uzimanje telefona uz ugovor.Znam mnogi će reći kako je to najskuplja verzija,znam i ja,ali jbg...ovako ispadne(naravno ako rate idu uz račun),kao neki beskamatni kredit...Videću,16.01 je za 5 dana... 

625 ostaje kao varijanta,tipa,a šta ako ne odobre kupovinu na rate uz računa... 

Ako koristiš fon za slikanje lepih predela dok pedalaš,
imaj na umu da 730 nema hardversko dugme za aparat, dok 625 i 925 imaju.
Znači, stisneš dugme i slikaš, dok kod 730 moraš da otključaš ekran, uđeš u kameru, opališ, zaključaš ekran.
Jedino ako nema neka prečica kao na Androidu, to već ne znam.
Sa druge strane 730 je najnoviji model, imaće najdužu podršku.
imaj na umu da 730 nema hardversko dugme za aparat, dok 625 i 925 imaju.
Znači, stisneš dugme i slikaš, dok kod 730 moraš da otključaš ekran, uđeš u kameru, opališ, zaključaš ekran.
Jedino ako nema neka prečica kao na Androidu, to već ne znam.
Sa druge strane 730 je najnoviji model, imaće najdužu podršku.