Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Nokia Lumia 930

Post od Evindzer »

Da, da, znam, hvala. :)
To sam mu radio već 5-6 puta za ovih godinu dana od kad sam na deseci, a nijednom dok sam bio na osmici. :wacko:
Videćemo da li će mi ovaj put pomoći.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Posle SW prestalo pregrevanje, ali se ponekad zakuca, pa po sekundu-dve ne daje znake života. Ili je ova poslednja nadogradnja nešto s*ebala, ili je konstruisan tako da traje samo dve godine, pošto mu ovih dana ističe garancija. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ne znam, ja bi probao da se vratim na wp8.1 da sam na tvom mestu, ili da mu uradim svežu instalaciju desetke. Čisto da budem siguran. Nadam se nije ova moja 730 tako nekako tempirana, i njoj je taman isteklo 2 godine. :D

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nema šanse da se maltretiram time.
Čak i da je ozbiljno oboleo, a kamoli u ovom slučaju koji je jedva bio vredan pomena - nego sam navikao da radi bez ikakvih sličnih problema i zato sam se pomalo iznenadio, pošto mu je ovo prvo zaglupljivanje za dve godine, pa ma koliko bilo neznatno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pre nekih 10-ak dana ženi ispala 930 na pod, ekran ne daje znake života. Uradio soft reset, ništa. Odneo sledeći dan u servis, meni tamo ispao na pult, ekran proradio, u servisu sredili kontakt koji se popustio, i to je to. E sad, konačno me nije mrzelo, i posle godinu dana nakanjivanja odradim ja upgrade na Win 10. Pustio sam par sati da radi bez hard reseta, i ok je bilo, ali kad svi preporučuju, onda sam ga i ja odradio. Ženica se ne žali, telefon lepo radi, štaviše kao da baterija bolje drži. Slike jesu lošije nego na Lumia kameri ali ne možeš imati sve. Srećom nisu drastično lošije, ali se razlika može videti. Uređaj je takođe nešto usporio, ali je to u svakodnevnom radu jedva primetno.
Eto nekih zapažanja od sebe moje malenkosti.
Evi, moj savet je samo soft reset uređaja, pa prati dalje, ako nastavi, hard reset.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

E pa i bio je red da joj nabaciš desetku na svog starog miljenika. ;)
miodrage napisao:(...) telefon lepo radi, štaviše kao da baterija bolje drži.
To sam ja konstatovao još odmah po prelasku na desetku. I dalje je baterija bolja nego na Denimu, iako je telefon sad tačno 2 godine star.
miodrage napisao:Slike jesu lošije nego na Lumia kameri (...) nisu drastično lošije, ali se razlika može videti.
Sad su još i odlične kakve su bile do pre mesec ili dva. Svaka siva ili (u senci) bela nijansa postajala je tirkizno plava. U poslednje vreme to je drastično popravljeno. Kakvo je stanje kod 950xl po tom pitanju?
miodrage napisao:Uređaj je takođe nešto usporio, ali je to u svakodnevnom radu jedva primetno.
Slažem se. Ako te ne mrzi, reci mi koliko tvoj 950xl radi brže od gospođinog 930 sad kad je i on na deseci - ako uopšte brže radi, a nadam se da je tako.
miodrage napisao:Evi, moj savet je samo soft reset uređaja, pa prati dalje, ako nastavi, hard reset.
Hvala, ali problem je toliko sitan i retko se javlja da mu ne pridajem nikakvu važnost, pa od HR nema ništa, osim ako se stanje ekstremno ne pogorša. Nego mu je to prvi put da za dve godine pokaže znake zaglupljivanja, pa me je prosto iznenadio. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mada to zamrzavanje... Koliko često se dogodi? I koliko to je stara instalacija Windowsa 10 na tom telefonu? Možda bi mu stvarno WDRT pomogao. Na onim prastarim verzijama desetke smo imali povremeno zamrzavanja.

EDIT: Mislim, može i HR, WDRT bi bio samo zbog oboje pločice kalendara. :) A i bio bi sigurniji.

Možda jeste to hardvera, ali ovo ti se pojavilo ni manje ni više nego posle nadogradnje... Tako da može biti malo da je ili do builda, ili tokom nadogradnje nešto nije leglo na svoje mesto (nakon i svih prethodnih nadogradnji).

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nakon poslednjeg bilda se grejao k'o lud, posle SR više nije bilo grejanja, ali bi se zakočio 2-3 puta dnevno na sekundu-dve. Juče nije nijednom, možda se dozvao pameti. ;)
гари napisao:Koliko to je stara instalacija Windowsa 10 na tom telefonu?
Izvini, ovo nisam najbolje razumeo. Na W10M sam oko godinu dana, ako si mislio na to.
гари napisao: Tako da može biti malo da je ili do builda, ili tokom nadogradnje nešto nije leglo na svoje mesto (nakon i svih prethodnih nadogradnji).
I ja sam istog mišljenja.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, znam da si i ti w10m veteran, nego sam mislio koliko je w10m na tom telefonu u kontinuitetu. (Bez vraćanja na 8.1 u nekom trenutku između.)

Recimo, mene je zezala tastatura na Threshold 2, prešao sam prvo na AU bez hard restarta, i iako sama tastatura AU lepo radi, zezale se je neke zaostale gluposti sa Threshold 2. I tu je onda tastatura ok radila posle hard reseta početkom jula. Kasnije sam posegnuo ka WDRT u oktobru kad sam skontao da nema ništa od čekanja da Microsoft popravi problem sa pločicom kalendara.

Zato mislim da to što dugo imaš w10m može posredno biti uzrok problema, pogotovo ako nakon prelaska na AU nisu radio hard reset. Bilo je tu dosta brlja ranije od kojih su mogli ostati repovi.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

гари napisao:(...) koliko je w10m na tom telefonu u kontinuitetu.
Godinu dana na Denimu i godinu dana na 'deseci', bez vraćanja - uz dva HR, jedan po prelasku sa Denima i jedan posle AU i uz*ebavanja par aplikacija. :)
гари napisao: to što dugo imaš w10m može posredno biti uzrok problema.
I to je moguće...

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Ljudi, imam pitanje :D Na Windowsu 8.1 imao sam app accuWeather koja je lijepo radila i da stvar bude bolja, kad se vrijeme promijeni, tako se promijeni i Lock Screen. Na ovoj novoj AccuWeather, lock screen se ne mijenja :angry: Ima li neko nekakvo rjesenje? Da li mozda neko zna neku app za vrijeme koja ce da mijenja screen ?!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ima ona aplikacija od Dine, što je napravio i aplikaciju Windows Novosti. Prognoza, ili tako nešto. On je tu nešto dobro napravio.

A za ovo za AccuWeather, ne znam, samo možda reinstalacija aplikacije da se proba, ali to si probao već sigurno. :/ Ili da probaš soft reset.

A ova podrazumevana aplikacija Microsoft Weather, ona ti ne odgovara? I ona bi trebalo da se ažurira na zaključanom ekranu.

Sent from mTalk

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Pokusao sam... I soft reset.
Nisi me razumio. Naime, jednostavno se slika ne mijenja. Ostaje ista, dosadna slika. Ranija app je mijenjala slike sa promjernom vremena ;)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Aha, a govoriš o pozadini. :) Dinina aplikacija mislim da može i to.

Mada jeste nezgodno kod tih aplikacija što neka kao aplikacija može biti i savršena (po mogućnostima i performansama), ali da sama prognoza bude retko tačna...

Onda nemam ideja šta bi mogao da uradiš. :/ Koji telefon inače imaš? :)
DODATAK: Zaboravi, paglu. :D Nisam skontao da nismo u Windows 10 Mobile temi. :) Lumia 930.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

zavodnick, nema te na forumu godinama. :wink:
Otkud ti u temi za moj telefon, zar nisi uzeo 1520? :oops:
Za promenu slika na zaključanom ekranu, probaj Galleries, menja sliku na svakih desetak minuta, jedino ne znam kako će se slagati sa prognozom. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nažalost to se izgubilo kao mogućnost. Najbolja alternativa je Today Widgets ili recimo Lockie, Lockmix i sl.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

sopabarth napisao:(...) ovaj zadnji cumulative update 1066 meni se i nije nešto pokazao, ubjedljivo sam imao najviše bagova zadnjih dana, pucanja aplikacija, iskakanja iz ram-a, izostajanje notifikacija... Mada svi nešto hvale taj update, kod mene to nije bio slučaj, prije mi nije bilo toliko bagova.
Vrlo slična situacija i kod mene. :dry:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

гари, hvala lijepo ...
Evindzer, da imam 1520-icu ali stari mi ova 930-icu pa malo koristim jedan, a malo drugi. Doduse, u poslednje vrijeme stalno koristim 1520, ali sa njom imam par problema. Da krenemo redom i logicno! :D
Naime, prije par mjeseci, na buildu 14393 imao sam problem da je telefon bagovao, a ogledalo se u tome da je slika na ekranu pocela da se trza i koci i onda to prestane. Naime, jedan dan popi... i onda odlucim da ga prebacim na US settings. Da, zaboravih da kazem jos jedan razlog zasto sam ovo uradio, a to je taj sto je bio moguc neki update, ali nikako nije mogao da ga instalira jer kao ima neka greska! ( zaboravio sam koji je broj greske ).
Naime, sad gledam neki video na telefonu nekih 15-ak minuta i telefon pocne opasno da se grije i onda se samo restartuje. Sad sam na buildu, ko zna kojem da budem iskren, ali i dalje imam problem da instaliram neki Update, ali da budem realan ko zna kad cu I da li cu instalirati Creators update, jer kako je krenulo... :angry: :angry:
A ovo, za vremensku prognozu, me posebno ubija! :x :x

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

miodrage, ooo 950XL... Jao brate, neki dan mi jedan drugar ponudi da mu kupim od njega BRAND NEW Lumia 950XL, ali nisam imao nekih para da ga kupim... 200 Eur. Znam, :cry: :cry: :cry:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A možda bi tebi pomoglo ako bi uradio hard reset onda, i to bolje bez povlačenja backupa. Jel si ga radio skoro? Možda zato dosta toga zeza.

Ili ako ne, da ga baciš na WDRT, pa opet da mu staviš desetku. Dosta je bilo nekih buildova koji su imali razne neke bagove, pa ti od njih sad ostali repovi. (Ali trebao bi i hard reset to da reši.)

Mislim da nisam hteo odmah hard reset da pominjem, ali sad vidim - kažeš da imaš dosta problema, a obično za Lumiju 1520 kažu da dobro radi, a ako se ne varam - i za Lumiju 930.

Odgovori