Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
stepa86
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jan 2006. 19:19

Post od stepa86 »

Da li se nekome desavalo da telefon jednostavno ne prijavi novodospele SMS-ove? Vec par puta, posle update-a na 21., desilo mi se da mi se nikako ne oglasi telefon, a kad udjem u inbox, tamo neprocitane poruke.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Zanima me par stvari posto ce mi ovo biti prvi tel sa symbianom:
1) Posto sam video da ima polemika oko ovoga cisto da se razjasni da li kada prvi put stavim bateriju u fon, posto ce ona verovatno imati neki napon i moci ce da se koristi da li je potrebno da se prvo isprazni do kraja pa onda napuni cela ili prvo napuni pa isprazni?
2) Kada mu uploadujem softver na visu verziju da li se mogu ikad vratiti na fabricku verziju softvera koji sam na pocetku pri kupovini dobio tj imao na njemu?
3) Prilikom instalacije aplikacija video sam da se traze neki kodovi, balkanski ili tako nesta, pa me zanima da li se to dobija pri kupovini tel ili kako vec
4) Posto postoji mogucnost da se zarazi nekim worm-om sa neta sta se radi u tom slucaju da bi se on uklonio sa tel?
5) Da li je stvarno moguce da se ogrebe tel sa olovkom i onom trzalicom, posto mi je u planu i uzimanje neke zastitne folije ali bih pre stavljanja hteo da se uverim da li mi tel radi kako treba, da se ne bi desilo da stavim foliju a da tel nesto fali?
Hvala unapred za pomoc i odgovore :D

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

slavko101,
1. baterija ima malo napona u sebi. sacekaj da se to isprazni i onda ga, najbolje iskljucenog, napuni i kada bude pun skini ga sa punjaca. i to je sve
2. i visa verzija je fabricka i u 99% slucajeva moze biti samo bolja od prethodne, da bi se vratio na nizu verziju, ide malo teza procedura ili servis i za cca 10e ti rese sve ali nece ti to trebati, veruj mi
3. product kod ti pise ispod baterije i potreban ti je samo da se proveri da li imas novu verziju softvera na nokia sajtu. pri instalaciji programa bitni su certifikati ali o tome procackaj po forumu
4. nema virusa za ovaj tel jos uvek koliko ja znam
5. ako seponasas prema telefonu kao zivotinja sve je moguce. ako stiskas u granicama normale ne bi trebalo nista da se desi. ako ga budes nosio u futroli zastita ti nece trebati, a ako vec pozelis uzmi zagg's screen protector
::luv phonez::

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

@djoxie hvala
Kad spomenu futrolu, posto se sada ona vise ne isporucuje uz paket da li postoji neka mogucnost da se ista nadje kod nas i u kojoj radnji?
I da li je bolje da uzmem onu zastitnu foliju sa zagg-e za ceo tel a da uopste ne uzimam futrolo, tj da li ce mi zagg-a biti dovoljna kao zastita?

bjela
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jun 2008. 22:45

Post od bjela »

Mislim da ce ti ta folija biti dovoljna. Inace, originalna futrola je zivo sra*e, ne sluzi nicemu, pa to i nije neki gubitak :)
NOKIA 5800

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

tacno, imas gomilu drugih nokia futrola koje su super, uglavnom imaju neki plisani materijal unutra pa ujedno i ciste telefon. ja ovu originalnu nisam nijednom upotrebio, zali boze sto sam je i dobio
::luv phonez::

shoninho
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 19:24

Post od shoninho »

Ljudi uzeo sam ovaj telefon pre par dana i ne ispustam ga iz ruku :)
e sada uspeo sam manje vise za sve da se snadjem i gps i kojesta jos samo ne mogu da namestim MMS :S
znaci is mts-a su mi poslali onu poruku i wap radi ok ali slanje i primanje mms poruka jednostavno nece :(
jel ima neko savet neki unapred zahvalan :)

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

slavko101, da najverovatnije ces da ogrebes ekran trzalicom i olovkom tj sigurno ces da ga ogrebes... nemas potrebe da uzimas foliju za ceo telefon samo za ekran je dovoljna

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

Da li je neko imao prilike da radi sa igo 8 navigacionim softverom i da li je to moguce poterati na ovom telu, tj da li je neko to uspo da potera na ovom telu?
E, da, procitao sam na nokia sajtu za opciju comes with music pa da li to vazi i kod nas, da li se promenila situacija posto sam na ovoj temi procitao da mi tu mogucnost nemamo bar za sada?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

slavko101, sve o tome imas u temi ovoj viewtopic.php?t=7222&highlight=

Sta je bolje nije mnogo ni bitno kad je rec o ovom telefon kad on prvi program ne podrzava.

nokai_man
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 15. Jun 2009. 19:13

Post od nokai_man »

Imam jedan neobican problem, koristim Operu mini, kao pretrazivac, e sad, kada se kacim na net preko svih konekcija mogu da se nakacim ( wlan, wap, mts internet ...) osim preko 3G-a :x , a kada idem preko default browser-a kaci se preko 3G bez ikakvih problema (3g doduse koristim samo za kacenje na homepage mts-a) :? , i takodje ne mogu da obavim video poziv, a mogu da ga primim !!! Bas sam u tripu!!! Ako ima neke veze cisto da kazem da sam korisnik Telekoma 065, i da mi je verzija sofvera 21.0.025
ps: sve usluge su aktivirane, i sva podesavanja namestena

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

nokai_man
mts 3g ради само на мтсмонду и нигде више. :roll:
Слобода или смрт

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

Kako se brisu programi koji se instaliraju, jer zbog male interne memorije valjda sve ide na karticu a pretpostavljam da ako se ide preko opcije unistall da ipak ostaju neki file-ovi, pa kako se oni odstranjuju?
@jerkann hvala ti. Procitao sam i razocarao se, ama bas, kada sam video da nije moguce instalirati igo 8 :cry:

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

povezi na komp i obrisi... ili instaliraj neki program kao y-browser ili x-plore(valjda se tako zove)

nikolay
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 17. Jun 2009. 06:02

Post od nikolay »

shoninho......isti problem sa MMS-om imam i ja, nosio u servis, kazu takav je, cak me je i serviser zvao da mi pbjasni.U fazonu, cekaj dok ne izadje neki update softvera.....

sunecar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 04:26
:: Lumia 920

Post od sunecar »

Ovo je moj prvi post pa prvo da vas sve pozdravim,a sad i jedno pitanje kako na 5800 da organizujem fotografije sve slike mi trpa u my images jel ima nacina da ja to malo organizujem osim da svaku sliku pojedinacno selim u zaseban folder

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Izvalio sam da mi baterija traje već 4 dana konstantno a crte mi tek na pola... Slušao sam svakog dana muziku po 2-3 sata (min.) malo razgovora, SMS-ova... I? o_O
Nokia 5800XM

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Malo "priznanje" muzički nastrojenim vlasnicima n5800, blind test,
"Na testu kod osamnaest predstavnika domaćih medija našla se Nokia 5800 iz XpressMusic serije. Na uporednom testiranju pored ovog uređaja bio je i iPod Nano 8GB, a ocenjivao se kvalitet zvuka istog audio materjala. Pobedila je Nokia sa jedanaest glasova, dok je preostalih sedmoro zvuk sa iPoda ocenilo kvalitetnijim."
izvorB92
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Koshuta
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 05. Sep 2006. 23:10

Post od Koshuta »

morbius napisao:Postojao je problem sa slušalicom u ranim serijama 5800, ali ti primerci su davno rasprodati, a problem je ispravljen.
koji je to bio problem sa slusalicama? ja imam problem da mi uz produzni radi samo jedna slusalica (ako malo izvucem iz produznog, tj onog dela za javljanje onda mi radi druga) a ako utaknem direkntno u fon ili kmp, rade obe...
ps. jel iko uspeo da pusti .flv file (npr SVOJ :D video skinut sa youtuba) ?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Koshuta,prica je bila sto se i pokazalo kao tacna,da je prva serija 5800 imala problem sa zvucnikom koji sluzi da cujes sagovornika. Svima koji su kupili tel uz vazenju orig. garanciju kvar je popravljen bez ikakvih troskova.
To sto se javlja kod tebe je ili kvar na slusalicama(sumnjam) ili je kvar samog dzeka na tel,a mozda i neceg na samoj ploci(verovatno).
Instaliraj Core Player i pustaces vecinu .flv bez problema.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Odgovori