Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Nokiza ovi mape nemaju detaljnu mapu Srbije. Najbolje sto mozes dobiti za navigaciju na s60v5 uredjajima je Garmin.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 00:51

Post od Innerspirit »

Ninolina, ne znam, nekako mi se cini da je problem u necemu gore navedenom, e sta pitanje je cemu tacno...
Tako sam i planirao da uradim.

Fratello, nisam probavao OVI mape, mada prisecajuci se obicnih Nokia Maps, ako se na varam, mapa Srbije nije bila rutabilna, a i nesto preterano bogata podacima... Ako umes, ubaci Garmina, ako ga vec nemas, jer je po meni trenutno najbolja navigacija...
P.S. Ako treba pomoc oko instalacije, slobodno se obrati. ;)

Fratello
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Jun 2010. 09:22

Post od Fratello »

Vidim i ja da nesto nije kako treba. Pre oko godinu dana sam ubacivao Garmin na 5800XM.
Zaboravio sam kako sve to ide, a i do sada je sigurno izaslo nesto novo.

Ako ti nije tesko da me cimnes na inbox, pa da se dogovorimo,
pozdrav

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Innerspirit, brate tel je kantetnina bolje ga prodaj za 200e dok jos mozes da dobijes neke pare...za 8 meseci pala mu je cena da ne pamtim da je i jednoj nokiji tako pala,na crno novu n97 mozes naci za 260e verovao ili ne a pred novu god nisi ga mogao naci ispod 490... razmilsi... telefon je sav u falinkama kamera se SVIMA GULI i ne moze niko da me ubedi vise u suprotno,dalje,metal oko ekrana se posle 2 pada rasklima,dugme za otkljucavanje puca veoma lako a zamena je 4000 dinara,dalje kvalitet telefona je OCAJ,software je katastrofa i u TO me ne moze niko ubediti da gresim toliko zamerki ima na ovaj telefon da nemoze da se nabroji, nokijin promasaj NO1 i da sporiji je cak i od 5800 sto me je zapanjilo,pa koja je prednost ovog telefona nad 5800? Nema ih jednostavno kada oduzmem sve ove zamerke tel vredi 140e nov... Rezistiblini ekran koji katastrofa reaguje,to je takodje provereno na 3-4 telefona,kao i sama touch folija koja riknjava veoma lako... cena iste je 4000 din +1000 din ugradnja... lepo veoma lepo prosto kupis tel i ulazes u njega kao mamlaz,ako ti je to zaista cilj zadrzi ga... Ovo je neverovatan jeres,ja sam nokijin fan i veoma je cenim ali ovo nikada nikom necu preporuciti kao i svaki prodavac i serviser... Pozdrav druze misli pametno!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Dostaje, svi smo već čuli šta misliš o ovom telefonu i nema potrebe da se ponavljaš. Takođe, nemaju svi tako loše iskustvo sa njim i nije sve što pišeš 100% istinito... :uhuh:

Naravno da nije savršen i da ima svojih problema, ali "spusti malo loptu" i nemoj da preteruješ...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Moby
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 23:04

Post od Moby »

I meni se čini da baguje, ali više mi je dosta uzimanja i prodavanja mobitela.
Činim to već 8 godina i mnogo love sam bacio u ništa!
Rekao sam si-N97 mini možda jest da se zagrijava i gasi se, ali više neću biti luđak! Imam soluciju zamjene za E72 koja mi je OK, ali neću! Neka drži kolko drži, stvarno mi je dosta svega više!

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Dostaje, znas kako... Meni se recimo nista od toga sto si naveo nije desilo, sem da mi malo softver baguje, ali i to sam sredio... Mnogo zavisi i kako postupas sa telefonom, posto taj telefon nije bas za svakoga... Sa symbian telefonina treba znaci baratati... Sto se tice fizickih karakteristika, moj telefon je u extra stanju, nigde nije ogreban, jer ga drzim u futroli, a i stvarno super radi... Slazem se sa skoro svim sto si naveo, cuo sam od dosta ljudi da im se sve to desava, ali meni nije... Ja koristim iskljucivo Nokia telefone, a sa symbian-on koristim od pocetka 2003.

Ninolina, kakvo misljenje imas vezano za N8? Nekako mi zanimljivo deluje, posebno me raduje 12mp kamera i xenoski blic... :)

Moby, sam najbolje znas kakv ti telefon odgovara, mada moje neko misljenje je da je E serija (noviji modeli) donekle pogodak. Poznajem dosta ljudi koji je imaju i niko se nije zalio, ja sam isto neko vreme nosio E71 i nisam imao zamerke, jedino sto mi je tesko bilo da kuckam poruke, zbog svojih debelih prstica. :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, iako tema nije o N8, odgovoriću ti :) Iskreno, ne bih se zaletala sa uzimanjem tog tel.. Bez obzira na to što sam zadovoljna 97icom i koristila već godinama Nokia tel mislim da će moj sledeći tel ipak biti Android ili mozda Iphone 4...:) Na žalost, Symbian ipak umire a i Nokia je izjavila da će N8 biti jedini tel sa Symbianom 3 i da će se preorijentisati na MeeGO.. To automatski znači da podrška za Symbian 3 neće biti velika ni od Nokie ni od Developera ni zajednice, a meni je to prilično važno, jer želim tel iz kog mogu da izvučem maximum, a to je nemoguće bez dodatne podrške.:) Ne bih rekla da je N8 loš tel ili izbor, ali nije za mene..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Pa ne znan, nisam pametan...Meni je recimo kamera jedna od presudnih stvari na telefonu, a Iphone i HTC nisu bas da se pohvale kamerama... A i nekako, navikao sam na Symbian... Videcemo...
U svakom slucaju, hvala na misljenju. :)
Upravo sam ubacio u tel. Accu, za sada radi ok. Ako bude sve ok, polako cu dalje sa ubacivanjem programa... :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, da, i ja sam navikla na Symbian. I još uvek smatram da neke stvari radi bolje od Androida i Iphone OSa :) Kad me ne bi vuklo da isprobam nešto novo, verovatno bih se još duže zadržala na 97ici. Evo, upravo planiram kupovinu novog tel i svakom nešto fali. Nisu to sve presudne falinke, ali jednostavno ni jedan me nije "pogodio" kao što je to bio slučaj, nekad sa 95icom i zatim sa 97icom :) Tada sam bila sigurna da želim da kupim baš te telefone, a sad - nemam pojma šta bi bio pametan izbor :(

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Takav sam i ja, ni jedan ne zadovoljava kriterijume... Ja neko vreme razmisljam da ponovo kupim N95 8Gb... Nosio sam ga jace 3 godine, jedini telefon koji nije imao manu... Perfektno je uvek radio... Ali cim sam ga dao devojci, zavrsio je karijeru... :(

Eeeeee... Da li je mozda moguce naci negde onaj telefon, mislim da je to Nokia 7110, zelene je boje bio, imao za to vreme extra velik displej, a vrata su mu bila klizna, koja su se otvarala pomocu dugmeta za zadnje strane... Njega ili 5210 kad bi nasao u extra stanju...

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Ninolina, pa dnevno ih dolazi 10 na servis za zameni dugme za otkljucavanje,kamera se ogulila na svakom,i potpisujem da je na tvom osim ako nikada ne kosristis istu i mislim da je tako,sto se sw - a tice nema osobe koja nema problem imas i ti ali ti je bedak da ga pljujes ili ti ne smeta sto je ceo istripovan i sporInnerspirit, bro probaj X6 i shvatices ssta je kapacitivni ekran,mada ruku na srce nije sjajan i dalje mislim da iphone ima bolju osetljivost... n97 je proslost ps da dodam Ninolina, mozes da me mrzis,ali sto se ovog telefona tice potpisujem da je kanta napismeno ako sumnjas dodji u pro mobi na B.Brdu i raspitaj se za n97... Kod minija nismo imali problem oko dugmica za otljucavanje,i kvalitet zavrsne obrade je na daleko visem nivou nego na obicnoj n97 mici sto se tice SW-a isti problemi se desavaju na obe 97 ice... Katastrofa ako zelis nabrojacu ti probleme na koje se zali VECINA ljudi ...Innerspirit, Bro symbian sam prostudirao cak me je i hakovanje i kuvanje smorilo koliko zaostaje i kaska za Maemom taj os me fascinira ali ne kazem da ce n8 biti kanta,jer pak nam donosi nesto novo i smatram da je daleko iznad 97 ice. Pozdrav Bro samo cuvaj tel ali pazi i dugme gledaj na ekranu da se javljas a ne kao svi otljucaju pa sluska tako i polome relativno brzo dugme... Imao sam n97 Classic i ofuljio kameru jer je NORMALNO koristim sw je bio katastrofalan,kod modela mini koji i jos uvek imam zeza me samo software i naravno katastrofalni telefonski razgovori... n97 je promasaj, ne bi mu dabe pala cena vise od 50% za pola god...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jedno pitanje u vezi Pimp Juice-a
u uputstvu mi stoji da treba da udjem u c private 10202be9 zatim fajl 10283344.txt podesim da bude read only, medjutim ja nigde ne mogu da nadjem fajl 10283344.txt...
zna li neko u cemu je fora?

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Mirko BGD, mislim da imam taj file negde u kompu ako nadjemo mogu da ti uploadujem :-) Nemam brate ni ja imam druge ... :-(
Poslednja izmena od Dostaje u Sub, 17. Jul 2010. 23:52, izmenjeno 1 put ukupno.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

moze ako ti nije cim, prem da mi nije jasno zasto ga ja nemam????????????? :angry:

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Mirko BGD, imam 101fxx imam i 102EDC i ostalo 200xxxx :smutny: EDIT evo ga BRO u Z particiji trazi ne C :-DDDD Nasao sam ga :-) pa ga kopiraj u C particiju !

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Dostaje, ne mrzim te ja, ali ne mogu da te pustim da toliko pljuješ po telefonu i samo iznosim svoje mišljenje i iskustvo, kao što i ti radiš.. Mislim da tvoji komentari, u ovoj temi posebno, ne pomažu nikome i zato ti kažem da se ne ponavljaš, jer smo svi već pročitali šta misliš o ovom tel.. Ako ne možeš da pomogneš ljudima da reše problem nemoj da sramuješ temu..

Mirko BGD, koju verziju Pimp Juice si instalirao? Ja ti predlažem da probaš s60V5 Pimp Juice Plus 8 v37 55CD T GPU For N97 v22 :)
Ne treba taj fajl koji ti fali da kopiraš sa Z već treba sa instaliranjem da ti on već bude na C u folderu 10202be9..
Izašla je jedna verzija Pimp Juice koja je bila falična i imala problem sa tim fajlom pa je moguće da si baš tu verziju ti i našao.. Probaj ovu koju sam ti navela, kod mene ona super radi :)

Evo najnovijeg Pimp Juice v37... http://www.mediafire.com/?y67hgq8eh911iy2
Mogu ga instalirati i oni koji nemaju hackovan tel.. Verzije koje u nazivu imaju GPU su samo za hackovane tel i potrebno je da, nakon instalacije, u folderu C:/ 10202be9 nadjete fajl 10283344.txt i preko X-plora izmenite atribute i obeležite Read only i System.. Kod ostalih verzija bez GPU u nazivu ovo nećete morati da radite.. Zatim restartujte tel i to je to..:) Sve bi trebalo bolje i brže da radi :) Isprobajte više verzija, jer će od količine slobodne memorije na C particiji zavisiti i koja verzija je za vas najbolja :)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ok a sta im znaci CD, DD, DE, MD :blinky:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, to označava na kojim particijama se vrši sistemsko cache-iranje, ali ti preporučujem da se ne obazireš na to, već isprobaj prvo tu koju sam ti predložila a zatim i ostale i vidi koja u tvom tel najbolje radi..:)

Prilikom instalacije, prati tekst koji se bude pojavljivao.. Tu ćeš dobiti sve informacije o tome šta će Pimp Juice uraditi u tvom telefonu..:)

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Ninolina, dali mozda znas neki program koji dozvoljava video pozive preko MSN-a i Skype-a? Sad sam video da je FRING izbacio Skype, nema vise podrsku...

Odgovori