Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
vip88
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Okt 2011. 12:47

Post od vip88 »

Zdravo svima...razmisljam da uzmem ovaj telefon ili n97,pa me interesuje koliko drzi baterija u prilikom normalnog koriscenja (10 sms-a dnevno, par poziva i gprs). Negde sam citao da drzi po 3-4 dana,negde sam citao da ne moze da izgura ni jedan ceo dan,pa me interesuje iskustvo onih koji koriste ovaj telefon.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

vip88, moze onda bez problema da drzi 3-4 dana,cak i sa celodnevnim maltretiranjem baterija ce izgurati ceo dan tako da sto se toga tice nemas brige...;)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

vip88, covece ako se razmisljas izmedju n8 i n97,odmah se opredeli naravno za n8..nema sta da trazi n97 pored njega,i bilo bi ruzno da ih uporedjujemo(vredjali bi n8 :P ),to ti je isto kao da uporedjujes auto Mercedes,klasa "C" amg 63,sa yugom 45 :lol: :lol: ..nema sta dalje tu da se prica..
A sto se tice baterije normalno koriscenje moze da izgura 4 dana,pa cak i vise..a ako ga maltretiras dosta onda gura dan-do 2 dana..

maljak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 12. Jun 2006. 11:47

Post od maljak »

Dali neko zna zasto kod svih tema koje sam skinuo sa neta osim one koja je dosla uz belle, kada kucam neki podsetnik u kalendaru ne vide se slova u onom polju kada kucam na tastaturi.

Mr.Dzozef
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2012. 15:20

Post od Mr.Dzozef »

Je li neko probao da se poveze na wlan, i da surfuje?!

Povezao sam se, ali, kako da surfujem?! Nije kao sto je bilo, klik na vezu, i da se otvori opcija browser, sad otvori samo da se diskonektujem. :s

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

Za Garmin i tastaturu.Kada hoces da kucas ime ulice zakljucaj tel. hardverskim tasterom sa strane, odmah ga otkljucaj i tastatura ce se pojaviti...

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Posle ravno godinu dana koriscenja od toga poslednjih par dana na Belle-u mogu slobodno da kazem da ovo vise nije isti telefon :) :wink:

markoskjk
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2011. 22:22
:: Lg G flex 2
:: nokia lumia 920

Post od markoskjk »

Da li cu izgubiti srpski jezik kad odradim na belle? Ne bih da ostanem bez njega. :| :? :unsure:

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

sssikisss napisao:Posle ravno godinu dana koriscenja od toga poslednjih par dana na Belle-u mogu slobodno da kazem da ovo vise nije isti telefon :) :wink:
A utisci su pozitivni ili negativni ? Vidim dosta toga je povukao sa IOS-a I androida.

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 17. Jun 2006. 09:25

Post od acikus »

Evo jedno zanimljivo zapazanje.

Kao sto se vidi u nekom mom prethodnom postu , skunuo sam BALKANS DG verizju i flesovao telefon, a naknadno ( po preporuci svih ) uradio HARD RESET.

Dobio sam BELLA koja radi perfektno, znatno brze i sl. poseduje sprski jezik, nasa slova, fm transmiter, ali bez mogucnosti da startujem dosta aplikacija koje imaju precice u meniju , tj. ne moguce ih je pokrenuti a to su :
Shazam, Quick Office, Adobe Reader, Nokia Photo Editor, Nokia Video Editor, Nokia Ovi

Nalteo sam na netu da upravo postoje neke modifikovane beta verzije koje dolaze sa izmenjenim ROFS2 , tj. sa uklonjenim bas onim aplikacijama koje i meni nisu dostupne.

Kako je moguce da sam sa NaviFarm preuzeo ZVANICNU VERZIJU koja je ista kao MODIFIKOVANA BELLA ????

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

acikus, druze ne znam sta da ti kazem,ja barem mislim da svima nama rade ok ti programi(meni rade..) nije mi jasno kazes da si odradio hard resset i izgubio ti se nokia store...a nikako ne mozes da ga vratis..nije mi jasno zasto to zeza..,si probao da opet odradih hard resset,ili soft resset,ili da ga opet flesujes preko fenixa,ono na refrubish..(valjda se tako zove,a ne na update softver..)..Da vidimo sta drugi predlazu da odradis..
markoskjk, sto se tice tebe,pazi ovako ako ti je telefon skinut sa neke mreze(ono uzet iz inostranstva,pa prodat ovde..) i ides da ga update-ujes preko "Nokia Suita" ja mislim da ces onda izgubiti srpski jezik..a ako ides preko "Fenixa" ,onda neces,ali pazi kako radis sa tim,evo dacu ti link pa procitaj celu tu temu sto ti budem dao,pa ako ti nesto nije jasno onda pitaj,pa tek ides na update telefona..
KLIK

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od acikus »

U svako doba mogu da uradim novi fles preko feniksa, mozda da probam sa drugim produkt kodom, ali mi to nije neophodno, bar za sada, jer sam sve potrebne programe nasao van NOKIA STORI-a i sl.
Malo me nervira sto mi jedino ne radi NOKIA OVI STORI i preuzimanje aplikacija preko njega.

Nadam se uskoro da ce izaci update za BELLA koji ce sadrzati vise widgeta i verovatno ispravljene ovakve i sl. greske, tako da cu da sacekam neko vreme za novo updatovanje ili flesovanje ;)

EDIT:
evo link na kome moze da se nadje dosta korisnih pojedinacnih update-ova za ANNA i BELLA
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=56937.0

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi ociju Izmeni. Obavezno pročitaj pravila Foruma.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

acikus, idi na nokia beta labs stranicu i skini najnoviju verziju Nokia Store i instaliraj i radice ti. :) Reci mi koji si ti hard reset radio? Da li onaj sa drzanjem 3 dugmeta i paljenjem ili onaj sa brojevima *#7370"? Pozz

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od acikus »

Vec sam probao sa nokia labs kao i dosta verzija nokia store ali sve bez uspeha, a koristio sam
*#7370#

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

acikus, cudno da ne ide. :? Jesi pokusao mozda opet da reinstaliras softver? Ako ne pomogne nista ja bi uradio hard reset sa drzanjem tri tipke i ponovo uradio instalaciju softvera jer mi je totalno nejasno zasto ti nece Nokia Store da radi.

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Dostaje pozitivni naravno. Jedina losa stvar je osetno krace trajanje baterije ali to je bilo za ocekivati s' obzirom da telefon radi dosta brze.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Od mene za sada jedina zamerka što voice diallling više ne može da se pokrene dugim pritiskom na slušalicu, niti sa tastera na BT sluški, već je neophodno izvući prečicu na homescreen. U mom slučaju to malo obesmišljava samo postojanje voicedialling funkcije, pogotovo kad sam u kolima......ali sve ostalo je čist plus. Nemam nikakvih zamerki. Ok, hajde da kažem, možda bi bilo dobro da isti widget koji postoji za email poruke, postoji i za sms, da mogu da ih pregledam direktno sa nekog od homescreenova.

Inače, ni u novoj verziji Nokia Maps, nema poboljšane mape Srbije. Stvarno mi nije jasno zašto nešto što su imali pre par godina jednostavno izvuku napolje, i odbijaju da ubace nazad? Mapa koju sam koristio negde 2008-2009 na N78 je zaista bila odlična i dobro urađena.....

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

araphel, sto se tice voice dialling-a,i mene to malo nervira sto mora samo da se pokrece uz pomoc precice na ekranu..malo je bezveze sto su ugasili da se pritiskom na slusalicu pali..ali ajde da to izostavimo kada je sve ostalo perfektno i ja sam prezadovoljan..
E sad sto se tice tog problema,jeste da malo smara kada se vozis da bodes ikonicu na ekranu..ja sam odradio ovako..ako tvoj auto ima mogucnost,da ga povezes preko blututa,onda je problem resen..tako kada me neko zove ja ne moram da bodem telefon da ukljucim razgovor,nego samo klikem,na jedno dugme(zelena slusalica) pored Cd-playera i automatski se pali razgovor..e sad kada zelis da nekog zoves..malo duze stisnes zelenu slusalicu(u kolima,na tabli,pored cd-playera,ovo zavisi od modela auta) 2-3sec.. i izgovoris ime osobe koje zelis da pozoves i resena stvar..E sad ako tvoj auto nema fabricki to ugradjeno vidjao sam da ima da se kupi,slicna stvarcica kosta oko 20e..i ima istu ovakvu funkciju..:wink:
Sto se tice tih mapa,zeleo bih da te pitam,da li su tada bile bolje odradjene nego na garminu..a iskreno sada mi to i ne treba kada imam garmin za srbiju,a za inostranstvo samo skinem mape preko nokia maps za zemlju koju zelim i resena stvar.. :D :wink:
Sve ostalo sto se tice OS opet cu ponoviti da mi se mnogo svidja i da sam prezadovoljan..

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

kod Anne bio je widget na početnom ekranu za sms i propuštene pozive , lepo vidiš od koga je stigla poruka a na Belli toga nema , eto to meni baš fali :smutny:

i jako mi smeta to ručno aktiviranje mobile data , jbg sad moram non-stop držati fon online da bi mi proveravao mejlove , vremensku prognozu i da bi mi mogao stići mms :dry:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

zoreli, pa zar nema negde da podesis koji aces point da ti bude primarni.
Na s60v3 toga ima i lepo podesis i telefon se sam konetuje na zaljenu mrezu ako je ona dostupna, npr. kucni wifi signal ili GPRS operatera.

Odgovori