Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

deksicom, n79 sam imao od februara 2009 do jula iste godine,za to vreme sam na njemu napravi preko 150h razgovora i dosta sam se druzio sa njim,tako da sam veoma dobro upucen i kvalitete doticnog.
zavodnick, sto se tice n95 8gb na njemu su sve mane n95 (classic) ispravljene i tel je i dan danas po meni jedan od najboljih symbian telefona (pored njega jos e71/72)
Fox, molio bih da lepo procitas moj post,klizac za zakljucavanje je mana na n97,tako i pise! :P
D500&E71

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

loki13,citajuci tvoj prethodni post odmah sam shvatio sta si zeleo da kazes...8)
Procitaj ti moj prethodni post i nekoliko pre njega i shvatices zasto sam to napisao... :P
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

loki13, nadam se da smo se u necemu slozili :D
Fox, nema vise price na ovu temu "lomatanje" :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

finis1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Jan 2011. 20:27

Post od finis1 »

Ninolina napisao:Wisost, ovo sam već negde napisala, pa ću citirati samu sebe: "...postoji program koji omogućava zaključavanje telefona putem Proximity senzora... Ja njega koristim i taster za zaključavanje i ne pipam... Znači, instaliraš Pocket Sensor, isključiš zaključavanje ekrana u settings, ubaciš Mod za buđenje ekrana iz "mračnog" stanja na dodir ekrana, instaliraš i nUnlock i eto rešenja... Takvu kombinaciju ja koristim... Tada se telefon zaključava isključivo preko senzora i tako se i otključava... nUnlock ti služi da ga ne bi slučajno otključavao, a čim ga ubaciš u džep fon će se zaključati i nakon vađenja iz džepa otključaće se... jedino ćeš morati da pređeš prstom preko ekrana kako bi ga otključao... Mod za buđenje ekrana iz "mračnog" stanja služi da kad se samo ekran ugasi a ne zaključa se tel možeš da ga probudiš samo tapom po ekranu (recimo kad ti telefon stoji na stolu)... Otključavanje preko senzora neće raditi ukoliko se telefon zaključa sistemski, tj. ukoliko je podešen da se zaključava nakon 1 min. Ako se tako zaključa otključavanje senzorom neće raditi..."
super je sve ali samo kad bi mi rekla kako da dodjem do verzije koja nije demo,pocketsensor je u pitanju..ovaj da pitam i kako da dodjem do cer - key u pitanju je opdawww.shoujizu.net/en/ pise da mi je state normal ali kad odem na cer ili key trazi mi 3-eura,molim pomoc ako je moguce malo sam se zbunio ..hvala hvala
Poslednja izmena od finis1 u Uto, 24. Maj 2011. 16:13, izmenjeno 1 put ukupno.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

finis1, pa lijepo je rekla ime programa i sve... Pa onda odes na google i naci ces program :) Samo se malo potrudi, a ako ga ne nadjes, onda cemo da te uputimo gdje i kako da nadjes ;)

finis1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Jan 2011. 20:27

Post od finis1 »

veruj da evo ceo dan pokusavam to da resim ali mi ne uspeva ubacio sam demo verziju pocket sensor u tel i radi ono par puta i ugasi se.pokusavam da ga potpisem ali mi ne ide zaboravio sam kako to da uradim-odem na signsis ali nemam certificate file kao ni key file neznam gde sam to sejvovao,kao sto sam gore izmenio u pitanju je opda-signed softs,znaci nikako mi ne ide zato trazim pomoc.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

finis1, evo velike i Lepljive teme UPUTSTVO: Kako doći do sertifikata, pa tamo nastavi priču o sertifikatima...:)

Program koji ti se sviđa, lepo kupiš... Sigurno ima neki njegov sajt u informacijama o programu, podržiš Developera i svi srećni...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Imam problem\e sa mojom 97-icom,gasi se(zamrzne)glavni ekran tokom razgovora(ne moze da se prekine poziv) i ponekad me "obraduje" restartovanjem.
Kako resiti problem a ostati na istom telefonu ;)
Koji je najstabilniji firmware da instaliram?

Software version v12.0.110
Custom version 12.0.110.221.01
Type RM-555

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

ione, e ovako... To moze da se desi samo zbog nekoliko razloga. Da se telefon zamrzne ili se sam restuje, dolazi ako je RAM previse zauzet ili ako imas nekakve druge app koje ti rade u "pozadini". Te app ne moraju nuzno da se prikazu, kad stisnes taster za MENI, ali Garmin moze da te zeza ako ga imas ... Recimo verzija 5.00.50 moze nekad da zeza oko toga, ali o tome smo dosta govorili. S druge strane, neki zaostali .sis file-ovi ( ako si neke programe instalirao, pa si njihove instalacione file-ove ostavio na telefonu ), takodje mogu da te zezaju, pa predlazem da "detaljno" precesljas telefon i pogledas o cemu je rijec... I naravno, bilo bi pozeljo, ako imas nekakav pretrazivac za fileove, tipa Y-browser da udjes u C:/cache i obrises sve sto ti se nalazi unutra... Preporucio bih ti i program RamBlower koji oslobadja RAM memoriju :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ione prvo lepo promeni produkt kod na balkan
drugo uradi update sw koji će da ga digne na 21 ili 22 ne mogu tačno da se setim i svi tvoji problemi će nestati čak i ondaj da se sam diskonektuje sa wifia iako skidaš nešto.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

xentonix
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 25. Jan 2011. 00:21

Post od xentonix »

кад смо већ код тога.. и ја сам на својој н97 имао проблема са ресетовањем.
урадио сам хард ресет, мислио да је до теме итд, једно вријеме проблеми су нестали да би се сад опет појавили.
и хајде, прочитам овдје за тај рам бловер, реко` идем да пробам да инсталирам.
покренуо ја.. кад пише 7 апликација је стартовано.
одем у таскс да видим које су кад оно све живо попаљено.
поруке, календар, сат, контакти, дневник + почетни екран и мени који су стално стартовани је л..

е сад, може неко да ми објасни зашто ми је то све стартовано а ја не могу да их видим притиско на мени?!
и тако је сваки пут кад поново упалим телефон.

баш ме занима хоће ли ми се сада настављати ресетовати.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Da takoje i na mom n79, ponekad se nevidi kruzic iznad neke od aplikacija a kad odem u taskman vidim da nesto radi.
Ramblow zatvara aplikacije i one koje ne zelis ali to se moze podesiti da ostanu aktivne kao isms.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

xentonix, evo klasican primjer... ( Ovo je sa mog telefona. Naime, imam N95 8GB. ) Kad udjes u Galeriju i otvaras slike, onda ( pod Galerijom je i Muzika ) kad napustas to sve na EXIT, onda kad pogledas u Task Man, ona nije zatvorena a ti si je zatvorio. To sam primjetio da se desava sa svim folderima u kojima se nalazi jos vise podfoldera i ostalih file-ova. Znaci, ne treba da bude kruzic sto deksicom rece, jer ta aplikacija nije pokrenuta, ali "radi"... Jer kad nju izbrises iz RamBlower-a vidjeces da ne dobijas puno slobodnog RAM-a... :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

xentonix to je sve startovano jer su to uglavnom aplikacije koje se obično koriste.ja sa time nemam problema ali postoje odredjene teme koje ubiju ram samo tako.nisam mogao da verujem da u uninstall nisam mogao da udjem kako treba (taskmenager pa gasi sve) a ostalo je bilo pod znakom pitanja.čitao sam komentare da baterija malo traje, da se resetuje i tome slično ali kod mene to se do sada nije desilo.evo već godinu dana korišćenja istog i nikada se nije resetovao.baterija sa 1h razgovora dnevno 60sms dnevno 2mb četa dnevno gura 3 dana.naravno autorotacija isključena i pozicioniranje teme efekti isključeni i u pozadini radi bat saver.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Mogu se te aplikacije tipa imenika, dnevnik poziva i galerija "ubiti" ali onda kad ih ponovo pokreces osjeti se za nijansu sporije ucitavanje. To se sjecam jos i na N73 i isto je bilo i na N82. Jednostavno ti dodju kao neki sistemski programi koji rade u pozadini a ne vide se u fabrickom task manager-u dok se npr. vide u nekom drugom tack manager-u. :)

xentonix
Novajlija
Novajlija

Post od xentonix »

аха, хвала на објашњењу.
онда стварно не контам што се ова моја канта ресетује.
то се обично деси након што пошаљем смс... оставим телефон и само видим појави се бијели екран и ребута се.
као што сам рекао горе, након једног хард ресета све је било ОК неко вријеме и сад је почео опет.
данас нисам слао нешто много СМС па не знам је л` се ишта средило након што сам инсталирао рам бловер и побрисао кеш фајлове.
е да, је л` има неки програм који то аутоматски ради? да брише тамо све из темпа?

едит.
сад куцам поруку и провалим да ми не ради "одговори" (reply)..
тек кад изађем из порука и уђем опет онда прошљака.
је л` могуће да је нешто до рам бловера?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

xentonix da li si roknuo novi sw ?

xentonix
Novajlija
Novajlija

Post od xentonix »

код мене је н97 мини,
верзија софт. V 12.0.110
најновији колико видим.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

xentonix, ne vjerujem da je do RamBlower-a jer meni je sve savrseno radilo, ali cinjenica je da nemam taj telefon :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

xentonix pazi ovako
idi na guglovanje
pa kucaj smarthphoneware
pa idi na katalog
pa izaberi tamo v5 ili n97 snaćićeš se
pa nadji program task menager
skini ga
instaliraj na mob
traje 15 dana
pokreni
idi na ikonicu kao dve zvezdice jedna veća druga manja
idi na process
napiši lepo koje sve fajlove imaš u procesu.obično ljudi gledaju onaj prvi deo gde su poruke kalendar i ostalo a ovo zaborave a taj deo zna da zeza mnogo

Odgovori