E51 naslednik E50

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

stefgi, mnogo si mi ti nejasan, mozda cu te shvatiti kad i ja budem studirao taj menadzment, a do tad cu se pridrzavati moje teorije. 8)
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Nista ja ne kazem za tvoju teoriju,postujem i cak mislim da ima dosta istine(bar u prakticnom smislu)ali ono sto sam napisao rekli su ljudi uceni vise i od tebe i od mene pa i ostalih ljudi na ovom forumu. Sve ovo je totalno nebitno jer moras da prihvatis ono sto ti sila pruza ma koliko god hteo da to nije tako.
pozz

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

stefgi, Gresis,nazalost.Pazi ovako naveo si kako je nokia kao monopolista ima propusta i gresaka a da su manje kompanije u prednosti.Sa tim stavom nema sanse da se slozim.Nokia kao jedan gigant ima zaista veliku konkurenciju,svi zele poslovati kao ona i imati njihov uspeh,ali ne dovoljno su jaki.Vec sa u jednom postu sam napomenuo da samo nokia na polju trzista mobilne telefonije moze sebi da dopusti da izbaci "nekvalitetan" uredjaj i da se nada da ce ga prodati na IME i nazalost jos uvek uspeva u tome.Ove ostale kompanije to ne mogu priustiti sebi jer i najmanji propust bice prikazan kao veliki i oni moraju da se kvalitetom i samo kvalitetom dokazu da bi uzele sto veci deo trzisnog kolaca,a do tada nokia ce to nadoknaditi nekim drugim modelom i trka se nastavlja.Ali hvala bogu ljudi se polako dozivaju pameti pa mislim da ce biti u buducnosti sve teze i teze prodati nesto na ime.
Sto se tice prednje kamere kod E51 ona je sasvim bezpotrebna,jer telelofon je cisto poslovni i zna se kome je namenjen,ali multimedija uopste po meni nije zapostavljena.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Wicker, pazi ovako...ono sto ja pisem nisam izmislio niti je moj stav ali se u dosta sllucajeva ova teorija poklapa i sa mojim misljenjem. Prijatelju nisi u pravu jer nije samo nokija ta koja diktira trziste (seti se ko je stavio kolor ekran,pa ko je stavio kamericu,pa ko je stavio dobar mp3 plejer pa ko je napravio prvi ultra tanki mob itd). Ne znam da li si primetio da je nokija koja je nesumnjivo broj 1 ,bar u evropi, uvek nesto stavljala i poboljsavala u odnosu na druge proizvodjace. Retko kada je ona bila inovator u teko ogromnom smislu i koraku. Ali je recimo u poslednje vreme ona ta koja sve vise izbacuje nove karakteristike (ne poboljsane vec inovacije). Ali to tek sada rade jer su okupirali trziste jakim marketingom,marketing donosi prodaju,prodaja rabat,a sa rabatom imas mogucnost da investiras u razvoj novih tehnologija. Nokiji nista manje nije problem od Sony-ja ako izbaci los model ili recimo od Samsunga. Takve firme ne smeju da prave propuste ma kako se tebi cinilo. Sa druge strane postoji gomila nacina da se takav problem resi sa sto manje posledica. Koliko puta su se povlacili telefoni za trzistaa to je najgori nacin BAD REPUTATION.(kod nas inace i ne stignu u prvi mah zato smo to tesko i osecali). Ali ima i drugih recimo marketiskih ili cak besplatnih usluga. Sve ima svoje. Ali je Nokija ta koja ima jako dobro rukovodstvo koje je istrenirano da adekvatno postupi u novonastalim situacijama. Nokija i sam znas je puno puta prodala telefon na ime mada sve dodje na svoje. Manje firme su imale lose rukovodstvo i zato su propale kad je cela ova prica bila na pocetku. Sada je vec dosta drugacije i mnogo se promenilo.
I nemoj da imas stav u sebi "ah to je nokija oprsticemo joj". To je greska. Pozz ako te nesto konkretno interesuje iz ovako nekog ugla vidjenja stvari,slobodno me kontaktiraj nije nista lose razmenjivati misljenja ali za neku objektivnost bi se trebali sloziti. 8)
E51 ce biti sigurno prodavan telefon ali ce se pri kupovini razmisljati kako nema veze sto nema 3g kamericu kad ima sve ostalo. Treba svako da kupuje telefon prema potreba a ne prema mogucnostima telefona. Medjutim kada neko krene da prezentuje ovaj telefon kao jedan od poslovne high klase(ne mislim na comunicatore koji i nisu bas telefoni:uhuh: ) a napravi neke propuste koji imaju i telefoni nize klase onda se treba zapitati ZASTO MORA TO BAS TAKO???

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

stefgi, sve mi je jasno osim jednog,sta si mislio pod onim da prodaja donosi rabat (zar nije marza,tj zarada)???
Rabat ti je popust koji ti odobrava fabrika (npr) i koji smanjuje fabricku cenu za odreceni procenat - sam taj procenat predstavlja rabat....
D500&E71

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Slazem se da nokia ne diktira trziste ali je jedan od lidera na trzistu i ima odredjenu prednost.Sto se tice toga oo inovacija,odavno nista revolucionarno ni jedan od proizvodjaca nije izbacio,samo evolucija i to slepa trka,nigde ni R od revolucije.Nemoguce da si tek sada primetio ali nokia je uvek imala jak marketing,ne znam zasto ti se sada cini nesto drugacije. :?
Takodje se slazem da firme ne smeju da prave propuste ali ih prave u ovom slucaju nokia i sto je najgore izvuku se na kraju.
stefgi napisao:I nemoj da imas stav u sebi "ah to je nokija oprsticemo joj".
E hajde molim te objasni mi kako si dosao do ovog zakljucka i koja te je to moja recenica navela da ovo napises. :? :uhuh:
Ti bas zapeo da je prednja kamera kod E51 neophodna i navodis je kao veliki nedostatak,pogledaj malo od pocetka seriju E i vidi kome je prvenstveno namenjena pa mi onda ako ti nije tesko obrazlozi zasto to smatras tako velikim nedostatkom. :?
A ovo oko rabata nadam se da si se zabunio.

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

loki rabat ti nije samo to sto si rekao,rabat moze da bude isto sto i marza sto i profit sto i zarada isto sto i novac ostao posle placanja svih fiksnih i varijabilnih troskova a koji se moze iskoristiti kao kapital ili iskoristiti za trosak. Jer je rabat ustvari odbitak (misli se na novac koji je ostao )Neki to malo grese i nisu sve ove reci sinonimi ali imaju cesto isto znacenje. Rabat sam rekao u smislu odbitka(pogledajte Vujakliju i videcete da pise prvo odbitak pa onda popust u utvrdjenoj ceni robe, snizenje cena itd) Nema potrebe da cepidlacite za tako nesto za sta niste cak ni u pravu ovde smo poceli pricu o monopolizmu a ne o leksikonu stranih reci i izraza.
Smatram kamericu kao nedostatak jer se u poslovne stvari pocev od mobilnog pa do notebook-ova uvek ugradjivalo ono najbolje i najsavremenije u datom trenutku. Ti proizvodi su naravno imali i najvisu cenu ali su uvek imali i dobru prodaju jer je ta roba unapred imala kupca. E sad vi cete reci da je to nepotrebna stvar, pa cemu onda mp3 plejer?!?! Zar nije jednom poslovnom coveku bitnije da vidi onog sa kime prica ili da pokaze mozda nekome sta planira da kupi ili sta vec video kamerom nego da slusa mp3 i da ima stereo zvucnike?!?! Razmislite malo pricamo o osnovnoj zdravo-razumnoj logici. Ne pravim se ja nista pametan samo razmisljam objektivno. Sto da ima sve kad moze nesto da fali i da se ljudi prosto naviknu...e ovo poslednje je ceo problem i moj licni bunt!

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Wicker Man napisao:Takodje se slazem da firme ne smeju da prave propuste ali ih prave u ovom slucaju nokia i sto je najgore izvuku se na kraju.
Cekaj malo prvo kazes da druge firme ne smeju da prave propuste ali da nokija sme jer ima ime a posle kazes da ne sme ni nokija ali se ona nekako izvuce...prijatelju to sto pricas nisi u pravu. Pa sama nokija je koliko puta u toku njene istorije prijavljivala gubitak na nekom od trzista i los procenat rasta da ne kazem stagnaciju. A to se ne desava od prezasicenosti trzista jer je mobilni telefon potrosna roba. A i ne desava se zbog toga sto svi kupci u tom podrucju kupuju samo druge marke telefona a ne Nokiju. Pa znaci da ako i kupuju druge marke da imaju problema sa nokijom :)
Ko je rekao da sam ja tek sada primetio nokijin jak marketing. Pa njihova glavna(glavna je mozda prejaka rec ipak oni proizvode gedzete) delatnost je marketing. Oni od prosecnog telefona reklamom naprave visoku srednju klasu i skoro najaci telefon za nas "smrtnike". Pa pogledaj sta je napravio recimo Apple sa Iphone-om,strasan promasaj i to tek sada kupci shvataju(kupci-znaci oni koji vec imaju taj tel). Zasto pada naglo cena,zasto vise ne postoji sa manjim hard-diskom?Eeeeee...
E da i sto se tice onog dela "da pogledam malo od pocetka E seriju"...cekaj hocemo li stalno gledati unazad ili cemo da pocnemo ka buducnosti. A kako jedan E90 ima? Pa i on je E klasa. Cak je je e51 noviji i jos nije stigao na trziste. Pa valjda bi trebalo poceti za ubacivanjem i te male kamerice i u E klasu kao standard.Sta mislis o tome?

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Wickler man napisao:samo nokia na polju trzista mobilne telefonije moze sebi da dopusti da izbaci "nekvalitetan" uredjaj i da se nada da ce ga prodati na IME i nazalost jos uvek uspeva u tome.Ove ostale kompanije to ne mogu priustiti sebi jer i najmanji propust bice prikazan kao veliki i oni moraju da se kvalitetom i samo kvalitetom dokazu da bi uzele sto veci deo trzisnog kolaca,
He, he, nije bas tako, ne moze samo nokija u tome da uspe... Prost primer ja naravno iPhone. Mislim, on jeste super kvalitetan, ali nema neke funkcije(mada ga ja opet obozavam)... A i da neko poznat opet izbaci telefon (recimo microsoft ili google) bio bi prilicno prodavan, tako da nije nokija jedina koja se moze prodavati samo po imenu....

A, sto se tice trzista, nokija ga jako, jako koci... To je opste poznata stvar, ima veliki deo trzista i koci njegov napredak... Isti primer je i microsoft, firma vredi 100 milijardi, i kada izadje nesto revolucionarno, oni plate manjoj firmi koja je to izmislila nekoliko miliona da to ne pusta u prodaju jer se njima ne isplati da menjaju svoje masine... Cak sta vise, po nekim novijim teorijama, lose je i da grad bude veliki naspram drzave, recimo Beograd, u njemu zivi svaki cetvrti stanovnik... Dok u velikim drzavama, u glavnom gradu zivi bar svaki petnaesti... (mada ima izuzetaka, ali uglavnom je tako)

Pozdrav...
iPhone + CX300

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Spyker ja ne znam da li si ti citao moj post(izgleda kao da jesi i napisao prepricanu verziju u svom postu :roll: ) Nema potrebe za ponavljanjem! pozz

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

stefgi, nisam citao nista posle wicklerovog dela koji sam citirao, tako da nisam nikoga kopirao i prepricao(nisam bas imao vremena da sve citam)... Ako si i ti isto napisao, onda se slazem sa tobom... A, i dao sam primer, tako da ne vidim zasto mislis da te kopiram... To sa trzistem je odavno poznata stvar, pogotovo u IT SVETU(microsoft je katastrofa)...

Inace, kao sto ste videli, i ja sam zainteresovan za ekonomiju, ima dosta ekonomista na ovom forumu :wink:
iPhone + CX300

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Ja sam samo rekao da si napisao isto sto i ja gore u postu. Ako te mrzi ovde da citas onda ne mogu da ti pomognem.Ovaj thread ima samo par postova...sta bi bilo da ima vise... Inace sve ok.
DA ponosno kazem da sam polozio ispite iz ekonomije(najtezi ispit na godini) i menadzment(ni on nije naivan) tako da sad mogu da bacam svoja misljenja na svetlost dana bez posledica ha ha

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

stefgi napisao:Cekaj malo prvo kazes da druge firme ne smeju da prave propuste ali da nokija sme jer ima ime a posle kazes da ne sme ni nokija ali se ona nekako izvuce...
Niko ne sme da pravi propuste (sto je nemoguce ali eto,gledano teoretski) ali ljudi mnogo teze oprastaju ovim manjim kompanijama na tome i odmah ih okarakterisu i osude kao lose,sto odmah u buducnosti povlaci mnogo vise nepoverenja prema tom brendu.
Odlican si primer uzeo iPhone,eto jos pre nego sto je se pojavio odmah je proglasen za fantastican telefon,ljudi stoje u redovima i cekaju,prelaze u Ameriku samo da bi bili prvi koji ga poseduju,jer zaboga to je Apple on nemoze da omane.E posto su prodali preko milion primeraka onda su se tek ljudi opametili i stizu prituzbe i navodi se kao promasaaj,a ovi broje kes.
E to ja hocu da kazem da kompanije sa jakim imenom vec pri samoj najavi nekog modela budu uzdignute tj nijhov model (jos to oni zacine jakom reklamom) i svi sa nestrpljenjem ocekuju ga u prodaji a oni ne ostanu dosledni vec obicno zakinu taj proizvod na necemu i ne odrade ga kvalitetno,a kupci to uvide tek kad daju kes.
Sto se tice ove frontalne kamere kod E51,mislim ne mogu i ne zelim da te ubedjujem da je nepotrebna jer ocito ti kao krajnji korisnik koji tu funkciju mnogo upotebljavas to smatras strasnim propustom sto je po meni subjektivno, ali eto hvala Bogu ima jos modela sa tim sto tebi treba tako da pronadji nesto i uzivaj. :wink:
Spyker, Apple je nov u svetu mobilne telefonije tako da njega nisam uzimao u razmatranje vec ove kompanije koje imaju "duzi staz" sto se toga tice.

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

To sto sada mi ovde duskutujemo je mac sa najmanje dve ostrice. Nokija moze da napravi propust i da se gleda na to da ce oni to brzo ispraviti "u hodu" da ce izbaciti zamenski uredjaj. A moze da se gleda i na to kao veliki propust jedne firme koja sebi ne bi smela tako nesto da dozvoli. A moze da se gleda na to kao posmatranje reakcije trzista pomocu kojeg se moze napraviti model za buduci smer kompanije.Tu bi mogli danima da filozofiramo...a s obzirom koliki komplex imamo sto sve ovde u srbiju polako i sporo stize-to bi se tek razvuklo.
Pitao sam te kako to da i e90 ima kameru a to je busines klasa...to je sada i najaci nokijin telfon a E je klasa ponavljam. O tome ti pricam. Da se previse izmotavaju i ti to znas ili mozda neces da znas. Ne zelim ni ja tebe niti ikoga da ubedjujem samo zelim da ako vec pricate o tome da razmislite malo i uporedite sa ociglednim primerima.

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Da,da u pravu si mi mozemo ovde da razglabamo 100 godina i da iznosimo razne teorije, ali pravu istinu zna samo rukovodstvo nokie i to samo najvisi nivoi,ali u svakom slucaju lepo je ovako prodiskutovati i cuti necije misljenje,jos ako se stavovi ne podudaraju ugodjaj je potpun. :wink:
Sto se tice E90 ne znam niti mi nesto pada na pamet specificno,ugradjena je samo u E90 a sada izostavljena.Mozda su po nekoj statistickoj analizi utvrdili da je nepotrebna onima kojim je namenjena,a mozda se samo izmotavaju kao sto rece.(mada...)
U svakom slucaju moje licno misljenje je da je na E51 nepotrebna,tako da na to uopste ne gledam kao na propust.

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Ja samo molim Nokiju da izbaci neki i model sa kamericom i taj telefon bih dugo zadrzao kod sebe. Ljudi obicno kupuju telefon prema potrebama i meni je ova jako bitna(i u privatnom i u poslovnom smislu). Respect

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

http://www.youtube.com/watch?v=xit_MiCNunI

Evo ga jedan filmic na youtube sto sam nasao za e51.

Izmenio:gameforce:Najstrože zabranjena dopuna poruka tačkicama, smajlijima ili drugim karakterima! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Ajaaoooo, kako cu da ga posedujem...strasno.
Pricam bas pre neki dan maness99, kako cu da rasprodam sve telefone, da ozivim neku 6210 i da ne razmisljam vise - a onda se pojavio ovaj klip.
Ima da zavrsim onu srebrno crnu verziju, jedva cekam :blinky: :blinky:

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Majko moja,ovo se stvarno mora posedovati,strasno,molim te Boze da ne bude samo velikih mana na njemu.Telefon deluje strasno :blinky: :blinky: ( u pozitivnom smislu) :wink:

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Ne lozi te se! Ovakav tel sa svim ovim funkcijama i hardverom a bez sekundarne kamere za 3g...strasno :x :angry: :x :angry: . Izvini Wicker ali bilo je jace od mene,morao sam jos jednom. Sta da ti kazem boli me te me boli pozz

Odgovori