Nokia E72
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia E72
annaBG, sto ti nebi lepo odradila prvo jedan back-up podataka,pa lepo onda ako nemas vec puno aplikacija da odradis hard resset,pa da posle polako odradimo i hack telefona pa da pratimo situaciju..To je moje misljenje i moj savet a ti kako hoces..
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Da ja zivim u BG-u ili da je Ana leskovcanka lako bismo resili problem, pokusao bih i da tvoj telefon sredim kao i moj.
Ovako mozemo samo da ti dajemo savete. Ima tu puno stvari da se odradi da bi ti telefon radio bolje. Evo da najpre pocnemo sa oslobadjanjem rama. Sa aplikacijom RAMblow mozes podesii da ti na neko vreme, recimo 1 sat vrsi sama app oslobadjanje ram memorije i tako uvek imas maksimum oslobedjene memorije.
Naravno jnaj bolja procedura je reset, flash pa hak i onda si mirna.
Ti tvoj valjda bese kupila legalno u hendi-ju a kako te taj e72 bas muci. Moj E72 je kupljen na crno pre 14 meseci i cinimi se da polako baterija pocinje da ispusta dusu. Jedva sastavi dva dana, od 07h. do 23h. na svaki sat se proverava mail, dosta ga koristim za internet, malo muzika i nekoliko aplikacija u pozadini rade. Cinimi se da je ranije bila bolja.

Ovako mozemo samo da ti dajemo savete. Ima tu puno stvari da se odradi da bi ti telefon radio bolje. Evo da najpre pocnemo sa oslobadjanjem rama. Sa aplikacijom RAMblow mozes podesii da ti na neko vreme, recimo 1 sat vrsi sama app oslobadjanje ram memorije i tako uvek imas maksimum oslobedjene memorije.
Naravno jnaj bolja procedura je reset, flash pa hak i onda si mirna.
Ti tvoj valjda bese kupila legalno u hendi-ju a kako te taj e72 bas muci. Moj E72 je kupljen na crno pre 14 meseci i cinimi se da polako baterija pocinje da ispusta dusu. Jedva sastavi dva dana, od 07h. do 23h. na svaki sat se proverava mail, dosta ga koristim za internet, malo muzika i nekoliko aplikacija u pozadini rade. Cinimi se da je ranije bila bolja.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Deksi, kod mene ista baterija na e71 traje 2 dana uz prosecno 5h razgovora (za ta dva dana,e71 je star 18 meseci),ovde mi sa dosta manje razgovora ali mnogo vise neta baterija traje 3 dana.... 

D500&E71
heheheh da bilo bi lakse da ti dam telefon da sve to sredis 
ali nema veze,ja cu da slusam vasa upustva,korak po korak,pa da to opravimo
mislila sam to jos pre da uradim,ali rekoh sta imam od toga,nosen je u servis i nesto malo bolje.ali mogu pokusati,AKO to ne utice na garanciju.
Sto se tice baterije,meni je isto tako traje.Ja cesto na fb,na mail idem,whatsapp i traje dva dana...
To mi je ok zadovoljna sam
primecujem da se ekran,pozadina onako treperi i da strane,duz leve strane telefona,kao voda da se vidi...kao da je voda usla i nakvasila papir e atko izgleda....
Moracu da vidim sa ovlascenim servisom da on pise Nokiji,da nesto uradi,jer nema smisla vise nositi u servis.
Aha ja sam ga kupila od lika koji je kupio u ovlascenoj radnji u K.Mitrovici.bio je neodpakovan.

ali nema veze,ja cu da slusam vasa upustva,korak po korak,pa da to opravimo

mislila sam to jos pre da uradim,ali rekoh sta imam od toga,nosen je u servis i nesto malo bolje.ali mogu pokusati,AKO to ne utice na garanciju.
Sto se tice baterije,meni je isto tako traje.Ja cesto na fb,na mail idem,whatsapp i traje dva dana...
To mi je ok zadovoljna sam

primecujem da se ekran,pozadina onako treperi i da strane,duz leve strane telefona,kao voda da se vidi...kao da je voda usla i nakvasila papir e atko izgleda....
Moracu da vidim sa ovlascenim servisom da on pise Nokiji,da nesto uradi,jer nema smisla vise nositi u servis.
Aha ja sam ga kupila od lika koji je kupio u ovlascenoj radnji u K.Mitrovici.bio je neodpakovan.
Uhh mada nesto se i razmisljam,posto je ovo zemlja prevaranata,i skoro svi zele da te na neki nacin prevare,ja mislim da ti ljudi iz servisa nisu nista ni radili.Jer nemoguce je da telefon i posle servisa isto te zeza,znaci bukvalno oni kao da ti telefon samo uzmu,ispricaju neku pricu, i onda nista i ne urade,daj boze ako ti odrade i resset..
Zato ja sam za to,ne znam da li se drugi slazu da lepo odradimo hard resset,pa fles,odradimo i hak telefona i onda si mirna..
Zato ja sam za to,ne znam da li se drugi slazu da lepo odradimo hard resset,pa fles,odradimo i hak telefona i onda si mirna..

- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
acamatic, i ja tako mislim... po svemu tome sto ona prica, mislim da ne vidim nikakvo poboljsanje sto se tice samog nosenja telefona u servis.
annaBG, realno, savjetovao bih ti, ako imas garanciju da odes u tu radnju i reklamiras telefon. S druge strane, ako nisi bila u njihovom ovlastenom servisu, mislim da ti garancija nece vrijediti. Ako ti to nista ne pomogne, mozda da odradis flash telefona ili mozda hard reset ( ali u ovom slucaju flash je sasvim dovoljno kao sto su ti kolege gore vec napomenule )
Da sam malo blize, ja bih ti to sve odradio, ali ja zivim u BL, tako da
annaBG, realno, savjetovao bih ti, ako imas garanciju da odes u tu radnju i reklamiras telefon. S druge strane, ako nisi bila u njihovom ovlastenom servisu, mislim da ti garancija nece vrijediti. Ako ti to nista ne pomogne, mozda da odradis flash telefona ili mozda hard reset ( ali u ovom slucaju flash je sasvim dovoljno kao sto su ti kolege gore vec napomenule )
Da sam malo blize, ja bih ti to sve odradio, ali ja zivim u BL, tako da

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Znate sta,ako je su joj problemi s telefonom zbog nekih repova od nekih programa ili slicno,Flash preko Finiksa bi bio najbolje resenje,lepo se upise ceo nov softver u fon i onda ga ispodesavas kako zelis,instaliras mu apps.
Ako vec ne mozes da radis flash sa finiksom cepni mu hard ali obavezno formatizuj memorijsku za svaki slucaj da ti odatle ne dolazi neki problem.
To je sto je do softvera,kao sto ste vec rekli...
Ako vec ne mozes da radis flash sa finiksom cepni mu hard ali obavezno formatizuj memorijsku za svaki slucaj da ti odatle ne dolazi neki problem.
To je sto je do softvera,kao sto ste vec rekli...
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- zavodnick
- Expert
Sale_M, upravo sam mislio da EDIt-ujem svoju poruku, pa da joj predlozim da prvo formatira svoju memorijsku karticu. Odlicna stvar!
No, ja bih bez obzira da li ce da odradi flash ili ne, odradio Hard reset jedan, pa nista mu nece skoditi i na onako "cist" telefon odradio flash

No, ja bih bez obzira da li ce da odradi flash ili ne, odradio Hard reset jedan, pa nista mu nece skoditi i na onako "cist" telefon odradio flash

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Evo veceras sam pogledao stanje na bratovljevom c5 i na njemu je ram 42 mb. sa jednom app... ukljucenom u pozadini. Hendy black lista koja i netrosi mnogo memorije.
Na cerkinom 5228 je 44 mb.
A na mom N79 bez ikakvih app u pozadini koje rade sjajnih 57 mb.
Zakljucak je da svi noviji nokijini telefoni sa malo jacim procesorima imaju manjak ram memorije od 15 mb. u odnosu na one sa CPU od 369 MHz.
A tih 15 mb. su eto bas bitni jer bas toliko hvali da i opera mobile moze otvarati svaki sajat.
Na cerkinom 5228 je 44 mb.
A na mom N79 bez ikakvih app u pozadini koje rade sjajnih 57 mb.
Zakljucak je da svi noviji nokijini telefoni sa malo jacim procesorima imaju manjak ram memorije od 15 mb. u odnosu na one sa CPU od 369 MHz.
A tih 15 mb. su eto bas bitni jer bas toliko hvali da i opera mobile moze otvarati svaki sajat.
Nisam isla u radnju,jer mi je prodao telefon decko koji ga je kupio u K.Mitrovici.stvarno je bilo original pakovanje,nikada otvoren.
Pa sam otisla,dva puta, u servis MESC.Oni su ovlasceni.Vidim da mi je zamenio osnovnu plocu.Razlog tome je bilo to sto je telefon bagovao,kocio prilikom otvaranja poruka,menija...Pored toga sto su mi plocu zamenili,obrisali su OS,stavili nov.
Telefon je radio onda ok,tj.nije bagovao...Ali opet jako cesto je pisalo memory full.
Nakon nekog vremena opet isto,odem zbog istih razloga.
Oni su obrisali OS stavili nov.
Rekli su mi,kao takav je E72,i da trebam preko noi da ga gasim...!?
Takodje mi kaze da s vremena na vreme dolazim kod njih da mi oni brisu OS i opet stavljaju nov,jer kako kazu nije to to kada se samo apdejtuje.
Razmisljam da odem u drugi ovlasceni servis,pa da ih zamolim da kontaktiraju Nokiju.
Ne znam ni sto mi ovako neprimetno,ali opet vidno, treperi pozadina i sto se pojavljuje fleka uz levu ivicu telefona (kao kada se malo papir onako nakvasi)!?
Da li bi to sto mi preporucujete uticalo na reklamaciju?
Znaci,na osnovu ovoga sto sam napisala,mislite da nije dobro servis odradjen?
EDIT:Nasla sam Servisni nalog,oba.Evo sta pise:
1)Prvi:Ekran se zacrni i pocne da blinka tastatura,usporeno radi.Nece da otvori zadatu aplikaciju.Izlazi obavestenje da je puna memorija.
Zamenjena osnovna ploca,upisan softver,podesen,test OK.
2)Drugi put (nakon 8 meseci):
Baguje,blokira,gasi se i restartuje.
Nema osnova za zamenu aparata,a softver je upisan,podesen,test OK.
Eto nasla sam servisni nalog,pa mi vi kazite iskreno sta vi mislite? Strucniji ste od mene,i ljubazni ste,pa mi vas savet dobro dosao
Pa sam otisla,dva puta, u servis MESC.Oni su ovlasceni.Vidim da mi je zamenio osnovnu plocu.Razlog tome je bilo to sto je telefon bagovao,kocio prilikom otvaranja poruka,menija...Pored toga sto su mi plocu zamenili,obrisali su OS,stavili nov.
Telefon je radio onda ok,tj.nije bagovao...Ali opet jako cesto je pisalo memory full.
Nakon nekog vremena opet isto,odem zbog istih razloga.
Oni su obrisali OS stavili nov.
Rekli su mi,kao takav je E72,i da trebam preko noi da ga gasim...!?
Takodje mi kaze da s vremena na vreme dolazim kod njih da mi oni brisu OS i opet stavljaju nov,jer kako kazu nije to to kada se samo apdejtuje.
Razmisljam da odem u drugi ovlasceni servis,pa da ih zamolim da kontaktiraju Nokiju.
Ne znam ni sto mi ovako neprimetno,ali opet vidno, treperi pozadina i sto se pojavljuje fleka uz levu ivicu telefona (kao kada se malo papir onako nakvasi)!?
Da li bi to sto mi preporucujete uticalo na reklamaciju?
Znaci,na osnovu ovoga sto sam napisala,mislite da nije dobro servis odradjen?
EDIT:Nasla sam Servisni nalog,oba.Evo sta pise:
1)Prvi:Ekran se zacrni i pocne da blinka tastatura,usporeno radi.Nece da otvori zadatu aplikaciju.Izlazi obavestenje da je puna memorija.
Zamenjena osnovna ploca,upisan softver,podesen,test OK.
2)Drugi put (nakon 8 meseci):
Baguje,blokira,gasi se i restartuje.
Nema osnova za zamenu aparata,a softver je upisan,podesen,test OK.
Eto nasla sam servisni nalog,pa mi vi kazite iskreno sta vi mislite? Strucniji ste od mene,i ljubazni ste,pa mi vas savet dobro dosao

Ana necu da te plasim,ali sto su ti menjali koji djavo osnovnu plocu,kada je da kazem problem u softverskom delu.Hmm to mi sve vise smrdi,da je od tih pajsera iz servisa(ja se stvarno izvinjavam ako nisam u pravu) nekom od njegovi prijatelja,rodjaka ili sta vec tome blize,bila potrebna maticna ploca,pa su uzeli tvoju "NOVU" a stavili ti neku stariju,ovo je samo moje misljenje,da se zna.A evo ga i primer sto tako mislim,jedna prijateljica je uzela nov auto(necu ni da kazem,gde,ni koja marka) i u ovlascenom servisu,su je pokrali za neke delove(na redovnom servisu,ne na velikom..) kao fazon je bio taj da su se delovi istrosili,pa da zamene za nove,kad ono mucak,stavili joj neke ko zna koje polovne stvarno istrosene a uzeli ganc nove..E to mi lici na tu pricu,ne mora da znaci ali eto.Moj ti je savet lepo onda idi u neki drugi servis i tamo vidi sta ce da ti kazu.Ako i oni ne uspeju nesto da odrade,ne kosta te nista da mi sa foruma ti flesujemo,odradimo hack,pa da vidimo kako ce posle sa nekim aplikacija da ti se ponasa telefon..Ili na kraju jednostavno ga prodaj..
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
annaBG, reset i flash telefona ne uticu na garanciju, znaci tim radnjama nebi trebalo da se izgubi pravo na garanciju.
Ja moj e72 gasim kad mi zatreba, nekad prodje i 10 ili 20 dana.Rekli su mi,kao takav je E72,i da trebam preko noi da ga gasim...!?
To je to sto ti i mi predlazemo hard reset pa flesh. Ja sam mom e72 reset radio 3 puta a flesh 1.Takodje mi kaze da s vremena na vreme dolazim kod njih da mi oni brisu OS i opet stavljaju nov,jer kako kazu nije to to kada se samo apdejtuje.
Ovo je vec ozbiljniji problem i ako ga reset i flesh nerese bojim se da je hardver u pitanju.Ne znam ni sto mi ovako neprimetno,ali opet vidno, treperi pozadina i sto se pojavljuje fleka uz levu ivicu telefona (kao kada se malo papir onako nakvasi)!?
- zavodnick
- Expert
annaBG, koji god serviseri to da su radili, za mene su obicne neznalice i pajseri ( bojim se da ne upotrebim druge rijeci pa da ih uvrijedim ). Zasto ekran blinka ? Odgovor moze da se pronadje na vise nacina...npr. mozda je nekom prije tebe ispao telefon, pa je doslo do ostecenja ekrana... ( i sad da ne nabrajam ).
Drugo, koliko vidim neke stvari su soft prirode pa ih na taj nacin i treba rjesavati. To da baguje, to je moguce da su ostali "repovi" nekakvih app, pa zbog toga ili je C:/ puna app ili necega...
Kao sto su ti kolege savjetovali, flash i reset i opala... S druge strane, da flash i reset, mogu da rijese problem oko bagovanja, ali oko ekrana... nikako !
Sa srecom
Drugo, koliko vidim neke stvari su soft prirode pa ih na taj nacin i treba rjesavati. To da baguje, to je moguce da su ostali "repovi" nekakvih app, pa zbog toga ili je C:/ puna app ili necega...
Kao sto su ti kolege savjetovali, flash i reset i opala... S druge strane, da flash i reset, mogu da rijese problem oko bagovanja, ali oko ekrana... nikako !

Sa srecom

hvala vam puno 
ja cu da im odnesem prvo da vidim sto ovako treperi,"talasa" se pozadina ne ekranu,pa da vidimo sta ce da kazu.
A zatim cu uraditi to sve kako ste me savetovali!
p.s.Malopre sam bila do MESC,gde su mi prethodan dava puta servisirali,i rekose mi da nisu vise ovlasceni za Nokiu,nego u Pozesku da idem.
Nadam se da nece praviti nekih problema,sto je ovo nestrucno popravljano itd...
Samo da vas pitam za savet,da ispadne da se razumem,da me ne provozaju kao prethodni,sta da im tacno trazim da urade?Da li da zahtevam da se obrate Noki za da mi daju nov aparat ili je to mozda nelogicko da trazim?
I ovo sto "treperi,talasa" moze biti od...cega?
Da ne ispadnem da ne znam nista,pa da me ne preveslaju

ja cu da im odnesem prvo da vidim sto ovako treperi,"talasa" se pozadina ne ekranu,pa da vidimo sta ce da kazu.
A zatim cu uraditi to sve kako ste me savetovali!

p.s.Malopre sam bila do MESC,gde su mi prethodan dava puta servisirali,i rekose mi da nisu vise ovlasceni za Nokiu,nego u Pozesku da idem.
Nadam se da nece praviti nekih problema,sto je ovo nestrucno popravljano itd...
Samo da vas pitam za savet,da ispadne da se razumem,da me ne provozaju kao prethodni,sta da im tacno trazim da urade?Da li da zahtevam da se obrate Noki za da mi daju nov aparat ili je to mozda nelogicko da trazim?
I ovo sto "treperi,talasa" moze biti od...cega?
Da ne ispadnem da ne znam nista,pa da me ne preveslaju

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ti im reci sta je sve dosad radjeno telefonu i da idalje telefon neradi dobro. Nabroj mu sve nedostatke, to talasanje ekrana je problem koji se mora reseiti verovatno zamenom nekog dela. Nije lose da povedes nekog ko ima ispravan e72 i da im tamo pokazes na delu sta kod tvog telefona nevalja. I nikako neprihvataj opravdanja da je to symbian i da kod njega mora tako. Procitala si ovde u skorije vreme kako radi moj e72 i kolege loki13, na mom e72 ima trenutno postavljenih 38 aplikacija i oko 20 tema i radi kako treba.
I naravno kad ga vec nemogu popraviti trazi im novi telefon, zelim ti puno srece.
I naravno kad ga vec nemogu popraviti trazi im novi telefon, zelim ti puno srece.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Anna trebaće ti stvarno dosta srece. Žao mi sto tako dobar mob a imas izgleda neki užasan primerak i ne mozes uživati u njemu...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

hvala puno,javljam se bas sta ce mi reci.
Veliki pozdrav

- zavodnick
- Expert
annaBG, telefon bi trebala da mozes da zamijenis, samo kako cika VeNoM rece, bas ce ti trebati sreca... Et`
Nadam se da ces uspjeti u tome. I naravno, pored svega, reci im da ti je dosta popravki i testova ... iili da jednom za svagda poprave telefon ili da ti daju novi !

Nadam se da ces uspjeti u tome. I naravno, pored svega, reci im da ti je dosta popravki i testova ... iili da jednom za svagda poprave telefon ili da ti daju novi !

Kazu da nov aparat mogu da trazim od radnje u kojoj sam ga kupila,a da ne mogu od servisa ovlascenog,kao i da oni ne mogu da kontaktiraju za to Nokiu.
A prodavnica mi je daleko Kosovska mItrovica,tako da nista od toga
Serviser je video problemcic sa ekranom,pa cu ga ja odneti sledece nedelje,jer sada mi je potreban mob.Kaze par dana ce biti kod njih,pa ce mi i reci sta je problem sa ekranom...
A prodavnica mi je daleko Kosovska mItrovica,tako da nista od toga

Serviser je video problemcic sa ekranom,pa cu ga ja odneti sledece nedelje,jer sada mi je potreban mob.Kaze par dana ce biti kod njih,pa ce mi i reci sta je problem sa ekranom...

- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
annaBG, ja da sam na tvom mestu kontaktirao bih Nokiu direktno, lepo im napisao sta je sve na telefonu servisirano i promenjeno i da telefon jednostavno i dalje ne radi kako treba...srocis to u jedan mail i posaljes im...
ili preko ovog formulara
http://www.nokia.com/rs-sr/podrska/contact-us/
Pa sacekas da vidis kako ce se dalje razvijati situacija....
ili preko ovog formulara
http://www.nokia.com/rs-sr/podrska/contact-us/
Pa sacekas da vidis kako ce se dalje razvijati situacija....

D500&E71