Nokia N97
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
navodno-nokia je vec izbacila N97 u Indiju [iz nekog razloga su im Indija i Rusija postali trzista na koje prvo plasiraju/predstave nove proizvode]...
naravno-telefona je popio ovacije [kako i ne bi]...!
jel se zna kada dolazi na evro-trziste?
takodje me interesuje sta ce nokia raditi nakon N97-prosto nema sanse da zamislim nesto novo,a ovakav aparat odavno cekam-da ima veliki QWERTY i veliki ekran [ali ne po sistemu komunikatora]!
naravno-telefona je popio ovacije [kako i ne bi]...!
jel se zna kada dolazi na evro-trziste?
takodje me interesuje sta ce nokia raditi nakon N97-prosto nema sanse da zamislim nesto novo,a ovakav aparat odavno cekam-da ima veliki QWERTY i veliki ekran [ali ne po sistemu komunikatora]!
Indija i Rusija kao i Azijsko trziste je atraktivno zbog masovnosti populacije i samim tim zbog veceg broja potencijalnih kupaca. Tako je i npr.: HTC svoj novi model Touch Pro 2 prvo izbacio na azijsko trziste i tek sada stize u EU.
Na EU trziste tel. bi trebao stici do kraja ovog meseca.
Posle N97 ide, verovatno, nesto slicno ovom modelu, jer treba da se "bije" sa SE X1, X2 (cije su slike vec procurele) pa onda sa HTC TP 2 i slicnim telefonima iz drugih kompanija (mislim da se trenutno bori sa ovim modelima jer jos nije izasao novi komunikator u Nokii). Samo sto je tu razlika u SW, Nokia = Symbian, a ovi ostali modeli = WM, pa svako bira sta mu vise odgovara.
Na EU trziste tel. bi trebao stici do kraja ovog meseca.
Posle N97 ide, verovatno, nesto slicno ovom modelu, jer treba da se "bije" sa SE X1, X2 (cije su slike vec procurele) pa onda sa HTC TP 2 i slicnim telefonima iz drugih kompanija (mislim da se trenutno bori sa ovim modelima jer jos nije izasao novi komunikator u Nokii). Samo sto je tu razlika u SW, Nokia = Symbian, a ovi ostali modeli = WM, pa svako bira sta mu vise odgovara.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Na aziskom tržištu se pojavila ima već 20tak dana ako ne i više (bar ovde u Indoneziji)
Cena je oko 430$ kod dilera za verziju 32Gb, nekodirana, a ima i ona fora za kupljene 3 dobije se jedna džabe.
Već je vidim po reklamama za neke mreže (kodiranu)
Mislim da će uskoro biti i u Srbiji ali će kao i uvek cena biti naduvana u početku (čitaj dolare u eure)
dok ne stignu neke veće količine šanirane robe.
Lično sam zainteresovan za ovaj model ali ne u prvoj isporuci
Sačekaću da reše "dečije bolesti" i naravno ako bude na njoj radio Garmin pa ću verovatno sa njom zameniti N82
Cena je oko 430$ kod dilera za verziju 32Gb, nekodirana, a ima i ona fora za kupljene 3 dobije se jedna džabe.
Već je vidim po reklamama za neke mreže (kodiranu)
Mislim da će uskoro biti i u Srbiji ali će kao i uvek cena biti naduvana u početku (čitaj dolare u eure)
dok ne stignu neke veće količine šanirane robe.
Lično sam zainteresovan za ovaj model ali ne u prvoj isporuci

Sačekaću da reše "dečije bolesti" i naravno ako bude na njoj radio Garmin pa ću verovatno sa njom zameniti N82
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
http://www.youtube.com/watch?v=6X_IegIjUsg
lol: samo to cu reci...
Pogledajte klip
Izmenio:gameforce:Najstrožije zabranjena dopuna raznim karakterima!Sledeći put brisanje bez upozorenja
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
lol: samo to cu reci...

Pogledajte klip

Izmenio:gameforce:Najstrožije zabranjena dopuna raznim karakterima!Sledeći put brisanje bez upozorenja
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
cenobite taj beli model sto je tako lep je HTC Touch Pro 2
Nokia je po meni lepsa do je dizajn testature na strani HTC-a..mada i OS je na strani HTC-a kao i mnoge druge stvari..ali kad bih se odlucivao ipak bi se odlucio za nokiu( znam da bi se kasnije kajao mozda) jer mi se cini da ce nokia da povrati slavu sa ovi modelom...Samo da promene zastareli Symbian..Ne mislim da ugrade drugi OS vec da ga naprave drugacije i bolje...Ima dosta stari koje su se lose pokazale na 5800 i da malo "olade" sa sertifikatima jer je vise nije odrzivo stanje.WM-Apple( rusi se nakrekovase njihovog OS-a i svega ostalog)-Google Andoid i jos koji OS su koliko toliko open a Symbian je stvarno preterao.... 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
janka_88, Nisam siguran da se nista nije promenilo kod display-a ova 2 telefona. Pokusao sam da pronadjem specifikacije samih display-a, ali to je nemoguce. I dalje ne mogu da se slozim sa tobom, mozda ja imam problema sa vidom, ali do sada nisam uspevao da uocim razlike izmedju 65k i 16M. iMAO SAM SVOJEVREMENO se M600i, aprijatelj Palm Treo 500V. Iste rezolucije ekrana, slicna velicina...razlika-nepostoji.Cak mi se u nekim momentima trenutno prikazano na njegovom telefonu ucinilo lepse i zivlje... Mislim da tu vise nije u pitanju tehnicka strana, vec ljudski faktor, tj. koliko boja je ljudsko oko sposobno da prepozna..
ma znam da je to HTC... mislim na beli n97!!!dimi89 napisao:cenobite taj beli model sto je tako lep je HTC Touch Pro 2 ...
uglavnom se po celom netu vrte slike crnog n97 [po testovima],a beli je nekako izostavljen,a savrsen....
i vidi se da nokia i puca na belu varijanu,na ovom crnom se nekako 'nista ne vidi'!?
prvi [moguce i poslednji] aparat gde mi se vise svidja bela izvedba nego crna...!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Lobachewsky, znam ja da je win mobile ogranicen na 65k boja, ali ja govorim uopsteno o bojama na svim telefonima. Ja znam primjer izmedju N73 i N82 i nema me sta niko ubjedjivati da nema razlike kad ima, a volio bi kad bi jos neko potvrdio to. I ja sam mislio da nema razlike, ali je ona i vise nego ocigledna. Ekrani su sa 16M boja mnogo blizi prikazu kao na racunaru neko sa 262k. Razlika je mala kad se ne uporedjuju 2 telefona u isto vreme, ali kad se 2 telefona stave jedan pored drugog to je druga prica...
- dimi89
- Mobil manijak
lobachewski a odakle ti to da su win mobile telefoni ograniceni na 65k ? Sto se tice tih boja i ostalog delimicno ste svi u pravu....Samo janko nemoj molim te da poredis racunare i mobb telefone jer nekako im je ekran veci...mislim na racunaru tako da nema tu nekog poredjenja...Meni bi najvise odgovaralo na 256k boja da bude ekan od 2" mada mogu i veci jer sve preko toga je opterecenja za hardwer telefona i moze da se kaze da je zanemarljivo. 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
dimi89, ne idem na to da poredim po preglednosti i tako to, vec samo po bojama. Znam da nije adekvatno porediti ekrane na telefonima i racunare 
Istina je da je dzabe i 100M boja ako je ekran 128 x 160.
Npr. N95 8GB ima isto 16M boja kao i N82 ali istu rezoluciju sa vecom dijagonalom i ima vidjivo losije boje nego na N82 tako da sve mora biti adekvatno napravljeno. pozz i necemo vise zatrpavatio ovu temu sa poredjenjem ekrana...

Istina je da je dzabe i 100M boja ako je ekran 128 x 160.

- dimi89
- Mobil manijak
Nemanja istu preporuk dajem i tebi..Znam da u telefonima stavljauu 256-65k ali to stavljaju ne zato sto system ne podrzava vec da bi izvukli bolje karakteristike iz telefona i ne zaboravite i ovako koliko malo traje baterija na ppc uredjajima.... 

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
dimi89, WM je namerno ogranicen na 64K boja odnosno na 16 bitni kolor. Ogranicenje je zbog nacina kako se pristupa framebuffer-u. 256K boja podrazumeva da se svaki piksel kodira sa 18 bita (2^18=256K).Kako CPU pristupa memoriji u umnoscima od 8 bita (32 bit CPU ce odjednom procitati 32 bita) 18-bit kodiranje se pokazalo kao neprakticno. Postoje 2 mogucnosti. Da se opisi piksela neprirodno pakuju (u reci od 32 bita 18 bita jednog piksela pa 14 drugog, pa u drugoj reci 4 bita drugog, 18 bita treceg i 10 bita cetvrtog itd) ili da se trosi vise RAM-a (npr. 32 bita za smestanje 18 bita 14 bita se gubi). U prvom slucaju jako padaju performanse, u drugom performanse padaju manje ali zato se nepotrebno gubi memorija.
Zato su svi drajveri za displeje aktuelnih WM uredjaja podeseni da koriste iskljucivo 16bitni rezim bez obzira na mogucnosti konkretnog displeja. Tako Omnia displej podrava 256K boja ali ga OS tretira kao 16 bitni.
Zato su svi drajveri za displeje aktuelnih WM uredjaja podeseni da koriste iskljucivo 16bitni rezim bez obzira na mogucnosti konkretnog displeja. Tako Omnia displej podrava 256K boja ali ga OS tretira kao 16 bitni.
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB