Nokia E72
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
I ako mi se u pocetu vise svidjao E75, uporedivsi specifikaciju E72 je bolji. Telefon je prelep. Najlepsi je crni, telefon i ako izgleda siroko, uopste ne izgleda glomazan uzivo. Imao sam jednom priliku da ga vidim uzivo u Telenoru. QWERTY(Z) deluje da se lako moze kucati njome. Opticka navigacija izgleda super. A takodje mi se svidja i to u meniju kada prelazite iz aplikacije u aplikaciju ima prelaz. Nije ono "puff" i otvori meni!
Trenutno imam N70 i zeleo bih da predjem na E72. Kolika je trenutna cena? I ima li jos prostora za pad cene?
Trenutno imam N70 i zeleo bih da predjem na E72. Kolika je trenutna cena? I ima li jos prostora za pad cene?
U oglasima se E72 (original pakovanje i 2 god. garancije) sa Telenorove mreze moze naci za 250e, ali tu je i caka. Trenutno se E72 ne moze dekodirati pa da radi i na drugim mrezama (mislim da je bilo price i ovde na forumu).
Ja sam 72-ku nasao za 300e (prodavnica koja prodaje telefona iz Aplha copy-ja) takodje u original pakovanju mada ga vec duze vreme nema na lageru.
Cena ce padati ali ne verujem da ce to biti neki zestoki pad, posto za sada ne dolazi nista novo iz E serije sto bi moglo konkurisati 72-ci. Jedino ako konkurencija ne izvrsi neki zesci napad pa onda da i Nokia spusti cene i da "natera" kupce da uzmu E72.
Ja sam 72-ku nasao za 300e (prodavnica koja prodaje telefona iz Aplha copy-ja) takodje u original pakovanju mada ga vec duze vreme nema na lageru.
Cena ce padati ali ne verujem da ce to biti neki zestoki pad, posto za sada ne dolazi nista novo iz E serije sto bi moglo konkurisati 72-ci. Jedino ako konkurencija ne izvrsi neki zesci napad pa onda da i Nokia spusti cene i da "natera" kupce da uzmu E72.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Nokia city maps zauzima preko 2 gb kod mene.To sam slucajno saznao na drugom forumu.Ovde to niko nije znao kada sam pitao za vecu mem karticu.Sada je razlika ogromna.U stvari skoro 3 gb imam slobodno.Nokia maps mi ne treba jer imam Garmin.Dobio sam i odgovor da Garmin ipak radi ako se view podesi na 2d.
- Banehallow
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52
E pa dragi forumasi,pozdrav svima dugo me nije bilo,pa sam zeleo da podelim sa vama moje utiske u vezi E72.
Pa evo,posle 4 meseca koriscenja,stvarno mogu da kazem da je telefon stvarno odlican i prezadovoljan sam njime,ispunio je vecinu mojih ocekivanja.
Najvise bih stvarno pohvalio autonomiju baterije koja je fenomenalna,meni traje i 4 dana uz slusanje muzike,internet,mejlovi,pozivi.
Opticka navigacija je stvarno nesto novo i veoma zanimljivo.Ne bih vise nista pricao uopsteno,mislim da sada vec sve znate o kvalitetima sto vas zanima.
E sad malo da predjemo na mane:
miljan_vb, curenje svetla nije nebuloza kao sto ti kazes,jer ako budem imao vremena postovacu slike ovde,kod mene je curenje stvarno veliko,ali se navikne covek.
Klimanje zadnjeg dela ne ulazi u garanciju i na tome sam ostao,jenostavno se moram pomiriti sa cinjenicom da su telefoni iz Telenora stvarno ocajno odradjeni,isprobao sam jos par E72 i Telenora i sve imaju ovaj moj problem,ipak E72 ne moze da prismrdi sa izradom E71.
E sad,imam i jedan drugi problem:Ja sam covek koji ne snima toliko mnogo ali svremena na vreme ima smesnih situacija.Medjutim,kada hocu da snimam kamera mi koci,odnosno sima mi se svaki drugi sekind snimka sto je stvarno tragedija,i jos jedna stvar,kada slikam nesto mnogo mi vremena treba da se vrati u mogucnost da slikam sledecu sliku.
Stvarno me iritira ovo sa snimkom,da li neko moze da mi pomogne i kaze u cemu je rec,da li je to softverski problem ili sta?!
Pa evo,posle 4 meseca koriscenja,stvarno mogu da kazem da je telefon stvarno odlican i prezadovoljan sam njime,ispunio je vecinu mojih ocekivanja.
Najvise bih stvarno pohvalio autonomiju baterije koja je fenomenalna,meni traje i 4 dana uz slusanje muzike,internet,mejlovi,pozivi.
Opticka navigacija je stvarno nesto novo i veoma zanimljivo.Ne bih vise nista pricao uopsteno,mislim da sada vec sve znate o kvalitetima sto vas zanima.
E sad malo da predjemo na mane:
miljan_vb, curenje svetla nije nebuloza kao sto ti kazes,jer ako budem imao vremena postovacu slike ovde,kod mene je curenje stvarno veliko,ali se navikne covek.
Klimanje zadnjeg dela ne ulazi u garanciju i na tome sam ostao,jenostavno se moram pomiriti sa cinjenicom da su telefoni iz Telenora stvarno ocajno odradjeni,isprobao sam jos par E72 i Telenora i sve imaju ovaj moj problem,ipak E72 ne moze da prismrdi sa izradom E71.
E sad,imam i jedan drugi problem:Ja sam covek koji ne snima toliko mnogo ali svremena na vreme ima smesnih situacija.Medjutim,kada hocu da snimam kamera mi koci,odnosno sima mi se svaki drugi sekind snimka sto je stvarno tragedija,i jos jedna stvar,kada slikam nesto mnogo mi vremena treba da se vrati u mogucnost da slikam sledecu sliku.
Stvarno me iritira ovo sa snimkom,da li neko moze da mi pomogne i kaze u cemu je rec,da li je to softverski problem ili sta?!
Telenor Nokia E72
Banehallow, moguce je da je problem do kartice tj. do brzine "pisanja" podataka na istu. Probaj da stavis neku drugu karticu da vidis kako ce se telefon ponasati.
Da li ti se taj problem pojavio posle instaliranja nekih aplikacija ili je oduvek tako?
Mozda bi jedan format mem. telefona i mem. kartice pomogao.
Da li ti se taj problem pojavio posle instaliranja nekih aplikacija ili je oduvek tako?
Mozda bi jedan format mem. telefona i mem. kartice pomogao.
- nick6
- Mobil fan
- Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
- :: Cubot Note S
- :: Lumia 640
Banehallow, i ja sam otprilike imao iste utiske o E72. Softver, kamera, plejer - za cistu desetku, ali losa izrada (klimava tastatura, labav poklopac, curenje svetla) me je navela da prodam fon i uzmem E71, koji sem slabije kamere
, ima sve sto i E72.
Probao sam i nekolko E72 koje nisu s Telenor-a, i sve su imale manje-vise slicne probleme sa konstrukcijom

Probao sam i nekolko E72 koje nisu s Telenor-a, i sve su imale manje-vise slicne probleme sa konstrukcijom
Motorola Moto G
- Banehallow
- Redovni učesnik
IDzO, Mislis li da je to zbog kartice?Ja sam mislio da je u pitanju neki softverski problem.Pravo da ti kazem,vec sam instalirao mnogo aplikacija pre nego sto sam koristio snimanje videa.Kartica mi je ona koju sam dobio u Telenoru uz aparat,mozda da pokusam nju da formatiram pa da vidim sta ce da bude.Posto se ne razumem mnogo u updateovanje softvera,kako se to radi za Symbian telefone,kako to da uradim a da ne promenim vec ovaj srpski meni koji imam i na koji sam se bas lepo navikao,stvarno se bas ne razumem. 

Telenor Nokia E72
Moguce je da je problem i do kartice, ali prvo probaj drugu (ako imas tu mogucnost) i videces sta je problem.
Probaj i da je formatiras (ako se pokaze da druga kartica radi) pa ako to ne pomogne onda ona ne valja. Naravno imaj na umu da prilikom formatiranja gubis sve poruke, imenik, aplikacije...
Proceduru kako da odradis apdejt sw-a imas >>OVDE<<, ali mislim da su u ovoj temi o E72 clanovi pisali da su radili apdejt preko wifi-ja (prelistaj pa vidi da li ima objasnjenje, a ako nema priupitaj nekog korisnika 72-ke).
Probaj i da je formatiras (ako se pokaze da druga kartica radi) pa ako to ne pomogne onda ona ne valja. Naravno imaj na umu da prilikom formatiranja gubis sve poruke, imenik, aplikacije...
Proceduru kako da odradis apdejt sw-a imas >>OVDE<<, ali mislim da su u ovoj temi o E72 clanovi pisali da su radili apdejt preko wifi-ja (prelistaj pa vidi da li ima objasnjenje, a ako nema priupitaj nekog korisnika 72-ke).
- Banehallow
- Redovni učesnik
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
72-ka je osvezena sa novom verzijom sw-a. Stigao je v31.023.
Promene koje su donesene ovom verzijom su:
Promene koje su donesene ovom verzijom su:
Nokia E72 v31.023 Changelog
New Content
WAPI support for China
Internet radio
Smart Connect
Bloomberg
Advanced Communications Manager
Updated
Freestyle email (2.05, BL3, csw.32.rd_email_10w04)
My Nokia (4.1)
Nokia Maps 3.3
Share on OVI (4.3)
OviStore (1.5.436)
Cherry (2.1)
Browser 7.2
Stability Improvements
Memory-leak corrections to improve general stability
Music player, radio, video recording, earphone, security sw and encryprion stability corrections
Localisation corrections (Maps, Calendar, Contacts, Email and Browser area)
Email Improvements
MFE activation registration correction
Synchronisation correction to mailbox creation(like Yahoo and Gmail) for the first time
Email editing correction (dubling of words when deleting suggestions)
Correction to synchronization when syncing draft meeting request
Set default setting “Sync while roaming” to “No”
Sending message without password initials crash correction
Messaging menu memory leak correction
Calendar
Meeting request creation stability corrections
Requiring meeting request corrections
Meeting request saving correction if meeting request is saved before sending
Meeting update send after editing request
Contacts
Contacts stability improvements (arrow keys pressed rapidly before contacts are loaded, add searched contact to the group without name, mail box removal, open/close contacts during call, conference call with two same name participants, … )
Company name displayed in contacts
Group deleting correction when group is deleted from group edit view
Contact group editing view corrections
Contacts search corrections (Group cannot be searched after editing its conference service number, Image detail of marked contact is not displayed in search result, Group disappears when add contact to it in searched result view)
Homescreen
Missed call indicator removal correction after call has been accomplished form action menu
Message notifier corrected when several voice messages received
Maps
New maps version included
Free navigation
Improved GPS handling
Landmark corrections (land mark received vie MMS, Landmarks are not displayed when selecting places during planning route from landmarks application)
Voice guidance corrections (turning directions, safety camera)
Route planning/saving corrections
Browser
Browser bitmap memory leak correction
Browser closing stability improvement before connection is open
Secure connection icon corrections (going to an other secure page, secure connection canceling)
When moving multiple Bookmarks, the last selected Bookmark is not moved
Bookmark icon correction
Other
Spacebar stops working correction
Emergency call correction when lock code query is on and call made quickly after power on
Theme effects disabled by default
- Banehallow
- Redovni učesnik
Banehallow, postoji tema o slusalicama pa je pregledaj sta je pisano (poslednje strane jer je svezija prepiska) i tamo postavi pitanje ako imas jos nekih nedoumica.
Tema: viewtopic.php?t=5105
Tema: viewtopic.php?t=5105
"Banehallow"
Znaci nebitna je cena samo da budu kvalitetne.....[/quote]
Sluske su ok.Imas 3 velicine gumica za usni kanal.Stavi najvece.Fabricki su stavljene najmanje i zato ispadaju.
Meni je curenje minorno i ne primecujem ga.Zadnji poklopac je cvrst u mikron.Prezadovoljan sam celim telefonom i po meni on je ultimativni poslovni telefon sa malo boljom kamerom u toj klasi.
Znaci nebitna je cena samo da budu kvalitetne.....[/quote]
Sluske su ok.Imas 3 velicine gumica za usni kanal.Stavi najvece.Fabricki su stavljene najmanje i zato ispadaju.
Meni je curenje minorno i ne primecujem ga.Zadnji poklopac je cvrst u mikron.Prezadovoljan sam celim telefonom i po meni on je ultimativni poslovni telefon sa malo boljom kamerom u toj klasi.
Izvinjavam se za off, ali mislim da je prikladnije pitati ovdje, jer je već govoreno o tome: da li ovo što je Nina rekla važi i za Nokiju E71? Pretpostavljam da aplikacije stradaju sigurno, ali me zanimaju fajlovi na internoj memoriji...Ninolina napisao:ako radiš update preko NSU-a, trebalo bi da ti ostanu svi podaci u telefonu..
Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!