Nokia N9

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
:: Lumia

Re: Nokia N9

Post od dejan87dex »

ok evo hajde lincujte me - vec sam priznao da sam nagadjao , nisam kriv sto u Blicu nisu naveli razlog zasto je Nokija dobila te milione... skrenite paznju i urednicima Blica :P hahahahhaha

Dovoljno sam texta napisao a vi ste se uhvatili oko malog detalja, propusta eh kakvi ste ... :o
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

battery Usage me obavestio:

battery draining detected
average power consumption of last 7 days in idle state has been 18mA and now it is 39mA

povecala se prosecna potrosnja u stanju mirovanja, zasto? :?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

dejan87dex, ma pusti ih,nemaju realne argumente za diskusiju pa se hvataju za jednu recenicu koja i nema mnogo veze sa temom,strasno..ne verujem.

Nego da se mi vratimo na temu o N9. :D

Uh kako je dobar zvuk na sluskamaa 8) dolby hedphone support :D

Sad sam za probu otvorio 26 aplikacija i reko da vidim oce li da zatrokira,medjutim prebacuje se iz jedne u drugu momentalno heheh,kakav multiasking 8) :D

Kamera je bolja skoro od svakog androida,a probajte samo fabricki web browser da vidite kojom brzinom radi. :)

Nedostaje mi mozda dve tri dobre aplikacije,ali sve to imam na Neu.

Inace instalirao sam android Jelly Bean na N9 i extra radi.Od core funkcija ne rade poziv,zvuk na sluskama i kamera,ali zato je tu dual boot i nas dobri Harmattan :D

Viber radi,skype,kompletan google store,sve aplikacije,a brz je gotovo koliko i MeeGo,dosta dosta brzi od mog Nea sa ISC. :wink:

Ovakav telefon ne treba nikad prodati... :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

DOLBY podrska je keva razvaljuje usi cistinom i jacinom :D samo malo kvalitetnije sluske da nadjem, WH 701 MI DELUJU OK :)
Da se razumemo fon ladno dekodira 5.1 u stereo , steta sto nema ekvilajzera mada i nisam osetio neku potrebu za istim.
Ja bi uzeo jos jedan ali 64 GB Black makar i polovan, nebi mi smetao, ali otom potom ;)

Potvrdjujem kamera i web kidaju, vidi se dosta jaka podrska jave u pretrazivacu, na html 5 testu ima po prilicno dobar rezultat.

Hatmattan inace oznacava ime vetra koji hara Saharom.

Bilo bi dobro kada bi neki od developera sa maemo.org-a implementirali dsp eq, pa neznam iskoristili pun potencial bt 4.0 ubacivsi odgovarajuce drajvere, ovako imamo osakaceni 2.1 standard.
Fm vec postoji i to 2,3 aplikacije, bilo bi cool fm transmiter da nabudje...
Ima toliko toga ovaj fon u harveru ali nedostaje softver...dosta toga je i odradjeno ima brdo modova koji ovaj fon cine boljim i korisnijim ;)
Cekam Sailfish u dual Boot-u sa Harmattanom nadam se na novom 3.5 kernelu.
https://wiki.merproject.org/wiki/N9_Ker ... te_project

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

darkonda napisao:battery Usage me obavestio:

battery draining detected
average power consumption of last 7 days in idle state has been 18mA and now it is 39mA

povecala se prosecna potrosnja u stanju mirovanja, zasto? :?

Jesi li instalirao neki hack, tipa FasterN9 ili tako neki mod...
Hoce i zbog otvorenih aplikacija koje rade u pozadini da malo povuce baterije...
Meni se idle vrti od 8 - 15mah, 39 je puno ;)

pROVERI WIFI dal ti je non stop ukljucen ili je nna auto modu... Gps...
Vidi koja ti stavka u Battery U. najvise vrti processor I KOLIKO DUGO.

pRATI OTKUCAJE Srca svog Harmattaniusa :lol:

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

hack nemam instliran, otvorene app ne drzim, wifi se pali kad ulazim na web ili fb znaci po porebi, auto mod.
stvarno nzm :)
e jedino sto sam primetio kad se probudim ujutru, upalim telefon i stoji mi opcija da izaberem preko cega da se konektujem na net. to moze biti mail posto je bio namesten na 20 min da se konektuje i prverava postu. e sad cu to da ugasim pa da ga testiram

Sale_M, to znaci da anroid moze da posluzi samo za zabavu i nista vise. hoces da pozoves nekog moras preci na meego, bzvz. jel ima nekih naznaka da ce dovesti u red te bagove? :)

Jacbri
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Dec 2012. 00:25
:: Blackberry Passport
:: Nokia E52

Post od Jacbri »

dejan87dex Imam WH 701 od N8 i ne idu uz N9, tj. zvuk je los. Moj savet ti je da obavezno probas slusalice pre nego sto kupis. Slusalice su bile tema i na drugim forumima. Saljem ti link: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=79395

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Ja sam dobio wh-701 uz N9. :) Sta znam,ok su,ali je dosta bolji i cistiji zvuk na mojim Koss sluskama.
dejan87dex, imas u tehnomaniji da uzmes dobre sony sluske za 1000 dinzi,baci pogled na sajt. :wink:

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

Jacbri napisao:dejan87dex Imam WH 701 od N8 i ne idu uz N9, tj. zvuk je los. Moj savet ti je da obavezno probas slusalice pre nego sto kupis. Slusalice su bile tema i na drugim forumima. Saljem ti link: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=79395

Hvala brate ja se secam da sam probao davno te WH701 SA legendarne N8 i zvuk je bio poprilicno ok, pa sam mislio da ce i na ovom biti ok, dobro je da si mi skrenuo paznju.

Po nekom pravilu WH-901 bi trebale biti deo standardnog paketa...deluju FINO.
http://www.youtube.com/watch?v=oZ9FpcF6hb8

Ja imam WH-102 koje su sasvim standardne, i nemaju los zvuk :)

EDIT:
darkonda pazi moguce je i da je do tog mail update-a sve je moguce ja sam malo pre skinuo sa punjaca i sada je 8ma idle... sve zavisi i od procesa u pozadini, settingsa, ima sto cuda.
Nije lose flesovati preko Nokia Flashera samo root fs, ostaju svi vasi fajlovi samo se soft menja.
Vremenom se sistem sav pretrpa i zabuni i dodje do lagova - bagova...to je normalno.
Savet : punite telefon iskljucivo upaljenog znaci dok je u sistemu, kada ga punite ugasenog hoce da izbaci pogresnu informaciju pri dizanju sistema i tako ako je full napunjen izbaci samo 95 ili 92 %.
Poslednja izmena od dejan87dex u Sub, 05. Jan 2013. 10:57, izmenjeno 2 puta ukupno.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

ne znam dal ste komentarisali to ali samo skontao da mozila pusta livestream, znaci ima flash podrsku tako da se mogu gledati utakmice preko livestream-a,tv preko vektor web-a ili slicno! :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

darkonda, auu pa to je dobra stvar,al moze mozzila za s^3..

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

darkonda, to je odlicna stvar :) mada mislim da bi mozda to mogao i sa fabrickim browserom ,jer i on ima podrsku za flash video.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Sale_M, ne znam kako je kod vas na N9,ali kod mene na N8-ici to ne moze,jednostavno takve sajtove sa tim stvarcicama,ne dozvoljava mi da otvorim,izbaci mi da moram da skinem java flash player,i kada kliknem na link,on mi izbaci gresku da je taj program samo za komp i da ne moze na telefonu...

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

acamatic, i da ima podrsku mislim da telefon treba dosta jak da bude da bi mogao da pogura livestream, a znajuci kakav web ima n8 i koliko rama, na zalost to je nemoguca misija.

Sale_M, mislim da ne moze fabrcki, pokusao sam i odbio je da saradjuje :) Konkretno sam probao na vektor.tv da pustim i trazio je neku verziju flash-a 10, nesto ako se dobro secam.

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan

Post od dejan87dex »

Nisu mi jasni ovi Jolla Head-ovi te hoce te nece da puste image za nase n9-ke...
Sta se prave pametni, ako Ubuntu uskoro pusta svoju verziju za Android telefone , sto oni tako nebi za N9 ke odradili, time bi jos vise popularizovali svoj Sailfish... Ipak jedan ecosystem treba da se nadoveze na nesto sto postoji ili je postojalo... a ne tek tako da bukne i da ocekuju uspeh preko noci. :uhuh:
Voleo bi da koristim full verziju, a ne tamo neki beta developer hack mod fw... (mada imaju oni to vec pripremljeno ali ku**e su to...) male su razlike izmedju N950 i N9 - a svi smo svedoci DEMO-A Sailfish UI-a na N950...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Koju verziju wazzap koristite kad kazete da radi?Kod mene ne radi...ako moze neko da mi pusti link na pp :)

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

postoji neka verzija koja radi ali nisam uspeo da je skinem jer traze da se plati, da se donira za trud :) tako da ne znam, i mene jako zanima taj wazzap

Jacbri
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Dec 2012. 00:25
:: Blackberry Passport
:: Nokia E52

Post od Jacbri »

Sale_M Ovo vam je link za Wazapp. Imate i malo korisno uputstvo sa YT http://www.youtube.com/watch?v=6oSyJfFNWoo http://www.wazapp.im/

dejan87dex Ja sam dobio WH-901 uz telefon i sluske su super.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

skinuo sam kao sto je na linku ali nece da se makne iz offline-a,ni da mi ocita kontakte

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Одг: Nokia N9

Post od Baraba »

Jesi li probao preko 3g ili wifi? Ako si probao samo preko 3g probaj preko wifi. Ima razlike, i on na klipu ide preko wifi.

Odgovori