Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od sugarcoated_ass »

Ovo vec zvuci dobro. :D

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
:: Lumia 730

Post od Mr. Jingles »

Eto ti sad... Meni danima u glavi ideja kako ću posle svadbe da testiram 730 u streljani, kad ono - moša! Lumie neprobojne! Inače, ideja je rezultat komunikacije sa Tehnomanijom i Promobijem, koji su mi lepo izvređali inteligenciju i prave se pametni... Pa pomislih kad sam već glup, tako ću se i ponašati...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

http://www.benchmark.rs/vesti/nokia_sle ... osti-58686

Najvažnija rečenica članka je ona u kojoj se nedvosmisleno kaže da će Nokija u budućnosti početi da prodaje dizajn za mobilne telefone - dakle, ne da ih proizvodi, ili konstruiše, ili u njih ugrađuje svoje hardverske komponente, ili svoja softverska rešenja.. već da ih dizajnira. Meni je to sasvim dovoljno da pretpostavim da će funkcionisati poput "našeg" Tesle ili "hrvatskog" Vivaksa.
Samo će iznajmljivati ime.
Vreme će pokazati da li sam u pravu.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Evindzer napisao:....Vreme će pokazati da li sam u pravu.
Mislim da nisi. Ta informacija da će Nokia nuditi i drugim kompanijama svoje usluge dizajnerskog razvoja mob. telefona postoji već nekoliko meseci i mislim da su po tom pitanju već uspostavili neku saradnju sa Alcatel-om. Neće Alcatel proizvoditi telefone sa Nokia logom, nego će iskoristiti iskustvo Nokie da unaprede kvalitet svojih novih uređaja koje će plasirati pod svojim brendom, tako da nema tu nikakve prodaje imena kao što kažeš.

Nokia već uveliko traži partnere sa kojima će realizovati svoj povratak na tržište mobilnih telefona pod svojim imenem (logom), a sada je već izvesno da će se to desiti na kraju 2016. godine.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

^ Čekaj malo, jesi li ti ljubitelj Nokije na Androidu, ili WP telefona? :D :D :D
Render izgleda simpatično, pomenute specifikacije baš i ne, a i sve je izvesnije da će se oni vratiti u vode mobilnih telefona. Kako će proći - to je druga priča.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Evindzer, Primary, ljubitelj Nokije. Secondary, Windows Phone :) Nokiju sam uvek voleo, i generalno najbolji telefoni koje sam imao (imam i dalje). Krivo mi je samo sto ce se bazirati na Android, ali boze moj. Od necega moraju poceti. Bitno je samo da pocnu :)
Festina lente.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Jedina sansa da se Njoka koliko toliko vrati na trziste je da krenu s Androidom. Kome se ne svidja, ne mora da kupuje i mirna Backa.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Green, Slazem se. Ovo im je novi pocetak da tako kazem i neminovno ce morati da krenu sa Androidom da bi nesto uradili, za pocetak. A sad sta ce nadalje biti to je pitanje...
Festina lente.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Izgubice se u moru drugih, izgubice identitet, i otice na smetliste istorije. Da je Microsoft bio pamean, i dao Nokiji odresene ruke, zastupljenost Nokia WP uredjaja bila bi veca, a sam sistem bi bio konkurentniji.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ufff... Lep uređaj ali mi jako jako lici na ovo more čajniza. Lumia serija im je ipak imala originalniji dizajn... Ovako je samo još jedan iPhone wannabe...

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

miodrage, To je najveca greska koju je MS napravio. Nokia je imala know-how ali im je trebao neko da da smernicu, sto je mogao MS sa WP. Uredjaji prepoznatljivog kvaliteta, samo sto bi Symbian zamenili WP-om. Ovako je doslo do rascepa i nastade MS koji ne zna gde bode, a sa druge strane Nokia koja nije vise ono sto je bila, odnosno neka nova Nokia.
Festina lente.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nokia je prestala da postoji onog trenutka kada je kupljena od strane MS, Lumia nije tvorevina Nokie već MS. Iskreno, drago mi je što se Nokia vraća na tržište. Android, kao OS je logičan i jedini izbor i mislim da se neće izgubiti u moru istih. Neka se potrude da ponude neki svoj identitet u vidu nekog softversko rešenja i sl, ime/brend već imaju i uspeh je zagarantovan.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Green, znemanja, tačno. A ako ćemo iskreno, sa kojim bi drugim OS-om i mogli da pokušaju povratak...
miodrage, Apolo, Nokija i MS i nisu bili toliko potrebni jedno drugom, samo što je Nokija ispala glupa, a MS pohlepan i kratkovid u svojim polovičnim pokušajima.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Bolje bi im bilo da naprave nešto mnogo dobro i u rangu sa današnjim flegšip modelima iz sveta Androida, nego da počinju sa (pod)prosekom, jer samo će se utopiti u moru (drugih) "kineza" i neće uraditi ništa.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Samo je bitno da pocnu, a dotad se vreme moze ubijati uz N1 koji se dobro pokazao koliko sam uspeo da procitam.
Festina lente.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Od offtopica na cetiri strane napravljena je nova tema.

U ovoj temi pricamo o Nokiji i njenom povratku. Diskusiju o Windows operativnom sistemu mozemo nastaviti gde smo stali ili zapoceti novu diskusiju u za to predvidjenom podforumu - Windows OS
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Odlično. A sad, jedno pitanje: da li mislite (isto kao i ja) da bi Nokija trebalo da izbaci (čitaj: dizajnira, jer ne proizvodi :wink:) neki model sa specifikacijama flegšipa, ili je i ovaj C1 nešto što smatrate adekvatnim za početak/povratak u svet telefona?
---

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Nokia treba da izbaci flagship model, nikako nekakvo go*ance koje bi najradije kupovali Indijci. Ali, cena tog flagship-a mora biti realno formirana, jer ljudi nece dresiti kesu bas tako lako, samo zato sto je to sad opet Nokia.

Odgovori