Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia N8
darkonda, meni nss na zalost u opste ne prepoznaje n8... Ne znam zastozeleo sam da m uradim hard reset preko njega pre update-a na bellu ali mrka kapa...
Meni je memorija ovakva: Aktivna memorija 204 Mb Slobodna 48 Mb sa wallpaperima koje mogu i obrisati, teski su oko 7 Mb dakle ostaje mi 55 Mb slobodno... imam 99mb sis aplikacija ali kako to da obrisem jesu li to Instalacije ili sta?
Meni je memorija ovakva: Aktivna memorija 204 Mb Slobodna 48 Mb sa wallpaperima koje mogu i obrisati, teski su oko 7 Mb dakle ostaje mi 55 Mb slobodno... imam 99mb sis aplikacija ali kako to da obrisem jesu li to Instalacije ili sta?
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
uradio sam reset pomocu tastera, jer sa kodovima ne mogu zbog lock coda. sad i ja imam 200mb na c
sta ti sada fali od fabrickih apps?darkonda napisao:uradio sam reset pomocu tastera, jer sa kodovima ne mogu zbog lock coda.
-
- Mobil stručnjak
e pa sad kad sam instalirao nokia maps ostalo je 158Mb. kad i jos mi trazi da odradim update microsoft koji iznosi 70mb. ne razumem zasto te aplikacije ne mogu da se instaliraju na mass memory?
- d@r123
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
- :: Sony Xperia Z1
- :: HTC One X
darkonda, sto se tice te slobodne memorije na C: dobije se tako sto se poslije hard reseta gotovo sve brise sa C: ukljucujuci i Nokia Maps (Karte) koje zauzimaju oko 50MB mislim, znaci + te mape vec ste kod 190MB e sad dodavajuci jos Nokia store, fb, widgete... mozda i netko one MS apps koje jedu bas puno pa ih se ostaviti bez obzira na to rjesenje kao da se instaliraju na Mass (E:) i mislim da za svaku aplikaciju instaliranu na mass uzima i nesto memorije na C: pa tako da je to vec blizu 100MB neki moj zakljucak o toj memoriji na C: jer imam i ja 230MB..
Sto se tice tog koda pokusaj izvaditi sim karticu da nije mozda PUK ili PIN nezz ako nista pogledaj moze li ti ovo kako pomoci klllik
Sto se tice tog koda pokusaj izvaditi sim karticu da nije mozda PUK ili PIN nezz ako nista pogledaj moze li ti ovo kako pomoci klllik
-
- Mobil stručnjak
d@r123, nisu u pitanju PUK i PIN brojevi, vec lock code od pet cifara koji je standardan za sve telefone 12345. medjutim meni je izgleda neko promenuo, i sad kad ocu da idem lock phone preko dugmeta za gasenje telefona, ukucam sifru i kaze mi da je pogresna.
pokusao sam bas te korake za reset, ali kao sto kaze Dostaje, prepozna mi telefon ali kad idem SCAN, on nista ne uradi. pitam se kad bi ga odneo u servis dal bi sta uradili.
sledece sto imam da kazem jeste da sam svasta pokusavao, i uradio reset tasterima i sad sam skontao da mi se izbrisao srpski jezik, kao i alfa numericka slova koja su bila ranije na tasterima. moguce da sam ja nesto obrisao preko NSS a da nisam ni skontao.
pokusao sam bas te korake za reset, ali kao sto kaze Dostaje, prepozna mi telefon ali kad idem SCAN, on nista ne uradi. pitam se kad bi ga odneo u servis dal bi sta uradili.
sledece sto imam da kazem jeste da sam svasta pokusavao, i uradio reset tasterima i sad sam skontao da mi se izbrisao srpski jezik, kao i alfa numericka slova koja su bila ranije na tasterima. moguce da sam ja nesto obrisao preko NSS a da nisam ni skontao.
- d@r123
- Redovni učesnik
darkonda, e ovako pokusaj za taj security code 0000 (cetiri nule) ako ne taj onda 1234 pa javi da li moze. Jer sam citao da se dosta zalilo na to zbog toga sto nakon apdejta na belle ne funkcjonise kao default code 12345 pa probaj taj odnosno te 

-
- Mobil stručnjak
nece, probao sam sve moguce kombinacije
12345,54321,0000,1234,00000,11111,11221 

- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Kod mene je sad na C - 63,9 MB slobodno , a na refresh verziji je bilo sa istim aplikacijama oko 120 MB slobodno , stari NSS neće da prepozna N8 ali novi NSS PRO hoće a i program Nokia BB5 USB Utility 2.5 hoće .
darkonda sad kad si već resetovao telefon flešuj ga feniksom i rešićeš problem .
darkonda sad kad si već resetovao telefon flešuj ga feniksom i rešićeš problem .
16 godina na forumu MOBILNISVET
-
- Mobil stručnjak
bih da znam da flesujem feniksom. sad cu ovim sto si postavio da pokusam pa se javljam.
nista, dodjem do kraja idem restart i kaze Phone not found
nista, dodjem do kraja idem restart i kaze Phone not found
darkonda, batice pazi ovako,skini sve potrebne fajlove trenutne verzije belle koje imas na telefonu,sa navifirma sa product codom koji vec zelis,ali bi ti preporucio balkanski zbog srpskog jezika,e onda kada to skines lepo prati korake iz ove TEME prvi post,sto je kolega venom napisao,i sigurno nista ne mozes da zeznes,i naravno ako ti treba pomoc slobodno pitaj..
-
- Mobil stručnjak
da li ce se sigurno resetovati lock code? Nemoj da ja to uradim i bud opet isto 

- d@r123
- Redovni učesnik
darkonda, nasao sam nesto pa bih ti preporucio da probas
darkonda, pokusaj ovako:
1) Skini klik
2) Instaliraj zadnji nokia suit i drajvere za nokiju
3) Poslije instalacije spoji mobitel (n8) u nokia suit modu i idi na Connect u SFI Flasher -u
4) Imati ces za izabrati BB5 i Support. Idi na Support koriraj HW -id i registriraj se tu klik za licencu
5) Kada dobijes kljuc na e-mail (kazu traje do 2 sata) registriraj
I 6) Nadi u programu Factory reset i odradi
darkonda, pokusaj ovako:
1) Skini klik
2) Instaliraj zadnji nokia suit i drajvere za nokiju
3) Poslije instalacije spoji mobitel (n8) u nokia suit modu i idi na Connect u SFI Flasher -u
4) Imati ces za izabrati BB5 i Support. Idi na Support koriraj HW -id i registriraj se tu klik za licencu
5) Kada dobijes kljuc na e-mail (kazu traje do 2 sata) registriraj
I 6) Nadi u programu Factory reset i odradi
-
- Mobil stručnjak
ljudi jel moguce da su mi se izgubile neke opcije u telefonu kad sam uradio danas softver ispocetka i fles pomocu tastera?
na primer kad udjem u galeriju i udjem u sliku neku, ranije sam mogao da idem opcije i da dodelim tu sliku kontaktu ili je postavim za pozadinu, sada toga nema.
druga stvar je kad udjem u poruke, klasican chat meni kad se dopisujem sa nekim, i sad slova su mi prevelika i ne uspevam nikako da smanjim font :S ili ja to ludim i ne znam da nadjem, ili se nesto desilo sa telefonom!
na primer kad udjem u galeriju i udjem u sliku neku, ranije sam mogao da idem opcije i da dodelim tu sliku kontaktu ili je postavim za pozadinu, sada toga nema.
druga stvar je kad udjem u poruke, klasican chat meni kad se dopisujem sa nekim, i sad slova su mi prevelika i ne uspevam nikako da smanjim font :S ili ja to ludim i ne znam da nadjem, ili se nesto desilo sa telefonom!
darkonda, prvo za sliku,kako je to moguce da nema,pazi ovako kada otvoris sliku ides na opcije>koristi sliku>pa izaberes zasta hoces(pozadina,kontakt..).Za poruke,pa kada udjes u poruke ides na opcije>velicina fonta>pa izaberes zeljeni(kod mene stoji podrazumevani),i u tom delu podesavanja imas i da izaberese kako hoces da ti se priakazuju poruke,kao primljene ili preko konverzacije(pa ti izaberes sta zelis...)
Brate veruj mi kada si vec doterao telefon u ko zna kom stadionu bagovanja,lepo odradi mu flesh preko fenixa da ga osvezis,i kada to odradis onda mu odradi hard resset(brojevima),i dobices telefon kao nov i molim lepo...
Brate veruj mi kada si vec doterao telefon u ko zna kom stadionu bagovanja,lepo odradi mu flesh preko fenixa da ga osvezis,i kada to odradis onda mu odradi hard resset(brojevima),i dobices telefon kao nov i molim lepo...
Meni se toliko danas izbagovao i izbacuje mi non stop instalacija u toku kada pokusam nesto da instaliram... znaci katastrofa
koji fail je ova belle. 

- d@r123
- Redovni učesnik
darkonda, flash ces svakako morati raditi kao sto acamatic, kaze zbog tih nedostataka ali mislim da i flash ne otkljuca mob. pa bih preporucio da probas preko SFI Fleshera otkljucati (ako vec nisi
) i nakon toga odradis flash i na kraju krajeva hard reset.

-
- Mobil stručnjak
acamatic, veruj sta ti kazem, nema uopste opcije da koristim sliku. ajd aco molim te da budes na skajpu i uz tvoju pomoc da ga roknem preko feniksa. ne bih sam da krecem a da ti ne budes prisutan.
-
- Mobil stručnjak
e jos jedno pitanje. uspeo sam sve ove zajebancije da odradim, ali sad mi je konacno izbacio da mogu da ubacim belle refres. nego necu da ga radim, a gore mi stoji update, smeta mi ocima, jel moze da se skloni?
darkonda, sklonice se to posle nekog vremena(1-2h,ili mozda malo vise..),to sam pre pomenuo..
I da jos jednom za tebe i za sve ne radite update na belle refresh,sve dok Nokia ne sredi da radi kako treba,tek tada cemo odraditi svi...
I da jos jednom za tebe i za sve ne radite update na belle refresh,sve dok Nokia ne sredi da radi kako treba,tek tada cemo odraditi svi...