Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

griswold, odlicno radi na obe verzije softvera..
A kako ja mislim barem je tako vecini,belle ti je mnogo laksi za rad nego anna,a da ne pricamo da je lepsi..

griswold
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 16. Mar 2010. 16:28

Post od griswold »

e da zaboravio sam najvazniju stvar:
citam sad na netu da ne moze da se iskljuci zvuk kamere ?? jel to istina

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Jasno i kratko NE..
Mozes da izaberes da li hoces da ti se cuje zvuk ili ne..

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

U podešavanjima kamere bi trebalo da imaš opciju da isključiš zvuk kamere jer ja znam da sam imao. E sad moguće je da u određenim zemljama baš radi "skrivenog" fotografisanja koje je recimo nepoželjno negdje, u samom softveru je onemogućeno da isključiš zvuk kamere ali ne vjerujem da smo mi jedna od tih zemalja. :)

marko75
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
:: Nokia Lumia 930

Post od marko75 »

ljudi,tako je prosto iskljuciti zvuk kamere.povucete ekran odozgo nadole (roletnicu) i odaberete profil "bez tona".posle toga nema zvuka kad slikate.kad vam to vise nije potrebno,iskljucite "bez tona".

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

marko75, to što si rekao zna skoro svako, ali stvar je u tome što na dosta modela zvuk za kameru i dalje ostane uključen. :) Odnosno nema uopšte opcije da se isključi ni u podešavanjima kamere, već samo vrstu zvuka da odabereš. :)

griswold
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od griswold »

ok ceo dan sam pregledao sajtove veoma blizu bio da kupim ovaj fon (pre svega mi treba exkstra kamera i video, i gps navigacija; ostalo mi nije tolko bitno)- sto ovaj telefon sve ispunjava i pri tom ima mnogo kvaliteniji zvuk prilikom snimanja videa u odnosu na galaxy s2.. ali
odustao sam nakon mnogo citanja komentara na sajtovima u vezi kolke glavobolje moze zada simbian sistem, zatim ima na nokia discussion forumu tema dosta ljudi kazu da otkad imaju belle refresh da im bateriju mnogo brze guta; zatim takodje ne moze se downgradeuje sa belle na anna za koju svi kazu da je mnogo bolja i da je u stvari belle downgrade koliko je los; a takodje je izasao program tj patch da kamera moze da snima sa 30 FPS video i autofokusom mnogo boljim, koji nazalaost moze samo na ANNA da se koristi...
tako da cu izgleda da uzmem na kraju n82 a za polovan galaxys2 da dajem 2xx eura a posle 5 meseci da bude 1xx eura ne zelim

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ovo sve što si naveo su tolike gluposti da je to prosto nevjerovatno i to ti sve na osnovu ličnog iskustva govorim. Downgrade jeste moguć ali je nepotreban. Taj patch koji je ubacivan na Anni je već ugrađen u Belle te samim tim nema potrebe za tim. Symbian ti nikakve probleme neće zadati koje nebi dobio sa Androidom i iOS-om. Istina, imaš manje aplikacija ali je i dalje njihov broj popriličan i dovoljan. Dve stsvke koje si naveo, kamera i gps rade izvrsno na N8. Gutanje baterije se može na svakom telefonu desiti, a koliko loših iskustava pročitaš, biće i onih pozitivnih tako da to ne treba uzeti zdravo za gotovo. U svakom slučaju poželjno je uraditi reset nakon updatea da bi to leglo kako treba.

marko75
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
:: Nokia Lumia 930

Post od marko75 »

janka88,kod mene je tako,na belle refresh,pa sam mislio da bi trebalo da bude na svim.ne znam dali ima veze sa produkt kodom,ja sam ubacio 0599775.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ma zvuk kamere gasite uvek,ali uvek kad u profilima ugasite opciju warning tones :wink: probajte,prosto i jednostavno 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ma ako hoces da ugasis zvuk na kamerici kao sto rece Sale samo odes u podesavanja od kamerice i tamo ugasis trajno i to je to.Nije bitno da li ti je profil telefona na "Opstem" ili na "Silent" zvuk od kamerice se nece cuti..
E da griswold, covece ovo sto si ti napisao nemoj molim te da se uvredis su ciste gluposti,znaci zamalo nisam pao sa stolice dok sam to citao.Pazi ovako kao prvo ne zelim da se ponavljam ali u ovom slucaju cu morati.
Downgrade je moguc na bilo koju verziju softvera,a to sto neki pojedinci ili vecina nije upucenja,a ostatak ne zna to da odradi niko im nije kriv,postoji servis gde lepo platis i ljudi ti odrade to,ili ako si malo bolje upuceniji(sto mi ovde jesmo) onda sam odradis i ostane ti kinta u dzepu.Drugo taj patch sto pominjes za FPS i AF to je vec ubaceno na pocetnoj verziji Belle.Trece sto se tice samog OS Symbian-a,on ne znam kako moze da ti zadaje probleme,pa covece svaki sistem moze da ti zadaje glavobolju(u pocetku dok se ne snadjes) kako i sta funkcionise,a one stvari da mi baguje telefon sam od sebe,pa desava se to,ali to je i normalno,jedino ako ti se cesto desava,onda se odradi resset,i sve bude kako treba.Pa ne postoji ni jedan "pametan" telefon koji ne zamrzne, ne koci itd..da ne nabrajam vise "bagove".Sto se tice symbiana,jedina manja njegova je trenutno sto su programeri digli ruke od njega,pa se programi vise za njega ne prave,i taj manjak aplikacija u odnosu na Android i iOS..
Cetvrto to za bateriju sto pricas su ciste gluposti,znaci ne mogu da verujem sta ljudi pisu,svako ali bas svako ko je malo bolje upuceniji u mobilnu tehniku zna da N8 ima fenomenalnu izdrzljivost baterije,kao i njegovi rodjaci iz familije Nokia.
Baterija sa maksimalnim koriscenjem istraje dan ipo,ako ga normalno koristis moze da ti traje 3 dana,a to ni jedan android ne moze,mada sa jedne strane on pruza nesto drugo,tako da svako bira sta mu odgovara.
Necu vise ni da nabrajam,samo da ti kazem ti bilo koj telefon da uzmes gubis na njega,ali to nije samo na telefone vec na bilo koju stvar(kupis kola nova,posle godinu dana sigurno neces ih prodati po kupovnoj ceni..).Tako druze moj,savet ti je moj da lepo ti uzmes neki "dumb" telefon,niti ces da bacas pare velike na to niti ces brinuti za bateriju,a ni za bagovanja i da lepo uzivas..

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

griswold, necu da ponavljam ono sto su rekli acamatic i janka_88, ali zaista ne mozes da odes na nekakav forum i povjerujes sve sto se u diskusijama pise. Vidi, na nekim forumima imas ljude koji jednostavno nisu imali telefon, ali su ga vidjeli na 2-3 dana i sve odmah znaju oko njega... :chytry:
Evo ti moj primjer... danas sam ovako trosio bateriju
Videos 7%
Messaging 5%
Web 4%
Call 2%
Widget 2% ---> imam live screensaver gdje se svake minute mijenja slika i veeeeeeliki sat!
-------------
20%

Meni baterija u prosjeku bude 2-3 dana, zavisi sta radim.
Idemo dalje... Sto se tice baterije, cura moja ima isti telefon kao i ja i iste aplikacije kao i ja, ali mnogo manje "ceprka" po telefonu tako da joj baterija bude po 4-5 dana... Mogu ti samo reci da smo otisli na more 7 dana i da je punila telefon kad smo krenuli i nikako vise, ali nit` je dirala telefon, nit` zvala koga... ( vazna napomena: i ja i ona imamo Belle OS )
Moj drug ima takodje N8, ali sa Belle Refresh i ubacio sam mu iste app kao i ja sto imam... Baterija mu bude kao i meni, mozda nesto malo krace, ali to je zato sto je stalno na Whats app-u i sto stalno s nekim se dopisuje. Baterija mu traje 2 do 2 i po dana...:D
E, da ne mislis da sam nesto lupao, na telefonu imam program koji se zove Nokia Battery Monitor pa mi tu pokazuje koliko sam koristio telefon i kad sam zadnji put punio telefon. Sad mi je ostalo 75% baterije a bateriju sam napunio prije 1 dan i 1 sat!
Sto se tice kamere, tu jedino mozes da napredujes ako uzmes 808, ali nijedan telefon bio Android ili iOS nema govora da pridju N8 kameri a kamoli 808-ici... toliko!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

griswold
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od griswold »

uzeo sam telefon danas medjutim..
odradio reset na factory setings i delete all i formatirao e
i sada nemam nijedne default teme zvukove i ostale sitnice pa sad gledam kako da povratim to..

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

griswold, nemoguce da to nemas ?! Koja verzija OS-a ?! Hm, mozda da odradis Hard Reset ? Ni sam nisam siguran kako se to moglo desiti da nemas ni jednu jedinu temu, pa makar i Nokia Evolve koja je standardna! Moraces da pricekas jos neko misljenje, ali trebao si prvo reci koji je OS i sta treba da radis! :angry:

griswold
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od griswold »

@zavodnick, koji ti to program da pokazuje koliko procenata je sta trosilo bateriju?

Anyway, konacno sam kolko tolko sredio telefon evo par cinjenica:
- sistem je belle refresh
- kupio sam telefon sa vec instaliranih dosta stvari, video sam usput koliko je velicina c particije i pisalo je mislim oko 220mb. Uradio sam "factory reset i delete" opciju iz podesavanja (znaci nisam uradio hard reset sa ona 3 tastera kad se drze) da vratim na fabricko stanje. Posle toga imao sam samo osnovnu temu nokia evolve, nijedan zvuk za sms i ringtone, a c particija mi je bila tj i sad je, 206mb. Citao sam da se tako izbrisu i neki QT runtime paketi sa c: diska, pa cu videti da njih instliram ako bude jos zezalo nesto, jer ne znam za sta oni sluze jos.
- ne znam o cemu se radi ali jednom sam ga povezao kao mass storage device, nesto gledao, i posle vidim u telefonu da mi se izbrisalo sve iz sounds foldera sto mi je bilo u music playeru,znaci zvuci i par pesama. ne znam kako je moglo samo od sebe da se izbrise
- par puta mi se desilo kad instaliram preko ovisuite neku free aplikaciju da ispise download error
- instalirao sam program da pokaze kolko satelita hvata i koordinate i osnovne gps podatke, proverio na google maps i skoro 100% je pogodio koordinate :)

Par pitanja:
- N8 izgleda nema opciju slikanja sekvenci brzih slika?kao na n95
- jel moze nekako da se namesti da kad slikam video da ga odvaja u poseban folder , da ne mesa slike i video u galerijama
- pise u uputstvu da preporuceno se drzi telefon od 15-25 stepeni. Sta ako pricam dok sam napolju ili slikam nesto po zimi na 0 stepeni?? jel probao neko
- jel mi preporucujete da uradim flash telefona da bih mogao da instaliram nepotpisane aplikacije?
- jel nakon hard reseta se poniste "efekti" da tako kazem, flashovanja i hakovanja ?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

griswold koliko se sećam to sam imao na ani ali kako je na beli to ne znam
ali što se tiče temperature ja sam ga držao i na minus 5 i osim toga što se baterija brže trošila ništa drugo nije bilo problematično
mislim da se nakon harda sve briše.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Nakon hard reseta se brišu čak i neke osnovne aplikacije kao što je Nokia Store i Nokia Maps. Da bi sve po default vratio najbolje ti je da odradiš flash preko phoenixa sa svojom verzijom softvera koju imaš ili ako nudi mogućnost preko Nokia Suite da izvršiš reinstalaciju softvera. :) Nećeš imati nikakvih problema a imaćeš osnovne aplikacije koje trebaju biti tu pa onda brišeš šta ti ne treba. Odma da znaš da nećeš više imati 200+MB slobodno već oko 100MB otprilike. Takođe će ti vjerovatno ponuditi opciju da instaliraš Microsoft Office paket programa ali ti to svakako ne preporučujem jer zauzima oko 50MB i ide isključivo na C disk a nemaš nikakve koristi od njega jer ima i boljih alternativnih programa za office dokumente. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, kod moje cure i kod mene po 230 MB slobodno :) A imam dosta app ;)
griswold, Nokia Battery Monitor, mozes da ga skines sa Ovistore-a :D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ima li nokia maps i nokia store? :) jer se spusti ispod 200MB odmah nakon instalacije tih programa pa mi je zato i cudno, a ne mogu ici na drugu memoriju. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, e to sam nakon instalacije odmah izbrisao :) Tako da to nemam ;) Onda je to to ;)
Uopste to nisam htio da instaliram, ali me zabrinjavaju 4-5 .txt fileova koji se nalaze u C:/ ali nijedan od tih file-ova nije u folderu nekom... :D

Odgovori