Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Nokia Lumia 930

Post od Azimuth »

Apolo napisao:Desava se da neko pazari uredjaj sa greskom i krene da pljuje sve lumije. Eto iPhone koji kosta boga oca izbaci telefon koji se savio u dzepu, a vidim ti moralisti cute i ne pominju, ili im je ego toliko veliki da priznaju da su dobili telefon sa greskom.
U svakom zitu ima kukolja. Ako je i istina, neverujem sa je to toliko masivan problem, pre ce biti da se provukao neki primerak telefona koji nije sklopljen dobro ili se nekako provukao kroz kontrolu. Sto se ajfona i savijanja tice, moram da kazem da se svaki telefon savija, bukvalno svaki. Ajon je samo uzet kao primer jer se to desilo coveku u prvih par dana koriscenja nimalo jeftinog telefona i onda su krenuli oni famozni "testovi".

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Tyrael napisao:Bilo kako bilo,uspeli su da me uplase.

Vaša poruka sadrži 38 karaktera. M
Mene vala nisu, jos nista slicno nisam doziveo sa lumijama tako da samo jos malo da skupim jos evrica[SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Festina lente.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Azimuth napisao: U svakom zitu ima kukolja. Ako je i istina, neverujem sa je to toliko masivan problem, pre ce biti da se provukao neki primerak telefona koji nije sklopljen dobro ili se nekako provukao kroz kontrolu. Sto se ajfona i savijanja tice, moram da kazem da se svaki telefon savija, bukvalno svaki. Ajon je samo uzet kao primer jer se to desilo coveku u prvih par dana koriscenja nimalo jeftinog telefona i onda su krenuli oni famozni "testovi".
Ne bas svaki. Kucaj bend test za lumije 1520 i recimo 830. Apple je indirektno priznao da je los telefon napravio cim su najavili jaci aluminijum za seriju.
Festina lente.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ne bih da idem u off, ali pogledaj htc, samsung i ostale kako su prosli. Negde sam postavio snimak gde prikazuju koliku tacno silu treba primeniti da bi se savio svaki od tih testiranih. I gle cuda, na taj isti ajfon treba skoro pa najvise zapeti da bi ga iskrivio.
Ali da, moze da se iskrivi. Ne sporim to ;) samo treba znati gde i kako stisnuti. Napravili su gresku jer ispod ovog aluminijuma postoji "ram" koji ima slabu tacku bas tu gde su volume tasteri (sto je i normalno), ali su to morali u startu da ojacaju. Prva serija je prosla kako je prosla, nekoliko iskrivljenih telefona u moru istih, pa su se opametili i od naredne serije to sredili.

Izvinjavam se na offtopicu.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

banet64 napisao:Očito se namerno piše i u komentarima na mobilnom svetu toliko loše o ovom telefonu da je već diskutabilno da li se neki nisu udružili u blaćenju,pa ako nekom ovaj telefon nije dobar,zaboravite ga ali nije fer pisati o nečemu što nema veze sa životom...
Mozes li mi, molim te, reci da li je ovo bilo upuceno meni, posto si ga napisao neposredno nakon mog poslednjeg komentara o ekranu telefona?
Pitam jer ne bih da odgovaram ako nije bilo meni upuceno.
Hvala.

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Post od banet64 »

Mozes li mi, molim te, reci da li je ovo bilo upuceno meni, posto si ga napisao neposredno nakon mog poslednjeg komentara o ekranu telefona?
Pitam jer ne bih da odgovaram ako nije bilo meni upuceno.
Hvala.[/quote]
Ni u ludilu nije upućeno tebi,odnosi se na komentare koji se nalaze ispod kompletnog testa telefona,doduše,često ih i ubrzano tamo brišu,najžalije mi je što upravo utiču na to da mnogi odustaju od L930,ali nisam proizvođač pa da se sada nešto mnogo bunim...ponavljam,tebi nisu bili upućeni.

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banet64 »

Tamo,u komentarima ispod testa ima takvih stvari da nije jasno šta su pojedinci hteli,ali zaključci da sve Nokia Lumie imaju iste probleme...to generalizovanje liči na neprimereno pisanje,a od uređaja do uređaja je mnogo toga moguće da se desi. Po tom pitanju postoji garancija ili ovl. servisi.To je moje mišljenje,a kupovina raznih igala ili samo određene kroz koju se nanosi lepak,nisam siguran da bi se tako igrao...nije to baš tako jednostavno...

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Sep 2014. 00:21
:: Xperia Z2

Post od Tyrael »

Pa da je najlakse na svetu,necu da lepim ekran telefonu od 350 evra :wacko: :shock:
Mislite da to garancija pokriva? Svakako treba pitati pre kupovine...

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banet64 »

Pitanje garancije je i pitanje gde se kupuje uređaj,kada se malo bolje pročita kod nekih garancija ne pokriva ni bateriju.
Upravo o tome i pričam da lepljenje ekrana u kućnoj režiji nije moja opcija :unsure: nisam kvalifikovan za to

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Meni nije jasno kako je neko lepio ekran samostalno ako je vec imao problem. Imao sam jedno iskustvo sa samsung ativ s, telefon je konstantno gubio mrezu, bio je pod garancijom dve godine, odneo sam u radnju gde sam kupio i ispostavilo se da je telefon izasao sa proizvodne linije sa greskom. Zato postoji garancija, a ako bilo koji telefon ima problem odneses i trazis zamenu ili pare nazad. Ja da lepim, popravljam i slicno, ne pada mi napamet. Platio sam i zelim da dobijem ono sto pise u specifikaciji.
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Garancija koja pokriva takve stvari se mislim moze dobiti samo kod ovlastenog prodavca. S obzirom da vecina kupuje preko oglasa i u legalnim piljarama najcesce ce se svesti da je vasa greska.
A da je bilo dosta prituzbi na L930, bilo je. Cak i na windows central.
Ja kad sam razmisljao koju Lumiu to me je odvratilo jer nisam nigdje mogao naci sigurnu garanciju, a nije mi se bas kockalo sa 400€.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Da postavim i ovde, mada retko zalazim u ovaj deo foruma. Razbija kamera na ovom telefonu :

Evo i jednog prilično opsežnog testa kamera : Apple, HTC, Nokia, Samsung, Sony against Canon
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

iKe, vrlo lepo. :wink:
Nije sto sam ljubitelj WP-a, ali mi je ipak drago sto je 930-ica dobila skoro najvise glasova. 8)
banet64, hvala na odgovoru, brate. Bilo bi mi zao da si pomislio da pljujem po ovom telefonu.
Kad smo vec kod toga, moram da priznam nesto: pre 20-tak dana sam ga kupio, crnog, naravno 8), ali ovde nisam hteo da o tome pisem dok ga malo ne procackam, jer sam ceo prosli mesec bio na nekim poslovnim putesestvijama, i nisam ga nosio sa sobom. 8)
Morao sam da ga ostavim u fioci u stanu, da me ceka kad se vratim. Kupis novi telefon, a onda cekas mesec dana da uzivas u njemu - tuga jedna. :cry: :cry:
Poslednja izmena od Evindzer u Sub, 02. Maj 2015. 21:46, izmenjeno 1 put ukupno.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Evindzer, čestitam! Da te dobro i dugo služi.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Evindzer, neka je sa srecom! Imas zver od uredjaja u svom vlasnistvu :))
Festina lente.

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Uuuu,nisam nikad obracao paznju na Lumie,ali ova kamera na 930 stvarno ubija.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

iKe, Apolo, hvala najlepse.
Tek nocas sam joj ubacio nano sim. Imacu par dana da se igram sa njom, pa opet na teren po sumama i gorama nase lepe zemlje :wink: gde je necu nositi iz straha da je ne isprljam ili da mi ne ispadne. Strpicu se jos desetak dana. :roll:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, cestirke i od mene. Ponesi 930 u nekoj torbici, pa onda u casovima dokolice uzmes da se sigras... Nece ovoj zveri nista da fali.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Hvala, kolego po oruzju. 8)
Idem na teren po nekim nekim selima u unutrasnjosti, tamo cu jesti, piti i spavati kod lokalnog stanovnistva, a ko zna kakvi ce biti uslovi, pa ne bih da s*ebem nov telefon, radije cu da se strpim dok se ne vratim.
Inace, igrao sam se njime citavu noc, i sad potpuno razumem ono sto si govorio da ekran ne prija ocima! Posle par sati cackanja, oci su mi bukvalno ovakve: :wacko:.
Nikad ranije nisam iskusio nesto slicno. :o
A osim toga, telefon je odlican.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E to je AMOLED. Ja ne pricam napamet. Naravno, ovaj ekran je daleko bolji od bilo kog Samsunga, na kome ne bi izdrzao ni 45 min, ovde ipak imas par sati. Oci bi ti bukvalno sagorele iznutra.
Sve ovo vazi za mrkli mrak, a ja nocu najvise dobijam inspiracije za razne gluposti. Nasuprot tome, na tabletu mi je IPS LCD, i nemam nikakav problem. Avaj, mozda je problem u mojim ocima.

Kao sto sam napomenuo, imas i poprilicno zilavo parce hardvera, i nece mu biti nista ako ga poneses. Jedino, sto se koriscenja tice, samo sa cistim, i mirnim rukama. Ali, ako ces ti da se osecas sigurnije, ostavi ga, cekace te verno. Ja mog svuda nosim sa aobom, bez ikakvog straha, ali je cinjenica da ne izazivam djavola. Jedino gde nikad nijedan telefon nisam i necu nositi je plaza.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori