Kineski displej je dosta tamniji i mora se pojacati osvetljenje na maksimum da bi mogao da se koristi fon,a i uglovi osveljenja nisu kao kod originala.Pod nekim uglovima kad se drzi telefon osvetljenje je bolje,pod nekim slabije u to je cela prica
Nokia N82
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
Sale_M
- Akcionar Mobilnog Sveta

- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Razlikqa izmedju originalnog displeja i kineskog je u osvetljenju a ne u nekom kvalitetu prikaza boja ili slicno.
Kineski displej je dosta tamniji i mora se pojacati osvetljenje na maksimum da bi mogao da se koristi fon,a i uglovi osveljenja nisu kao kod originala.Pod nekim uglovima kad se drzi telefon osvetljenje je bolje,pod nekim slabije u to je cela prica
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- zavodnick
- Expert

- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
maric62985, ok, onda jednostavno uzmi nesto sto je skuplje, pa vidi, ali sa tim nikad ne mozes da znas sta ti je instalirao
Ako imas nekog druga koji ima takav telefon, ti onda instaliraj skuplju verziju, pa ako osvjetljenje nije isto na tvom i drugovom telefonu, kako je Sale_M rekao, onda idi u servis i trazi novi display, ali kako sam ti prethodni put rekao, idi na dio ovog foruma koji se zove Servis i postavi pitanje, pa sacekaj da ti neko od servisera da malo bolji odgovor ili radnju gdje ces to dobro da uradis a da te niko ne zezne 
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
-
maric62985
- Slučajni prolaznik

- Pridružio se: Sre, 30. Nov 2011. 22:40
-
maric62985
- Slučajni prolaznik

- Pridružio se: Sre, 30. Nov 2011. 22:40
Evo da iznesem malo detaljnije vidjenje kopije displeja.Primjete se razlike ali ne toliko da bi meni pokvarile uzitak u koristenju ovog telefona.Osvjetljenje je losije i bar se meni cini da kopija displeja ima dosta losiji odziv pa se nekad desi(ne bas rijetko),prilikom brzeg prelaska iz jednog u drugi meni da dodje do preklapanja slika tih menija na ekranu(na sekund ili cak i manje ali je ipak primjetno) i da sporije salta sa jednog menija u drugi.Generalno meni to ne smeta tako da mi odgovara sto sam prosao jeftinije uzimajuci kopiju a ne originalni displej a i pitanje je dal nasi serviseri zaista i prodaju prave originalne,ne samo displeje vec i ostale dijelove za mobilne telefone.Tako da od mene ide topla preporuka za kopiju u odnosu na original ako neko bude imao slicnih problema.
EDIT:
Opet da dodam,da ne bude zabune,osvjetljenje jeste losije(kao i uglovi gledanja) ali ne mnogo u odnosu na originalni displej.Tako da ponavljam,mozete slobodno ici na kopiju displeja i ustediti 10-ak evra.
Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni. Pročitaj pravila Foruma.
EDIT:
Opet da dodam,da ne bude zabune,osvjetljenje jeste losije(kao i uglovi gledanja) ali ne mnogo u odnosu na originalni displej.Tako da ponavljam,mozete slobodno ici na kopiju displeja i ustediti 10-ak evra.
Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni. Pročitaj pravila Foruma.
- janka_88
- Expert

- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
maric62985, naravno svako ima svoje misljenje ali ja sam vise za skuplju i ujedno bolju varijantu ako vec idem na to da telefon drzim za sebe jer ja hocu da sve bude kako treba i meni licno bi smetalo takva ocigledna razlika.
A i naravno nebi bilo gdje nosio telefon na popravku tako da sam siguran gdje bi dobio ono sto trazim. 
- zavodnick
- Expert

- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
maric62985, bitno je samo da te sluzi telefon. Za tih 10 Eur sto si ustedio... Ne znam! Jedino ako ti ne smeta i to je to
Ninolina, molim te ne zamjeri deksicom, covjek je okupiran mladim tetama, pa ne vidi ni da pise, a kamoli da cita
Ninolina, molim te ne zamjeri deksicom, covjek je okupiran mladim tetama, pa ne vidi ni da pise, a kamoli da cita
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
toda81, Ne znam šta očekuješ od N82, malo je preterano oduševljenje. Ja moj N82 koji sada koristi ćale uzmem nekada da nazovem nekoga i otkucam koju poruku (ovo drugo se pretvori u agoniju, već sam zaboravio da pritiskam isto dugme par puta da dobijem određeno slovo).
Ono žao mi da ga prodam a izgleda kao nov, jedino što mi i dalje kod njega vrhunski je sistem za kameru, to mi baš fali.
Ono žao mi da ga prodam a izgleda kao nov, jedino što mi i dalje kod njega vrhunski je sistem za kameru, to mi baš fali.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Pozdrav drugari, imam problem sa mojom N82. Telefon je uzet polovan pre sest meseci, naizgled u pristojnom stanju, ali vremenom sam primetio da je menjana maska. Telefon je radio normalno, dok nije poceo da kuca. Bio je hakovan, ja sam uradio hard reset i od tad imam problem sa kamerom, vise nece uopste da je upali. Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan!!!
P.S. cuo sam za neki program CameraFXpro,da li on sta moze da uradi?
P.S. cuo sam za neki program CameraFXpro,da li on sta moze da uradi?
- janka_88
- Expert

- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Mladja014, cisto sumnjam da neki program tu moze pomoci ako fabricki nece da pokrene kameru. Da li se ista desava kad otvoris poklopac, tj. krenes slikati ili samo stoji na startnom ekranu kao da nisi ni otvorio kameru? Probaj uraditi flash. tj. reinstalirati software preko nokia suite-a. Ako nesto od toga ne pomogne onda ti ne gine servis...
janka_88 , moj je problem poceo od hard reseta, dotle je nekada i palio prednju kameru kad nece zadnju, a posle toga nista. A da, sad kad otvorim poklopac bas nista se ne dogadja! Da li bi moglo nekako probati kameru kada se skine zadnji deo maske, ne bih da bacam pare na drugu masku ako je vec problem kamera? 

aaa !!!