Nokia 5530 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

mazzy, i manji mu je displej i nema 3G(nije samo za video poziv nego i brzi internet) ;)
Stvarno nema potrebe kupovati ga pored 5800.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

ahmmm pa rekao sam da nema sekundarnu kameru , al nisam rekao da nema hdspa :D A za display sam zaboravio, a to je jedna od znacajnijih ....
zaista ne vidim poentu pravljenja ovog telefona u tako maloj razlici cijene...

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

A što nema potrebe Sensei!? Ja recimo imam u kući wireless ruter i 5530XM mi odlično završava posao. Imao sam i 5800XM svojevremeno, i iskren da budem, to je cigletina u odnosu na 5530. Svaki proizvod ima svoga kupca, upamtite to svi! Meni GPS u životu ne treba, kao ni 3G. Jedino što je ekranče malo manje na 5530, ali i to mi je prihvatljivo. Kvalitet izrade je daleko na strani 5530, a i subjektivan da budem meni je dosta lepši od 5800.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

ixtis, to ti je wi-fi , a ovo sto mi spominjemo je obicni internet . optika u 5800 je carl zeiss i baterija mu je mnogo bolja ....
Heh jedino je mozda izgled na strani 5530 , a zato ga nikad nebih kupio ....

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Post od antegra »

kamo sreće da 5530 nema kameru, bio bi mnogo bolji telefon.

mislim, ta carl zeiss optika je tuga naspram najlošijeg canona. kako se nekom može "hvaliti" carl zeiss optikom u telefonu nije mi jasno.

a i 5800 je mnogo spor. vidi se da mu fali tih dodatnih 80Mhz koju 5530 ima.

a i nedostatak kinetičkog skrola kod 5800 je tragična, izgleda ko telefon iz doba jure.

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Jedina realna prednost 5530 u odnosu na 5800 su fabricke slusalice, to koji je lepsi je jako relativna i subjektivna stvar. 8)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Ma dobro ekspertu ... Carl Zeiss optika je ista kao i ove obicne . Uredu .
I ne znam kojih 80mhz fali 5800 --- sto se tice kinetickog , bit ce s novim firmware-om ... iako imam ga dje mi treba a to je photo browser i opera 5 .
Kompletan test na ovoj stranici ima , i lijepo kaze : " Oni koji već poseduju model Nokia 5800 neće imati nikakvog razloga da kupe oslabljenu verziju istog telefona čija jedina prednost je par pristojnih slušalica kao i niža cena (naravno , misli na 5530 ) "

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone1=2537

eto pa uporedite i vidite sta je bolje ...
ha ha

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Toliko je debilno reci da je 5530 bolji od 5800 u bilo cemu da mi uopste ne pada na pamet da se upustam u bilo kakvu diskusiju.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Post od antegra »

toliko je debilno što je 5800 sporiji telefon a skuplji da mi uopste ne pada na pamet da se upustam u bilo kakvu diskusiju.
a da, tu je Carl Zeiss optika koja jedino vredi za slanje slike u MMS poruci. a čak bih i tu pre upotrebio canona.
nego, jedno pitanje za one koji poseduju telefon. da li je razgovor/"slušalica" tiha, ili je moj telefon feleričan?

Edit by gameforce:SPAMOVANJE foruma bespotrebnim proredima.Sledeći put brisanje i poruke i odgovora na nju!

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Cini mi se da je taj 5800 u tebe felerican bio ... ha ah a...
Jer taj o kome ti pricas, nije 5800 :P

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

toliko je debilno što je 5800 sporiji telefon a skuplji da mi uopste ne pada na pamet da se upustam u bilo kakvu diskusiju.
ti ocigledno nikad u zivotu nisi imao symbian telefon. Ocigledno si subjektivan. Fali mu 80MHz :lol: :lol: :lol: :lol: pa ti stvarno decko ne znas o cemu pricas i bolje bi ti bilo da ne diskutujes o stvarima o kijima nemas pojma.
Kao sto rekoh, imao sam par meseca 5800xm, i za mene je on CIGLA
ako je 5800 cigla, onda nek ide zivot.
Nema potrebe da omalovazavate 5800 koji je kompletniji telefon od 5530. Da smo mi normalna zemlja cena bi se razlikovala za 70-80 eura sigurno i onda bi ovo bila veoma isplatljiva ponuda.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ceo problem je koliko ja vidim ovde u tome sto je kod nas na divlje pala cena 5800 pa se moze naci vec za 220-230 evra, dok je 5530 relativno nov i po 200 ga valjaju....razlika izmedju njih bi trebala da bude 70-100 evra i onda je sasvim jasno da oba imaju svoje mesto na trzistu.Meni licno takodje 5530 mnogo bolje izgleda,ali to je sasvim subjektivno,a mogu da kazem da ekran na 5530 mnogo bolje reaguje na dodir nego ekran na 5800.Igrao sam se malo sa oba istovremeno,i to mi je najupecatljiviji utisak.....sve ostalo osim izgleda i reakcije ekrana je na strani 5800

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Napokon jedan realan . Svaka cast....
Priznajem , mana 5800 u odnosu na 5530 je sto nema kineticki i sto je slabiji respons TS-a ...
Ali to obadvoje je najavljeno u novom firmware-u tako da bi i to trebalo biti okej ...
Ja kad kupujem mobitel uvijek mi je na prvom mjestu ono sto je unutra , a ne izgled . To je subjektivno , naravno :)

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Posto mi nije radio net, nisam uspeo da iznesem utiske o ovom telefonu. Platio sam ga 185 eura sto je sasvim pristojno za takav telefon ( jedino mu se zadnja maska klima, ali oprastam to posto svakom telefonu uvek mora nesto da fali ). Najbitnije je da ima sve sto mi je potrebno, a 3G i GPS mi nisu potrebni, uostalom, eksterni GPS modul mnogo bolje radi posao, a posto ima Symbian, tu je Garmin. Wi-Fi radi super, a surfovanje ide glatko s obzirom da mi je ekran izgledao mali, medjutim uopste nije tako a i ima visoku rezoluciju pa je prikaz stranica onakav kakav bi i trebao da bude, a sada ne bih mogao da zamislim kako je to surfovati bez TS-a jer on dosta olaksava krstarenje netom.
Izgledom sam odusevljen, ali svakako gledam da mi prioritet budu dizajn i funkcionalnost na nivou.
Svidjaju mi se fade efekti koji su dodati kada se krecem kroz meni ( kao na novijim samsunzima tipa slide, door itd. ali je to kombinovano ) za razliku od 5800 gde svaki ulazak ide klasicno ili fade in fade out. Naravno da se ovaj i 5800 ne mogu porediti, ali zasad su to modeli iz nize klase S60v5 telefona pa kada Nokia nesto izbaci kasnije, pricacemo drugu pricu.
I na kraju, jedva cekam da hakujem telefon pa da otvorim dodatne mogucnosti koje ce mi telefon pruziti.
Nokia Lumia 630

montenegrino_Bar
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 06. Nov 2009. 02:29

Post od montenegrino_Bar »

@djolex kako si zadovoljan kvalitetom plastike i izrade?jeli ti ovo prvi TS i kako si se navikao na TS ekran?Kako je kucanje poruka na qwerty tastaturi i kakav je uopste odziv ekrana na komande?
Sta bi po tvom misljenju bila najveca mana ovom telefonu?

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Sensei, то што мислиш да је нереално купити 5530 поред 5800 ниси у праву...
Зашто неко не би узео 5530 коме не треба гпс а добија БОЉИ ЕКРАН (како araphel каже,наравно да му верујем,а екран је ГЛАВНА одлика тач телефона...то што је мало мањи,није битно,битно је како ради...барем мени...)
8)

пошто гпс не користим,увек бих пре узео 5530 него 5800. :|
Nokia 6220 Classic

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Po meni GPS nije toliko presudna, 3G je po meni nepotrebna stvar,tako da onaj ko nikad nece pozeleti da koristi GPS neka uzme ovaj fon,inace,tu je 5800. Ja licno bih pre uzeo 5800,ali imam N82 i prezadovoljan sam njim. 8)
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Moze li se kod nas naci u beloj boji?
:? :unsure:

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Moze, citao sam po malim oglasima, i mnogi prodaju u beloj boji, a mozes nazvati nekoliko prodavnica i raspitati se.

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Mogu li se preneti utisci posle "duzeg" koriscenja potencijalnom vlasniku od vlasnika ovog lepotana 8)

Stabilnost softvera?
Odziv(touch)?
Zvuk(jacina i kvalaitet,muzika sa i bez sluski,u toku razgovora)?
Baterija(izdrzi li 2 dana prosecnog koriscenja)?
Kakve fotke pravi(ako moze poredjenje sa nekim modelom)?
Kvalitet izrade(da li posle nekog vremena "skripi,cici i zavija",da li se guli,...)?
Wifi,da li je stabilan?
Da li je neophodna upotreba stilusa(moze li se prstima normalno upravljati telefonom)?
Sta ste vi zapazili kao (+) prednost i manu (-) ovog modela?

Odgovori