I sad te ovo kao kvalikuje da pišeš svašta. I moja žena je koristila oba sistema, a nema pojma ni o hardveru, ni o softveru.Apolo napisao:.....Ne pisem napamet posto sam koristio i WP i Android.....
Tvoja priča o memoriji najbolje pokazuje koliko ne poznaješ materiju o kojoj pišeš. Lepo sam ti sve obrazložio, ponudio primere da se uveriš, a ti opet po svome.......
Jesi li ti svestan da trenutno na tržištu postoji preko 35 modela Android telefona sa QHD rezolucijom (2560 x 1440) i da oni koriste 3 GB RAM-a. Nijedna od te dve Lumije koje pominješ nije u rangu sa ovim uređajima (po grafičkim zahtevima i hardverskim mogućnostima).Apolo napisao:.....Svakako da flagship telefoni trebaju da imaju vise RAMA zbog svojih mogucnosti, ekrana i ostalog ali kao sto vidis Android u rangu 930 i 1520 fura vec uveliko 3gb rama
Osim toga, na tržištu je takođe i blizu 200 modela iz Android sveta koji rade u Full HD rezoluciji (1920 x 1080) i uglavnom koriste 2 GB RAM-a, a neki čak i manje, 1 GB. Za razliku od toga, Lumia ima svega dva modela sa Full HD rezolucijom i oba imaju po 2 GB radne memorije. Svi ostali Lumia modeli rade sa manjom rezolucijom, pa im nije ni potrebno više od tog 1 GB, a tu su i vrlo oskudne mogućnosti samog sistema, naročito aplikacija koje i nemaju gde da troše hardverske resurse. Ako misliš da se to zove optimizacija sistema, onda si u velikoj zabludi.
Objasnio sam ti o čemu se radi (ako hoćeš da razumeš), pa sad ti vidi koliko znaš i koliko ovo ima smisla što pišeš.Apolo napisao:.....a koliko znam Android "kolje" Java i zbog toga moraju da guraju vise rama nego npr. Windows.