Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Nokia Lumia 930

Post od Evindzer »

Nadam se da me neces shvatiti pogresno (dakle, ne otvaram debatu, nego pitam da bih tudje misljenje uporedio sa svojim i, eventualno, naucio nesto sto mozda ne znam) - da li bi mogao da mi navedes bar one najbitnije konkretne stvari po kojima je Android bolji od WP-a?

Ako si pri lovi, mozda bi mogao da sacekas dok izadje 940, a ako nisi, ja mislim da 640 uopste nije los aparat.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, meni ne bi smetala dijagonala do 8", sa time nemam frke. Evindzer je u pravu za 1520, 930 je uletela ko budali samar.
Ljudi, opet vi sa tim Viberom i budalastinama, to je pre vise od pola godine sve ispeglano i radi. Evo, malocas sam pricao preko Vibera, na mobilnoj mrezi (Vip), oko pola sata bez problema. Ako mi obavestenje za poruku zakasni 30 ili 50 ili cak 120 sec, hoce neko da rikne zbog toga??? Nije da poruke kasne satima, ili da ni ne stignu. U najvecem broju slucajeva stizu odmah, ali ponekad zakasne. Isto vazi i za WA i Telegram. Nebitno je i koji je OS u pitanju, ovo sam sve isprobao, pokazao i dokazao. Ako saljes veci broj poruka, jedan mali procenat ce da stigne sa kasnjenjem.
Elem, od Denima sam primetio jednu zanimljivu stvar vezanu za bateriju, kad padne ispod 20%, potrosnja se naglo ubrzava, ide i do 20%/h, bez ijedne app u pozadini. Ovo se narocito desava uvece kad ja raspalim Fun Run2, ili Candy Crush Saga.
Primetio sam takodje a se ljudi na Windows Central masovno zale na bugove sa GDR2, ja dd kicnem o drvo P od problema nemam. Sve radi kao Doxa.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage, moram da te pitam nesto. Da li ovo:
miodrage napisao:Nebitno je i koji je OS u pitanju, ovo sam sve isprobao, pokazao i dokazao. Ako saljes veci broj poruka, jedan mali procenat ce da stigne sa kasnjenjem.
znaci da si isprobao i Android!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To za bateriju je i meni tako. Kako padne na 20% - ode, k'o da je nikad nije ni bilo! :D
Ali, nema veze, tada sam obicno pri punjacu, a stvarno se brzo puni, time sam posebno odusevljen.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer: Jok, ali imam drugare koji koriste zelenu kantu, pa kad smo bili bas dokoni... Isprobavali smo - ista WiFi mreza, nema lazi, nema prevare. Na svim sistemima, svi IM servisi mogu da imaju kasnjenje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Cvoruga druže ja ti navedoh par primera, jer kažem ti da ne mogu reći e uvek se javljao bag kod neke konkretne stvari. Ali dajem ti ono za šta se sećam - otvaranje sajta u exploreru jednostavno zamrzne telefon i reaguje samo na home taster, to se desilo možda dva puta. Ista stvar se dešavala prilikom pokretanja galerije iz kamere, ili npr znam da je dosta zezala prognoza, možda i najviše. Od aplikacija znam samo da mogu da tvrdim da me je par puta izbacio iz one drive i tube pro kao 3rd aplikacije za YouTube. Kažem ti, sitnice povremene kada jednostavno sistem zaledi nevezano za pokrenutu aplikaciju i jedino reaguje power ili home dugme, back nikako.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Laki, pa to me zaista iznenadjuje, posebno da tipke ispod ekrana ne odradjuju svoj posao. :shock:
Bojim se da nesto sa tvojim primerkom nije bilo u redu, ja bih popi*deo da me nov telefon toliko zeza. :angry:
Mene moj ne slusa samo po pitanju one tri navedene stavke, sve ostalo mu je uravnotezeno: nije najbrzi koji sam ikad drzao u rukama, ali odradi svaki posao da valja, i uvek istom brzinom.
PS: cestitke na G3-ci! 8) Sad videh u drugoj temi! :wink:
Covece, ti si moj idol, koliko si ih se samo namenjao za nekoliko meseci! :D :D :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nije zezao on ne znam ni ja koliko. Umereno, normalno. Ali za mene neočekivano jer sam zaista verovao da će raditi fluidnije od S5. Tj jeste radio fluidnije ali je češće ledio. Ne mogu da kažem koliko puta za to vreme dok je bio kod mene, ali otprilike bar jednom dnevno neki freeze.

P.S. Hvala na čestitkama. Ne brojim, iskreno ali jesam u 2015 baš baš dosta menjao.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nema na cemu, jedva cekam "rivju" G3-jke u tvom stilu. :wink:
Nadam se da ce ti se pokazati boljim od L930 - jbg, ja i dalje smatram da ti je zapao falican primerak. :cry:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ne isključujem ni tu mogucnost. No, na osnovu toga moram formirati svoj stav jer druge wp nisam koristio. Sve u svemu, neka nastave ovim putem samo ažurnije i biće windows dosta bitniji igrač.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Po ovome sto si napisao, vise je zezao od moje 630ke. :D
Salim se. ;) Kod mene se dosta pojavljuje Loading... i Resuming... jer je ipak masina sa 512 RAM, ali zamrzavanja nisam do sada ni jednom doziveo. Bas mi je zao sto si imao problema sa telefonom, ali dobro... vise srece drugi put. :P :D

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

El Laki, to se ne dešava ni na Lumijama sa 512 rama .
Više sreće sledeći put.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Zato što sam i sam verovao da je tako, kažem da sam više nego iznenađen. Ali opet, najveći (a i jedini minus) windowsa su neke sitnice koje jednostavno kvare doživljaj.
cvoruga napisao:Evindzer WP pati od sitnih debilizama, jesu sitni ali kvare sliku.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

El Zoreli, samo čitaj moje postove i videćeš realno i pravo stanje stvari, ja ne krijem ništa.
cvoruga napisao:Bolji je Android, i to zbog konkretnih stvari, nije to subjektivno, ali WP je upotrebljiv skroz.
Bež'mo iz miodrageove teme, nećemo se dobro provesti kad nas uhvati :) .

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ma miodrag je kul tip, kada god smo pričali na pp nešto skroz je batalio stav "samo wp" i objektivno poredio neke stvari. :D

Za ovu 930 ja se nadam da će ljudi čitati onaj moj post jer tamo ima par puta naglašeno da nema uopšte mnogo bagova i da je sistem a pogotovo telefon daleko od lošeg. I još par nekih stavki koje bi verujem mogle biti od pomoći. Zadnje dve strane se priča o tim bagovima pa može doći do nesporazuma da neko pomisli da je u pitanju ZTE Blade 3. Ja sam izneo ono šta sam doživeo sa 930 dok sam ga koristio. Nisam imao druge primerke i ne mogu da tvrdim drugačije. Ali da lažem nemam razloga jer sam i sam hvalio ovaj telefon i da ne bi dobre ponude, ostao bih sa njim.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

El Laki, Slazem se da su sitnice u pitanju, mada bolje i da su sitnice nego vise ozbiljnijih nedostataka koje ne mozes drugacije prevazici osim da menjas telefon.
Festina lente.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Baš tako. Ove sitnice koje meni kao dugogodišnjem korisniku jakih android telefona nedostaju, prosečnom ili korisniku koji nikada nije koristio android, uopšte neće nedostajati. Čak bi ih neki smatrali suvišnim. Tako da dosta zavisi i od ugla gledanja tj da kog os i modela dolaziš.

djordje12kv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 02. Jun 2015. 01:15
:: Note 2

Post od djordje12kv »

Pozz posedujem od decembra 2012te godine Note II (u tom trenutku bomba), trenutno sam u fazi trazenja novog telefona pa mi treba pomoc, budzet mi je izmedju 350 i 400e, ovaj telefon mi je jedan od opcija, ali me zadnjih 5-6 strana ove teme i postova plaše. Interesuje me vaša lista od 4-5 telefona u ovom rasponu cene, ali da ne bude subjektivna, u obzir dolazi android i wp. Hvala puno!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

djordje12kv, nema potrebe da se plasis, telefon je odlican. Ako znas prednosti i mane WP OS-a, i to ti je u redu, nema potrebe da 930 ne uzmes u obzir.

djordje12kv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 02. Jun 2015. 01:15
:: Note 2

Post od djordje12kv »

Uzeo sam u obzir, kao što sam gore i napisao, ali me iskreno zanimaju i drugi predlozi, konkretno neki od telefona iz MTS ponude. hvala puno, ako neko ima savet

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

djordje12kv, u ovom podforumu http://www.mobilnisvet.com/forum/viewforum.php?f=17
postavi pitanje u vezi uređaja i svega što te zanima.

Odgovori