Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od fannY »

miodrage, nisu mogli zbog MS-a. :)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Pogledaj šta piše na linku i videćeš da je već spreman. Sad je u fazi testiranja i eto ga na tržištu oko nove godine.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Nokia nema više one resurse koje je ranije imala, neće to biti isto kao ranije. No dobro, napravili smo vremenom i od Nokije mit, umeli su i njihovi telefoni da brljaju, ali ljudi su u glavnom bili naviknuti na njihov operativni sistem.

Ali videćemo šta će sada napraviti, možda bude i dobro.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Ako ugrade kvalitetnu kameru, bice nešto. Inače ce se zaglaviti u gomili mid range Androida, posto smo videli da sad svako Moze da stavi 3,4gb ispod "haube", ali kamere prosek.

Sent from my Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Na samo pominjanje imena NOKIA vlada neko strahopoštovanje. Nokia je sa MSom opipala teren, nisu oni mutavi. Ja verujem da će vrlo brzo od izbacivanja prvih uređaja na tržište preskočiti brendove kao što su LG i Sony.
Takođe imam utisak da će konačno prodrmati , bar po meni, monotono tržite mobilnih uređaja.
Amoled+carlzeis+neki njihov UI+podrška........

Na kraju krajeva imaju armiju obožavalaca :-)

Sent from 640

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Tu se slažem, start možda neće biti pompezan ali da ce zaintrigirati sire mase u to verujem.

Sent from my Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

S razlogom se prvo kreće baš sa mid-range modelom. Ne znam da li znate, ali Indija je uvek bila Nokijino najveće tržište i najviše Nokia fanova je imala Indija. Drugo, posle Kine, Indija je danas najveće tržište mobilne telefonije. Kupovaće to cigani ko blesavi. Svaki flash-sale preko Flipkarta ili drugih sajtova plane dok si rek'o piksla.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

knezevic76 napisao:...Ja verujem da će vrlo brzo od izbacivanja prvih uređaja na tržište preskočiti brendove kao što su LG i Sony.
Ne znam za ove koje pominješ, ali sam siguran da će Nokia već u prvoj godini nadmašiti prodaju WP telefona kao od šale. 8)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Aj' neka izbace neki lep i konkurentan mid rejndžer, pa sledeći telefon da mi opet bude Noklica. Taman dok meni opet dođe na red menjanje telefona, ovi će imati vremena da se pokažu. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Neka im je sa srećom da ponovo budu jaki ali obzirom na trenutnu situaciju na tržištu gde je dosta jakih igrača i teško će se probiti na tom tržištu gde su svi jedan drugom slični. Alcatel je takođe bio jak brend koji je se vremenom izgubio u masi novopridošlih brendova. Alcatel je ponovo vozdignut od strane kineske firme tcl, za sada se dobro drži ali je kao što rekoh sličan ostalim modelima i ne izdvaja se po nekoj osobenosti. Možda bi bilo lepo od strane Nokie da na tržište izbace i jedan model sa windows platformom što sumnjam da će se i desiti jer verovatno po nekom ugovoru to ne smeju da urade. Evo sada će se pokazati da li će Nokia sa androidom proći bolje od Nokie sa windowsom kao platformom, ne navijam samo konstatujem, kako god meni je kao što rekoh Nokia odličan brend i dalje se služim sa dve Nokie :) ali sigurno da u budćnosti neću prelaziti na Nokiu ukoliko ne bude imala u svojoj ponudi i model sa windows OS.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Windows kao OS sigurno da neće imati. Kardinalna greška je bila uopšte ta prodaja MS-u. Da je Google kupio Nokiu, verujem da bi danas kompletna slika mobilne telefonije drugačije izgledala. Jedni bili tvrdoglavi, drugi nezainteresovani i desilo se šta se desilo sa Nokia brendom. Sad sve iz početka, kreću praktično od nule i imaju dobru šansu da se popnu na vrh lestvice.

Sent from my SM-G935F

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nokia ni ludilu neće izbaciti model sa Windowsom, ta greška im definitivno ne treba.
Izdvojiće se iz konkurencije samo zvog imena, ali opet mora da se potrude da izbace izbalansirane modele jer konkurencija nikada nije bila jača.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Mislim da bi im dobra varijanta bila da naprave svoju verziju OSa zasnovan na Androidu. :)
Bar po nečemu da se izdvoje iz mase. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Da li je kardinalna greška bila ta što su imali windows ili ne to će se brzo videti po izlasku na tržište da li su ljudi zainteresovani za još jedan nexus ili će uspeti da se izdvoje sa nekom osobenošću da li dizajnom ili svojim brendom. Moje mišljenje je da je Nokia ispala iz igre onog momenta kada je potcenila konkurenciju, koja je iskoristila priliku da se nametne na tržištu sa telefonima sa ekranima na dodir koji su bili revolucija u odnosu na postojeće modele. Uspavani na vrhu nisu uvideli da se konkurencija spremila i da je već imala spremnog aduta u rukama i lako odgovorila na zahteve trižišta, ovo govorim sa stanovišta ekonomiste nevezano za os koji su ti telefoni imali. Sada dolazimo do Nokie i njenog pokušaja da se spreči neizbežna katastrofa i pokušaj da se bude drugačiji od konkurencije koja je bila sve jača, sledeći svoje interese obratili su se MS misleći da će ih to spasiti katastrofe, a MS je mislio da će moći u tom braku da se ozbiljnije uključi u trku sa smartfonima. Koliko je mišljenje da je Nokia pukla zbog vezivanja za MS toliko sam ja stanovištva da je i MS izgubio vezivanjem za Nokiu isključivši mogućnost da se win kao os nađe i na drugim telefonima. Nakon svega mogu reći da su i jedni i drugi uspeli da izađu iz lošeg braka, tako da ćemo u budućnosti videti kako će proći jedni, a kako drugi (MS). Moje mišljenje je da windows ima potencijal i da nije za otpisivanje kao i Nokia koja će uskoro se pojaviti ali sa drugim os-om. Meni lično biće zanimljivo gledati tu trku u kojoj ćemo videti ko će biti bolji. Ne želim da navijam niti da se stavljam na bilo čiju stranu, ali mogu samo da primetim jednu stvar niti je tržište isto niti su zahtevi korisnika isti, pitanje je šta će korisnici više ceniti da li još jedan aparat u nizu koji se kozmetički razlikuje od konkurencije zajedno sa svojim prepoznatljivim brendom ili će tražiti telefon sa određenim os-om koji je drugačiji od konkurencije.

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

TosaNS, ne mogu da verujem kako rezonuješ i kakva retorička pitanja postavljaš :blinky: , a sve zbog windowsa u koji si toliko zaljubljen da od drveta (WP-a) ne vidiš šumu. Ako je pre 2-3 godine moglo i da bude nekih dilema vezanih za ovaj tvoj elaborat,... danas ih sigurno nema, sve je već jasno.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Ja se takođe pitam kako ti rezonuješ stvari kada kažeš da sam ja zaljubljen u windows ili je tvoj komentar još jedan u nedostaku nekih argumenata, konkretno po čemu ti zaključuješ da sam ja "zaljubljen" u windows, ako si mislio po tome da li mi windows odgovara kao OS da odgovara mi, da li sam zadovoljan sa njim da jesam zadovoljan sam, ali zaljubljen nisam jer zaljubljen možeš biti u devojku ne u mrtvu stvar, mada ne bih mogao da se zakunem u to kada su neki ljudi u pitanju ... šta je dilema? Zašto ne kažeš konkretno u čemu je problem? Da li je zabranjeno da se piše o windowsu afirmativno, koliko toliko izbalansirano ili je samo poželjno pisanje ako je u nekom negativnom kontekstu? Ako je to suština onda fala lepo, ja ne moram da pišem radi pisanja, izneo sam moje mišljenje uredu ti se sa njim ne slažeš i to je u redu ali govoriti da sam zaljubljen u windows to je već previše uproštavanje stvarii ne bih na taj način da razgovaram. Ako ne možeš normalno da odgovoriš onda bolje nemoj ni da se trudiš nego da pišeš ovakve nebuloze. Pri čemu se ja pitam da li je ovo nivo razgovra na forumu ...

Na kraju nemam pojma što ti smeta moje viđenje stvari ali kontam da mrziš Windows i sve što ima neke veze sa njim što je isto ok to je tvoj stav i ja nemam problem sa tim da prihvatim ...
Poslednja izmena od TosaNS u Uto, 04. Okt 2016. 13:53, izmenjeno 2 puta ukupno.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Zašto ovi novopridošli članovi (čitaj: WP-ovci) postuju ove romanske tekstove? Je l' to neki vaš interni dogovor? [emoji12]
Želim da pročitam sve, al' ne da mi se nekako...

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Da li je problem u pisanju romanskih tekstova ili je problem u nečemu drugom? Ako je problem u pisanju tekstova nije problem neću se više javljati niti pisati bilo šta ...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Nokia niti više pravi modele s Windowsom, niti će ih praviti. Prema tome, nema potrebe uopšte Windows ni spominjati. Kraj priče.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

A sve je počelo nakon ovog posta:
1808 napisao:Ne znam za ove koje pominješ, ali sam siguran da će Nokia već u prvoj godini nadmašiti prodaju WP telefona kao od šale. 8)
:D :D :D
----
Naravno da neće praviti modele sa W10M, a ja lično ne bih ni voleo da to urade. Sad je red da, recimo, LG ili HTC pođu putem stare Nokije i potpišu ekskluzivan ugovor sa MS-om, pošto im sa Androidom ionako ne ide unazad par godina. ;)

Odgovori