Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Vreme u srbiji je prognoza naj tačnija za naše gradove. Može na lock skren. Ažurira se često i trenutne temperature su tačne.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Imam i nju. Skinuo sam je za slucaj da mi oficijelna ne legne, pa da odmah mogu da je menjam necim domacim.
Od ranije znam da je dobra.

Od ranije znam da je dobra.
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Na neku caku mi se pali ekran kao glance kada ga spustim na sto recimo. Siguran sam da ne pritisnem dva puta ekran da bi se aktiviralo, ali ne mogu nikako da uhvatim trenutak sta uradim sa uredjajem pa se upali svetlo...
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Ima li ovo čudo HDR? Ja nikako da nađem to u Lumia Camera aplikaciji.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
Nema. Tu neku kao hdr opciju imaju samo 830, 930 i 1520
- vojkan85
- Mobil manijak
Da, bas htedoh da kazem, tj. da pitam za HDR, jer nigde nisam mogao da je pronadjem...steta.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
- :: Lumia 730
I tako posle dužeg razmišljanja i maštanja o 830, od sutra ću biti ponosni vlasnik 730!
Ono što me začudilo da je nestašica Lumia 830 i 735 ( a niko ne koristi WP?!?!
), dok je 730 samo 15 eu skuplja u Tehnomaniji u odnosu na neovlašćene radnje (plaćanje na rate)!? Svakako, potrebniji mi je dual sim od 4G mreže, a bežično punjenje me ne zanima. Sve ostalo je tu - osnovne aplikacije, Here mape, veći ekran (od trenutne 620), dobra kamera, stabilan OS... Sad na miru mogu sačekati win 10. 

- vojkan85
- Mobil manijak
Mr. Jingles, Lepo lepo, cestitke na "prinovi". Jos jedan clan win porodice 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Cestitke i od mene. Ako vec nemas 2 kartice, moja preporuka je da uzmes neku data karticu, i neki dostojan net paket (20gb recimo), i sa te kartice vuces net, a sa svoje samo ako ti jako treba.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- vojkan85
- Mobil manijak
miodrage, Vidis, dobar savet. Nisam o tome razmisljao. Mada, ja licno ne volim dual sim ali ovo nije losa opcija...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ka kad sam to video kao mogucnost na devojcicinoj 535, umalo njoj nisam ostavio 930, a sebi uzeo pomenuti. Ok, salu na stranu, cekam najavljeni 940 xl DS, ako to bude kako treba, ode 930 i tablet, i bubreg na dobos 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Redovni učesnik
Hvala!
vojkan85, ja sam drug član godinu ipo dana (lumia 620), shvatio da mi WP u potpunosti odgovara, pa mu ovo dođe kao mali upgrade.
miodrage, na "sreću" imam privatnu i službenu karticu... privatna u 3g ( uz tarifni paket dobio 3GB neta), službena u 2g slot (odgovara da mi ne nabija roaming) i problema nema.
Ono što će mi držati osmeh na licu je ozbiljno smanjenje ručnog prtljaga prilikom putovanja - ranije imao dva telefona + navigacija, a sada sve "to" stavim u džep.

vojkan85, ja sam drug član godinu ipo dana (lumia 620), shvatio da mi WP u potpunosti odgovara, pa mu ovo dođe kao mali upgrade.

miodrage, na "sreću" imam privatnu i službenu karticu... privatna u 3g ( uz tarifni paket dobio 3GB neta), službena u 2g slot (odgovara da mi ne nabija roaming) i problema nema.

Ono što će mi držati osmeh na licu je ozbiljno smanjenje ručnog prtljaga prilikom putovanja - ranije imao dva telefona + navigacija, a sada sve "to" stavim u džep.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Mr. Jingles, cestitke i od mene. 

Upravo to je razlog zbog koga sam poslednjih nedelja ponovo poceo da razmisljam o dual SIM telefonima.miodrage napisao:Ako vec nemas 2 kartice, moja preporuka je da uzmes neku data karticu, i neki dostojan net paket (20gb recimo), i sa te kartice vuces net, a sa svoje samo ako ti jako treba.
- vojkan85
- Mobil manijak
miodrage, Boga mi cityman kada bude izasao (940XL) mislim da ce biti pravi pogodak. Lepo izgleda, a bice verovatno i dobro i mocno napravljen i izradjen.
Mr. Jingles, Ono sto odlikuje win os je jednostavnost, i mislim da ce se uvek po tome i odlikovati. Nece oni da budze nesto ne znam ni ja sta. Hiljade launcher-a itd. Jedan i vozi
Mr. Jingles, Ono sto odlikuje win os je jednostavnost, i mislim da ce se uvek po tome i odlikovati. Nece oni da budze nesto ne znam ni ja sta. Hiljade launcher-a itd. Jedan i vozi

-
- Redovni učesnik
Pa da počnem: tačno se vidi uticaj Microsofta na Lumia modele! Microsoft punjač od 750 mA za 2200 mAh bateriju?! Pritom nije ni usb, već kao na prastarim Nokia-ma?! Samo za poređenje - za Lumia 620 je išao usb punjač od 1.3A, za 1320 1.5A! Sva sreća pa odatle šok prelazi u radost!
Još uvek sinhronizujem podatke i dokumente sa 620, naravno sve prolazi glatko, pa se javljam sa subjektivnim utiscima o kameri, dual sim i radu telefona.
Evindzer, uskoro firma prelazi na drugog provajdera, pa ću tada ubaciti i drugu karticu i testirati na koji način radi dual sim. Postoji opcija da se poziv sa neaktivne prebaci na aktivnu karticu, tako da si uvek dostupan. Tako je u teoriji, videćemo u praksi.
vojkan85, ne znam da li je zbog godina ili navike na jednostavnost, ali mi WP pasuje, iako ima dosta mana. Dok sam se nećkao oko izbora OS-a, Android sam testirao od društva (G3, S4, E serija expiria,...), IOS od sestre (Iphone 6+), ali nije mi to - to!

Evindzer, uskoro firma prelazi na drugog provajdera, pa ću tada ubaciti i drugu karticu i testirati na koji način radi dual sim. Postoji opcija da se poziv sa neaktivne prebaci na aktivnu karticu, tako da si uvek dostupan. Tako je u teoriji, videćemo u praksi.

vojkan85, ne znam da li je zbog godina ili navike na jednostavnost, ali mi WP pasuje, iako ima dosta mana. Dok sam se nećkao oko izbora OS-a, Android sam testirao od društva (G3, S4, E serija expiria,...), IOS od sestre (Iphone 6+), ali nije mi to - to!
- vojkan85
- Mobil manijak
Mr. Jingles, Pronasao si se se u onome sto volis i sto tebi najvise prija
. Meni je recimo prvi os iOS, pa onda Android, pa win. iOS nikad prostiji, a nikad lepsi.

- demius
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
- :: Samsung Galaxy A8
Biće ubačen HDR kao opcija Lumia kamere na svim Win telefonima, ali tek kada izađe "Windows 10 Mobile" na leto.filip11314 napisao:Ima li ovo čudo HDR? Ja nikako da nađem to u Lumia Camera aplikaciji.

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Pa ja ću do tad da ga prodam kako stvari stoje
Čim se otarasim Blage G i Corby-a ode i L735 

Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
-
- Redovni učesnik
U suštini, nakon par dana ozbiljnog prčkanja, zadovoljan sam (sad sledi ono), ALI nisam shvatio kako da personalizujem zvono!? Pokušao na isti princip kao i kod 620, međutim - moša! Uradio isto kao što savetuju na windowsphone - moša!
EDIT: rešen problem... Ringtone Maker ----> Save i to je to.
Uzgred, desilo mi se da sam išao u Bosnu (i sa 730 i sa 620, na oba skinute SRB i BiH mape), međutim nakon ulaska u Bosnu 730 nikako nije uspevao da uhvati GPS signal, dok me je 620 locirala u roku od 5 sekundi?! Tek nakon nekoliko sati je uspešno uhvaćen signal... E sad, poisključivao sam sve što bi moglo uticati na rad (motion data, wi-fi, mobile data...), pa nisam siguran da li je hardverski, softverski ili neki treći problem... Nakon toga u SRB je radio dobro, mada se dešavalo da opet zabaguje pa da ne hvata GPS signal, mada dosta ređe. Neki predlog?
EDIT: rešen problem... Ringtone Maker ----> Save i to je to.

Uzgred, desilo mi se da sam išao u Bosnu (i sa 730 i sa 620, na oba skinute SRB i BiH mape), međutim nakon ulaska u Bosnu 730 nikako nije uspevao da uhvati GPS signal, dok me je 620 locirala u roku od 5 sekundi?! Tek nakon nekoliko sati je uspešno uhvaćen signal... E sad, poisključivao sam sve što bi moglo uticati na rad (motion data, wi-fi, mobile data...), pa nisam siguran da li je hardverski, softverski ili neki treći problem... Nakon toga u SRB je radio dobro, mada se dešavalo da opet zabaguje pa da ne hvata GPS signal, mada dosta ređe. Neki predlog?
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Jesi uspeo da izadjes skroz iz aplikacije pa udjes ponovo? Ili ugasis i upalis telefon?