Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Hteli su sto je moguce vise funkcija nakarikati u telefon i smanjiti ga sto je vise moguce. Time se dokazuje tehnoloska superiornost sto im nije za zameriti, ali zamerki oko lakoce koriscenja ce da daju kupci.
Stigla mi je pre par dana i ipak moram da kazem da je ergonomija dosta poremecena ako cemo o kuckanju na tastaturi, koja je veoma zbijena. Ljudi i sa manjim sakama ce imati poteskoca pri kucanju teksta, posebno oni nestrpljivi.
Ostale funkcije koje su manje-vise poznate rade ok, GPS nisam probao, ali da bi radio, Nokia naplacuje koriscenje svojih Nokia Maps. E71 sada vise lici na pomodarski telefon nego pravi poslovni. Ekstremno je tanak i fino lezi u ruci, ali mu se tezina itekako oseca. Povrsine od metala su visokog sjaja i vlaznijim rukama ce ga mozda biti problem koristiti. Displej je vrhunski, i iako nekima mali, ispisuje dovoljno informacija. Jeste da sam i ja pomalo razocaran, najvise zbog malih tastera, ali sta je tu je...telefon je ipak vrhunski...

Postavicu kasnije i neke slikice...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Meni se telefon izuzetno svidja,bas zbog toga sto ima sve vazne i manje vazne funkcije,a sve to u manjem kucistu....da se ne lazemo prelep mi je i e61(i),ali je dosta robustan za nosenje u ovom letnjem periodu....
Sve u svemu,ovaj telefon ce mi biti prva nokia posle 3-4 god,skoro pa sam 100% siguran.... :D
D500&E71

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ovaj telefon je stvarno dobro upakovan, izrada je vrhunska, nista se ne klima, krcka, pucketa...jeste mu malo mana sama tezina, ali je to u sustini odlika malo vecih uredjaja. Moze 'ladno da se koristi i samo jednom rukom.
Ostale poznate funkcije su ok, muzicko resenje je ok odradjeno, zvuk preko obicnih stereo slusalica je glasan za prosecnog nezahtevnog korisnika, ali ljubitelji, recimo, elektronske muzike sa puno basa ce se razocarati iako imaju i ekvilajzeri i opcija Bass Booster.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo ga stigao je i u BG!!! Cena je 431E!!!
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-slik ... ia/E71/1/1

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Jjjjjjjjjuuuuuuupppppppiiiiiiiiii... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa i nije pocetna cena toliko bezobrazna s`obzirom kako umenu nas prodavci....do pocetka sledece godine pasce na prihvatljivih 250-280e...a onda idem u pazar....taman ce i w850 imati 300h razgovora
D500&E71

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Sve sto ga vise gledam sve mi je nekako prakticniji E61i zbog veceg ekrana i komotnije tastature!
Nisam pametan koji od ova dva uzeti!!! :?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

IDzO, sjeti se da e61i ima praistorijski procesor na 220mhz(takav sam imao na N73me i UZASNO je bio spor), ako ni zbog cega drugog onda zbog toga treba uzeti e71
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Evo cena i dalje pada.... :D :D :D ,posle pocetnih 431e,sad se tel pojavio jos u dve radnje i cena je 424e...ako se ovaj trend nastavi jos koji dan bice veoma lepo....
D500&E71

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Skoro sam uzeo w950i i ako cena nastavi ovako brzo da pada, i ja cu vrlo brzo cu poceti da se kajem, jer ovo je ipak vrlo mocno telefonce sa, mora se priznati, vrlo solidnom kamerom. Koliko sam cuo i video skoro je nemoguce da ovaj telefon uopste "zasecka". Uz sve ovo i dizajn je zaista prelep, u stvari ovo je verovatno najlepse poslovno resenje. Jedino sto je SAR vrednost malo visa, ali s obzirom sta je sve spakovano u ovako malo kuciste nije ni cudo. Muzika je sporedna stvar, uvek se moze kupiti solidan mp3 player za ne toliko veliki novac.

Zasto samo nisam sacekao jos koji mesec, mislim da cu poceti da placem :cry:

Ajde nek ga kupi neko pa da podeli utiske :wink:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

antec,..... a koliko si platio taj w950 :) ...... ako nije tajna, naravno .......... ;) jel nov ili polovan
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Hm, i to je cena NA sajtu, zamislite tek uzivo :) Znaci negde oko 400... Izuzetan telefon, zaista u svakom pogledu... Antec, stekaj kes, prodaj W950, i za mesec dana, tvoja je :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

Evo sigurno nekog zanima http://www.dynamism.com/nokia_e71.shtml To je oko 280eur .

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

kapoerista90 I ja bih to voleo ali nema sanse, sta da radim kad sam svorc :) , tu nema pomoci

kefalo Nije tajna, zasto bi bila :) , uzeo sam ga novog i platio sam ga 220 evrica okruglo. Nisam imao vremena da lutam po Beogradu pa sam ga uzeo u prvoj radnji u kojoj ga je bilo

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

antec,
Puno brate, kad si ga kupio, jer sam ja svoj platio znatno manje, a isto tako nov.....
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Sensei napisao:IDzO, sjeti se da e61i ima praistorijski procesor na 220mhz, ako ni zbog cega drugog onda zbog toga treba uzeti e71
Za sve neverne Tome: procesor je bas ugodno brz, ne usporava i ne zakucava se, barem ne na mom primerku. Primetio sam samo da video reprodukcija ponekad secka, ali mislim da je razlog tome samo konvertovanje, ali je zato samo gledanje pravo uzivanje. Nabacite DVD film i opustite se...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Koliko dana drzi baterija ?
Kako ti se cini tastatura posle nekoliko dana koriscenja?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Green, pa ja sam to i napisao, da je procesor mnogo bolji od onoga na E61i(220Mhz) i da zato treba da uzme E71(369Mhz), procitaj ponovo moj post ;)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Sensei, kapiram te, samo sam izneo svoje iskustvo sa brzinom rada telefona... :wink:
IDzO, meni kao ne bas zahtevnom korisniku baterija sad drzi i po 5 dana uz malo poruka i Wi-Fi-a, igrica itd.
Na tastaturu se jos navikavam, kucanje je sporije od tradicionalne, tasteri su bas premali da se brzo tipka, ali ko je strpljiv...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Jeste lep tel,ali steta sto su mu display smanjili u odnosu na e61i gde je display raj za oci.Lepo je da tel bude brzi,ali ja nisam za brzimu po svaku cenu.Ne postoji bez veze poslovice:"Sto je brzo,to je i kusu" i "Tri puta meri,a jednom seci".Neki ce reci da ova druga nema veze sa brzinom,ali nije tako.Mislite o tome...Meni se vise svidja e61i zbog displaya i extra odradjene tastature,mada ima puno prednosti e71,ali niko nije savrsen.Cudna mi je i tako mala razlika u ceni od 60 eura izmedju e61i i e71
Note IV N9100 dual

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Ja sam ga pre neki dan cackao,i na prvi pogled extra sam se razocarao,displey je dosta manji nego na n95 8gb,ali sam osecaj,kako tel lezi u ruci i izrada je ono sto me je kupilo,tako da je ovaj telefon stvarno must have....
Zamerka su tasteri,njihova fizicka velicina je ista kao i na Hp-u,ali su oni na Hp razdvojeni dok su na e71 svi jedan do drugog,ali navika cini cuda....
D500&E71

Odgovori